Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#3401 Re: Gledali ste ne preporucujete
Contact je super. Interstellar je odron.
-
nema me tamo
#3402 Re: Gledali ste ne preporucujete
Tito_i_Partija wrote:Ne mogu da vjerujem da nijedan film nije bio toliko polarizirajuci na ovom forumu k'o Interstellar. Svaki put kad ga neko spomene, krvi do koljena.
Dugo se cekao Interstellar zato se i dijeli na ove kojima je dobar i na one koji su razocarani zbog dugog cekanja.
- Raigor Stonehoof
#3403 Re: Gledali ste ne preporucujete
karanana wrote:Contact je super. Interstellar je odron.
- Dasi
#3404 Re: Gledali ste ne preporucujete
Bas me interesuje sta ce, ovi kojima se nije svidio Interstellar, reci za Arrival.
- ExNihilo
#3405 Re: Gledali ste ne preporucujete
Mene više interesuje šta će reći ovi kojima se svidio. Npr, ja i Džoni. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3406 Re: Gledali ste ne preporucujete
Interstelar vrh.
Prvi put imam razmimoilazenje misljenja sa karananom. Cudan osjecaj
- karanana
#3407 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa dobro. Bitno je da se slazemo u vecini onih drugih zivotno bitnih stvari._BataZiv_0809 wrote:Interstelar vrh.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3408 Re: Gledali ste ne preporucujete
7/10
nis posebno
nemam namjeru opet gledati
nis posebno
nemam namjeru opet gledati
- Jack Be Nimble
#3409 Re: Gledali ste ne preporucujete
Sto se tice rezisera od njega mi je najbolji Enemy. A ostala tri filma Sicario, Prisoners i Arrival imaju isti problem a to je zavrsnica. U sva tri filma mi je uvukao u pricu, tjerao da razmisljam glavom dok sam ih gledao, ali na kraju nekako nije imao dobru zavrsnicu. Arrival ima onaj smek gdje film namjerno zeli da zezne publiku, kao ono joj jeste glupi ako niste mogli skontati ranije u cemu je trik. Ali scene unutar broda su odlicno odradjene, uspio je napraviti triler o lingvistici...sve u svemu odlican sci-fi. Kao Interstellar. Sto se tice nauke, meni interstellar bolji.
- johnnykola
#3410 Re: Gledali ste ne preporucujete
U Prisoners vrhunski kraj, s pjesmom Radioheada da ti kaže šta je na stvari i uz zvuk pištaljke. Hajde, konkretno, kakav bi ti kraj u Zatočenica? Šuplja priča.Jack Be Nimble wrote:Sto se tice rezisera od njega mi je najbolji Enemy. A ostala tri filma Sicario, Prisoners i Arrival imaju isti problem a to je zavrsnica. U sva tri filma mi je uvukao u pricu, tjerao da razmisljam glavom dok sam ih gledao, ali na kraju nekako nije imao dobru zavrsnicu. Arrival ima onaj smek gdje film namjerno zeli da zezne publiku, kao ono joj jeste glupi ako niste mogli skontati ranije u cemu je trik. Ali scene unutar broda su odlicno odradjene, uspio je napraviti triler o lingvistici...sve u svemu odlican sci-fi. Kao Interstellar. Sto se tice nauke, meni interstellar bolji.
<3ExNihilo wrote:Mene više interesuje šta će reći ovi kojima se svidio. Npr, ja i Džoni.
Bivši nihilistu, možda te bude zanimalo, a i druge (garant i u Dolasku ima nekih od ovih momenata):
http://www.crystalinks.com/holographic.html
- Jack Be Nimble
#3411 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nikad cuo za taj film. Jel sa Naomi Campbell?johnnykola wrote:U Prisoners vrhunski kraj, s pjesmom Radioheada da ti kaže šta je na stvari i uz zvuk pištaljke. Hajde, konkretno, kakav bi ti kraj u Zatočenica? Šuplja priča.Jack Be Nimble wrote:Sto se tice rezisera od njega mi je najbolji Enemy. A ostala tri filma Sicario, Prisoners i Arrival imaju isti problem a to je zavrsnica. U sva tri filma mi je uvukao u pricu, tjerao da razmisljam glavom dok sam ih gledao, ali na kraju nekako nije imao dobru zavrsnicu. Arrival ima onaj smek gdje film namjerno zeli da zezne publiku, kao ono joj jeste glupi ako niste mogli skontati ranije u cemu je trik. Ali scene unutar broda su odlicno odradjene, uspio je napraviti triler o lingvistici...sve u svemu odlican sci-fi. Kao Interstellar. Sto se tice nauke, meni interstellar bolji.
- johnnykola
#3412 Re: Gledali ste ne preporucujete
Prisoners i Zatočenice je isti film. U Zatočenica je genitiv.Jack Be Nimble wrote:Nikad cuo za taj film. Jel sa Naomi Campbell?johnnykola wrote:U Prisoners vrhunski kraj, s pjesmom Radioheada da ti kaže šta je na stvari i uz zvuk pištaljke. Hajde, konkretno, kakav bi ti kraj u Zatočenica? Šuplja priča.Jack Be Nimble wrote:Sto se tice rezisera od njega mi je najbolji Enemy. A ostala tri filma Sicario, Prisoners i Arrival imaju isti problem a to je zavrsnica. U sva tri filma mi je uvukao u pricu, tjerao da razmisljam glavom dok sam ih gledao, ali na kraju nekako nije imao dobru zavrsnicu. Arrival ima onaj smek gdje film namjerno zeli da zezne publiku, kao ono joj jeste glupi ako niste mogli skontati ranije u cemu je trik. Ali scene unutar broda su odlicno odradjene, uspio je napraviti triler o lingvistici...sve u svemu odlican sci-fi. Kao Interstellar. Sto se tice nauke, meni interstellar bolji.
Sleight of hand
Jump off the end
Into a clear lake
No one around
Just dragonflies
Fantasize
No one gets hurt
You’ve done nothing wrong
Slide your hand
Jump off the end
The water's clear and innocent
- Raigor Stonehoof
#3413 Re: Gledali ste ne preporucujete
arrival je podosadan, ali nije glup po put interstellara. eto tiDasi wrote:Bas me interesuje sta ce, ovi kojima se nije svidio Interstellar, reci za Arrival.
- ExNihilo
#3414 Re: Gledali ste ne preporucujete
po put
po put
po put
po put
po put
- johnnykola
#3415 Re: Gledali ste ne preporucujete
ExNihilo wrote:po put
po put
po put
- Point.
#3416 Re: Gledali ste ne preporucujete
Kakva lista i o kojem filmu je rijec?Donnie Smith wrote:Kafanski je svakako nečiji klon al hajd, nek' ih je više. Zaboravio si @pointa ubaciti na listu.
- Raigor Stonehoof
#3417 Re: Gledali ste ne preporucujete
Inace tebi nije nikad space uletio dje ne treba, jebo li te metju tamo dje sunce ne sijaExNihilo wrote:po put
po put
po put
- johnnykola
#3418 Re: Gledali ste ne preporucujete
Kultura i mladi u Jokjuar Haljimija.:pppRaigor Stonehoof wrote:Inace tebi nije nikad space uletio dje ne treba, jebo li te metju tamo dje sunce ne sijaExNihilo wrote:po put
po put
po put
- Jack Be Nimble
#3419 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ne znam jel do umora ili sam ja stvarno imam disleksiju, ali ja sam procitao tvoje pitanje kako mi se svidio kraj nekog treceg filma. Tek sada sam vidio da si napisao "kakav BI TI kraj ...".johnnykola wrote:Prisoners i Zatočenice je isti film. U Zatočenica je genitiv.Jack Be Nimble wrote:Nikad cuo za taj film. Jel sa Naomi Campbell?johnnykola wrote:
U Prisoners vrhunski kraj, s pjesmom Radioheada da ti kaže šta je na stvari i uz zvuk pištaljke. Hajde, konkretno, kakav bi ti kraj u Zatočenica? Šuplja priča.
Sleight of hand
Jump off the end
Into a clear lake
No one around
Just dragonflies
Fantasize
No one gets hurt
You’ve done nothing wrong
Slide your hand
Jump off the end
Sto se tice Radiohead to je bend kojeg ne bi nikome ikada preporucio da slusa
Taj film sam samo jednom pogledao, tako da znam kakav je kraj, ali u detalje ne bi mogao ici. Htjeo sam da ga po gledam do sada par puta, samo se sjecam da je bio tezak film za gledanje, ali mi je kraj nekako bio pre brz. On kao reziser stvarno ima tu moc da zamrsi klupko, da me uvede u film, ali nekako zadnju trecinu filmu samo ubrza. Ja koji gledam njegov film na kraju balede sve sto mogu da kazem ''jel to to?"
Sada preko praznika cu se potruditi da ga opet pogledam, zajedno sa umrite muski
- Donnie Smith
#3420 Re: Gledali ste ne preporucujete
Moraću i ja pogledati taj razvikani Arrival pa ću onda (možda, možda ne, možda mi se svidi) mjesecima ovdje kukati kako ne valjaRaigor Stonehoof wrote:arrival je podosadan, ali nije glup po put interstellara. eto tiDasi wrote:Bas me interesuje sta ce, ovi kojima se nije svidio Interstellar, reci za Arrival.
@point, pravi se lista za Računovođu. Predlažemo istu i za Interstellar. Znaš ono, tuspasmene i tako to
- dale cooper
#3421 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nije Interstellar jedini grijeh gospođe Smith.
Popljuvala je ona između ostaloga i Hateful Eight
i ono što je meni lično bilo najgore...Mulholland Drive.
To je ono što mi je ostalo u pamćenju, ko
zna koliko još toga ima.

i ono što je meni lično bilo najgore...Mulholland Drive.
zna koliko još toga ima.
- Donnie Smith
#3422 Re: Gledali ste ne preporucujete
dale cooper wrote:Nije Interstellar jedini grijeh gospođe Smith.Popljuvala je ona između ostaloga i Hateful Eight
i ono što je meni lično bilo najgore...Mulholland Drive.To je ono što mi je ostalo u pamćenju, ko
zna koliko još toga ima.![]()
Bogami si se ti meni pofino prilijepio
Otud odvud, na mene i moj izbor filmova. I to iznebuha, mislim, sad nisam ja tema.
Inače, hateful8 mi je dobar skroz, kad malo bolje razmislim, čak sam to negdje i napisala, nije mi se lajkalo jedino previše prolivene krvi, ali je Tarantino tu i u Đangu na mene ostavio fin utisak, a inače nisam ljubitelj njegovih filmova. MDrive sam kupila, čak ga nisam skinula
- dale cooper
#3423 Re: Gledali ste ne preporucujete
Teško te je izbjeći na ovoj temi, posebno sa ovakvim izborima za filmove koje ne preporučuješ.Donnie Smith wrote:dale cooper wrote:Nije Interstellar jedini grijeh gospođe Smith.Popljuvala je ona između ostaloga i Hateful Eight
i ono što je meni lično bilo najgore...Mulholland Drive.To je ono što mi je ostalo u pamćenju, ko
zna koliko još toga ima.![]()
Bogami si se ti meni pofino prilijepio
Otud odvud, na mene i moj izbor filmova. I to iznebuha, mislim, sad nisam ja tema.![]()
Inače, hateful8 mi je dobar skroz, kad malo bolje razmislim, čak sam to negdje i napisala, nije mi se lajkalo jedino previše prolivene krvi, ali je Tarantino tu i u Đangu na mene ostavio fin utisak, a inače nisam ljubitelj njegovih filmova. MDrive sam kupila, čak ga nisam skinulai nakon gledanja bacim, stvarno me smorio. Baš sam se obradovala kad sam vidjela da nisam jedina kojoj se apsolutno nije svidio. Hateful8 mi je čista umjetnost, kad sve saberem i oduzmem. Mdrive će biti možda u nekom drugom životu.
koji je to primjetio. Nihilo će ti posvetiti čak i čitav excel sheet.
omiljeno meze na ovoj temi.
- annoy
#3424 Re: Gledali ste ne preporucujete
Zašto se zamarati što netko misli o nekom filmu? Nije da smo ga mi pravili
- dale cooper
#3425 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nije da se zamaram, ali mi ide na živce kad neko kaže da mu je neki film sranje i ostane na tome.annoy wrote:Zašto se zamarati što netko misli o nekom filmu? Nije da smo ga mi pravili
Daj malo obrazloži. Ne tražim neki referat, ali ove teme bi valjda trebale da potaknu i neku diskusiju
o filmu koji smo upravo (ne)preporučili. Daj mi malo više od sranje je, glupo, smor itd.