Ne shvatam samo cemu vanredni kongres, kad se te stvari oko produzenja mandata treceg u Bosnjaka mogu rijesit u kafani za minutu...
SDP
- nosara
#3401 Re: SDP
Sucur allahu, zlaja ostaje prvi u prvom safu...
Ne shvatam samo cemu vanredni kongres, kad se te stvari oko produzenja mandata treceg u Bosnjaka mogu rijesit u kafani za minutu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3402 Re: SDP
svježa informacija... ispod čekića i nakovnja 
niš se ne radi bez miga sa strane
HDZ je problem
vijeće ministara neće do novih izbora biti formirano
srbi nisu problem
eto nadam se da griješim
HDZ je problem
srbi nisu problem
eto nadam se da griješim
- madner
#3403 Re: SDP
Mandat za ne formiranje VM.nosara wrote:Sucur allahu, zlaja ostaje prvi u prvom safu...![]()
- CaCO3
#3404 Re: SDP
kako ono hamdo rece
nesto kao "pozdravljam i selamim drugove i drugarice"
- ultima_palabra
#3405 Re: SDP
Što se nadaš, to je sasvim okBlack swan wrote:svježa informacija... ispod čekića i nakovnja
HDZ je problem
srbi nisu problem
eto nadam se da griješim
Moje kašike pokazuju vanredne izbore za državni parlament zajedno sa lokalnim u jesen 2012.
-
sumirprimus
#3406 Re: SDP
slazem se s tobom u vecini podastrijetog,osim :dino84 wrote:Alternative nema (u stvari grijesim,ali te stranke nemaju dovoljan broj glasaca,nesto poput HSLS-a u Hrvatskoj),alternativa nisu ni SDA,niti Harisovi foteljasi a najmanje Fahrini ublehasi sa pricom o ekonomiji koja je krenula od prve vrece para prenesene preko piste.Adriatic wrote:Može li iko reći koja je alternativa SDP-u?
Ali to ne znaci da ljudi ne mogu pokazati svoje razocarenje i svoje nezadovoljstvo,pogotovo ljudi koji su glasali za taj isti SDP i to vise puta (i parlamentarni izbori,a i lokalni).
Da se razumijemo,ja ostajem vjeran socijaldemokratskoj opciji ali na sljedece izbore ne izlazim,ne izlazim dok se situacija ne promijeni pa taman Zlatko organizovao kongrese i narednih 50 godina sve dok ne umre.Niko me ne moze ubijediti da jedan Bogic Bogicevic nije imao mjesta u stranci takvog profila a zna se zasto je otisao,taj covjek sigurno nije u rangu karijerista tipa Sejfudina Tokica,Komsica i ostalih koji su bjezali ili na tudje liste ili cijepali postojecu stranku.
Problem SDP-a su ljudi koji su u stranci,losa kadrovska rjesenja itd.Godinama su govorili hocemo sposobne a ne podobne a sada rade apsolutno isto kada su na vlasti.
I ne znam u cemu je problem to reci,imati to misljenje,da ti neko odmah slaze neku kontru.
Usput,i ja se ne bih iznenadio da saznam da ovdje ima ljudi kojima je posao braniti SDP i ljude koji ih vode.Svakom loncu su poklopac,imaju hiljade postova,sve znaju i za sve imaju odgovor.To nije vezano za temu?Ok.
1.na izbore moras izac, i glasat,makar nevazeci bio!
sposobni a ne podobni,jebga drug,izgleda je ipak najistinitija ona da mi i nemamo toliko sposobnih,koliko ima pozicija
ili oni sto su i sposobni,nisu samostalni,samim tim nisu ni sposobni...
- CaCO3
#3407 Re: SDP
a eto prica se da ovi iz medjunarodne zajednice ne pristaju na djelimicne izobre, ili za sve nivoe ili nista, plus promjena ustava u skladu sa presudom sejdic finciultima_palabra wrote:Što se nadaš, to je sasvim okBlack swan wrote:svježa informacija... ispod čekića i nakovnja
HDZ je problem
srbi nisu problem
eto nadam se da griješim![]()
Moje kašike pokazuju vanredne izbore za državni parlament zajedno sa lokalnim u jesen 2012.
- chuchumbamayumbe
#3408 Re: SDP
Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... -grad.html
Nezavisni i vijećnici SDA smijenili dojučerašnjeg SDP-ovog predsjedavajućeg Anera Šumana i njegovog zamjenika Harisa Plehu iz BOSS-
Nezavisni i vijećnici SDA smijenili dojučerašnjeg SDP-ovog predsjedavajućeg Anera Šumana i njegovog zamjenika Harisa Plehu iz BOSS-
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3409 Re: SDP
mislio sam da smo donekle neovisniultima_palabra wrote:Što se nadaš, to je sasvim okBlack swan wrote:svježa informacija... ispod čekića i nakovnja
HDZ je problem
srbi nisu problem
mislio sam da su svi podjednako problem
mislio sam da će do nove godine biti formirano VM
i mislio sam da su srbi sastavni dio svakog problema
-
StupskaBitanga
#3410 Re: SDP
SDP SDA koalicija neće dočekati kraj mandatachuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
-
sumirprimus
#3411 Re: SDP
boss ima vijecnike i u sarajevu???chuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
kako???zasto???
-
StupskaBitanga
#3412 Re: SDP
narod je takav kakav je pa likovi poput Mirnesa A. su interesantni i zabavni i eto dobiju kojeg poslanikasumirprimus wrote:boss ima vijecnike i u sarajevu???chuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
Nezavisni i vijećnici SDA smijenili dojučerašnjeg SDP-ovog predsjedavajućeg Anera Šumana i njegovog zamjenika Harisa Plehu iz BOSS-daj nemojte me zaje.avat??
kako???zasto???
-
VjecitiStudent
#3413 Re: SDP
I tako prodje jos jedan kongres SDP-a kojem je jedina svrha bila da se Predsjedniku produzi mandat.
Kako su samo gromoglasne najave bile ovdje i drugdje:Vanredni kongres zbog teskog stanja u kojem se zemlja nalazi, davanje podrske baze za predstojece "sudbonosne" ustavne promjene, ....
Kako su samo gromoglasne najave bile ovdje i drugdje:Vanredni kongres zbog teskog stanja u kojem se zemlja nalazi, davanje podrske baze za predstojece "sudbonosne" ustavne promjene, ....
-
sumirprimus
#3414 Re: SDP
kako rece s.žižek,.,, neprirodan brak demokratije i kapitalizma dolazi do svog prirodnog krajaStupskaBitanga wrote:SDP SDA koalicija neće dočekati kraj mandatachuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
i koalicija
-
VjecitiStudent
#3415 Re: SDP
sumirprimus wrote:boss ima vijecnike i u sarajevu???chuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
Nezavisni i vijećnici SDA smijenili dojučerašnjeg SDP-ovog predsjedavajućeg Anera Šumana i njegovog zamjenika Harisa Plehu iz BOSS-daj nemojte me zaje.avat??
kako???zasto???
Imamovic strikes backNa simboličan način u 11.55 sati vijećnici SDA i jučer su održali pres-konferenciju na kojoj su govorili o tome da u izvještaju o obilježavanju značajnih događaja i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. nije napisano gdje je potrošen novac. Osim toga, vijećnik ove stranke Ramiz Duraković kazao je da mu "nije jasno kako je mogao novi poslovni centar u krugu Žice preko noći dobiti svu potrebnu dokumentaciju".
- Nadležni u Općini su se bahato ponašali i kada je u pitanju Park šuma Mojmilo, u koji je uloženo oko 5.000.000 KM. Obustavom izgradnje objekta u ulici Džemala Bijedića onemogućena je investicija više od 300 miliona maraka pa je općinski budžet oštećen za četiri do šest miliona KM - kazao je Duraković.
- madner
#3416 Re: SDP
Mile i Dragan su podpisali jednu vrstu saveznistva vise od godinu dana prije proslih izbora. Od tada je HDZ blokirao rad FBiH sa jasnom taktikom: Pokazati da ne fercera i prisiliti Sarajevo da zeli imati treci entitet. Miletov interes tu je sto focus prebacuje sa Banja Luke na Mostar, dok je Dragance svjestan da ne postoji izmjena unutar federacije koja ce osigurati njemu ulogu vecu od minorne partije koje se uvijek moze zaobici. Ne moze se protiv demografije.Black swan wrote:mislio sam da smo donekle neovisniultima_palabra wrote:Što se nadaš, to je sasvim okBlack swan wrote:svježa informacija... ispod čekića i nakovnja
HDZ je problem
srbi nisu problem
mislio sam da su svi podjednako problem
mislio sam da će do nove godine biti formirano VM
i mislio sam da su srbi sastavni dio svakog problema![]()
Mile je sada pred dilemom, njemu VM treba i on to zna. Ali ako razbije saveznistvo, Dragan ce se opet okrenuti Sarajevu i onda mu se ne svidja prognoza na duge staze. Zato je i spreman da on popusti kako bi HDZ bio dio vlasti, time bi ojacao svog trojanskog konja, spasio saveznistvo i dobio VM.
-
VjecitiStudent
#3417 Re: SDP
Koja crna demokratija, moze se ovdje razgovarati samo o braku dvije interesne grupe.sumirprimus wrote:kako rece s.žižek,.,, neprirodan brak demokratije i kapitalizma dolazi do svog prirodnog krajaStupskaBitanga wrote:SDP SDA koalicija neće dočekati kraj mandatachuchumbamayumbe wrote:Može li jedna stručnija analiza, razlozi, posljedice, implikacije?!
Nezavisni i vijećnici SDA smijenili dojučerašnjeg SDP-ovog predsjedavajućeg Anera Šumana i njegovog zamjenika Harisa Plehu iz BOSS-![]()
![]()
tako nekako,
i koalicija
- Banksy
#3418 Re: SDP
Selam i pozdrav, u skladu s novom stranačkom orijentacijom ...CaCO3 wrote:kako ono hamdo rece
Zamisli Komšića koji pozdravlja s Faljen Isus i dobar dan, ili Svetu koji kaže Pomoz bog i pozdrav
Moje kašike
Vrlo sposoban, vješt, inteligentan, populist, omiljen, pragmatičan, dovoljno i crven i zelen, s jakim političkim vezama po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, jedini koji može ugroziti Lagumdžijinu poziciju u stranci.
Nije slučajno izostavljen s Lagumdžijinog spiska potencijalnih ''nasljednika''.
- nosara
#3419 Re: SDP
Ih jes'...!?madner wrote:Mandat za ne formiranje VM.nosara wrote:Sucur allahu, zlaja ostaje prvi u prvom safu...![]()
Koliko ono poskupi plin, 5%, ili 3x5%...?
Sto se tice neformiranja vm sigurno se nece pitat zelena koalicija, vengo ce bit kako baja iz amerikenjacije kaze...
Dogodine glasam za sda... Kad je bal, nek i hala gori...!
- Corto Maltese
#3420 Re: SDP
Molim te da prestaneš pisati kao Šupljol... Bosnolog i vratiš se na svoj uobičajeni nivo diskusije.madner wrote: Mile je sada pred dilemom, njemu VM treba i on to zna. Ali ako razbije saveznistvo, Dragan ce se opet okrenuti Sarajevu i onda mu se ne svidja prognoza na duge staze. Zato je i spreman da on popusti kako bi HDZ bio dio vlasti, time bi ojacao svog trojanskog konja, spasio saveznistvo i dobio VM.
Hvala!
- CaCO3
#3421 Re: SDP
covjek je rekao da mu nije problem napustiti partijuBanksy wrote:Selam i pozdrav, u skladu s novom stranačkom orijentacijom ...CaCO3 wrote:kako ono hamdo rece
Zamisli Komšića koji pozdravlja s Faljen Isus i dobar dan, ili Svetu koji kaže Pomoz bog i pozdrav![]()
Moje kašikevide Hamdu politički eliminisanog do 2015.
Vrlo sposoban, vješt, inteligentan, populist, omiljen, pragmatičan, dovoljno i crven i zelen, s jakim političkim vezama po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, jedini koji može ugroziti Lagumdžijinu poziciju u stranci.
sto znaci da mu uz sve ove kvalifikacije koji si gore nabrojao isto tako nije problem ni napraviti svoju partiju a glasovi koje je sdp dobio zahvaljujuci hamdi u krajini su im taman omogucili da budu partija br 1 u kantonu, a i u federaciji, plus hamdin mandat u drzavnom parlamentu
Last edited by CaCO3 on 01/11/2011 09:37, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#3422 Re: SDP
Nis' ne brini napravit ce onda Hamdo sebi "SDP 1909", bit ce to pocetak jos jedne krajiske autonomije.Banksy wrote:U skladu s novom stranačkom orijentacijom ...CaCO3 wrote:kako ono hamdo rece
Zamisli Komšića koji pozdravlja s Faljen Isus i dobar dan, ili Svetu koji kaže Pomoz bog i pozdrav![]()
- Banksy
#3423 Re: SDP
Zašto bi je pravio? Ako ABDCaCO3 wrote:covjek je rekao da mu nije problem napustiti partijuBanksy wrote:Selam i pozdrav, u skladu s novom stranačkom orijentacijom ...CaCO3 wrote:kako ono hamdo rece
sto znaci da mu uz sve ove kvalifikacije koji si gore nabrojao isto tako nije problem ni napraviti svoju partiju
-
sumirprimus
#3424 Re: SDP
pa o tom i govori covjek,na globalnoj razini,nema hljeba u vezi izmedju slobode i interesa...
sad ne aludiram,da su, preneseno u nase politicke vode ,jedni za slobodu drugi za interes,nego su samo jednostavno neprirodna koalicija.koliko god teska situacija u zemlji bila,jebga nije rat,pa da se vezu...
sad ne aludiram,da su, preneseno u nase politicke vode ,jedni za slobodu drugi za interes,nego su samo jednostavno neprirodna koalicija.koliko god teska situacija u zemlji bila,jebga nije rat,pa da se vezu...
- Banksy
#3425 Re: SDP
Nema govora, nije Hamdo blesav.VjecitiStudent wrote:
Nis' ne brini napravit ce onda Hamdo sebi "SDP 1909", bit ce to pocetak jos jedne krajiske autonomije.
Pitanje je samo šta će mu Lagumdžija pokušati smjestiti ...
Last edited by Banksy on 01/11/2011 09:39, edited 1 time in total.