Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
supervizor

#3401 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by supervizor »

Šta smo dočekali: da nam Jevrić nudi bolju budućnost!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3402 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pici »

kod65 wrote:
vela-ze wrote:
Kelmendi je imao poslovne kontakte s Radončićevom kompanijom Avaz. Tako su 2004. godine Avaz i Kelmendi razmijenili vrijedne nekretnine u Sarajevu i Zenici. Prema ugovoru o razmjeni nekretnina, Avaz je dao kuću od oko 447 metara kvadratnih u Velikoj aleji na Ilidži, gdje se također nalazi i Kelmendijev hotel Casa Grande. Za uzvrat je od Kelmendija dobio poslovni prostor od 120 kvadratnih metara u zgradi Jabuka u Zenici. Kuća je procijenjena je na 500.000 KM, a zenički prostor na 300.000 KM.

Razliku cijene od 200.000 KM Kelmendi je platio na račun Avaza. Godinu dana kasnije, Kelmendi je iz SAD-a naručio tri Jeep Grand Cherokee, od kojih koja su dva blindirana. Vozila su transportirana u BiH i pored zabrane američkih vlasti.

Jedan od tih džipova je trenutno u vlasništvu Avaza. U nedavnom intervjuu za CIN Radončić je izjavio da je direktor Avaza kupio džip koji se trenutno iznajmljuje uglednim gostima njegovog hotela Radon Plaza. skibyusa.com/
Evo dokaz, da Fahro ne govori istinu... a još mi je nekako "bolnije" što upotrebljava izraze tipa "budalaštine", čudno pravo za jednog bivšeg novinara, a trenutno vlasnika novina, da se ne služi književnim jezikom...

Bojim se da ne stupa na scenu novi Dodik, koji će se koristiti "seljačkim" jezikom!
To sam bas pomislio kad sam ga gledao na Telering-u, reko evo ga isti "bosnjaski" Dodik. :?

Mate je prije par godina kad mu je biJo neprikosnoveni vožĐŽ s ovu stranu od rijeke Drine izjavio da bi na bošnjačkoj i hrvatskoj stani trebao da bude neko poput DoDICKA ......ovim je Mate što se mene tiČe,poKaKio sam sebi u neovisno i nepristrasno novinarstvo i postao ono što je trabunjao godinama o podobnim i poslušnim novinarĆiĆima za šHaku maraka.
Helikopter

#3403 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Helikopter »

Better Man wrote:
sansun wrote:
Ja Fahru ne podnosim sto se pravi veci Bosnjak od mene i od svih nas koji smo rodjeni ovdje.
Po čemu su to bosanski Bošnjaci većie Bošnje od onih U CG ili Srbiji? Ako ćemo iskreni biti možda je stvar i obrnuta, ali da sada ne ulazimo u to. Ti u suštini napadaš Fahru za nešto što i sam zagovaraš , samo u drugom pakovanju.

Sto se tice tih folova o uspjesnom covjeku pa zar Zlatko nije uspjaesan covjek profesor, ima antifasisticki backround i bio je koliko toliko imucan i prije rata
Po čemu ti tu uspješnost mjeriš? Na osnovu mišljenja studenata? Pa upitaj ih kada im je Zlatni zadnji puta održao lično predavanje za koje dobija itekakvu platu. Upitaj ih koliko knjiga je taj uspješni akademik i profesor izdao. Antifašistički background? Pa ima ga i Dodik, hoćeš to sada reći da se to biološki naslijeđuje ili šta? A opet, zašto zanemaruješ optužbe koje ga terete za aferu "reket" i "testament"? To su strašne optužbe, u jeku ekonomske krize on da reketira i ono malo bošnjačkih poduzetnika koje ova država ima... i to ti čovjek vrijedan divljenja...
Fahro je tajkun koji prije rata ni carape nije imao
Ma daj, ne ..... bolan, šta tim izmišljotinama želiš postići?
uz to je crnogorac koji nama po televiziji i novinama soli pamet kako bi se trebali ponasati Bosnjaci.
A nismo se bunili kada su nam Srbijanaci- Sandzaklije ( Sefer) ili Divjak organizovali armiju da liči nešto ozbiljno? Mislim da je on ( Fahro) sigurno više za ovaj narod uradio nego ijedan Bošnjački političar, makar je konkretno i lično zaposlio nekoliko stotina ljudi, a koliko ih je Zlatko zaposlio?

Taj isti Fahro je popljuvao imalo vidjenijeg Bosnjaka a tek kada kaze da ce stiti lik i djelo Alije Izetbegovica... ma daj
A Lagumdžija ih je od njega branio? :) Ja samo znam da najveći živući Bošnjački intelektualac iz njega stoji, i čisto sumnjam da je Filipoviću u interesu da ova zemlja ide u p---- materinu. Koliko god mudraca na ovom forumu bilo, Filipoviću niko ni do koljena nije, stoga se ne provaljujte bezveze, samo svoj ksenofobizam ispoljavate i ništa drugo.

Fahro nije Bošnjak, već Crnogorac muslimanske vjeroispovjesti. To što pojedinci iz vlasti lupetaju i smatraju da su svi muslimani na području ex Yu Bošnjaci iako ne žive u BiH i nisu rođeni u BiH je najveća budalaština.
Better Man,
U Crnoj Gori kao i u BiH kao i u drugim drzavama bivse Yu zive razliciti Narodi kao sto su: Crnogorci, Srbi, Bosnjaci, Hrvati, Albanci i drugi. Znaci Fahro pripada ili je pripadao Crnogorskoj Naciji iz Naroda Bosnjaka islamske vjeroispovjesti. Znaci on je porjeklom Crnogorac Bosnjak a ne Bosanac Bosnjak.

Nema veze ko je ko i ko je sta, taman da je Afrikanac. Najvaznije je da je sposoban politicar i da proizvodi pozitivne rezultate za sve gradjane i drzavu Bosnu i Hercegovinu. Jer Drzava je kao firma ako je vodis dobro poslovace dobro a ako je vodis lose poslovace lose i na kraju propasti. Ne treba uopste gledati na ljude ko su sta su i odakle su nego da li su sposobni i uspjesni sa rezultatima u raznim domenima i za gradjane i za samu drzavu.
bosanski

#3404 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bosanski »

Meni nakon sveg' ovog vremena nije jasno - gdje to Fahro misli ubaciti 14 saobraćajnih traka u Sarajevu?
matrica234

#3405 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by matrica234 »

stvarno je vrlo tesko izabrati, iz ovog politickog sivila, nekoga ko bi mogao ovu drzavu podici na noge. medjutim taj neko sigurno nije fahro. nadam se da ce ova zemlja iznjedriti boljeg sina..
silent_BoB

#3406 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB »

sonor wrote:
sansun wrote:

A Lagumdžija ih je od njega branio? :) Ja samo znam da najveći živući Bošnjački intelektualac iz njega stoji, i čisto sumnjam da je Filipoviću u interesu da ova zemlja ide u p---- materinu. Koliko god mudraca na ovom forumu bilo, Filipoviću niko ni do koljena nije, stoga se ne provaljujte bezveze, samo svoj ksenofobizam ispoljavate i ništa drugo.

Koji je to najveci zivuci Bosnjacki intelektualac?
paaaaa.............filipovic :D
silent_BoB

#3407 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB »

matrica234 wrote:stvarno je vrlo tesko izabrati, iz ovog politickog sivila, nekoga ko bi mogao ovu drzavu podici na noge. medjutim taj neko sigurno nije fahro. nadam se da ce ova zemlja iznjedriti boljeg sina..
ama biraj nekog ko nema politickog iskustva...znaci sto mladi to bolji,ne zna da ukrade a ni skim bi bio u talu
fahro konta ako zna s para znat ce i sa drzavom....ko mali dzokica zamislja sebe
vela-ze

#3408 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vela-ze »

Ova tri ponudjena kandidata, sa najviše šansi... stvarno ne zna čovjek za koga bi mogao glasati.. Haris se dokazao, da ništa učinio nije, Bakir, kad je on političar bio, čovjek koji nema svoj stav niti viziju.. koji želi birače pridobiti na način, da će slijediti politiku svoga oca, i treći Fahro, koji je pokazao kakav je ustvari čovjek, SDA mu dala novce da osnuje Avaz, koje je dobro obrnu, to stoji što jest jest, ali gledajte kako im sada zabija noževe u leđa, pa tako će i narodu da ga "zabije" duboko, tom istom narodu ako mu samo ukaze povjerenje
Utokkha

#3409 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Utokkha »

vela-ze wrote:Ova tri ponudjena kandidata, sa najviše šansi... stvarno ne zna čovjek za koga bi mogao glasati.. Haris se dokazao, da ništa učinio nije, Bakir, kad je on političar bio, čovjek koji nema svoj stav niti viziju.. koji želi birače pridobiti na način, da će slijediti politiku svoga oca, i treći Fahro, koji je pokazao kakav je ustvari čovjek, SDA mu dala novce da osnuje Avaz, koje je dobro obrnu, to stoji što jest jest, ali gledajte kako im sada zabija noževe u leđa, pa tako će i narodu da ga "zabije" duboko, tom istom narodu ako mu samo ukaze povjerenje
[ironija] u krivu si u potpunosti po pitanju Bakira. prema vlastitim riječima, on ne želi da ga ljudi izaberu zato što je on sin Alije Izetbegovića, već zato što je bio Alijin najbliži saradnik od 1989. do njegove smrti. [/ironija]

mene samo zanima stvarni razlog Fahrinog ulaska u politiku, tj. bruto bilans njegovih firm(i/e). prije par mjeseci objavio je niz tekstova o bankama, kralj zjapi prazan. s političkom pozicijom dolazi moć i vjerovatno konta biti pravo lucidan da popuni onaj prazan prostor.
njegova ideja o gradnji mi je totalno ublehaška - napravi ti zgrade, ali šta imaš od golih zidova.
gledao sam intervju s Matom. čovjek je totalno pobrkao neke stvari, prije svega koja je zapravo funkcija člana predsjedništva u našoj državi. konta načiniti odluke koje na toj funkciji ni ne može donositi.

nako usput, može li mi ko reći šta je s Adnanom Terzićem. nigdje ga na listi (na listi SDA SBK ima Adnan Terzić). da se nisu razišli?

budi rečeno u vezi samih političkih kandidata, zanimljivo je kako brkaju najbitniji detalj - onaj o ovlastima koje imaju. ovi kantonalni kandidati pričaju o izgradnji koridora Vc, prijemu u NATO kao ciljevima, a u stvari se trebaju pozabaviti svojom porcijom. megalomanske najave koje uvijek propadnu.
bihpatriot

#3410 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Volim Fahra!!!

Kad je co'ek sretan, sta god dotakne rukom, pozlati mu se!!! :mrgreen:

Za razliku od Zlaja...
Adriatic

#3411 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Adriatic »

bihpatriot wrote:Volim Fahra!!!

Kad je co'ek sretan, sta god dotakne rukom, pozlati mu se!!! :mrgreen:

Za razliku od Zlaja...

:D :D :D :D
sonor

#3412 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

silent_BoB wrote:
sonor wrote:
sansun wrote:

Koji je to najveci zivuci Bosnjacki intelektualac?
paaaaa.............filipovic :D

Po Dnevnom avazu ocito jest...
sonor

#3413 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

bosanski wrote:Meni nakon sveg' ovog vremena nije jasno - gdje to Fahro misli ubaciti 14 saobraćajnih traka u Sarajevu?
Vjerovatno pored svojih objekata :)
sonor

#3414 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

Better Man wrote:
Avaz biznis centar je propao i pretvoren je u hotel Avaz Twist Tower je takodje propao, jer svi poslovni prostori zjape prazni izuzev dvije drzavne institucije koje se tu nalaze, uposlenika svih Avazovih novinskih izdanja, sjedista stranke i kafica s vidikovcem, a o drugoj zgradi koja nije ni pocela da se pravi, a znamo da je trebala da ne govorim. Mozda jeste uspjesan u novinskom biznisu, ali u graditeljskom, tj. pravljenju poslovnih zgrada i prodaje ili izdavanja pod zakup poslovnih prostora, e tu je zesca propast. On je juce kod mate rekao stvari kako jesu, ali problem je sto je on godinama te lopove koje napada podrzavao i sto nedjeluje iskren kad govori da ce on pokrenuti stvari. Na najbanalnijem primjeru je juce pokazao da je ne pismen kad je rekao za eletroenergetski projekat da tender je trebalo objaviti u printanim medijima koji su citani, a ne u Sluzbenim novinama/glasniku, jer ih niko ne cita. Da poznaje propise i zakon takvu glupost nikad ne bi izjavio. Kad bilo drzavna vlast, entitetska, kantonalna ili opcinska raspisuje bilo kakav konkurs, oglas, poziv, tender zakon im nalaze da to prije svega objave u Sluzbenim novinama/glasniku i od tog momenta mjere rokovi, a nije probled da se objavi i u dnevnoj stampi.
Samo da dodam pa da ovi Fahri prenesu da se sluzbene novine mogu kupiti i kupuje ih svako ko ima namjeru da izadje na neki od brojnih tendera.
bihpatriot

#3415 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

sonor wrote:
Better Man wrote:
Avaz biznis centar je propao i pretvoren je u hotel Avaz Twist Tower je takodje propao, jer svi poslovni prostori zjape prazni izuzev dvije drzavne institucije koje se tu nalaze, uposlenika svih Avazovih novinskih izdanja, sjedista stranke i kafica s vidikovcem, a o drugoj zgradi koja nije ni pocela da se pravi, a znamo da je trebala da ne govorim. Mozda jeste uspjesan u novinskom biznisu, ali u graditeljskom, tj. pravljenju poslovnih zgrada i prodaje ili izdavanja pod zakup poslovnih prostora, e tu je zesca propast. On je juce kod mate rekao stvari kako jesu, ali problem je sto je on godinama te lopove koje napada podrzavao i sto nedjeluje iskren kad govori da ce on pokrenuti stvari. Na najbanalnijem primjeru je juce pokazao da je ne pismen kad je rekao za eletroenergetski projekat da tender je trebalo objaviti u printanim medijima koji su citani, a ne u Sluzbenim novinama/glasniku, jer ih niko ne cita. Da poznaje propise i zakon takvu glupost nikad ne bi izjavio. Kad bilo drzavna vlast, entitetska, kantonalna ili opcinska raspisuje bilo kakav konkurs, oglas, poziv, tender zakon im nalaze da to prije svega objave u Sluzbenim novinama/glasniku i od tog momenta mjere rokovi, a nije probled da se objavi i u dnevnoj stampi.
Samo da dodam pa da ovi Fahri prenesu da se sluzbene novine mogu kupiti i kupuje ih svako ko ima namjeru da izadje na neki od brojnih tendera.
Koliko sam ja upratio, Fahra je rekao da tendere treba objaviti u printanim medijima diljem Europe i Svijeta, a ne samo u Sluzbenim novinama BiH/FBiH, sto i jeste logicno.

Fahra nepismen, ha ha... :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3416 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

bihpatriot wrote:
Po bosanskom pravopisu je nepismen. Sica se padezima,rodovima itd itd.( gubi se k'o abdest)

Mozda je pismen ali po crnogorskom pravopisu,sto jos uvijek znaci da je po nasem nepismen.
supervizor

#3417 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by supervizor »

Koliko sam ja upratio, Fahra je rekao da tendere treba objaviti u printanim medijima diljem Europe i Svijeta, a ne samo u Sluzbenim novinama BiH/FBiH, sto i jeste logicno.

Nije logično: zakon je propisao da se tender mora objaviti u Službenom glasniku. Osim toga, Vranduk finansira Elektroprivreda BiH svojim paramna i tender se štima za Energoinvest i Hidrogradnju koji imaju reference u ovoj oblasti i mogu izgraditi Vranduk po sistemu "ključ u ruke". Radončić bi volio da posao dobiju strane kompanije, da može pljuvati aktuelnu vlast, ali se malo preračunao.
bihpatriot

#3418 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

-LIBERO- wrote:
bihpatriot wrote:
Po bosanskom pravopisu je nepismen. Sica se padezima,rodovima itd itd.( gubi se k'o abdest)

Mozda je pismen ali po crnogorskom pravopisu,sto jos uvijek znaci da je po nasem nepismen.
:-)

Koliko sam ja upoznat, Fahra je jos prije rata, kada su itekako vazila pravila pismenosti, pisao za zagrebacki Danas. E sada, ne bi ga valjda Hrvati, kao poznate picajzle glede pravopisa, jos tada tolerirali kao nepismenog. :D

"Ne pismen" se pise "nepismen", kao sto se i iza zareza ostavlja space, kao sto i poslije otvorene zagrade ne ide space - kako po bosanskom tako i po drugim pravopisima. :D

Kada vidim koliko su "pismeni" simpatizeri SDP-a, meni namah dodje da glasam za "nepismeni" SBB.

8-)
nellington

#3419 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nellington »

Pa glasaj, ko ti brani.
bihpatriot

#3420 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

supervizor wrote:Koliko sam ja upratio, Fahra je rekao da tendere treba objaviti u printanim medijima diljem Europe i Svijeta, a ne samo u Sluzbenim novinama BiH/FBiH, sto i jeste logicno.

Nije logično: zakon je propisao da se tender mora objaviti u Službenom glasniku. Osim toga, Vranduk finansira Elektroprivreda BiH svojim paramna i tender se štima za Energoinvest i Hidrogradnju koji imaju reference u ovoj oblasti i mogu izgraditi Vranduk po sistemu "ključ u ruke". Radončić bi volio da posao dobiju strane kompanije, da može pljuvati aktuelnu vlast, ali se malo preračunao.
Znaci dovoljno je objaviti tender u Sluzbenim novinama, i svi u Europi i Svijeti, koji inace povaZdan citaju Sluzbene novine, ce imati informaciju o objavljenom tenderu??? :-)

A drugi dio teksta, pa Fahra i ide logikom stimanja tendera za Energoinvest i Hidrogradnju (tj. neku od domacih firmi), ali kredit od nekoliko milijardi mozes dobiti samo izvana (izmedju ostalog, i ATT je gradila Vranica, ne???).

Ovi sadasnji idu logikom davanja koncesija u najprofitabilnijem energetskom sektoru, haha likova, cuj koncesija. :-)
Better Man

#3421 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

bihpatriot wrote:
supervizor wrote:Koliko sam ja upratio, Fahra je rekao da tendere treba objaviti u printanim medijima diljem Europe i Svijeta, a ne samo u Sluzbenim novinama BiH/FBiH, sto i jeste logicno.

Znaci dovoljno je objaviti tender u Sluzbenim novinama, i svi u Europi i Svijeti, koji inace povaZdan citaju Sluzbene novine, ce imati informaciju o objavljenom tenderu??? :-)

A drugi dio teksta, pa Fahra i ide logikom stimanja tendera za Energoinvest i Hidrogradnju (tj. neku od domacih firmi), ali kredit od nekoliko milijardi mozes dobiti samo izvana (izmedju ostalog, i ATT je gradila Vranica, ne???).

Ovi sadasnji idu logikom davanja koncesija u najprofitabilnijem energetskom sektoru, haha likova, cuj koncesija. :-)
Niko ne kaze da je dovoljno, vec da je zakonska obaveza da se objavi u Sluzbenim novinama/glasniku i od objave u njima pocinju da teku rokovi. Moze se i uglavnom se objavljuje i u printanim medijima, ali obavezno se mora objaviti u SL. novinama/glasniku, jer kad ne bi objavio u Sl. novinama/glasniku, objava ne bi bila legalna i morala bi se ponistiti i ponovo objaviti. Onaj koga takve stvari interesuju prati Sl. novine/glasnik.
MrMaliJoe

#3422 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MrMaliJoe »

Helikopter wrote:
Better Man,
U Crnoj Gori kao i u BiH kao i u drugim drzavama bivse Yu zive razliciti Narodi kao sto su: Crnogorci, Srbi, Bosnjaci, Hrvati, Albanci i drugi. Znaci Fahro pripada ili je pripadao Crnogorskoj Naciji iz Naroda Bosnjaka islamske vjeroispovjesti. Znaci on je porjeklom Crnogorac Bosnjak a ne Bosanac Bosnjak.

Nema veze ko je ko i ko je sta, taman da je Afrikanac. Najvaznije je da je sposoban politicar i da proizvodi pozitivne rezultate za sve gradjane i drzavu Bosnu i Hercegovinu. Jer Drzava je kao firma ako je vodis dobro poslovace dobro a ako je vodis lose poslovace lose i na kraju propasti. Ne treba uopste gledati na ljude ko su sta su i odakle su nego da li su sposobni i uspjesni sa rezultatima u raznim domenima i za gradjane i za samu drzavu.
Kako vjerovati čovjeku koji je siva eminencija podzemlja. I Cosa nostra sebe nazivaju "samo" uspješnim biznismenima, i Berluskoni sebe naziva uspješnim biznismenom. Kako njemu vjerovati kada njegova reketaška urednička politika je promjenjiva zavisno o uplatama i isplatama onih koje pljuje. On je jedna simbioza Keruma, Dodika !!!
Helikopter wrote:
Ne treba uopste gledati na ljude ko su sta su i odakle su nego da li su sposobni i uspjesni sa rezultatima u raznim domenima i za gradjane i za samu drzavu.

I tekako treba gledati ko su i šta su ljudi koji se žele baviti politikom, naravno ne u rasnom, vjerskom, nacionalnom kontekstu ali svakako treba voditi računa o biografiji, a njegova se crni iz aviona.
neki

#3423 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by neki »

bihpatriot wrote:izmedju ostalog, i ATT je gradila Vranica, ne???
Izgradila ga i propala..mozes li objasniti taj fenomen?
uostalom i direktor vranice je u sbb...vrsan privrednik nema sta.. :-)
parazit47

#3424 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by parazit47 »

kakav fahro!!!! ne znam zasto se uopšte zamarate s nevažnom figurom u bh politici, koji nama ama baš nikakve šanse!!
čuj fahro, hahahahahahahahaha :D :D :D :D
sonor

#3425 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

bihpatriot wrote:
sonor wrote:
Better Man wrote:

tendere prije svega treba objaviti u sluzbenim novinama jer je samo tako taj isti validan.
Post Reply