Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
delirium.sa

#3401 Re: Izvlačenje crvenih pramenova

Post by delirium.sa »

Alma_96 wrote:Nemoj ni slučajno to raditi, a svaki frizer b trebao znati kako :)
A što da ne radim? Misliš na hidogen ili uopće itavu stvar?[/quote]

Mislim na pramenove :D Hidrogen nije problem, ja sam sa kosom svašta radila sama, ali pramenove sam radila kod frizera (i to baš crvene na crnu kosu). I računajte da su rpamenovi skuplji i od farbanja, mislim da su moji bili oko 40 na kosu do ramena :D

Drečave boje se mogu naći u frizerlandu, ali računajte da će vam se boja jako brzo isprati i da ćete ostati sa pramenovima boje meda i da morate ponoviti proceduru :)
Lilyen

#3402 Blondi

Post by Lilyen »

Zdravo,

Ako i postoji ova tema, uvijek se može o kosi, konkretnije plavoj.
Da ne bude zabune, interesuju me iskustva kućnog farbanja plavim nijansama.
Koje farbe koristite? Čime neutrališete žutu nijansu (ako uspijete :-) ) i sl.

Isprobala sam različite nijanse kao i proizvođače, što kod kuće što kod frizera, pa imam iskustvo od žuje do zelenkaste heheh.

:-D
amiliana

#3403 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by amiliana »

Da li neko zna koliko kosta nadogradnja kose u KS ??
Felidae

#3404 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Felidae »

cure, u kom salonu da uradim trajnu (mini val) a da ne pozalim....
mishkina

#3405 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mishkina »

Djevojke, preporucite mi sampon. Nikako da pronadjem neki koji mi odgovara. Svi se bave nekim odredjenim problemom tipa masna, suha, perut itd. a moja kosa je sareni kolaz svega.. Dakle, tamna je i gusta, i dlaka je prilicno debela. Teska je i jako opada, stalno, sto mi uzasno smeta. Kad je pustim da se prirodno osusi, ima velike lokne. Cim prespavam na njoj, naravno, to vise ni na sta ne lici. Sklona je peruti, i vrlo brzo se masti, mada je pri krajevima suha. Ima li neko slicnu kosu i koje preparate koristite?
Michun

#3406 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

mishkina wrote:Djevojke, preporucite mi sampon. Nikako da pronadjem neki koji mi odgovara. Svi se bave nekim odredjenim problemom tipa masna, suha, perut itd. a moja kosa je sareni kolaz svega.. Dakle, tamna je i gusta, i dlaka je prilicno debela. Teska je i jako opada, stalno, sto mi uzasno smeta. Kad je pustim da se prirodno osusi, ima velike lokne. Cim prespavam na njoj, naravno, to vise ni na sta ne lici. Sklona je peruti, i vrlo brzo se masti, mada je pri krajevima suha. Ima li neko slicnu kosu i koje preparate koristite?
ja bi ti preporucila da uzmes dva sampona - jedan za perut i jedan protiv opadanja. tako ja radim i prvi put perem protiv opadanja a drugi portiv peruti. ducray trenutno preferiram. vichy je imao upravo ovakav sampon ali su ga ukinuli nakon godinu. mislim, isto para te kosta jer isto trosis :)
takodjer, ducray ima dobre ampule protiv sezonskog opadanja. 70 i nesto KM ali to je za 3 mjeseca.
pomogla?
mishkina

#3407 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mishkina »

Hvala @Michun,
nisam do sada probala nikakve sampone iz apoteke, ali pokusat cu s njima. Nekako mi je uvijek izgledalo bolje koristiti manje proizvoda nego vise... ali nisam nasla nista sto mi odgovara. Hvala na preporuci :)
Michun

#3408 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

mishkina wrote:Hvala @Michun,
nisam do sada probala nikakve sampone iz apoteke, ali pokusat cu s njima. Nekako mi je uvijek izgledalo bolje koristiti manje proizvoda nego vise... ali nisam nasla nista sto mi odgovara. Hvala na preporuci :)
a da, negdje na stranicama ima i onaj recept za sampon...sampon kopriva, ad kapi,kapi od koprive, ricinusovo ulje, pantenol. ima na internetu omjer. moram ti reci da je i to super stvar - ako je budzet manji. od toga fakat prestaje opadati kosa.
mishkina

#3409 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mishkina »

Kod mene je problem sto ako pocnem korisititi sampon protiv peruti, kosa se osusi. Ako koristim neki "hranjivi", umasti se. Ako koristim za masnu kosu, opuste se kovrce. Ako koristim za kovrcavu kosu, dobijem perut :D
Znas li ima li igdje jos ono pregledavanje vlasista u apotekama?
Michun

#3410 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

mishkina wrote:Kod mene je problem sto ako pocnem korisititi sampon protiv peruti, kosa se osusi. Ako koristim neki "hranjivi", umasti se. Ako koristim za masnu kosu, opuste se kovrce. Ako koristim za kovrcavu kosu, dobijem perut :D
bilo je u apoteci kod katedrale - ali pazi da ti ne uvale proizvode. moja drugarica je kupila pa je doooobro zeznula tjeme. jedva se oporavilo.
mishkina

#3411 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mishkina »

Hm. Hvala na upozorenju :)
Lounge Act

#3412 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

za taj sampon na recept sve pohvale. moja tetka je imala strasnih problema sa opadanjem kose, kosa joj se uzasno prorijedila i tjeme joj se dobro vidjelo. svasta je nesto probala, bila i kod dr., ali malo koristi i ja naletim na taj receptic na netu i proslijedim joj. nakon dvadesetak dana kosa joj je prestala opadati. od tad ima vec par mjeseci, kosa joj je ekstra, kao sto je prije opadanja bila, a cini mi se da joj nova jos uvijek intenzivno raste iako ga nije vise pravila, nakon sto je potrosila taj prvi
mishkina

#3413 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mishkina »

Wow! Pa dobro, gdje je taj cudotvorni recept??
Lounge Act

#3414 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

na brzinu nadjoh na netu ovaj recept, mislim da je identican recept onom koji sam tada pronasla (tad sam ga nasla na nekom forumu ili stranici vezano za alopeciju)

Uzeti litar sampona "Kosili", odasuti malo iz boce da bi stali drugi sastojci.
U njega sipati pantenol rastvor od 100ml, flasicu uljanih AD kapi, zatim
flasicu kapi od koprive i 20ml ricinusovog ulja za spoljnu upotrebu.
Bocu sa samponom i dodatim sastojcima dobro promuckati i time prati
kosu.
wildflower

#3415 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by wildflower »

Ja sam stavljala sve te sastojke u litreni Afroditin sampon od koprive, recept je odlican, kosa prelijepa od njega.
Kod zadnjeg samponiranja je dobro malo ga ostaviti da djeluje kao maska.
Digla_da_kreci

#3416 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Digla_da_kreci »

Davno sam nekad probala ovaj recept i meni kosa bude katastrofa od toga, izgleda kako kome :-?
amiliana

#3417 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by amiliana »

Ako neko zna da mi odgovori koliko kosta nadogradnja u KS po pramenu ???
Last edited by amiliana on 07/07/2013 12:14, edited 1 time in total.
otherside

#3418 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by otherside »

odradjeni pramencici, ja happy. ako nekom treba info - na pp :-D
WildRedRose

#3419 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by WildRedRose »

Michun wrote:
mishkina wrote:Kod mene je problem sto ako pocnem korisititi sampon protiv peruti, kosa se osusi. Ako koristim neki "hranjivi", umasti se. Ako koristim za masnu kosu, opuste se kovrce. Ako koristim za kovrcavu kosu, dobijem perut :D
bilo je u apoteci kod katedrale - ali pazi da ti ne uvale proizvode. moja drugarica je kupila pa je doooobro zeznula tjeme. jedva se oporavilo.
:thumbup: one zene ti lafo pregledaju tjeme, i uvale ti svoje proizvode koji su zara. I tako odu moje 3 prijateljice. odvojeno naravno, i svakoj isti problem.. :-) odem i ja , i kaze imas problem koji ti je od puberteta ostao, a to je izrazito masno tjeme,kupi to i to i to ... .. a meni je kosa i tjeme sve, samo nije masno .. hvala lijepa i preko vrata :roll:
delirium.sa

#3420 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Sad sam plava, radi mi se ombre (gore smeđe, dole plavo). Šta mislite može li se to bez farbanja u smeđe, pa onda posvijetljivanja vrhova, nego direkt da gore smeđe uradim, a dole plavo da ostane?
ela33

#3421 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ela33 »

imam jedno pitanje dakle ovako: veoma rano sam pocela dobivati sijede valsi, sada imam 19 godina i jaaaako puno sijedih ali mi je kosa svijetlo smeđe boje pa to nije toliko upadljivo, barem nije bilo do sad, sad ih ima toliko da se stvarno primjeti a i ne zelim ih imati uopce pa ne znam kako da rjesim taj problem. Ne bih htjela da se farbam jer farbanje ostecuje kosu a i zato sto mi se jako sviđa moja boja kose, da li znate kako bih mogla da se rijesim sijedih vlasi (cupanje ne pomaze jer ih je bas previse :/)...ili ako bas nema druge opcije nego farbanje zanima me da li je moguce da se ofarbam u tacno istu boju koja je moja prirodna jer ne zelim drugu boju i ne zelim stalno farbati izrast. eto ako neko ima neki savjet unaprijed zahvaljujem :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3422 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Slo Burner »

Lako je vama ja imam dugu kosu deset godia i trebao bih to osisati, pojma nemam sta da napravim
manekenka u penziji

#3423 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

ela33 wrote:imam jedno pitanje dakle ovako: veoma rano sam pocela dobivati sijede valsi, sada imam 19 godina i jaaaako puno sijedih ali mi je kosa svijetlo smeđe boje pa to nije toliko upadljivo, barem nije bilo do sad, sad ih ima toliko da se stvarno primjeti a i ne zelim ih imati uopce pa ne znam kako da rjesim taj problem. Ne bih htjela da se farbam jer farbanje ostecuje kosu a i zato sto mi se jako sviđa moja boja kose, da li znate kako bih mogla da se rijesim sijedih vlasi (cupanje ne pomaze jer ih je bas previse :/)...ili ako bas nema druge opcije nego farbanje zanima me da li je moguce da se ofarbam u tacno istu boju koja je moja prirodna jer ne zelim drugu boju i ne zelim stalno farbati izrast. eto ako neko ima neki savjet unaprijed zahvaljujem :)
dusa draga, ona bi i cupala :D
najbolje ti je u frizerski s.otici i da te ofarba strucna osoba koja ce ti odrediti nijansu farbe priblizno tvojoj kosi.
ja se ne farbam, ali vidim razliku kod kolegica koje se farbaju u salonu i koje to rade same. farba iz salona se predivno presijava i vidno je kvalitetnija.
nesto sam upratila da oni u salonu mango stalno daju neke akcije i bonove gdje se mozes za badava ofarbat i osisat,
raspitaj se kako oni rade, mozda ti se svidi. (ja nisam isla pa ne znam)
ela33

#3424 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by ela33 »

hvala ti na savjetu, vjerojatno cu tako i uraditi...da li mozda neko ko se farba zna da li je moguce kasnije nakon farbanja vratiti se u svoju prirodnu boju kose, stalno cujem neke fraze tipa ''jednom kad se pocnes farbati uvijek ces se farbati jer se ne mozes vratiti na svoju prirodnu boju ili je to kao jako tesko itd...'
alkalna_baterija

#3425 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

Ma nije tačno, pusti te priče, bitno je samo da nađeš boju koja je slična tvojoj. Uostalom, farba se ispira, te nakon nekog vremena izrastak je neprimjetan jer se farba "prilagodila" tvojoj prirodnoj boji ispiranjem. Što se tiče sijedih, imam ih i ja, a isto smo godište, nemoj to da te brine, samo probaj se manje nervirati :wink:
Post Reply