SDA-All about

Post Reply
Co0l

#3401 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

miki.ba wrote:Image
Ja na kucnu adresu dobio ovaj papir, prvi put da dođe nešto slicno ovome.
Cini mi se da je ova kampanja baš agresivna, potpis izgleda kao da je baš licno potpisao gospon Skaka.
Koverta adresirana na licno moje ime i adresu, dal je ovo zloupotreba licnih podataka za marketinške svrhe?
A mozda si i clan SDA pa te imaju u evidenciji :lol:

P.S.Nije to ni a od agresivne kampanje kakvu dozivljavamo u drugim dijelovima BiH.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#3402 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Kad smo kod rahmetli Alije.... :-)
"Želim da kažem da mi je najveća životna čast i zadovoljstvo što se mogu nazvati bivšim
generalom vojske Alije Izetbegovića", izjavio je Ajnadžić.
Očigledno je da recimo ja i multitalenat Ajnadžić nismo bili u istim oružanim snagama,ili smo sve doživjeli
na potpuno različit način.Ajnadžić je doživio ARBiH kao privatnu Alijinu vojsku,dok sam ja naivac mislio da
je riječ o legalnoj oružanoj sili naše domovine.SDA intelektualci ne propuštaju priliku da pljuju po časnoj borbi
tolikih ljudi,tako i ovaj "general",vjerovatno ne iz namjere nego iz urođene gluposti. :-)

Bakirovo lupetanje oko Bajrama ne zaslužuje ni komentar,samo pokazuje kako ovaj lik doživljava svoju vjeru. :roll:
novi.dan.nova.nafaka

#3403 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

miki.ba wrote:Koverta adresirana na licno moje ime i adresu, dal je ovo zloupotreba licnih podataka za marketinške svrhe?
Adresu i prezime se može saznati jednostavnim pregledom poštanskih sandučića u tvom ulazu.
miki.ba

#3404 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
miki.ba wrote:Koverta adresirana na licno moje ime i adresu, dal je ovo zloupotreba licnih podataka za marketinške svrhe?
Adresu i prezime se može saznati jednostavnim pregledom poštanskih sandučića u tvom ulazu.
Živim u kuci i ne piše ništa na vratima, a ni na sanducicu.
Mora da je cips radio. :-)
ultima_palabra

#3405 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

miki.ba wrote:
Kakav CIPS... ko drži BH Telecom? ;-)
drug profi

#3406 Re: SDA-All about

Post by drug profi »

miki.ba wrote:
Baza podataka iz neke banke, telekoma, elektropirvrede, ViK-a... siroko je polje zloupotreba.

Ali nije to grijeh ako je za pravu stvar. Za snagu BiH.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3407 Re: SDA-All about

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Znam al nije ti Vanilla kriva sto je to ovaj tako povezao.
nek i mene jednom neko brani
hvala :)
seln

#3408 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote:
plain vanilla wrote:taj covjek nikako da nauci da suti
svaka njegova recenica pokazuje da je idiot
Genetika, moja ti...
Hehe, šta ćeš, pekolonašima i izdajnicima je Alija uvijek bio rak-rana. I četnicima i ustašama, njih zaboravih spomenuti. 8-)
Zasto su ga onda izabrali za sefa stranke?
seln

#3409 Re: SDA-All about

Post by seln »

Co0l wrote:Nije Aliju nazvala idiotom nego Bakira.
@Plain je nazvala Bakira idiotom, a naš mudri forumaš čije ime neću ni da spominjem je ustvrdio da je to genetika (iliti da je idiotizam naslijedio od nekoga, gdje sa velikom vjerovatnoćom mislim da nije mislio na Bakirovu majku, već na oca - Aliju rahmetli). Capito ?
Sta si se upalio kao kutnjak? Ako si digao na nivo bozanstva covjeka bez karaktera, obrazovanja i politickih sposobnosti, covjeka koji je do podne mislio jedno, a od podne drugo, covjeka koji se do zrele dobi izjasnjavao kao Srbin...tvoj problem.
Meni je on samo jos jedan u seriji uhljupa koje je nesretna BiH izrodila.
novi.dan.nova.nafaka

#3410 Re: SDA-All about

seln wrote: Ako si digao na nivo bozanstva covjeka bez karaktera, obrazovanja i politickih sposobnosti, covjeka koji je do podne mislio jedno, a od podne drugo, covjeka koji se do zrele dobi izjasnjavao kao Srbin...tvoj problem.
Kako je fino kad razotkriješ pravo lice "tamo njih". Od toga trenutka, oni se ne skrivaju i ne štede u iskazivanju svoje mržnje...
Akibh

#3411 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

prljavi Hare wrote:Kad smo kod rahmetli Alije.... :-)
"Želim da kažem da mi je najveća životna čast i zadovoljstvo što se mogu nazvati bivšim
Očigledno je da recimo ja i multitalenat Ajnadžić nismo bili u istim oružanim snagama,ili smo sve doživjeli
na potpuno različit način.Ajnadžić je doživio ARBiH kao privatnu Alijinu vojsku,dok sam ja naivac mislio da
je riječ o legalnoj oružanoj sili naše domovine.SDA intelektualci ne propuštaju priliku da pljuju po časnoj borbi
tolikih ljudi,tako i ovaj "general",vjerovatno ne iz namjere nego iz urođene gluposti. :-)

Bakirovo lupetanje oko Bajrama ne zaslužuje ni komentar,samo pokazuje kako ovaj lik doživljava svoju vjeru. :roll:
Vrhovni komandant Armije BiH - Predsjednik drzave. Sve ostalo sa tvoje strane - gomila gluposti.

Bakiru svaka cast za ovo. Svaki oduzeti mandat neprijateljima drzave treba slaviti ko Bajram. A izgleda da ce biti bas veselo :wink:
Hodidid

#3412 Re: SDA-All about

Post by Hodidid »

Cuj bogati ko ne voli Aliju odmah je izdajnik. Dok rahmetli Aliji opet rahmetli Adil nije objasnio sta su bosnjaci on to nije ni znao. I da ne bi Zulfikarpasica onomad sto bi ti dobio odrednicu 1993 bosnjak ili bosnjacki institut. Doduse tebi je to manje bitno.Pretpostavljam da si ti od onih koji se jos izjasnjavaju kao Musliman.

Ja licno rahmetli Aliju nit volim nit ne volim. Jednostavno smatram da nije bio sposoban da obnasa duznost koju je u datom trenutku bila mu povjerena. Nije covjek bio za politike nego za sedzde sto postujem sve dok ne ide preko mojih ledja. A njegovo nesnalazenje u politickom zivotu i drzavnickoj ulozi koje se prihvatio kostalo je vise zivota nego sto je moralo.
seln

#3413 Re: SDA-All about

Post by seln »

seln wrote: Ako si digao na nivo bozanstva covjeka bez karaktera, obrazovanja i politickih sposobnosti, covjeka koji je do podne mislio jedno, a od podne drugo, covjeka koji se do zrele dobi izjasnjavao kao Srbin...tvoj problem.
Kako je fino kad razotkriješ pravo lice "tamo njih". Od toga trenutka, oni se ne skrivaju i ne štede u iskazivanju svoje mržnje...
Za razliku od tebe, ja nisam musliman tek od '92, pa ne osjecam potrebu da se dokazujem.
Hajd nam prouci kuleuzeta i zikr do dove. :wink:
seln

#3414 Re: SDA-All about

Post by seln »

Akibh wrote:

Vrhovni komandant Armije BiH - Predsjednik drzave. Sve ostalo sa tvoje strane - gomila gluposti.

Bakiru svaka cast za ovo. Svaki oduzeti mandat neprijateljima drzave treba slaviti ko Bajram. A izgleda da ce biti bas veselo :wink:
Libo Bakira i ostale SDA-ovce za Bajram. Njihov Bajram su fotelje.
Adriatic

#3415 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Hodidid wrote:Cuj bogati ko ne voli Aliju odmah je izdajnik. Dok rahmetli Aliji opet rahmetli Adil nije objasnio sta su bosnjaci on to nije ni znao. I da ne bi Zulfikarpasica onomad sto bi ti dobio odrednicu 1993 bosnjak ili bosnjacki institut. Doduse tebi je to manje bitno.Pretpostavljam da si ti od onih koji se jos izjasnjavaju kao Musliman.

Ja licno rahmetli Aliju nit volim nit ne volim. Jednostavno smatram da nije bio sposoban da obnasa duznost koju je u datom trenutku bila mu povjerena. Nije covjek bio za politike nego za sedzde sto postujem sve dok ne ide preko mojih ledja. A njegovo nesnalazenje u politickom zivotu i drzavnickoj ulozi koje se prihvatio kostalo je vise zivota nego sto je moralo.
A milijarde? Šta ćemo s njima?
Hoćemo li mu i to halaliti?
Ah da, čekamo dokaze.
jazzer

#3416 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Akibh wrote:Bakiru svaka cast za ovo. Svaki oduzeti mandat neprijateljima drzave treba slaviti ko Bajram. A izgleda da ce biti bas veselo :wink:
A oni su prijatelji drzave? Po cemu, imas neki dokaz za tu tvrdnju?
miki.ba

#3417 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

Za koga je u Predsjedništvu BiH kupljen luksuzni 'Audi A8'?

Objavljeno 04.10.2012 u 11:14

Predsjedništvo BiH nedavno je nabavilo automobil "Audi A8", čija se vrijednost s bogatom opremom, koja uključuje i masažere u sjedištima, procjenjuje na blizu 300.000 KM, saznaje "Dnevni avaz". No, zvanična informacija se već danima krije od javnosti.

Prema saznanjima do kojih je došao ovaj list, automobil je, najvjerovatnije, nabavljen za potrebe Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Navodno je Izetbegović prije narudžbe u sarajevskim autosalonima sam izabrao model i opremu "Audija"!

Zvanične potvrde ove informacije nema iz Službi za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, ali kako su kako je rekao službenik Zlatko Gerin, u toj službi su „prezauzeti obavezama i odgovor možemo očekivati naredne sedmice", što znači nakon lokalnih izbora.

Tada bi se trebalo saznati i za koliko je, u odnosu na prošlu godinu, najnoviji skupocjeni automobil povećao broj vozila u ionako prekobrojnom voznom parku Predsjedništva BiH.
Poražavajuće je da je, kakav god odgovor da bude, činjenica da u sveopćoj krizi koja godinama trese državu ovaj luksuz, koji će ponajprije koštati bh. građane, nije trebao nijednom od trojice članova Predsjedništva BiH.

Pogotovo ako se zna da je Ured za reviziju BiH u izvještaju za prošlu godinu otkrio da Predsjedništvo BiH raspolaže sa 31 vozilom, od čega se čak 22 koriste za potrebe kabineta članova Predsjedništva! To znači da svaki kabinet ima na raspolaganju u prosjeku sedam automobila.

U istom izvještaju otkriveno je da su upravo automobili u ovoj državnoj instituciji "slaba tačka" i sredstvo za nenamjensko trošenje para. Od netransparentne upotrebe vozila i potrošnje goriva, do malverzacija s putnim nalozima.

Kako je "Avazu" potvrđeno u Uredu za reviziju, upravo nalazi o bacanju novca na automobile najviše su doprinijeli da finansijski izvještaj Predsjedništva BiH za prošlu godinu dobije revizorsko mišljenje s rezervom.

:lol: :lol: :lol:
Kad se vec o Bakiru govori, samo da spomenem da nije u redu vozati auto ispod pola miliona. :oops:
brzica

#3418 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Koliko vidim još se ne zna čiji je auto.

Mada, da smo načisto, čiji je god, ne
mijenja stvar. Ali, u predizborne svrhe
koristiti ovo, odmah slabi kritika.
miki.ba

#3419 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

Cini mi se da se zna cije je auto samo se ceka kraj izbora da se to i zvanicno objavi, al eto ne citamo svi isto.
novi.dan.nova.nafaka

#3420 Re: SDA-All about

miki.ba wrote:Cini mi se da se zna cije je auto samo se ceka kraj izbora da se to i zvanicno objavi, al eto ne citamo svi isto.
miki.ba wrote:Predsjedništvo BiH nedavno je nabavilo automobil "Audi A8", čija se vrijednost s bogatom opremom, koja uključuje i masažere u sjedištima, procjenjuje na blizu 300.000 KM, saznaje "Dnevni avaz". No, zvanična informacija se već danima krije od javnosti.

Prema saznanjima do kojih je došao ovaj list, automobil je, najvjerovatnije, nabavljen za potrebe Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Navodno je Izetbegović prije narudžbe u sarajevskim autosalonima sam izabrao model i opremu "Audija"!
Da Bog dao pa mu ne trebalo, ako je tolike pare Bakir tražio da mu se kupi Audi. Samo, prema svemu sudeći, od onoga što piše hAvaz, teško se može zdravo za gotovo. Što bi ti rekao, ne čitamo svi isto...
Akibh

#3421 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

jazzer wrote:
Akibh wrote:Bakiru svaka cast za ovo. Svaki oduzeti mandat neprijateljima drzave treba slaviti ko Bajram. A izgleda da ce biti bas veselo :wink:
Stvorili su drzavu ...Prijatelji stvaraju, neprijatelji razjebavaju....
duh_sa_sjekirom

#3422 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

Gledajući ovako sa strane, umjesto što sebe stavljaš u funkciju moralnog učitelja i genijalnog razotkrivača "tamo onih" možda bi ti bilo pametnije da se, kao zaštitnik lika i djela A.Izetbegovića, naoružaš činjenicama i argumentima, te da temeljem njih komuniciraš sa sagovornicima.
Ne podržavam riječnik kojim se A.Izetbegović naziva uhljupom.
Kad je karakter u pitanju, to zavisi sa kojeg aspekta se posmatra (osobno smatram da kao čovjek nije bio loš).
A kad je politička sposobnost dotičnog u pitanju, nažalost tvoju i svih nas čija je sudbina u dobroj mjeri zavisila upravo od navedene spposobnosti njegovoj, bojim se da cijenjeni forumaš @seln jako blizu istine.
Tvrdnja da se A.I. do zrele dobi izjašnjavao kao Srbin nije mi poznata, pa bi dobro bilo da vaskolikom forumu demantiraš ili potvrdiš istu.
seln

#3423 Re: SDA-All about

Post by seln »

Akibh wrote:
jazzer wrote:
Stvorili su drzavu ...Prijatelji stvaraju, neprijatelji razjebavaju....
Ne znam za tebe, ali prije nego su je oni preuzeli, bila je to jedinstvena drzava, koja je teritorijalno bila podijeljena samo na opstine. Kako izgleda sad, nakon sto su je "stvorili", vidimo svi.
Tako ti je to kad stvaras drzave u trezorima i podrumima.
adore

#3424 Re: SDA-All about

Post by adore »

Ne mogu da vjerujem kakve gluposti pričaju, on kaže da sam i ja kao i sva moja braća u rovu svih nacionalnosti bili u vojsci Alije Izetbegovića :x. Ovo je pišanje na sve heroje ove države i uopšte ne mislim da nije imao namjeru. Kukanje kako samo Bošnjaci nemaju (samo) svoju državu i želja za istom u zadnje vrijeme je pokazivanje opasnog skretanja u desno ove nacionalističke partije koja izgleda voli ovu državu za koju smo se svi zajedno borili koliko je voli i njihov partner Dodik.
PAZI

#3425 Re: SDA-All about

Post by PAZI »

plain vanilla wrote:
seln wrote:A Bakir vec reformisao islamski kalendar...
Poručujem da ćemo ovog oktobra slaviti dva Bajrama, a prvi već u ponedjeljak.
taj covjek nikako da nauci da suti
svaka njegova recenica pokazuje da je idiot
Nemoj tako sestro :) pa znaš li ti o kakvom se "intelektualnom"kapacitetu radi ;-) ;-) Svojevremeno je briljirao kao učenik :zzzz: :zzzz: u srednjoj školi..sve sama dvojka/trojka :lol: :lol:I onda od njega očekivati da kaže nešto što nije "idiotski" ;-) Maaa :run: :run:
Post Reply