MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Pozuri_Polako

#3401 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Pozuri_Polako »

Pozdrav svima. Izašao je konkurs za Graničnu policiju pa me zanima da li se neko od vas ranije prijavljivao i kako ide testiranje, odnosno koliko je testiranje slično ovom nedavnom za MUP KS? Prvenstvenom mislim na testiranje fizičke spremnosti... novitet je provjera vještine plivanja, a ostale kategorije?
Hvala unaprijed na odgovoru.

Lp
Violeta123

#3402 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Violeta123 »

Pozuri_Polako wrote:Pozdrav svima. Izašao je konkurs za Graničnu policiju pa me zanima da li se neko od vas ranije prijavljivao i kako ide testiranje, odnosno koliko je testiranje slično ovom nedavnom za MUP KS? Prvenstvenom mislim na testiranje fizičke spremnosti... novitet je provjera vještine plivanja, a ostale kategorije?

Lp
http://www.scribd.com/doc/2096714/krite ... e-policije

evo oko sve ima objasnjeno
Pozuri_Polako

#3403 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Pozuri_Polako »

Violeta123 wrote:
Pozuri_Polako wrote:Pozdrav svima. Izašao je konkurs za Graničnu policiju pa me zanima da li se neko od vas ranije prijavljivao i kako ide testiranje, odnosno koliko je testiranje slično ovom nedavnom za MUP KS? Prvenstvenom mislim na testiranje fizičke spremnosti... novitet je provjera vještine plivanja, a ostale kategorije?

Lp
http://www.scribd.com/doc/2096714/krite ... e-policije

evo oko sve ima objasnjeno

Hvala puno !! ;)
bihacusrcu1

#3404 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by bihacusrcu1 »

e pozz ljudi kod nas u USK u srijedu je provjera opceg znanja...i na pocetku su nam dali literaturu koju treba uciti...dok sad stoji da se test opceg znanja tice samo poznavanja historije i knjizevnosti...jel mozda to varka neka ili?? moze pomoc mala
vivax88

#3405 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Dali je izašao spisak kandidata za provjeru u FMUP ?

Zanima me dali porodice šehida imaju ikakvu prednost na tim konkursima polije i granice ?
Hemera

#3406 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

vivax88 wrote:Dali je izašao spisak kandidata za provjeru u FMUP ?

Zanima me dali porodice šehida imaju ikakvu prednost na tim konkursima polije i granice ?
Kako će izaći kad je 30.8 zadnji dan bio :-)

Nemaju
vivax88

#3407 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Hemera wrote:
vivax88 wrote:Dali je izašao spisak kandidata za provjeru u FMUP ?

Kako će izaći kad je 30.8 zadnji dan bio :-)

Nemaju
Ok, a dali imaš kakva saznanja o tim konkursima jeli isto kao i na drugim konkursima samo štele i namještaljke i da s ene može normalnim putem zaposliti u ovom slučaju za mlađeg inspektora i specijalna policija FMUP-a
Hemera

#3408 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

Ne znam stvarno to,ali ono što znam da ima mnogo prijava bar po brojevima oko par hiljada za svako mjesto je stiglo,iz cijele države.
vivax88

#3409 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

bihacusrcu1 wrote:e pozz ljudi kod nas u USK u srijedu je provjera opceg znanja...i na pocetku su nam dali literaturu koju treba uciti...dok sad stoji da se test opceg znanja tice samo poznavanja historije i knjizevnosti...jel mozda to varka neka ili?? moze pomoc mala
Uci i to što si dobio, uci ustav USK-a ( nadležnost vlade usk-a, skupštine USk-a zakon o policijskim tijelima FBiH , ustav FBiH onako preleti ta ovlaštenaj i zakone :D
dile 1705

#3411 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dile 1705 »

šta su ovo ovoliko razvukli, da ne bude ista situacija kao sa konkursom u BPK-u...
vivax88

#3412 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

ala pazi ovo kriterij za granicnu policiju plivanje 25m za 25 sec pa sine nemam motor u guzici
Harvester of Sorrow

#3413 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Harvester of Sorrow »

Konkurs FMUP

10 ljudi za cin policajca
5 specijalnih
broj prijava u prvih 5 dana je prelazio preko 120 dnevno
4 covjeka iz SDA zu zaduzena za policiju, ja bio kod jednog od njih, kaze mi "dobar te moj drug poslao, ali to je vec zavrseno"

Ne govorim da vas obeshrabrim, vec sto cete izgubiti 5-6 mjeseci na rezultate koji ce svakako biti nasteljeni.
Violeta123

#3414 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Violeta123 »

ahahahahahhahahahahahahahahaaaa
avetinja

#3415 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by avetinja »

vivax88 wrote:ala pazi ovo kriterij za granicnu policiju plivanje 25m za 25 sec pa sine nemam motor u guzici
Mora ćeš ga ugradit. :D
vivax88

#3416 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Harvester of Sorrow wrote:Konkurs FMUP

10 ljudi za cin policajca
5 specijalnih
broj prijava u prvih 5 dana je prelazio preko 120 dnevno
4 covjeka iz SDA zu zaduzena za policiju, ja bio kod jednog od njih, kaze mi "dobar te moj drug poslao, ali to je vec zavrseno"

Ne govorim da vas obeshrabrim, vec sto cete izgubiti 5-6 mjeseci na rezultate koji ce svakako biti nasteljeni.
Pa upravo govoriš da bi obeshrabio ljude možda ti najviše pretendiraš na neku poziju pa da neki odustanu, moj rođak iz Sanskog mosta zaposlio s eu SIPU-u kao mlađi inspektor bez ikakvih štela na legalan način pripremio se za testiranje i prošao, a SDA i SDP nemaju nikakav utjecaj na FUP pogodovo na Lukača jer ih on ne *ebe nimalo on ce primati koga hoce a ne ko mu šta naredi *eben je Lukač
Hemera

#3417 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

vala i to što govoriš,
ne bi komentirala jer ne učestvujem u konkursnoj proceduri,ali koliko je došlo prijava,biće svega,neka na svaku poziciju ima 20 kvalitetnih kandidata,kako će odabrati one prave?
uglavno ko se prijavio,sretno :)
vivax88

#3418 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Hemera wrote:vala i to što govoriš,
ne bi komentirala jer ne učestvujem u konkursnoj proceduri,ali koliko je došlo prijava,biće svega,neka na svaku poziciju ima 20 kvalitetnih kandidata,kako će odabrati one prave?
uglavno ko se prijavio,sretno :)
Ljudi Lukač je totalno zajeban tip ne *ebe nikok od stranaka, jel ga SDA i SDP pokušali smjeniti prošle godine pa nisu uspjeli, a što se tiče konkursa za policijace moguce da ce pola primiti direktor koga hoce a ostali sposobni, mlađi inspektori 2 koga on hoce 2 sposobna a što se tice specijalne jedinice tu moraju samo sposobni uci jer toje najbolje antiteroristička jedinica na prostoru ex yu tu samo idu najbolji, tako ljudi i djevosjke dobro se spremajte i pripremajte koliko vam je ostalo uradite onoliko koliko je do vas a niko ne zna gdje mu je suđeno i gdje mu je nafaka.

P.S. ja iz krajine zaposlio s eu Sarajevo u fržavnu upravno pa to je skoro nemoguca misija ali ipak mi je ovdje nafaka pa prema tome nema prepreka predrasuda nema sjediti kod kuce politika ovo situacija ono izađit svi na konkursnu proceduru i borite se za svoje jjesto SRETNO
vivax88

#3419 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

U konkursu među svim tačkama traži se i ovo :

5) na oglas se mogu prijaviti samo kandidati koji nemaju policijsko obrazovanje shodno Članu 2.
Pravilnika o trajanju osnovne obuke i obavezama kadeta u toku obuke, broj 04-02-2-3618-4/10
od 06.09.2010.godine
Dali se je ovo općenito uslov ili treba za ovo vaditi dokument ili pisati izjavu ?
Hemera

#3420 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

vivax88 wrote:U konkursu među svim tačkama traži se i ovo :

5) na oglas se mogu prijaviti samo kandidati koji nemaju policijsko obrazovanje shodno Članu 2.
Pravilnika o trajanju osnovne obuke i obavezama kadeta u toku obuke, broj 04-02-2-3618-4/10
od 06.09.2010.godine
Dali se je ovo općenito uslov ili treba za ovo vaditi dokument ili pisati izjavu ?
tamo piše šta se dostavlja na konkurs,i to dostaviš,sve izvan toga ne treba
vivax88

#3421 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Hemera wrote:
vivax88 wrote:U konkursu među svim tačkama traži se i ovo :

od 06.09.2010.godine
tamo piše šta se dostavlja na konkurs,i to dostaviš,sve izvan toga ne treba
Da ok ali gdje da nabavim dokument sa kojim potvrdujem da nisam prošao policijsku obuku gdje se to vadi ?
Hemera

#3422 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

ja stvarno 2 puta sam pročitala konkurs i nigdje se to ne traži uopšte,ne znam ni šta će ti,ako misliš na ovaj iz fup-a :-)
vivax88

#3423 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Hemera wrote:ja stvarno 2 puta sam pročitala konkurs i nigdje se to ne traži uopšte,ne znam ni šta će ti,ako misliš na ovaj iz fup-a :-)
Ne za fuo već za granicnu policiju tu traže to pod tim uvijetom mada mi je to nedefinisano totalno, gdje mogu da to izvadim pojma nemam
Hemera

#3424 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

vivax88 wrote:
Hemera wrote:ja stvarno 2 puta sam pročitala konkurs i nigdje se to ne traži uopšte,ne znam ni šta će ti,ako misliš na ovaj iz fup-a :-)
Ne za fuo već za granicnu policiju tu traže to pod tim uvijetom mada mi je to nedefinisano totalno, gdje mogu da to izvadim pojma nemam

ne traži se to uopšte da se dostavi,
pročitaj dio neophodni dokumenti koji se dostavljaju :roll:
Harvester of Sorrow

#3425 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Harvester of Sorrow »

Ne pisem ovo da se svadjam sa tobom, Vivax.
Lukac uskoro odlazi.
Na njegovo mjesto dolazi jedan istocnjak.
Postoji komisija, a komisijom neko komanduje, a to je SDA.
Lukac jeste u poslednje vrijeme sklonio nekoliko bosnjaka istocnjaka iz FUP-a, pa i jednog svog zamjenika koji je istjerao nekoliko pravoslavnih iz specijalne. Jeste bio jedno vrijeme nedodirljiv ali Lukac je proslost, ovo su njegovi zadnji trzaji.
Sad kada zajasu SDA-ovci u FUP-u nece se skinuti narednih sto godina. Zalosno je ali tako je.
A ako ne bude po njihovom, ponistice konkurs.
A to da ja obeshrabrujem nekoga, ma ne poznajes me.
Ne pretendujem ni na kakvu poziciju.
Ja se ne bojim testova, uredno sam prolazio i teze kod jacih ljudi od Lukaca ali ne zelim da 5-6 mjeseci iscekujem rezultate kada su vec probrani oni koji trebaju proci. Ne znaci mi bas taj posao policajca toliko. A ovo je provjereno 100% da je vec zavrseno. Svakako, uvijek se moze pojaviti neka zvijer koja ce prekucati testove, ali takvi su rijetki. Prosle godine od 170 za kanton, samo 12 ih je proslo regularno jer je moralo tako biti da bi upravo bilo price kako se moze fer proci. A od tih "fer" trojica, medju njima jedan moj dobar drug, su imala sve testove koje su ucili napamet i "zuta treba" na psiho ih nije ni pogledala vec su samo malo porazgovarali.
Post Reply