Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
kurty

#3401 Re: Hayat

Post by kurty »

hljebarnik wrote:Joj logike gore.. Dzaba i milion glasova kada prvo mjesto po televotingu nosi odredjen broj bodova. :-)

Nije logika, nego pravilo koje je hayat postavio...
Znaci ako prvi po glasovima ima milijardu glasova, a drugi ima 20 glasova... Prvi ce dobiti recimo 15 poena, a drugi 14... I to je to... Siguran sam da su svi koji su glasali znali za ovo, siguran da su ti isti glasaci i znali da njihovi glasovi znace manje od glasova zirija... I tek sada se digla frka...

Nedavno sam pogledao zvezde granda i tamo se publika pita 99%... Uglavnom, ko ima najvise glasova taj prolazi... Izbace tabelu sa brojem poziva i to je to... Jedino se osobi koja ima najbolje ocjene od "strucnog zirija" duplaju pozivi, i to joj je jedina prednost...
hljebarnik

#3402 Re: Hayat

Post by hljebarnik »

Pa to ja i kazem.. Zato mi je onaj text gore glup. :D
kurty

#3403 Re: Hayat

Post by kurty »

Chuckie wrote:@Kurty

VOTE > Glas
TELE > Telefonski
TELEVOTING > Telefonsko glasanje!

Jebo vas Volting. I pola Hayata govori TelevoLting.
Sta vam je danas ba... Prvo se onaj taksista uhvatio za zargon "cajtung", sad i ti... :lol: :lol:

Znam sve ovo sto si napisao... Ali malo drugacije piskaram ponekad...

Evo editujem da ti srce bude na mjestu
Chuckie

#3404 Re: Hayat

Post by Chuckie »

Alo ba, ova Anida je afirmisana pjevaljka u CG, nemam ništa protiv nje, ali ženska ima svoj orkestar i nastupa u 16. Isto kad bi Selma Bajrami otišla u CG i pobjedila na talent show-u. Zna plasirat i sise kad treba, ma premazana svim mastima. :lol:
kurty

#3405 Re: Hayat

Post by kurty »

Chuckie wrote:Alo ba, ova Anida je afirmisana pjevaljka u CG, nemam ništa protiv nje, ali ženska ima svoj orkestar i nastupa u 16. Isto kad bi Selma Bajrami otišla u CG i pobjedila na talent show-u. Zna plasirat i sise kad treba, ma premazana svim mastima. :lol:

To je vec druga tema... Jel imala "pravo nastupa" ili ne, ali tek se kao sad dize prasina...

Ja sam samo komentarisao ovo oko posta kojeg je @neo citirao... Doduse nadjoh sad na facebooku na njihovoj stranici jos par matematicara, i ovaj ovdje pokazani je najbolji medju njima :lol: :lol:
starii

#3406 Re: Hayat

Post by starii »

kurty wrote:
Chuckie wrote:Alo ba, ova Anida je afirmisana pjevaljka u CG, nemam ništa protiv nje, ali ženska ima svoj orkestar i nastupa u 16. Isto kad bi Selma Bajrami otišla u CG i pobjedila na talent show-u. Zna plasirat i sise kad treba, ma premazana svim mastima. :lol:

To je vec druga tema... Jel imala "pravo nastupa" ili ne, ali tek se kao sad dize prasina...

Ja sam samo komentarisao ovo oko posta kojeg je @neo citirao... Doduse nadjoh sad na facebooku na njihovoj stranici jos par matematicara, i ovaj ovdje pokazani je najbolji medju njima :lol: :lol:
najbolje jos da se ceca prijavi na ZMBT :D zenska tezgaros zesci i sad odjednom multitalent za pjevanje...odron treba bojkotovati hayat :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3407 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

vec 4 godine pravila su ista
nije bas da se neko mora prijaviti na ovo takmicenje, a jos manje zvati i glasati
citadela

#3408 Re: Hayat

Post by citadela »

Haj` na stranu sto neko gleda i prati ono; al` sto neko uzme telefon i zove glasajuci za nekoga, pa taman da mu je rod rodjeni, a ne neko koga mozda ni u putu nije sreo, mislim ...

A koliko rasprave -cime se ljudi sve bave :lol:
neo7

#3409 Re: Hayat

Post by neo7 »

ja i sranja od emisije slucajevi x....
super_woofer

#3410 Re: Hayat

Post by super_woofer »

super_woofer wrote:Danas sam na facetv-u gledao emisiju gdje su gostovali Enis i Milan kod Senada H u emisiji Face 2 Face, a bila je prije par godina na Hayatu, pa ima li ko taj klip??
Edit: nadam se da ste se ispucali sa zvjezdama :) i da ce mi neko pomoci da nadjem ovu emisiju! prelistao sam youtube ali nemaa je :(
plizzzzzzz!
plain vanilla

#3411 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

super_woofer wrote:
super_woofer wrote:Danas sam na facetv-u gledao emisiju gdje su gostovali Enis i Milan kod Senada H u emisiji Face 2 Face, a bila je prije par godina na Hayatu, pa ima li ko taj klip??
Edit: nadam se da ste se ispucali sa zvjezdama :) i da ce mi neko pomoci da nadjem ovu emisiju! prelistao sam youtube ali nemaa je :(
plizzzzzzz!
a mozda je to bilo prije 7 godina?
Postao/la Qler dana 17/04/2005 16:33
gledam na CD-u, mislim prosle subote, kad su Milan i Enis bili gosti u Face to Face, ono Mujo i Haso, i pita ih Senad gdje im je Suljo, haze Haso (Enis), ma nije mogao podnijeti lazne Mujine optuzbe i otiso u politicare, kaze da je i ocelavio zbog Muje :D:D:D:D

Kazu to je razlog sto nema Sulje u skecevima :D:D:D
nidokralj

#3412 Re: Hayat

Post by nidokralj »

Hvala za objasnjenje u vezi bodovanja ,nisam to znao. :thumbup: Ali je bezveze da se u finalnim emisijama ponovo ziri najvise pita umjesto da na pocetku oni isfiltriraju ko zna pjevati ,ko ne zna(ovako se sve svodi na simpatije zirija i hayata).Pa bi na kraju publika odlucila ko je najsimpaticniji, zanimljiviji itd. jer bi ta ista publika kupovala CD-ove i ostalo od pobjednika.Po ovome vidjenom je Mirza trebao pobjediti ,iz prostog razloga jer on bi imao najvise sanse da se probije na trzistu. :)
super_woofer

#3413 Re: Hayat

Post by super_woofer »

plain vanilla wrote:
a mozda je to bilo prije 7 godina?
Ne znam stvarno kad je tacno bilo, zato sam i napisao prije par godina :) samo daj nek neko to postavi ako imaa :)
Trebam te

#3414 Re: Hayat

Post by Trebam te »

zelenashica wrote:U čemu je ovdje problem?
U tome što je cura crnogorka ili što pjeva muziku koju ne gotivimo?

Problem je u Anidi koja nezna da pjeva i kojoj je pobjeda namjestena :lol:

I problem sto je Hayat prevario na oci glasace i to bezobrazno prevario :sad:

I prosle godine je pobijedio strani drzavljanin ali narod se nije bunio jer momak solidno pjeva 8-)
Trebam te

#3415 Re: Hayat

Post by Trebam te »

plain vanilla wrote:vec 4 godine pravila su ista
nije bas da se neko mora prijaviti na ovo takmicenje, a jos manje zvati i glasati

vanilla ne trubi u prazno, mozda pravila jesu ista, ali ovaj put nisu ispostovana...ne pozivas narod non stop javno da glasa i onda slazes taj isti narod na kraju :shock:

:D :run:

Hayat odron i namjestaljka cista, zao mi je te djece koja su se tako trudila puno, i koja su svakako vise zasluzili od Anide i Sare biti uopce u finalu. :x ...Doveli Anidu starku ispod satre da cupka cecine pjesme, ...kako god nismo toliki moroni da nas polupismeni Svrakici jeftino prevare i jos pokusavaju obajsniti masama kako oni eto imaju bodovni system, :skoljka:

Svrakici duguje glasacima ne objasnjenje za cistu prevaru vec izvinjenje :mrgreen:
plain vanilla

#3416 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Trebam te wrote:
plain vanilla wrote:vec 4 godine pravila su ista

vanilla ne trubi u prazno, mozda pravila jesu ista, ali ovaj put nisu ispostovana...ne pozivas narod non stop javno da glasa i onda slazes taj isti narod na kraju :shock:

:D :run:
pazi malo na rjecnik
a pravila su ista, pogledaj proslogodisnju tabelu finala, pa ces vidjeti

a to sto je narod naivan i zove, ko mu je kriv
dok je ovaca, bit ce i vune
Pitarrr82

#3417 Re: Hayat

Post by Pitarrr82 »

Iskreno, ne znam ko to uopce gleda :mrgreen: ?!
plain vanilla

#3418 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

Pitarrr82 wrote:Iskreno, ne znam ko to uopce gleda :mrgreen: ?!
gledam ja, ali ne glasam :mrgreen:
Pitarrr82

#3419 Re: Hayat

Post by Pitarrr82 »

plain vanilla wrote:
Pitarrr82 wrote:Iskreno, ne znam ko to uopce gleda :mrgreen: ?!
gledam ja, ali ne glasam :mrgreen:

Hajde eto barem ne trosis na gluposti ako nista :skoljka:
zilla_

#3420 Re: Hayat

Post by zilla_ »

Da su u žiriju pjevači poput Harija, Merlina, Halida Belića, Šerifa Konjevića, Enesa Begovića, ljudi koji su na estradi 20 i kusur godina, koji žive od muzike, čije pjesme žive i nakon puno godina i da su oni odlučili da pobijedi Anida onda bi je i ja prihvatio kao pobjednika...

al dođu mi neki tamo lijevi isfurani profesori koji iz dna duše mrze kafanski stil pjevanja, za koje je svaka muzika koja vuče na narodnjački stil loša muzika, koji dadnu jednom drekavcu od Gadže ocjenu 10 i sl gluposti...

Da je žiri bio pošten Sara i Gadžo nebi uopće trebali bit u finalu... Da se gledalo pošteno ovdje je pobjedu trebao da odnese Mirza ili Džigal... Narod je reko svoje al to očito niko nije gledao :x

Anida je dobra imitatorica i može da pjeva dokle god je pjesma lagana al kad treba nešto iz peta da izvuče nema je na mapi... Uostalom vrijeme će pokazati koliko je hayat pogriješio ovdje...
plain vanilla

#3421 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

prosle godine je pobijedio Mirza, bio je najbolji i po ocjenama zirija i po broju glasova publike
ima 2 pjesme i nista vise..i sumnjam da ce ista veliko i napraviti

ne prave oni ovu emisiju da bi neko postao zvijezda nego da bi Hayat popunio program i zaradio pare
zilla_

#3422 Re: Hayat

Post by zilla_ »

Ovo oni prave zato da bi popunili program, zaradili pare ali i zbog toga što imaju svoju produkcijsku kući... Itekako je njima važno dali će ta njihova zvijezda uspjeti ili ne...
plain vanilla

#3423 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

zilla_ wrote:Ovo oni prave zato da bi popunili program, zaradili pare ali i zbog toga što imaju svoju produkcijsku kući... Itekako je njima važno dali će ta njihova zvijezda uspjeti ili ne...
pa dosad su imali tri "zvijezde", ne vidim da je iko napravio neki uspjeh
pianist

#3424 Re: Hayat

Post by pianist »

Ma kakve crne zvijezde...za par godina ih se niko nece ni sjecati...meni je zao ovih pobjednika, pa mogli su ih makar ispromovisati malo bolje i progurati....Nezirova su najmanje tetosili, on je anonimus totalni, Soljanin je isto pravo tanak, culo se na finalu koliko ljudi slusaju njegove pjesme....Jedino se ovaj Jakupovic ko nesto kobelja, mada on i jest najkvalitetniji pjevac od ove trojice....A ova nova mala sto je pobjedila, isto ce biti i s njom, ko da nije svima preko glave kafanskih pjevaljki
Mustang1

#3425 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Pjeva Verena po klubovima .. Ali razlog sto ona pjeva nije kvalitet pjevanja :D
Post Reply