Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- rida1976
#3401 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Evo ti ovaj, provjeren..inace ovaj SATmax radi odlicne bekape..licno bih ti preporucio Marwensat v2.7 E1 BackUp by SATmax - DIGITAL TV, mislim da je bolje od Gemini, pogotovo ako imaš 500s B klase(dvoslojna ploča), jer je lakši od Gemini za slabije klonove, ali ako već insistiraš Gemini..
Gemini
http://www.sendspace.com/file/clktk8
Marwensat
http://www.sendspace.com/file/3v0udr
Pošto je backup odradjen sa DreamUP v1.2.2.0 autor preporučuje sa istim uraditi i ubacivanje image
http://www.sendspace.com/file/sgffmb
Javi kako je prošlo
Gemini
http://www.sendspace.com/file/clktk8
Marwensat
http://www.sendspace.com/file/3v0udr
Pošto je backup odradjen sa DreamUP v1.2.2.0 autor preporučuje sa istim uraditi i ubacivanje image
http://www.sendspace.com/file/sgffmb
Javi kako je prošlo
- van helsing
#3402 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Bas tako. Ja sam mu poslao na pp addon server od satmax-a ako se odluci za Gemini. Covjek ga redovno azurira.
Drugo,ja sam dugo koristio darkstar 2 image u dm500s,po meni odlican image.
Imali su svoj addon server,koji je stvarno bio kompletan.
Sada ne znam kakvo je stanje.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- Mr.Sojic
#3403 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hvala vam obojici na BRZIM odgovrima
Probat cu pa vam javim
Probat cu pa vam javim
- Mr.Sojic
#3404 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pisem na telefonu pa javim ide li.van helsing wrote:Bas tako. Ja sam mu poslao na pp addon server od satmax-a ako se odluci za Gemini. Covjek ga redovno azurira.
Tapatalk 2
Hvalaaaaa.
/Sent from my iPhone/
- Mr.Sojic
#3405 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nisam dobio nista na ppvan helsing wrote:Bas tako. Ja sam mu poslao na pp addon server od satmax-a ako se odluci za Gemini. Covjek ga redovno azurira.
Tapatalk 2
Ipak hvala na savjetu
-
Chuckie
#3406 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Sto ne koristite openpli image? Ja sam ih uvijek imao na svim svojim resiverima, wireless stream na komp nikad ne štuca sa njima, čak ni hd kanala.
- rida1976
#3407 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Jesil probao one sto sam ti ja zalijepio??
- van helsing
#3408 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nije los ni openpli ali ako ima stable verzija 
Hebi ga,svaki dan izlazi openpli image..
Mr.Sojic,pogledaj bolje inbox,poslao sam ti link,na tom linku ces naci addons server od kolege @satmax,preko njega ces skinuti sebi ono sto ti treba za gemini image.
Npr,lista kanala,emulator,keys i sl.
Znaci,ako se odlucis za gemini image,taj addons server ces ubaciti u var/tuxbox/config .
Uostalom ima na toj stranici objasnjeno kako i sta.
Znaci ja ti nisam slao link za image.
Kod mene je na dm500s clone ubacen cisti gemini 4.70,skinut sa ihad stranice.
Ubacio sam neki OScam,mislim da je 1.00, upisao u njega jednu liniju,skinuo sa gemini servera skin Black Matrix,zauzece memorije je 80% .
Pokusavao da ga "zakujem",ali reciver radi ko doksa,neureklo se.
Da,svaki image unesem preko dreamup-a,prvo idem na flash erase,pa onda na flash novog imagea.
Tapatalk 2
Hebi ga,svaki dan izlazi openpli image..
Mr.Sojic,pogledaj bolje inbox,poslao sam ti link,na tom linku ces naci addons server od kolege @satmax,preko njega ces skinuti sebi ono sto ti treba za gemini image.
Npr,lista kanala,emulator,keys i sl.
Znaci,ako se odlucis za gemini image,taj addons server ces ubaciti u var/tuxbox/config .
Uostalom ima na toj stranici objasnjeno kako i sta.
Znaci ja ti nisam slao link za image.
Kod mene je na dm500s clone ubacen cisti gemini 4.70,skinut sa ihad stranice.
Ubacio sam neki OScam,mislim da je 1.00, upisao u njega jednu liniju,skinuo sa gemini servera skin Black Matrix,zauzece memorije je 80% .
Pokusavao da ga "zakujem",ali reciver radi ko doksa,neureklo se.
Da,svaki image unesem preko dreamup-a,prvo idem na flash erase,pa onda na flash novog imagea.
Tapatalk 2
- se7en84
#3409 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kada na dm800HDse promjenim image da li moram ponovo ubacivati servere za CS i sve te hepeke... jer imam dream-elite image ja mislim da se tako zove ali mi na njemu ne radi stream preko dreamstream kako je radio prije na nekom ruskom image sto sam imao, tako mi je ubaceno i sve radi perfektno osim sto ponekad kako mi je stavljen dream-elite stream na pc ili steka ili nece nikako?
-
belami1111
#3410 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moraš i linije i sve ostalo nanovo !!!se7en84 wrote:kada na dm800HDse promjenim image da li moram ponovo ubacivati servere za CS i sve te hepeke... jer imam dream-elite image ja mislim da se tako zove ali mi na njemu ne radi stream preko dreamstream kako je radio prije na nekom ruskom image sto sam imao, tako mi je ubaceno i sve radi perfektno osim sto ponekad kako mi je stavljen dream-elite stream na pc ili steka ili nece nikako?
-
frolac
#3411 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ima li iko iskustva sa openbox X5 i xcruiser XDSR385HD receiverima? Hocu da uzmem a nemam pojma valja li to, ja sam se ovim bavio kad su se przile kartice
znaci skroz sam ispao iz fola. Konkretno sta je bolje openbox ili xcruiser?
- Mr.Sojic
#3412 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
@rida1976
@van helsing
HVALA VAM na odgovoru.
Isprobat cu cim prije jer na imam mali problem, a to je da na oba laptopa nemam RS232 pa to moram kod kolege na desktopu odraditi.
Mislim da necu stici do sljedeceg vikenda--radi se
mora se

@van helsing
HVALA VAM na odgovoru.
Isprobat cu cim prije jer na imam mali problem, a to je da na oba laptopa nemam RS232 pa to moram kod kolege na desktopu odraditi.
Mislim da necu stici do sljedeceg vikenda--radi se
-
DZONPI
#3413 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imam ovaj drembox 500,zna li iko kako da otvorim Penthouse 3D.Na astri mi Skay 3D radi ali ovaj Penthouse nemogu da otvorim na 23 stepeni.Plizz pomoc.
- van helsing
#3414 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Mr.Sojic
Mozes kupiti si rs232 usb kabal.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- Mr.Sojic
#3415 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Znam da moze ali nikako da se nakanim da odem do radnje.van helsing wrote:Mr.Sojic
Tapatalk 2
Uvijek mi nesto prece ali prvom prilikom idem
Kolega SVAKA CAST na savjetima
- samaran
#3416 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Citam 2h forum i nikako da pronadjem ono sto trebam.... zelim da uvedem satelitsku kod sebe, DB ili sl. Treba mi par savjeta (moze pp, email, mob...)... Koji internet da uvedem, kojeg pruzatelja usluga cs-a da kontaktiram, da li da trazim klon ili origin, da li je vrijedno novca??
Thanks in advance
Thanks in advance
-
Chuckie
#3417 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Internet, bilo kakva stabilna konekcija, BHtelecom ADSL?
Resiver, tona ih je, možda DM500HD ili DM500S (ako trebaš HD, odnosno ne trebaš), 350KM vs 100KM - kloneri.
Pružatelj usluga, vidi na piku, nema kakvih nema.
Jel' vrijedno para? Vrijedi svakog feninga.
Resiver, tona ih je, možda DM500HD ili DM500S (ako trebaš HD, odnosno ne trebaš), 350KM vs 100KM - kloneri.
Pružatelj usluga, vidi na piku, nema kakvih nema.
Jel' vrijedno para? Vrijedi svakog feninga.
- samaran
#3418 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hvala Chuckie, it seems simple.... krecem u akciju definitivno
Malo sam se istrosio u zadnje vrijeme, pa cu pokusati da se provucem sa jeftinijim varijantama....
U stanu nemam ni kablovsku niti telefon, mislio sam da mogu uvesti samo internet individualno, ali izgleda ne (??)
Ne znam koliko je pametno da nabavim klon u odnosu na original,
Mozda najbolje da se konsultujem sa ovim ''provajderom'', zato sam pitao za preporuku, mozda neki pouzdan,
joj mene, 1000 zasto 1000 zato
P.S. idem sa ovim HD definitivno
Malo sam se istrosio u zadnje vrijeme, pa cu pokusati da se provucem sa jeftinijim varijantama....
U stanu nemam ni kablovsku niti telefon, mislio sam da mogu uvesti samo internet individualno, ali izgleda ne (??)
Mozda najbolje da se konsultujem sa ovim ''provajderom'', zato sam pitao za preporuku, mozda neki pouzdan,
-
opremdobro30
#3419 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imam dm800hd klona vec 4 godine.Radi ko sat jos uvijek.Kupljen preko e-baya iz hong konga
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- samaran
#3420 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel ovo stvarka koju trebam:
2013 Openbox X5 HDMI 1080p PVR FTA HD satellite receiver DVB-S2 USB Wifi IPTV 3G
ili je pak ovo skroz nesto deseto???
2013 Openbox X5 HDMI 1080p PVR FTA HD satellite receiver DVB-S2 USB Wifi IPTV 3G
-
samoTEgledam
#3421 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Može mala pomoć (ako ko ima iskustva).
Imam Azbox HD Elite koji je stajao sa strane preko 2 godine i neku noć zamjenim kernel, nabacim E2, OpenAtv image, CS sa 2 linije radi ok dok radi.
Naime, dešava se štekanje slike, nekad ide satima ok, nekad je totalno negledljivo. Nekad zaledi slika i jedino reboot rješava stvar (gui ostane dostupan i može se njime manipulisati).
Signal ok, cs ok, ma dreamu radi sve ok.
Zanima me ima li neko iskustva sa ovim Azboxom i nekim drugim imageom možda ili?
Sry za offT!
Imam Azbox HD Elite koji je stajao sa strane preko 2 godine i neku noć zamjenim kernel, nabacim E2, OpenAtv image, CS sa 2 linije radi ok dok radi.
Naime, dešava se štekanje slike, nekad ide satima ok, nekad je totalno negledljivo. Nekad zaledi slika i jedino reboot rješava stvar (gui ostane dostupan i može se njime manipulisati).
Zanima me ima li neko iskustva sa ovim Azboxom i nekim drugim imageom možda ili?
Sry za offT!
-
Chuckie
#3422 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nisam upoznat sa tim resiverom. A da probaš sa provjerenim, npr nekim od dreamboxa.samaran wrote:jel ovo stvarka koju trebam:
- bude
#3423 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
imam ME, pa ne znam sta da preporucim osim da pogledas ovo, kazu da je oksamoTEgledam wrote:Može mala pomoć (ako ko ima iskustva).
Sry za offT!
http://www.novisf.com/wbb/board8-digita ... enpli-2-2/
-
samoTEgledam
#3424 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
txh, malo ću isprobati
-
belami1111
#3425 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Probaj naći OPTIBOX EVO HD reciver ( ima ga u digitalisu 299 km )samaran wrote:Hvala Chuckie, it seems simple.... krecem u akciju definitivno
Dobra rec ima 500mHZ mips procesor ,512 rama 4x usb 1 čitač kartica i već jako dobru podršku E2 timova ( stabilna i brza E2 ).
Trenutno možda najbolji omjer uloženog dobivenog .....