Pa ako hoce krpicu to je super! Znaci da ima taj nagon. A Kong je firma koja pravi igracke za cuke i oni su skontali ovu "loptu". Fazon je, kad pas ima lovni nagon, sto ovu kad mu bacis odskace na sve strane. Nikad ne znas na koju ce, pa je psu interesantnija od obicne lopte jer ga uvijek iznenadi. Ima i konopac da provuces kroz nju pa da pas uhvati za lopticu, a ti za konopac i malo se natezete (jer je to belgijanerima najbolja i najdraza igra), a ima i rupu u koju ubacis neku nagradu, pa se pas sam zabavlja sa igrackom.enkoo83 wrote:ma hoće krpu ustvari hoce sve al lopticu nikako.a sta je kong ja sam. ti laikanjaistkrank wrote:pa belgijaneri inace treba da budu ludi za lopticom sami od sebe. ova moja nece ni da jede kad je loptica u blizini, a zna se nekad i pomarisati radi loptice... probaj Kong ako nece lopticu. Ili uzmi onu lopticu na konopcu, pa se malo cupajte, vucite se i tako. ako nece ni to, onda prvo kreni sa krpicom nekom. ponudi joj da zagrize, pa lagano kreni trzati dok to ne postane igra. nekad ti "pobjedis", nekad ona i tako...enkoo83 wrote:Ljudi ima li nekk ideju kako da naucim svog belgijanera na lopticu.ne tipa sad da je istreniram da mora donijeti nego jednostavno da se igra sa lopticom.
Sent from my ST21i using Tapatalk
Ovo na slici je original kong, i dosta je skup, ali imas i jeftinije kopije ovoga.

Ako bude htjeo da se vucete sa lopticom ili kongom na konopcu, javi mi se na PP da ti objasnim kako ces ga nauciti da ti donosi sta god mu bacis.