\plain vanilla wrote:detroit, zar ti nisi u ameriKi?
telom yes
\plain vanilla wrote:detroit, zar ti nisi u ameriKi?
i tamo hercegovci imaju kladionice?detroit-mercy wrote:\plain vanilla wrote:detroit, zar ti nisi u ameriKi?
telom yesdusom no
Mirno se raspala ?Romanija wrote:Nazalost BiH bi se mnogo brze raspala da nema jos nekog straha sta ce uraditi medjunarodna zajednica (A sta bi u stvari uradili ?????). Mnogi jos nisu svjesni toga. A pozivati na gradjanski neposluh u drzavi koja je sve nego gradjanska je IDIOTLUK. I SDP ce shvatiti neke stvari.
Auuuu pa jel ovi novinari išta rade u vezi svog posla ili samo čitaju sa-x?Alfons Kauders wrote:evo da vidimo sta hdz glasila imaju reci o tom scenariju
Masovni prosvjedi, građanski neposluh i naposljetku nova hrvatska samouprava – mogući je (i vjerojatni) scenarij s kojim bi se Federacija, a time i BiH, mogla suočiti ukoliko se vlast formira bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH, u prijevodu dva HDZ-a.
Piše: Jurica Gudelj, Sutra.ba
Realna opasnost dodatnog eskaliranja političke krize koja trenutno potresa našu zemlju, mogla bi već kroz sljedećih nekoliko dana poprimiti sasvim novo obličje. Naime, ukoliko stranke potpisnice platforme SDP-a ustraju u namjeri uspostave vlasti u Federaciji prije potpunog konstituiranja Doma naroda Parlamenta FBiH, već u ovom tjednu ćemo u Mostaru imati prosvjed studentske populacije što bi trebao biti uvod u masovne demonstracije protiv uspostave vlasti bez dva HDZ-a.
Vlada Federacije koju bi potvrdio Dom naroda u kojem neće biti izaslanika iz tri županije u kojima dva HDZ-a imaju kapacitet samostalno formirati vlast, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke te Posavske županije, neće imati legitimitet u tim županijama.
Kako u spomenutim županijama živi i većina bh Hrvata, logično je onda zaključiti kako takva federalna Vlada ne bi imala realnu vlast nad Hrvatima. Otkazivanjem poslušnosti triju županija središnjoj vlasti u Sarajevu stvorili bi se uvjeti za osivanje svojevrsnog saveza općina s hrvatskom većinom ili međužupanijskog vijeća (koje već postoji!) putem kojih bi se organizirao život na područjima koja ne priznaju vlast Vlade Federacije.
Također, važan kamenčić u mozaiku pri realizaciji ovog scenarija je i činjenica da svaka od županija ima svoj MUP i sudstvo, što bi omogućilo i realno provođenje vlasti koja ne priznaje Vladu u Sarajevu. S druge, pak, strane problema bi bilo s ubiranjem poreza koji je u potpunosti u nadležnosti razine Federacije. Županije ne mogu samostalno ubirati porez i niti jedna banka ne bi htjela činiti išta suprotno zakonu.
Na optužbe, pak, kako bi to značilo rušenje ustavnog poretka BiH, argumentiralo bi se kako je i vlast bez legitimnih hrvatskih predstavnika također neustavna, te kako se od dva zla izabire manje.
Ne zaboravimo i kako je peticiju ''Stop majorizaciji Hrvata'' potpisalo preko 140 000 bh Hrvata, što jasno govori kakvo je raspoloženje među Hrvatima u našoj zemlji. Nezadovoljstvo tinja još od 2006. godine kada je Željko Komšić po prvi puta, bošnjačkim glasovima, izabran za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.
Potpisana peticija govori kako dva HDZ-a imaju jaku podršku naroda. Primjerice, u organizaciji potpisivanja peticije su sudjelovale braniteljske udruge, udruge studenata, ali i hrvatskih intelektualaca.
Kako sama peticija nije instrument kojim se postižu promjene, na nju se može gledati kao na istraživanje javnog mišljenja koje liderijma dva HDZ-a Draganu Čoviću i Boži Ljubiću jasno kazuje što im je činiti. Scenarij organiziranog građanskog neposluha uopće nije tajan i lideri dva HDZ-a o tome ozbiljno razmišljaju.
Dakle, ukoliko SDP i SDA ustraju na sutrašnjem održavanju sjednice Doma naroda FBiH, a prema svim najavama to će učiniti, svi zajedno se upuštamo u jako neizvjesnu avanturu guranja hrvatskoga naroda u vaninstitucionalno djelovanje.
Nitko sa sigurnošću ne može prognozirati kako će se ova problematika riješiti, no sasvim je jasno kako dva HDZ-a neće odustati o zahtjeva da dobiju svih pet ministarskih pozicija u Vladi FBiH namijenjenih Hrvatima.
Kako će SDP i SDA popuniti kvotu bošnjačkih i srpskih ministara u Vladi FBiH, dobijanjem još jedne hrvatske fotelje, te stranke bi imale prevlast u federalnoj Vladi, odnosno svaka odluka bi se mogla donijeti unatoč eventualnom protivljenju ministara iz dva HDZ-a koji bi predstavljali ''hrvatski blok''.
Takve bi odluke bile nominalno u skladu s Ustavom i Poslovnikom o radu Vlade FBiH, no Hrvati bi ih smatrali majorizacijom. Stoga dva HDZ-a zasigurno neće odustati od svoga zahtjeva da dobiju svih pet ministarstava namijenjih Hrvatima, a teško je očekivati i da SDA i SDP odustano od onoga što su najavili – vlast sa ili bez dva HDZ-a do kraja mjeseca.
Za sada je jedini izlaz u rukama međunarodne zajednice, no njihova prava (re)akcija se još uvijek iščekuje
Jos pitasplain vanilla wrote:i tamo hercegovci imaju kladionice?detroit-mercy wrote:\plain vanilla wrote:detroit, zar ti nisi u ameriKi?
telom yesdusom no
![]()
fino idi u sine qua non i trazi da ti isplacuju tantijeme...hercegovac_pravi wrote: Auuuu pa jel ovi novinari išta rade u vezi svog posla ili samo čitaju sa-x?Nevjerovatno je da u današnjim novinskim člancima možeš pročitati stvari koje su forumaši ovdje "razglabali" ima 2-3 mjeseca. Hebo ti njihovo novinarstvo.
Vidjet ćemo reakciju PIC-ovaca....ali opet ne očekujem ništa više od onog "da se dogovre", "kompromis"..bla..bla..Alfons Kauders wrote:zlajki je malo nervozan...
OHR napustili ambasadori PIK-a i Zlatko Lagumdžija
Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira (PIK) u BiH napustili su nešto prije 18 sati zgradu OHR-a u Sarajevu gdje su sa predstavnicima SDP-a, SDA, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 razgovarali o formiranju vlasti u Federaciji BiH.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Zgradu OHR-a prethodno je napustio lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, dok su ostali stranački zvaničnici još na sastanku.
Niko od ambasadora PIK-a nije želio da daje izjave, kao ni lider SDP-a.
Sastanku stranaka iz FBiH, u prisustvu ambasadora PIK-a i predstavnika delegacije EU u BiH, koji je počeo nešto iza 16 sati, osim Lagumdžije, prisustvuju i potpredsjednik SDP-a BiH Damir Hadžić, visoki funkcioner SDA Halid Genjac, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Niko Lozančić, te predsjednik i potpredsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić i Damir Ljubić.
Današnji sastanak uslijedio je nakon sinoćnjeg neuspjelog sastanka prvog zamjenika visokog predstavnika Rodericka Moorea koji je posredovao u pregovorima o stvaranju parlamentarne većine u FBiH.
U Sarajevu su se danas sastali lideri stranaka potpisnica platforme, SDA Sulejman Tihić, SDP Zlatko Lagumdžija, Narodne stranke "Radom za boljitak" Mladen Ivanković Lijanović i HSP Zvonko Jurišić.
Ako bude problem sa financiranjem samouprave neka ih ekonomski ghenije iz Laktasa (drzavnik) malo pogura, sta je za njega par stoja milionaAlfons Kauders wrote:evo da vidimo sta hdz glasila imaju reci o tom scenariju
Masovni prosvjedi, građanski neposluh i naposljetku nova hrvatska samouprava – mogući je (i vjerojatni) scenarij s kojim bi se Federacija, a time i BiH, mogla suočiti ukoliko se vlast formira bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH, u prijevodu dva HDZ-a.
Piše: Jurica Gudelj, Sutra.ba
Realna opasnost dodatnog eskaliranja političke krize koja trenutno potresa našu zemlju, mogla bi već kroz sljedećih nekoliko dana poprimiti sasvim novo obličje. Naime, ukoliko stranke potpisnice platforme SDP-a ustraju u namjeri uspostave vlasti u Federaciji prije potpunog konstituiranja Doma naroda Parlamenta FBiH, već u ovom tjednu ćemo u Mostaru imati prosvjed studentske populacije što bi trebao biti uvod u masovne demonstracije protiv uspostave vlasti bez dva HDZ-a.
Vlada Federacije koju bi potvrdio Dom naroda u kojem neće biti izaslanika iz tri županije u kojima dva HDZ-a imaju kapacitet samostalno formirati vlast, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke te Posavske županije, neće imati legitimitet u tim županijama.
Kako u spomenutim županijama živi i većina bh Hrvata, logično je onda zaključiti kako takva federalna Vlada ne bi imala realnu vlast nad Hrvatima. Otkazivanjem poslušnosti triju županija središnjoj vlasti u Sarajevu stvorili bi se uvjeti za osivanje svojevrsnog saveza općina s hrvatskom većinom ili međužupanijskog vijeća (koje već postoji!) putem kojih bi se organizirao život na područjima koja ne priznaju vlast Vlade Federacije.
Također, važan kamenčić u mozaiku pri realizaciji ovog scenarija je i činjenica da svaka od županija ima svoj MUP i sudstvo, što bi omogućilo i realno provođenje vlasti koja ne priznaje Vladu u Sarajevu. S druge, pak, strane problema bi bilo s ubiranjem poreza koji je u potpunosti u nadležnosti razine Federacije. Županije ne mogu samostalno ubirati porez i niti jedna banka ne bi htjela činiti išta suprotno zakonu.
Na optužbe, pak, kako bi to značilo rušenje ustavnog poretka BiH, argumentiralo bi se kako je i vlast bez legitimnih hrvatskih predstavnika također neustavna, te kako se od dva zla izabire manje.
Ne zaboravimo i kako je peticiju ''Stop majorizaciji Hrvata'' potpisalo preko 140 000 bh Hrvata, što jasno govori kakvo je raspoloženje među Hrvatima u našoj zemlji. Nezadovoljstvo tinja još od 2006. godine kada je Željko Komšić po prvi puta, bošnjačkim glasovima, izabran za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.
Potpisana peticija govori kako dva HDZ-a imaju jaku podršku naroda. Primjerice, u organizaciji potpisivanja peticije su sudjelovale braniteljske udruge, udruge studenata, ali i hrvatskih intelektualaca.
Kako sama peticija nije instrument kojim se postižu promjene, na nju se može gledati kao na istraživanje javnog mišljenja koje liderijma dva HDZ-a Draganu Čoviću i Boži Ljubiću jasno kazuje što im je činiti. Scenarij organiziranog građanskog neposluha uopće nije tajan i lideri dva HDZ-a o tome ozbiljno razmišljaju.
Dakle, ukoliko SDP i SDA ustraju na sutrašnjem održavanju sjednice Doma naroda FBiH, a prema svim najavama to će učiniti, svi zajedno se upuštamo u jako neizvjesnu avanturu guranja hrvatskoga naroda u vaninstitucionalno djelovanje.
Nitko sa sigurnošću ne može prognozirati kako će se ova problematika riješiti, no sasvim je jasno kako dva HDZ-a neće odustati o zahtjeva da dobiju svih pet ministarskih pozicija u Vladi FBiH namijenjenih Hrvatima.
Kako će SDP i SDA popuniti kvotu bošnjačkih i srpskih ministara u Vladi FBiH, dobijanjem još jedne hrvatske fotelje, te stranke bi imale prevlast u federalnoj Vladi, odnosno svaka odluka bi se mogla donijeti unatoč eventualnom protivljenju ministara iz dva HDZ-a koji bi predstavljali ''hrvatski blok''.
Takve bi odluke bile nominalno u skladu s Ustavom i Poslovnikom o radu Vlade FBiH, no Hrvati bi ih smatrali majorizacijom. Stoga dva HDZ-a zasigurno neće odustati od svoga zahtjeva da dobiju svih pet ministarstava namijenjih Hrvatima, a teško je očekivati i da SDA i SDP odustano od onoga što su najavili – vlast sa ili bez dva HDZ-a do kraja mjeseca.
Za sada je jedini izlaz u rukama međunarodne zajednice, no njihova prava (re)akcija se još uvijek iščekuje
Ovisi sta se smatra pod tim "produktivni i konstruktivni partneri", ukoliko to iskljucivo znaci poslusnost drugima onda i nije bas neka opcija. Koliko god se neki smijali majorizaciji hrvata sami prikaz njihovih trenutnih mogucnosti utjecaja na formiranje i ucesce u vlasti pokazuje da nisu u zavidnoj poziciji.Alfons Kauders wrote:ko kaze da ne bi imali nikakav utjecaj? ako hoce da budu produktivni i konstruktivni partneri, vrata su im otvorena... medjutim ako hoce da krsenjem zakona namecu svoju volju svim gradjanima i koce razvoj zemlje, onda im i nije mjesto u vlasti... problem je sto je hdz vec svima jasno stavio do znanja da ih interesira iskljucivo razgradnja drzave, a ne njen razvoj...lupp wrote: Nije da stitim HDZ ali zar je posteno(znam da je legitimno) da one stranke kojima su hrvati u bih dali nekih 60% glasova nemaju gotovo nikakav utjecaj na vlast i donosenje odluka? Ovim su Hrvati nebitan faktor u FBiH i HDZ se izgleda hvata za jednu od rjetkih preostalih slamki kako bi spasio sto se spasit da.
Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljan znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.palermo wrote: Mirno se raspala ?
Alfons Kauders wrote:fino idi u sine qua non i trazi da ti isplacuju tantijeme...hercegovac_pravi wrote: Auuuu pa jel ovi novinari išta rade u vezi svog posla ili samo čitaju sa-x?Nevjerovatno je da u današnjim novinskim člancima možeš pročitati stvari koje su forumaši ovdje "razglabali" ima 2-3 mjeseca. Hebo ti njihovo novinarstvo.
Možda, ja ne mislim tako....al da ne ulazimo u bezvezne pretpostavkeRomanija wrote:Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljana znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.
ko ovdje govori o poslusnosti? ako hoce da dobro rade svoj posao, eto im sva ministarstva, i jos srpska i bosnjacka... a ukoliko nece, ne treba im dati nista...lupp wrote:Ovisi sta se smatra pod tim "produktivni i konstruktivni partneri", ukoliko to iskljucivo znaci poslusnost drugima onda i nije bas neka opcija. Koliko god se neki smijali majorizaciji hrvata sami prikaz njihovih trenutnih mogucnosti utjecaja na formiranje i ucesce u vlasti pokazuje da nisu u zavidnoj poziciji.Alfons Kauders wrote: ko kaze da ne bi imali nikakav utjecaj? ako hoce da budu produktivni i konstruktivni partneri, vrata su im otvorena... medjutim ako hoce da krsenjem zakona namecu svoju volju svim gradjanima i koce razvoj zemlje, onda im i nije mjesto u vlasti... problem je sto je hdz vec svima jasno stavio do znanja da ih interesira iskljucivo razgradnja drzave, a ne njen razvoj...
Znal mozda netko jesul u onih 8 mjesta sto pripadaju Bosnjacima sve ljudi iz strankaka SDP i SDA ?
Pa npr, sta mislis koliko bi Sarajlija volilo da ima granicni prelaz na Lukavici ili Dobrinji. Mislim, pogranicna mjesta imaju svojih prednosti ali toliko mazohizma si cak ni balije ne mogu dopustitiRomanija wrote:Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljana znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.
Ja sam Sarajlija. Prestar sam za rata, a generalno ne vidim kriticnu masu niti spremnu niti sposobnu za rat.detroit-mercy wrote:Pa npr, sta mislis koliko bi Sarajlija volilo da ima granicni prelaz na Lukavici ili Dobrinji. Mislim, pogranicna mjesta imaju svojih prednosti ali toliko mazohizma si cak ni balije ne mogu dopustitiRomanija wrote:Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljana znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.![]()
To je samo jedna od kriznih tacaka, a da ne nabrajam jos najmanje jedno 20 u BiH koje bi mogle dovesti do sukoba.
jest vala, to sam zaboravio...detroit-mercy wrote: Ako bude problem sa financiranjem samouprave neka ih ekonomski ghenije iz Laktasa (drzavnik) malo pogura, sta je za njega par stoja miliona.
Materijala za rat imas danas puno vise nego 91-92e, vjeruj mi. Toliko je nerasciscenih racuna ostalo, ne dao bog rata nikome, ali nemoj da se zavaravas da niko ne bi ratovao.Romanija wrote:To nisu nikakve pretpostavke, to su cinjenice sa terena, i politicke i drustvene. Ko bi to ratovao, sa cim i za sta?
To su bolni fakti.Ja sam Sarajlija. Prestar sam za rata, a generalno ne vidim kriticnu masu niti spremnu niti sposobnu za rat.detroit-mercy wrote:Pa npr, sta mislis koliko bi Sarajlija volilo da ima granicni prelaz na Lukavici ili Dobrinji. Mislim, pogranicna mjesta imaju svojih prednosti ali toliko mazohizma si cak ni balije ne mogu dopustitiRomanija wrote:Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljana znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.![]()
To je samo jedna od kriznih tacaka, a da ne nabrajam jos najmanje jedno 20 u BiH koje bi mogle dovesti do sukoba.
Pa ako je tako, onda će se raspasti u narednih par mjeseci.Romanija wrote:To nisu nikakve pretpostavke, to su cinjenice sa terena, i politicke i drustvene. Ko bi to ratovao, sa cim i za sta?
To su bolni fakti.
Ja sam Sarajlija. Prestar sam za rata, a generalno ne vidim kriticnu masu niti spremnu niti sposobnu za rat.
suštinsko nerazumijevanje stvari...lupp wrote:Nije da stitim HDZ ali zar je posteno(znam da je legitimno) da one stranke kojima su hrvati u bih dali nekih 60% glasova nemaju gotovo nikakav utjecaj na vlast i donosenje odluka? Ovim su Hrvati nebitan faktor u FBiH i HDZ se izgleda hvata za jednu od rjetkih preostalih slamki kako bi spasio sto se spasit da.Alfons Kauders wrote:vlada ne donosi zakone... vec parlament...lupp wrote:Koliko sam procitao, sdp i sda ce popuniti bosnjacke i srpske kvote, a ukoliko HDZ ne dobije svih 5 hrvatskih mjesta sdp/sda ce biti u stanju donositi zakone i odredbe bez dva hdz-a. Jel ovo istina?
Ukoliko jest razumijem i jednu i drugu stranu.
a u oba doma parlamenta platformasi svakako imaju vecinu koja se ne moze ograniciti nikakvim dogovorima...
sastav vlade je manje bitan, iz istih razloga - cak i da hdz dobije sva ministarstva, moze izletit iz vlade jer nema podrsku parlamenta...
sastav parlamenta se mijenja samo izborima, a ne pregovorima i ucjenama...
... i 33% srpskihBlizanac wrote: suštinsko nerazumijevanje stvari...
problem je što su osvojili oko 60% (hrvatskih) glasova a traže 100% "hrvatskih" fotelja...
Stvar je u tome sto one stranke za koje su uglavnom Bosnjaci glasali mogu donositi odluke bez obzira na stav stranaka za koje su hrvati vecinski glasali. Time se moze potpuno zanemariti politicka volja Hrvata u drzavi. Ponavljam, nije zavidna situacija.Alfons Kauders wrote:ko ovdje govori o poslusnosti? ako hoce da dobro rade svoj posao, eto im sva ministarstva, i jos srpska i bosnjacka... a ukoliko nece, ne treba im dati nista...lupp wrote:Ovisi sta se smatra pod tim "produktivni i konstruktivni partneri", ukoliko to iskljucivo znaci poslusnost drugima onda i nije bas neka opcija. Koliko god se neki smijali majorizaciji hrvata sami prikaz njihovih trenutnih mogucnosti utjecaja na formiranje i ucesce u vlasti pokazuje da nisu u zavidnoj poziciji.Alfons Kauders wrote: ko kaze da ne bi imali nikakav utjecaj? ako hoce da budu produktivni i konstruktivni partneri, vrata su im otvorena... medjutim ako hoce da krsenjem zakona namecu svoju volju svim gradjanima i koce razvoj zemlje, onda im i nije mjesto u vlasti... problem je sto je hdz vec svima jasno stavio do znanja da ih interesira iskljucivo razgradnja drzave, a ne njen razvoj...
Znal mozda netko jesul u onih 8 mjesta sto pripadaju Bosnjacima sve ljudi iz strankaka SDP i SDA ?
Od mirnog raspada nema nista. U Dejtonu se pristalo na RS da bi se sacuvao drzavno okvir i da bi se drzava vremenom reintegrirala. Zasto bi Bosnjaci "mirno pristali" da Srbi uzmu ono sto im ne pripada i sto su zlocinom osvojili-Podrinje, Prijedor, itd.Romanija wrote:Ja mislim da bi se mirno raspala. Mudjunarodni faktor jos od odlaska Ashdown-a jasno daje na znanje da im je svejedno kako se god se mi dogovorili. A neizbijanje rata, a ja ne vidim kako bi do rata doslo cak da RS sutra proglasi neovisnost, bi Evropi bio dovoljan znak da se slozi sa stanjem na terenu. USA ditto.palermo wrote: Mirno se raspala ?
Ponavljam jedno pitanje sto sam ranije postavio.. da li ce u onih 8 mjesta sto pripadaju Bosnjacima biti SBB i SBiH?Blizanac wrote: suštinsko nerazumijevanje stvari...
problem je što su osvojili oko 60% (hrvatskih) glasova a traže 100% "hrvatskih" fotelja...
lupplupp wrote:Stvar je u tome sto one stranke za koje su uglavnom Bosnjaci glasali mogu donositi odluke bez obzira na stav stranaka za koje su hrvati vecinski glasali. Time se moze potpuno zanemariti politicka volja Hrvata u drzavi. Ponavljam, nije zavidna situacija.Alfons Kauders wrote:ko ovdje govori o poslusnosti? ako hoce da dobro rade svoj posao, eto im sva ministarstva, i jos srpska i bosnjacka... a ukoliko nece, ne treba im dati nista...lupp wrote:
Ovisi sta se smatra pod tim "produktivni i konstruktivni partneri", ukoliko to iskljucivo znaci poslusnost drugima onda i nije bas neka opcija. Koliko god se neki smijali majorizaciji hrvata sami prikaz njihovih trenutnih mogucnosti utjecaja na formiranje i ucesce u vlasti pokazuje da nisu u zavidnoj poziciji.