bio je pasivni offside, realno, ono se nije trebalo suditiJack Be Nimble wrote:
Pa na taj mislim, da li je bio ofsajd ili onako sucmurasto? Ne sjecam se, samo znam da je komentator govorio da nije ofsajd a ja gledao kroz prste.
BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3401 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
-
Corola
#3402 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Koji pasivni,linijski sudija ni u ludilu nebi dizao zastavicu kao prvo.Fraju je promaja ubila u ofsajdu a ti pricas o pasivnom.Ni pasivni ni aktivni vec klasicni.odesveuhonduras wrote:bio je pasivni offside, realno, ono se nije trebalo suditiJack Be Nimble wrote:
Pa na taj mislim, da li je bio ofsajd ili onako sucmurasto? Ne sjecam se, samo znam da je komentator govorio da nije ofsajd a ja gledao kroz prste.
To ko biva suci postenjacine
- ignacio
#3403 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Jebo Napoleona 
-
glockov kolac
#3404 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Kako bi onda sudije donosile ovakve sramne odluke?! Žuti karton Spahiću a nije čovjeka dotaka, penal izvan linije šesnesterca, nama se ne sude fauli a žabarima se svira ako ih naši samo ružno pogledaju. Sramota.Melami wrote:UEFA trebA da dozvoli sudijama da se sluze tehnologijom, pa da se ne igra fudbal kao u prvoj polovini dvadesetog stoljeca.
Sta je to problem da se sudija moze posluziti ekranom na stadionu da vidi neku situaciju ako je sumnjiva, bolje nego da uvijek svir au gorist veceg.
A onom smrad sudija nije Škot već skot
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3405 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
suci su prestali biti poštenjačine čim su pare ušle u sport ali ono jarane nije bio offside i usličnik. sad sam u miru pogledao utakmicu i samo jedan igrač francuske je bio u offside-u, i lopta nije išla na njega već se on izvukao nazad, a iz drugog plana došao drugi koji je bio debelo u dobroj poziciji kad je upućena lopta.... a to paša moj, nije offside ma šta ti mislio o tome...Corola wrote:Koji pasivni,linijski sudija ni u ludilu nebi dizao zastavicu kao prvo.Fraju je promaja ubila u ofsajdu a ti pricas o pasivnom.Ni pasivni ni aktivni vec klasicni.odesveuhonduras wrote:bio je pasivni offside, realno, ono se nije trebalo suditiJack Be Nimble wrote:
To ko biva suci postenjacine
a evo, sad si me natjerao da napravim video tog dijela da ti to pokažem, samo ne znam koliko će trajati konverzija videa na ovom nekom kazakhstanskom sajtu
- odesveuhonduras
- Jack Be Nimble
#3407 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
To je isto komentator govorio, da je bio ofsajd meni se cini na Remiju, ali lopta nije isla na njega ili on nije bio u igri tako da nije trebao da bude ofsajd. Ako je to istina, onda haj halali penalodesveuhonduras wrote:
suci su prestali biti poštenjačine čim su pare ušle u sport ali ono jarane nije bio offside i usličnik. sad sam u miru pogledao utakmicu i samo jedan igrač francuske je bio u offside-u, i lopta nije išla na njega već se on izvukao nazad, a iz drugog plana došao drugi koji je bio debelo u dobroj poziciji kad je upućena lopta.... a to paša moj, nije offside ma šta ti mislio o tome...
a evo, sad si me natjerao da napravim video tog dijela da ti to pokažem, samo ne znam koliko će trajati konverzija videa na ovom nekom kazakhstanskom sajtučim se završi postavit ćču video
- odesveuhonduras
#3408 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
pa normalno da je istina, pasivni offside se ne svira, zato i postoji pravilo da maše sa zastavom tek kad lopta dođe do igrača koji je u offside-u, a ne čim je upućena
Ja tu situaciju uopće nisam skontao pod onim adrenalinom kad sam gledao uživo, a vjerovatno ni Šuko nije bio objektivan pa da to čujem
ali sad kad sam pogledao i to hladne glave, poništen im je čist gol
Ja tu situaciju uopće nisam skontao pod onim adrenalinom kad sam gledao uživo, a vjerovatno ni Šuko nije bio objektivan pa da to čujem
Last edited by odesveuhonduras on 12/10/2011 07:37, edited 1 time in total.
-
Corola
#3409 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sudija je tad vec podigao zastavicu i prica zavrsena.odesveuhonduras wrote:evo ga http://kiwi.kz/watch/3ifozhaxdn37/
Pa protiv luxemburga smo sa tim pasivnim ofsajdima trebali dobiti 15 -0 a ne 5.Ali sudijino je zadnje kao i ovaj penal.
Jedino sto mozemo probati ocistiti Spahicev zuti koji fakat nema veze sa normalnim.Uefa je to u par navarta ucinila.
- odesveuhonduras
#3410 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ma bježi ba, ne brukaj se... sudija je podigao zastavicu kad ju je dodirnuo onaj koji nije bio u offside-u
hebe mi se šta je bilo protiv luxemburga, pričamo o ovoj situaciji i ne volim kad se nije realno makar mi babo tamo na terenu bio. Ondje je Francuska oštećena po pravilima igre, i zdravo. Možeš ti to spinovati koliko hoćeš ali ti je tako.
hebe mi se šta je bilo protiv luxemburga, pričamo o ovoj situaciji i ne volim kad se nije realno makar mi babo tamo na terenu bio. Ondje je Francuska oštećena po pravilima igre, i zdravo. Možeš ti to spinovati koliko hoćeš ali ti je tako.
- odesveuhonduras
#3411 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ovo svakako, to bi se savez trebao žaliti i mislim da bi to mogli dobitiJedino sto mozemo probati ocistiti Spahicev zuti koji fakat nema veze sa normalnim.Uefa je to u par navarta ucinila.
-
Corola
#3412 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sudija je dizelas,pa ti se zbog toga ucinilo da je bila usporena slika.odesveuhonduras wrote:ma bježi ba, ne brukaj se... sudija je podigao zastavicu kad ju je dodirnuo onaj koji nije bio u offside-u
Uostalom lakse im je priznati taj gol nego se ofirati sa penalom,tako da nigdje veze.Nije skot jos jeo lude komsijske krave.
u vezi tog zutog,bojim se smotanosti u savezu kao i sa Salihovicem.niko kitom nije mrdnuo.
- odesveuhonduras
#3413 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ma ne znam, meni se nekako čini da se sudac (glavni) prelomio u poluvremenu... prvo poluvrijeme je odsudio bez greške, tek nas je kasnije počeo meziti
- velikibrnjo
#3414 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Susicu i deckima malo sta se moze zamjeriri
Mi smo poprilicno kurate srece, al stas
No Fra mi se toliko zgadila, ne samo zbog penala nego nacina na koji su to slavili
poslije pogodka
U najmanju ruku kao da su zabili u finalu evropsog
Bljak!
Mi smo poprilicno kurate srece, al stas
No Fra mi se toliko zgadila, ne samo zbog penala nego nacina na koji su to slavili
poslije pogodka
U najmanju ruku kao da su zabili u finalu evropsog
Bljak!
- nOrMaLaC
#3415 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Zašto se prekinula veza sa Parizom zokom 2 poluvremena?
Nešto je spominjao komentator naš nekakvu ružnu proslavu gola od strane francuskih reportera poslije penala?
Ako neko zna šta se zbilo tada??

Nešto je spominjao komentator naš nekakvu ružnu proslavu gola od strane francuskih reportera poslije penala?
Ako neko zna šta se zbilo tada??
- Pitarrr82
#3416 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nakon "prespavane" noci tek shvatam kakvu smo sansu propustili, onakvu Fr koja ne napravi za 95min sansu iz igre smo trebali dobiti...
Pregledao sam tekmu jos jednom i jos uvijek me ne prolazi osjecaj da smo napravili amaterski penal, kontakta je bilo nema se tu sta pricati... Bas prilikom drugog pregleda utakmice sam shvatio po cemu mozda i izgubili tekmu a to je povreda Mujdze koji je sinoc odigrao najbolju utakmicu za repku, nakon sto je izasao Menez je presao na njegovu stranu i ubijao nas cijelo vrijeme...
Momcima se nema sta zamjeriti, pritisak u drugom poluvremenu nas je vratio nazad na nasu polovicu a vjerujem da smo imali mogucnost da se malo vise otvorimo da bi zabili i drugi...
Nadam se da ce nas djecije bolesti kao onaj penal sinoc proci do baraza, psiha ne vjerujem da ce biti problem ali kondicija jeste pogotovo kod igraca koji ne igraju redovno i to se vidjelo sinoc...
Dobar protivnik bi bila Ceska, iz iskustva znam da je to lijepo gostovanje i za nas navijace...
Pregledao sam tekmu jos jednom i jos uvijek me ne prolazi osjecaj da smo napravili amaterski penal, kontakta je bilo nema se tu sta pricati... Bas prilikom drugog pregleda utakmice sam shvatio po cemu mozda i izgubili tekmu a to je povreda Mujdze koji je sinoc odigrao najbolju utakmicu za repku, nakon sto je izasao Menez je presao na njegovu stranu i ubijao nas cijelo vrijeme...
Momcima se nema sta zamjeriti, pritisak u drugom poluvremenu nas je vratio nazad na nasu polovicu a vjerujem da smo imali mogucnost da se malo vise otvorimo da bi zabili i drugi...
Nadam se da ce nas djecije bolesti kao onaj penal sinoc proci do baraza, psiha ne vjerujem da ce biti problem ali kondicija jeste pogotovo kod igraca koji ne igraju redovno i to se vidjelo sinoc...
Dobar protivnik bi bila Ceska, iz iskustva znam da je to lijepo gostovanje i za nas navijace...
- winnie
#3417 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
ja se nadam da je suko skinuo sako, zagrnuo rukave i pokazao sta znanOrMaLaC wrote:Zašto se prekinula veza sa Parizom zokom 2 poluvremena?
Ako neko zna šta se zbilo tada??![]()
sto se tice utakmice, vi niste normalni. nemate za sta biti razocarani.
sto bi rekao nas sjajni selektor, nikad ne bi volio da ovako odem na prvenstvo i da se ne bojimo nikoga. imamo igru i imamo tim.
-
Goblin
#3418 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
DaysleepeR wrote:ja sam čovjek koji je rat proveo u Sarajevu, četnici su mi uzeli djetinjstvo
sve je to imalo posljedicu da sam imao velika očekivanja od mira, i od ove države, i sve me je razočaralo
nisam vjernik, gadi mi se patriotizam i isprazne parole
upravo mi suze teku niz lice radi nepravde kojoj smo izloženi evo već više od deceniju
ne može ovo pod kožu ljudi. ovi momci i ovaj selektor su najveće blago koje imamo i zaslužili su to posrano prvenstvo
ne radi, rata, ne radi napaćenog naroda (koji je isvaren do kosti i kurcu ne valja) već zato što znaju igrat taj jebeni fudbal bolje od pola nekakvih izvikanih reprezentacija u evropi...
strašno sam teško ovo podnio...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3419 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Zasluzili smo da prodjemo Francuze, ali....
nije se dalo, morao je biti taj penal, ispuh'o sam ko fudbalska dusica kad je svirao penal
Idemo u barazu nekoga razvaliti, red je vise, momci igraju k'o sat.
Idemo u barazu nekoga razvaliti, red je vise, momci igraju k'o sat.
- Pitarrr82
#3420 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
P.S. I da, ako je vec svirao onakav penal Spahicu isto tako je mirne duse mogao svirati penal na njemu
ali Boze moj ko smo mi da trazimo pravdu...
- Altsa
#3421 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
za sve je kriv spahic i tu nema dileme...pa ja nisam kao dijete pravio onakve faulove na ulice a ne onaj moron na onako vaznoj utakmici...onako odigrati utakmicu i zbog jednog glupog faula ne proci dalje je katastrofa
- MyCore
#3422 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Najbolja utakmica ikad koju smo odigrali, u prvom poluvremenu nisu mogli iznjeti loptu preko centra. Imali smo preko 30 pasova u jednoj akciji, jebeni Brazil
. Sušić perfektno postavio igru, sve cestitke. Svima. Sudija. Jebes mu mater.
U barazu se nadam Českoj ili Irskoj. I Begu na golu

U barazu se nadam Českoj ili Irskoj. I Begu na golu
- ultima_palabra
#3423 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Istina je da je propuštena velika šansa... govorio sam i prije tekme da su Francuzi pobjedivi. Pape je izveo ofanzivnu postavu i svaka mu čast, ja sam mislio da trebamo krenuti sa 3 zadnja vezna ali je on izgleda dobro prostudirao Francuze
U prvom poluvremenu smo ih totalno zbunili, sakrili im loptu, daleko najbolje poluvrijeme od postanka reprezentacije... šteta što nismo dali još jedan gol.
Znalo se da će drugo poluvrijeme biti teže, stisli su nas ali i razbranili Begovića. Ipak, mislim da je trebalo stati na loptu u drugom poluvremenu, pokušati odigrati do noge... mislim da je Pape kiksao što je izveo Medunjanina, on je ključni igrač za našu pas igru. Nakon njegovog izlaska igra nam se raspala, Miske je trebao izaći da uđe Zahirović. Uz Papetovo nepotrebno igranje sa Hasagićem koje nam je potrošilo jednu izmjenu, i nesretnu povredu Mujdže ispade da su nam loše izmjene prokockale pobjedu. Naravno i penal je bio nesretan i sudija je jedva dočekao da ga svirne, ali dozvoljavali smo im sve više prostora kako je poluvrijeme proticalo
Šta sad? Dobro je što igrači imaju mjesec dana da igraju u svojim klubovima da malo zaborave na ovo sve... protiv bilo koga su dvije utakmice nezgodne, ali pokazali smo večeras takvu igru da se ne treba plašiti nikoga. Ako budemo izbjegli Portugal (kvalitet) i Hrvatsku (komšijske tenzije), mislim da smo kvalitetom ispred Iraca ili Čeha i da bi trebali dalje.
Znalo se da će drugo poluvrijeme biti teže, stisli su nas ali i razbranili Begovića. Ipak, mislim da je trebalo stati na loptu u drugom poluvremenu, pokušati odigrati do noge... mislim da je Pape kiksao što je izveo Medunjanina, on je ključni igrač za našu pas igru. Nakon njegovog izlaska igra nam se raspala, Miske je trebao izaći da uđe Zahirović. Uz Papetovo nepotrebno igranje sa Hasagićem koje nam je potrošilo jednu izmjenu, i nesretnu povredu Mujdže ispade da su nam loše izmjene prokockale pobjedu. Naravno i penal je bio nesretan i sudija je jedva dočekao da ga svirne, ali dozvoljavali smo im sve više prostora kako je poluvrijeme proticalo
Šta sad? Dobro je što igrači imaju mjesec dana da igraju u svojim klubovima da malo zaborave na ovo sve... protiv bilo koga su dvije utakmice nezgodne, ali pokazali smo večeras takvu igru da se ne treba plašiti nikoga. Ako budemo izbjegli Portugal (kvalitet) i Hrvatsku (komšijske tenzije), mislim da smo kvalitetom ispred Iraca ili Čeha i da bi trebali dalje.
- Pitarrr82
#3424 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Altsa wrote:za sve je kriv spahic i tu nema dileme...pa ja nisam kao dijete pravio onakve faulove na ulice a ne onaj moron na onako vaznoj utakmici...onako odigrati utakmicu i zbog jednog glupog faula ne proci dalje je katastrofa
Kriv jeste ali ne treba zbog toga biti moron
-
BHanibal
#3425 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Penal do kraja bi bio ionako.................Altsa wrote:za sve je kriv spahic i tu nema dileme...pa ja nisam kao dijete pravio onakve faulove na ulice a ne onaj moron na onako vaznoj utakmici...onako odigrati utakmicu i zbog jednog glupog faula ne proci dalje je katastrofa