Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Area_51

#3401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Area_51 »

Pedja Kojovic wrote:sein

Nase procjene se sada krecu oko 120-140 hiljada glasaca i odnose se na cijelu BiH.

p.k.
Pedja i sam znas da ovo nije realno, vec da je stvaran kapacitet vase opcije oko 30.000 glasova i mnogo nepredjenih izbornih pragova. Nema portebe ljude ovdje obmanjivati, posebno sad kad su vas poceli napustati clanovi, radi autokratije.

Jedno pitanje, veoma kratko - kad cete postati ozbiljna stranka a ne igracka filmadzija.

Ne morate omogucavati pobjedu Danisu Tanovicu na SFF u svrhu kampanje, samo cete sebi autogol zabit. Tanko.
Deleter

#3402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Deleter »

Pratim ovu temu od pocetka i nisam se ukljucivao jer mi je bilo mrsko, ali posto p.k. ovim putem "informise" javnost, onda je red da javnost dobije i kompletne informacije, a ne samo dijelove koji vodu tjeraju na zeljeni mlin i pri tome vrlo direktno blate pojedine ljude.
Sljedeci postovi obiluju pausalima, kontradiktornostima i namjernim lazima. Ako nisu namjerne lazi, onda p.k. nema ni priblizno tacne informacije o stvarima o kojima pise, pa se postavlja sasvim logicno pitanje - sta, o cemu i zasto to pise?
U novinskoj agenciji u kojoj sam radio mi smo se uvijek zezali da i najbolju novinarsku pricu moze unistiti jedan suvisan telefonski poziv - aludirajuci na situaciju u kojoj cinjenice uniste ono sto si namastao u svojoj glavi.
Ja vjerujem da upravo zbog toga ovdasnji novinari i ne traze izjavu od onih o kojima pisu.

Naravno da mi nije drago da cujem da ljudi bez obzira sto se radi o nekolicini clanova odlaze iz Nase stranke, ali mi je s druge strane drago da stranka nije popustila u svojoj principijelnosti. Mi ne mislimo lojalnost prema stranci kupovati kandidatskim mjestima ili drzavnim funkcijama. Nas dogovor je bio da ce organi stranke donijeti odluku i o kandidatima i o njihovim pozicijama i to iskljucivo sa stanovista uspjeha stranke na izborima.
Ja razumijem da su oni koji se nisu nasli na listama ili se nisu nasli na onom mjestu na listi za koje misle da im pripada ljuti i razocarani, ali mi je zaista van pameti da od toga prave politicke skandale.
Interesantno je da ovo kaze covjek kojeg ni jedan nizi odbor NS, ukljucujuci i kantonalni, nije predlozio za bilo koju listu. Na listi za KS se nasao na isljucivo insistiranje jednog visokopozicioniranog clana (sto je neko vec ranije rekao i sto je vrlo tacno), sto je onda lobiranjem izglasano na IO i GO. Slobodna volja clanova i poslovicna demokratija na nivou, nema sta...
Meni se cini da je vecina tih ljudi, u ideoloskom smislu, bila stranac u Nasoj stranci, ali su sutjeli i trpili jer su se nadali da ce se naci na kandidatskim listama ili da ce nakon izbora dobiti neku funkciju u izvrsnoj vlasti.
Kada je postalo izvjesno da se to nece dogoditi, odlucili su da napokon kazu sta misle.
(Ponekad covjek tek tokom razvoda shvati s kim je bio u braku)
To sto neko smatra da mu je ispod casti biti "samo" opcinski vjecnik, ili sto neko misli da se NS treba zalagati za formiranje jos jednog konstitutivnog naroda i tako multiplicirati postojeci problem ( A mi se zalazemo za gradjansku opciju), to sto neko misli da je koalicija sa strankom iz RS-a losa po rezultate u KS - to su razlozi zbog kojih ljudi odlaze.
Ovo su besmislice iz vise razloga, a samo je boldirano dobro receno. Vecina tih ljudi se povela zvanicnim programom i proklamovanom idejom NS o gradjanskom uredjenju BiH, radi cega su se i pridruzili NS, ali su "u hodu" shvatili da od toga nema nista jer se napisano vrlo slabo postuje i sprovodi. Da bi javnost na ovom forumu bila posteno i tacno informisana, istina o ljudima spomenutim na FTV-u nije da su "sutjeli i trpili jer su se nadali da ce se naci na kandidatskim listama ili da ce nakon izbora dobiti neku funkciju u izvrsnoj vlasti, sto je mozda istina za neke, ali je za ove pobrojane potpuno suprotno - ljudi su na kantonalnom odboru bili predlozeni da budu kandidati, sto je glasanjem i usvojeno (za razliku od prijedloga za p.k.), ali su te kandidature svi licno odbili upravo radi neslaganja sa politikama koje se vode i koje se, izmedju ostalog, ticu i gradjanske price uz striktno postivanje postojecih ustavnih rjesenja (bilo bi interesantno vidjeti kako NS misli pomiriti gradjansku i etnicku platformu...). Ti ljudi jesu bili stranci u NS, to je tacno, ali samo zato sto nisu prihvatili uloge klimoglava i sto su vjerovali svojim vlastitim ocima, usima i intelektu, a ne teledirigovanim misljenjima "odozgo". A njihove ostavke nisu dosle preko noci, nego se sve nakupljalo mjesecima i neki su htjeli otici jos davno, ali su ostali na nagovore drugih i u nadi da mozda ipak grijese u svojim procjenama. Nazalost, zadnja desavanja su im samo pokazala da su bili u pravu, i ostavke izadjose iz ladica...
Dobro je da oni koji se ne slazu sa principima i vizijom koju Nasa stranka ima odlaze. Stranka se na taj nacin ubrzano i precizno politicki profilira. Ja, ovako na brzinu, mogu da prizovem bar jos nekoliko situacija u kojima su ljudi odlazili iz stranke. Kada je stranka podrzala Q festival, kada smo se suprostavili SDP-u da kupi sebi televiziju novcem gradjana, u slucaju Dobrovoljacka i u slucaju koalicije sa NSP-om...
Za svakog clana kojeg smo tom prilikom izgubili odmah smo dobili puno novih clanova koji su u nasem jasnom i bezkompromisnom stavu po ovim pitanjma prepoznali sebe.
Interesantna je ta gradjanska vizija i principi ako se p.k. nakon "45 neopredjeljenih godina", kako i sam kaze, bas sada odlucio opredijeliti. I to ni manje ni vise nego po etnickom principu... Trka za foteljom ili naknadno probudjena etnicka svijest? Ili samo "postivanje" ustava?
Ja sam do sada bezbroj puta nasao u manjini po nekom pitanju, ali mislim da je vazno nauciti biti solidarni clan nekog tijela/organizacije. Ako se dogovorimo da cemo nas trojica glasanjem na sastanku organa stranke odluciti o necemu ja cu se tokom diskusije svim demokratskim metodama boriti da moj stav postane i stav organa, ali necu kasnije, ako me preglasaju, reci "ja ne priznajem ovaj sud".
Ali ne i kada nize clanstvo nesto (ne)izglasa... Valjda je sasvim OK da je bitnije sta zeli jedan visokopozicionirani clan, nego par desetina nizerangiranih...
Tacno je da ni Tarik Haveric ni ja nismo bili na listi kantonalnog odbora. Mi smo predlozeni i usli na listu na prijedlog IO koju je potvrdio GO stranke. (Meni licno je odgovaralo da ne budem kandidat, ali sam po ranijem dogovoru pristao da stranka odluci sta je najbolje. S druge strane smatram da je Tarik Haveric odlican kandidat i da je odlicno sto je na listi)
Samo djelimicno tacno. Tarik H. je bio kandidat dva opstinska i kantonalnog odbora i na svakom je uredno izglasan, s tim da je od kantonalnog bio cak predlozen za federalni, a ne kantonalni nivo. Ako je "stranka" samo vrh i pojedinci u njemu, a zanemaruje se volja nizerangiranih tijela i drugih clanova, to se po definiciji svrstava u autokratiju i diktaturu, a ne demokratiju :roll:
Koliko ja znam radi se o pet sest ljudi od kojih ja znam samo dvoje troje. U organizacionom i intelektualnom smislu steta za NS je neosjetna.
Interesantno je ako je odlazak jednog clana, koji je radi svojih organizacionih sposobnosti unaprijedjen iz kantonalnog u IO, neosjetna stvar. Jos je interesantnije ako su odlasci fakultetske profesorice jezika i IT strucnjaka neosjetna steta u intelektualnom smislu... Drugim rijecima, svi ovi sto su otisli ionako su bili totalni nesposobni glupaci koji nisu nikome ni trebali... To se moze zakljuciti iz druge recenice.
Da ne pricamo o RS i Miljevicu koji je dao ostavku na sve funkcije osim na clanstvo, cije smo pismo svi mogli vidjeti ovdje. A to nije jedino pismo... Prije toga Kazaz, pa Abaspahic (koji je cak i vijecnik)...itd. Sreca pa svi ti ljudi drze do svog licnog integriteta i ne zele da se spustaju na taj nivo pokazujuci sve to javno...
Last edited by Deleter on 19/07/2010 12:18, edited 1 time in total.
echinacea

#3403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by echinacea »

I ja imam informaciju da je T. Haverić dobio podršku i opštinskih i Kantonalnog odbora NS i njemu nije bila potrebna "podrška" IO, kao što je bilo u slučaju g. Kojovića. Uostalom, u Sarajevu se zna ko je T. Haverić.
high_volume

#3404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Deleter wrote:.... Ako je "stranka" samo vrh i pojedinci u njemu, a zanemaruje se volja nizerangiranih tijela i drugih clanova, to se po definiciji svrstava u autokratiju i diktaturu, a ne demokratiju :roll:
A to nije jedino pismo... Prije toga Kazaz, pa Abaspahic (koji je cak i vijecnik)...itd. Sreca pa svi ti ljudi drze do svog licnog integriteta i ne zele da se spustaju na taj nivo pokazujuci sve to javno...
Čini mi se da je prvo masovnije napuštanje NS započelo u Novom Sarajevu, u zimu 2009. godine...? Bilo je nekih priča o Šerinoj autokratiji nepoštivanju Statuta.
Anes Tesanj

#3405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

high_volume wrote:
Deleter wrote:.... Ako je "stranka" samo vrh i pojedinci u njemu, a zanemaruje se volja nizerangiranih tijela i drugih clanova, to se po definiciji svrstava u autokratiju i diktaturu, a ne demokratiju :roll:
A to nije jedino pismo... Prije toga Kazaz, pa Abaspahic (koji je cak i vijecnik)...itd. Sreca pa svi ti ljudi drze do svog licnog integriteta i ne zele da se spustaju na taj nivo pokazujuci sve to javno...
Čini mi se da je prvo masovnije napuštanje NS započelo u Novom Sarajevu, u zimu 2009. godine...? Bilo je nekih priča o Šerinoj autokratiji nepoštivanju Statuta.
Kao i u svakoj stranci, i u NS ima foteljaša, ali mislim da se to često preuveličava, pored toliko usuđujem se reći hiljada foteljaša u ostalim strankama...
Anes Tesanj

#3406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Ja i dalje mislim da su oni dobra alternativa, i da vrijedi za njih glasati.
Kome oni ne pašu ima SDA, SBIH i ostale koji su nas u ovo uvalili....
zavrzlama

#3407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Suti i trpi wrote:
zavrzlama wrote:ime ,obiljezje i krsne slave u manjem entitetu su najveci problem uspostave normalne BIH.....koliki je to problem,zna i sam P.K. jer je morao da naglasi "Nasa Stranka Republike Srpske"...inace...zna on i sam sta..
Pa mozda su u ime stranke ubacili naziv entiteta da bi ljudi u RS stekli osjecaj da ce se i njihove zelje postovat ako NS dodje na vlast.
Ponovo srpski narod pravis naivnim i ne zelis im da saopstis istinu da je ime manjeg entiteta aparthejd prema drugima i za same srbe sramota. Za SDA, SzBiH i SDP se zna da im je krajnji cilj unitarna BiH, sto se ljudima u RS nikako ne svidja

A srbima u rs-u se svidja najunitarniji rezim koji postoji na tlu danasnje evrope..opet relativizacija

(pa zato nemaju nikavu podrsku u RS, niti ce je ikada imati dok imaju takav pristup). Nasa stranka bi mogla redukovat misljenje ljudi u RS, ali iskljucivo prijateljskim pristupom, a nikako napadackim kao sto pokusavaju SzBiH, SDA ili SDP

hoces reci nastaviti govoriti srbima u BIH da su etnicko ciscenje, masovne zlocine i genocid koji su pocinili pod komandom velikosrba ,nesto sto je opsteprihvatljivo i da ce drugi posto ne mogu njih urazumiti i probuditi posten ljudski i moralni kodeks ponasanja,ovi drugi prihvatiti sva zla zdravo za gotovo...opet podcjenjujes srpski narod,jer ti drazi rezultati etnickog ciscenja i zlocina od toga da li ce se za srbe govoriti da su genocidni ovakvi ili onakvi.
.. Ako hoces da neko promjeni misljenje, moras mu prici prijateljski, nikako napadacki, jer takvim pristupom stvaras kontraefekat tj. OTPOR.

znaci po tebi trebalo je pustiti hitlera u njegovom naumu jer pruzat mu otpor ga jos vise pravi bijesnim..ponovo sve das da bi zadrzao rezultate rata
Vidjeli smo sta nam je napadacka politika donjela u ovih 15 godina retorickog rata... Sve samo nistavilo, od kojeg ce ova drzava snosit dugorocne posljedice.nece drzava,nego dodik i velikosrbi koji potrosise sve pare a secesije nema
donijela nam je potrosenih para od kompletne privatizacije cije su pare bile namijenjene da se srusi BIH,donijela nam je potvrdu za sta su ratovali srbi u BIH i ko ih je preveslao i prevario...donijelo nam da od vec vidjene podjele BIH i rs-a kao dijela srbije, ti 15 godina nakon toga se grcevito boris da ostane i rs pa makar kao i dio BIH...samo ce se nastaviti dalje smanjivanje tvojih apetita :wink: ..nije jos kraj mukama ranjene zvijeri zvanoj velikosrpstvo

Postavlja se pitanje da li je ova politika konfrontacije donjela ista dobro ovoj drzavi!? Da li joj u buducnosti moze donjet ista dobro? Ko je zadovoljan sa ovakvim stanjem, neka glasa za SDA i SzBiH (posebno ove druge), ko je nezadovljan, postoje stranke kao sto je Nasa stranka. Sve je kristalno jasno.

I da, ne mislim da su ime, obiljezja i krsne slave u RS najveci problem.
nisu za rs jesu za nesrbe koji tamo zive..malo paranoje sa tvoje strane kao nije na odmet :wink:
To je gozmetika, problem je glavama ljudi. Prvo je potrebno pobjedit nacionalizam, pa ce se nacionalisticki proizvodi po inerciji mjenjat.

prvo treba reci sta je ispravno a sta ne,sta je moralno a sta ne,sta je pravno a sta ne...medjutim sve ovo bi ukinulo aparthejd i rezultate rata ,a tebi se to ne svidja nego hajmo praznu demagogiju
Nacionalizam se ne moze pobjedit nacionalizmom. Nacionalizam mogu pobjedit samo liberalni, tolerantni i pacifisticki orjentisani ljudi.
nacionalizam nije uvijek rusenje drzave...u BIH se nacionalizam koristi za rusenje drzave a to rade velikosrbi...samo ti to presucujes i sve trpas u isti kos..ne,gos'n @suti i trpi :wink:
rahat patnja i ubijanje zvijeri na tenane.. :wink:
Suti i trpi

#3408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Zavrzlama, kreno sam citat tvoj komentar i zaustavio se na pola jer me pocela bolit glava, a i unaprijed znam kakav je tvoj odgovor. Ja i ti imamo dijametralno razlcite stavove, tako da nam je bolje da ne polemisemo, jer to vodi u gubljenje vremena. Zivio ti meni.
Ja i dalje mislim da su oni dobra alternativa, i da vrijedi za njih glasati.
Kome oni ne pašu ima SDA, SBIH i ostale koji su nas u ovo uvalili....
Kristalno jasno. Ko je zadovoljan sa ovim sto gledamo 15 godina, neka glasa za iste. Meni je minimalna promjena bolja od tapkanja u mjestu. Ali, ja vjerujem da Nasa stranka moze napravit puno vise nego sto skeptici ocekuju... Vrijeme ce pokazati.
echinacea

#3409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by echinacea »

Što se tiče naziva NS u RS očito je da niko od vas ne vlada činjenicama, pa ni g. Kojović. Tačan naziv je Odbor Naše stranke u RS, a ne nikakva NS u RS i slično. Impresionirana sam energijom koju trošite oko nekih pitanja, kao što je naziv organizacionog dijela NS u RS, što mi se čini kao neobjašnjiva ležernost ili neinformisanost o organizacionoj strukturi NS. Žalosno je da g. Kojović nema ta elementarna znanja, a iz više izvora sam dobila informaciju da važi za jednog od glavnih ljudi u NS.

O vašem lamentiranju o nacionalizmu nekom drugom zgodom.
seln

#3410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Suti i trpi wrote:
Kristalno jasno. Ko je zadovoljan sa ovim sto gledamo 15 godina, neka glasa za iste.
Ko nije, neka glasa za SDP.
StupskaBitanga

#3411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by StupskaBitanga »

ja imam konkretno i jasno pitanj za pedju i ili one koji ovdje prenose stavove sTRANKE
Da bi se spasila BiH od nacionalista i definitivne propasti da li je NS spremna na koaliciju tj da zrmljom vladaju
SDP, NS-NSP, NSRzB, LDS i neka jos stranka???????
convict

#3412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

kada možemo očekivati objavljivanje kompletnih izbornih lista NS? većina drugih stranaka je to već odavno uradila
Dozer

#3413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Svaka promjena je vise nego dobra, to je jasno. Ali, ta promjena mora imati glavu i rep.

Realno, sva interna desavanja u NS, o kojima mozemo procitati ovdje, nisu bas pozitivne stvari i ukazuju upravo na nepostojanje ni glave ni repa...
Bez obzira sta je od svega tacno, a sta nije, ipak je kristalno jasno da se kod njih nesto desava i tice se velikih unutrasnjih trvenja. Takvo nesto ne bi ni trebalo ni smjelo da se desava u tako mladoj stranci, koja ima jedva nekih 1000 clanova i koja jos nije ni dosla na bilo koji nivo vlasti, osim par vijecnika tu i tamo, i jednog nacelnika koji za sada radi dobre stvari, bar sudeci po dostupnim informacijama. Izgleda da oni trose puno vise vremena na to cija ce se slusati i ko ce kome nametnuti svoje misljenje i stav, umjesto da se zajednicki brinu o predizbornoj kampanji i na koji nacin da privuku glasace.

Medjusobnim prepucavanjem po medijima zasigurno nece postici nista dobro, jer ljudi sa strane na sve to gledaju sa prilicno uopstenim shvatanjem, koje se mozda najbolje moze opisati stavom "Ovi nisu u stanju srediti ni stanje u svojoj kuci, a kako ce tek u drzavi".
I to je zalosna realnost...

120-140 hiljada glasova je zaista preoptimisticno ocekivanje. Pa to bi znacilo da bi NS, ako bi izlaznost bila kao i do sada, a sto je oko 50%, uzela skoro 10%... Tesko. Vrlo tesko...pogotovo ako nastave o sebi u javnost slati ovakvu sliku rasula kakva je vidljiva ovdje...
high_volume

#3414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

seln wrote:
Suti i trpi wrote:
Kristalno jasno. Ko je zadovoljan sa ovim sto gledamo 15 godina, neka glasa za iste.

Šta ćemo dobiti s SDP?
seln

#3415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

high_volume wrote:
seln wrote:
Suti i trpi wrote:

Šta ćemo dobiti s SDP?
Ja nista.
buzzer

#3416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
Suti i trpi wrote:
glasanjem za stranku na vlasti srusiti stranke na vlasti? :thumbup:
Alfons Kauders

#3417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

buzzer wrote:
seln wrote:
Suti i trpi wrote:
ne bilo ti mrsko, navedi koja ministarstva na drzavnom, federalnom i kantonalnom nivou drzi sdp? :D

ili ti smatras da lipovaca, imamovic i hadzic predstavljaju neku "vlast"... :D imaju taman dovoljno ingerencija da odluce boju klupa u parkovima i eventualno naprave koje igraliste ili fontanu... :D
buzzer

#3418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Alfons Kauders wrote:
buzzer wrote:
seln wrote: Ko nije, neka glasa za SDP.
ne bilo ti mrsko, navedi koja ministarstva na drzavnom, federalnom i kantonalnom nivou drzi sdp? :D

ili ti smatras da lipovaca, imamovic i hadzic predstavljaju neku "vlast"... :D imaju taman dovoljno ingerencija da odluce boju klupa u parkovima i eventualno naprave koje igraliste ili fontanu... :D
osim te tri opstine sdp ima i clana predsjednistva, vlast u glavnom gradu, nacelnike centra, kaknja, gracanice, varesa, zivinica, te ucestvuju u vlasti niza drugih opstina. meni bi bilo draze, a nije bilo nemoguce, da su suvereno na vlasti u federaciji, da ucestvuju u vladajucoj koaliciji na nivou drzave, da imaju dva clana predsjednistva, te da su makar duplo jaci u rs-u. analiza politike sdp-a, ponasanja njenih celnika, tretmana clanstva, odnosa prema "rulji" bez cijeg glasa promjene nisu moguce i mnogo toga jos, namece zakljucak da im je dovoljno ovo sto vec duze vrijeme imaju i da im krupnije promjene (koje su neophodne za spas drzave) nisu interesantne.

a sto se tice ingerencija... nije bas da ne mogu farbati vise od klupa u parkovima. sa bihackom budzetskom lovom su prestali biti islamofobi, makar ja ne cuh da ih je reis nakon 600 000 km donacije prozivao. ti vjerovatno bolje od mene znas kako imamovic raspolaze budzetom, za hadzica se svasta pise (nadam se da nije istina, ali je jos otvoreno)...

i mislim da ne trebamo vise na ovoj temi raspravljati o stranci koja ne zeli ovakav vid komunikacije. moj post koji si citirao je bila samo jedna od mnogih isprovociranih reakcija na pisanije lagumdzijinih lobista. izvinjavam se za off topic.
vivaldi

#3419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:ili ti smatras da lipovaca, imamovic i hadzic predstavljaju neku "vlast"... imaju taman dovoljno ingerencija da odluce boju klupa u parkovima i eventualno naprave koje igraliste ili fontanu...
Alfonse nije to bas tako. Znas li ko je Goran Jesic?

Nacelnik bivse vukojebine zvana Indjija. Za osam godina mandata, od rupe je covjek napravio privredno cudo, a nije ministar. Za 8 godina navukao preko 300 miliona eura investicija, prvi uveo elektronsku upravu u srbiji, Financial Times je uvrstio u top 25 evropskih destiancija za investicije, doveo Red Hot Chili Pepperse, samo godinu i po stariji od Hadzica..
Ili onaj celavi seljacic - nacelnik Jagodine sto je rekao da mu a uho nisu svriali samo Shopen i Betoven jer je bio vrlo mlad kad su oni bili popularni. Covjek u vukojebini napravi akva park, zoo vrt sa cuvenom zirafom (koju btw nemaju ni Sarajevo ni Banja Luka), besplatan prevoz za sve koji moraju na lijecenje u BG...

Kad si spososoban, mozes napraviti nevjerovatne stvari za lokalnu sredinu cak i kao nacelnik male sredine, a kamoli gradova..
Shoba

#3420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Shoba »

Ja se bojim da je NS (kao i SDP) pristala da igra po pravilima igre koju su nametnuli nacionalisti (i stranci) i ta pravila ne omogucavaju pobjedu bilo kakvoj normalnoj gradjanskoj opciji.

Evo jedan bitan tekst koji o tome govori:

http://www.ifimes.org/default.cfm?Jezik ... =10&ID=544
Pedja Kojovic

#3421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Pozdrav svima

Sto se tice kandidata...
Liste ce biti objavljene i nosioci lista predstavljeni na pres konferenciji koja ce se odrzati kad ih CIK verifikuje.
(Ja se nadam da ce se press konferencija odrzati sredinom sljedece sedmice)

Sto se tice moje kandidature i da li sam imao podrsku...
Ne zelim da pricam o tome. Stvarno mi je neprijatno da sam sebe branim.

Sto se tice ostalog...
Stranka je, hvala na pitanju, dobro i zdravo i punom se parom sprema za izbore.
Nas ne zanima komforna opozicija - nas zanima da srusimo sadasju vlast. Nas ne zanima samo jedan entitet - nas zanima BiH.

p.k.
Pedja Kojovic

#3422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

StupskaBitanga

Naravno.
Nasa stranka ce prva inicirati i sve uciniti da formira postizbornu koaliciju koja bi omogucila formiranje vlasti bez nacionalnih stranaka.

p.k.
Alfons Kauders

#3423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

buzzer wrote: osim te tri opstine sdp ima i clana predsjednistva, vlast u glavnom gradu, nacelnike centra, kaknja, gracanice, varesa, zivinica, te ucestvuju u vlasti niza drugih opstina.
ima vlast u gradu, jedva... i u toj vlasti ucestvuje i ns, sa 2 zastupnika ako se ne varam... i opet nema kanton, koji ima daleko vece ovlasti od grada... usput, i ns ima nacelnika jedne opstine...
meni bi bilo draze, a nije bilo nemoguce, da su suvereno na vlasti u federaciji, da ucestvuju u vladajucoj koaliciji na nivou drzave, da imaju dva clana predsjednistva, te da su makar duplo jaci u rs-u. analiza politike sdp-a, ponasanja njenih celnika, tretmana clanstva, odnosa prema "rulji" bez cijeg glasa promjene nisu moguce i mnogo toga jos, namece zakljucak da im je dovoljno ovo sto vec duze vrijeme imaju i da im krupnije promjene (koje su neophodne za spas drzave) nisu interesantne.
slazem se... sdp je davno usrao motku, sto sam vec x puta objasnjavao, pa mi se ne da opet...
a sto se tice ingerencija... nije bas da ne mogu farbati vise od klupa u parkovima. sa bihackom budzetskom lovom su prestali biti islamofobi, makar ja ne cuh da ih je reis nakon 600 000 km donacije prozivao. ti vjerovatno bolje od mene znas kako imamovic raspolaze budzetom, za hadzica se svasta pise (nadam se da nije istina, ali je jos otvoreno)...
lipovica mi se zgadio radi nekih poglupih izjava i pomenutih 600,000km... imamovic je u tuzli izgubio metar podrske radi metar stvari, o cemu sam takodjer vise puta pisao... hadzic... ne znam ima li istine u tome sto se pise, ali ostavlja dojam sitnog sanera s alipasina i nista vise... tanak i tacka...
i mislim da ne trebamo vise na ovoj temi raspravljati o stranci koja ne zeli ovakav vid komunikacije. moj post koji si citirao je bila samo jedna od mnogih isprovociranih reakcija na pisanije lagumdzijinih lobista. izvinjavam se za off topic.
sdp je imao slicne teme na svojim stranackim portalima u tuzli... ali bas ova tema jasno pokazuje da ovaj vid komunikacije moze biti i los za stranku...
bubamara2000

#3424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bubamara2000 »

prvih 10 na listi za skupstinu kantona sarajevo
1.TANOVIC DANIS
2.VLASIC-JUSUPOVIC VESNA
3.HAVERIC TARIK
4.KOJOVIC PREDRAG
5.KRSMANOVIC ASJA
6.SAKIC KEMAL
7.IMAMOVIC MUHAMED
8.SUKARA RADA
9.KUSKUNOVIC AMELA
10.EMINOVIC SENAD

ovh 10 prvih trebalo bih da cini udarnu pesnicu koalicije ns-nsp i medu njma treba traziti buduce zastupnike u skupstini kantona sarajevo a po meni su to 1.Tanovic Danis 2.Imamovic Muhamed3.kojovic Predrag 4.kuskunovic Amela ostali dabogda da sta vise mogu napraviti.
buzzer

#3425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Alfons Kauders wrote:
buzzer wrote: osim te tri opstine sdp ima i clana predsjednistva, vlast u glavnom gradu, nacelnike centra, kaknja, gracanice, varesa, zivinica, te ucestvuju u vlasti niza drugih opstina.
ima vlast u gradu, jedva... i u toj vlasti ucestvuje i ns, sa 2 zastupnika ako se ne varam... i opet nema kanton, koji ima daleko vece ovlasti od grada... usput, i ns ima nacelnika jedne opstine...

varas se, istjerani jer nisu htjeli kupiti adilovu televiziju.
Alfons Kauders wrote: sdp je imao slicne teme na svojim stranackim portalima u tuzli... ali bas ova tema jasno pokazuje da ovaj vid komunikacije moze biti i los za stranku...
...mozda za stranku, ali je za glasace jako dobar. sto opet govori u prilog pokretacu teme i nasoj stranci.
Locked