"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
poznanik

#3401 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

goran16v wrote:Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu
Image
Gotovo na istom mjestu... Ovaj ćelavi diplomata je iz auta otišao u džamiju preko puta:

Image

Image
lajkujMe

#3402 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lajkujMe »

Nadam se da nikad necu vidjeti svoje auto na ovoj temi :lol:
harisaga

#3403 Re: "Majstori" parkiranja

Post by harisaga »

Raja ja uvijek zagrebem kljucem ove sto zauzimaju dva parking mjesta...Jel to normalno ponasanje ili sam ja ipak malo kreten??
chuchumbamayumbe

#3404 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

harisaga wrote:Raja ja uvijek zagrebem kljucem ove sto zauzimaju dva parking mjesta...Jel to normalno ponasanje ili sam ja ipak malo kreten??
Iako se grozim ovih parkiranja i sam doprinosim temi postavljanjem "majstora", ipak mislim da si ti ovo drugo, bez ljutnje. :) 8-)
madFlava

#3405 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madFlava »

harisaga wrote:Raja ja uvijek zagrebem kljucem ove sto zauzimaju dva parking mjesta...Jel to normalno ponasanje ili sam ja ipak malo kreten??
sta ti mislis ?
harisaga

#3406 Re: "Majstori" parkiranja

Post by harisaga »

mislim da sam genijalan :D
duboka_misao

#3407 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

Image
lajkujMe

#3408 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lajkujMe »

duboka_misao wrote:Image
C.vila jeli tako? Mene vise iritira onaj ko lafo parking na dijelu koji se ne vidi tu iza sina, kad se izađe na raskrsnicu uopste se ne vidi taj jedan smjer pa je rizik da se prolazi tuda.
memlija

#3409 Re: "Majstori" parkiranja

Post by memlija »

ovaj lero je juče vazdan bio parkiran na ovoj zelenoj površini (A.Polje)...
toooo paaašaaaaa, ti si se za ovo borio... :-) :thumbup:

Image

Image
lavic

#3410 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

lajkujMe wrote:
duboka_misao wrote:Image
C.vila jeli tako? Mene vise iritira onaj ko lafo parking na dijelu koji se ne vidi tu iza sina, kad se izađe na raskrsnicu uopste se ne vidi taj jedan smjer pa je rizik da se prolazi tuda.
Ja nevidim ovdje problem, znaka zabrane nema, osim toga ovdje su cetiri velike zgrade a parkinga ni za lijeka.
Sta ce ljudi nece auto u kucu sa sobom.
johntra

#3411 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Mislim da nije poenta slike automobili koji su na cesti, nego ona Fabia i Punto na trotoaru...ipak, mene ovi likovi na cesti ovdje pravo nerviraju i kad god se ovuda prolazi treba otvoriti četvero očiju, jer nije rijetka situacija da iz te parkirane kolone izlaze ko muhe bez glave ili iz onog uključenja sa parkinga...ima tu nekoliko parkinga, ali su fakat uvijek dupke puni...samo mi nije jasna stvar, što je na onom najveće parkingu rampa i lafo se plaća isti???
chuchumbamayumbe

#3412 Re: "Majstori" parkiranja

Autoškola na sred šina, Fiesta i Octavia na pješačkom, Fabia, Punto i Polo na trotoaru...
duboka_misao

#3413 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

lavic wrote:
Ja nevidim ovdje problem, znaka zabrane nema, osim toga ovdje su cetiri velike zgrade a parkinga ni za lijeka.

ove dvije zgrade imaju velike parkinge iza zaviri nekada ... ovi u traci sto parkiraju ok, ali pjesacki, tortoar i auto skola svaka cast, ionako ludjaci samo izljecu na ovu raskrsnicu kako su je napravili niko ne gleda prednost, semafor treba podhitno...
duboka_misao

#3414 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

evo sudar as I speak ....
quasar

#3415 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Tu ima znak stop. Prednost ima ova transverzala. ja svaki dan prodjem tu preko sina i uvijek mi daju prednost i lijeva i desna strana, tako da je sasvim dovoljan znak. Kome na ovakvoj raskrsnici treba semafor nek se ubije. Pa dokle cemo vise usporavati saobracaj sa besmislenim semaforima? I ovako ih ima bezbroj nepotrebnih.
Cholina_Lokica

#3416 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

quasar wrote:Tu ima znak stop. Prednost ima ova transverzala. ja svaki dan prodjem tu preko sina i uvijek mi daju prednost i lijeva i desna strana, tako da je sasvim dovoljan znak. Kome na ovakvoj raskrsnici treba semafor nek se ubije. Pa dokle cemo vise usporavati saobracaj sa besmislenim semaforima? I ovako ih ima bezbroj nepotrebnih.
Pa jako je tesko gledati znakove i ne daj boze ih jos postovati...
chuchumbamayumbe

#3417 Re: "Majstori" parkiranja

Mogli su mamlazi na takvim raskrsnicama napraviti kružni, a ne onaj što rade na Dobrinji.
Tu je potrebniji nego tamo.
dingosp0

#3418 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

bas me cudi da s jos nije pojavio crni golf 5 koji je uvjek parkiran na sred trotoara izmedju C faze i svrakina.. ona ulica s ljeve strane merkatora kod C faze... uvijek ga lik parkira na sred yebenog troatoara... djeca kad krenu u skolu ili invalidi moraju ulicom hodati da bi zaobisli auto...
cappuccino

#3419 Re: "Majstori" parkiranja

Post by cappuccino »

Žena je auto parkirala bez ručne kočnice i u "leru", dok je obavljala kupovinu u obližnjem dućanu :shock:

http://www.index.hr/like/clanak/zena-pa ... 80606.aspx

Image
lavic

#3420 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

duboka_misao wrote:
lavic wrote:

ove dvije zgrade imaju velike parkinge iza zaviri nekada ... ovi u traci sto parkiraju ok, ali pjesacki, tortoar i auto skola svaka cast, ionako ludjaci samo izljecu na ovu raskrsnicu kako su je napravili niko ne gleda prednost, semafor treba podhitno...
Po slici vidim da tu zivis, posto ti ne znas onda da te upoznam sa situacijom.
Parking iza te dvije velike zgrade je samo od stanara te zgrade i zasticen je prolaz rampom, posto zemljiste oko zgrada nije opstinsko vec od firmi koje pravile i prodale zgrade ( Vranica i Hidrogradnja) pa tako i praking mjesta.
duboka_misao

#3421 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

@ lavic hajd dodji iza moje zgrade pa vidi jel ima rampa :D
lavic

#3422 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

duboka_misao wrote:@ lavic hajd dodji iza moje zgrade pa vidi jel ima rampa :D
Iza tvoje nema, do tvog parkinga se ide preko pruge, ali ove dvije zgrade koje gledas sa prozora imaju, a na parking Hidrogradnjine zgrade moze samo ko je dao 5000KM.
quasar

#3423 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Išao maloprije u TUŠ u Lukavicu da kupim što je zafalilo (u frickin SA ne možeš naći radnju otvorenu). Puna garaža, 90% mjesta zauzeto, sve i jedno vozilo unutar svog kvadrata.
Očekivao sam papanluk tamo, ali od parkinga do kupaca u marketu, kao da sam otišao 1000 km na zapad.
Nekom se neće svidjeti ovo što sam rekao, ali to je moj današnji dojam. Od rata sam bio svega 3-4 puta u četnitetu, ali sad se fakat pitam, koja li je bolja polovica BiH.
veki22

#3424 Re: "Majstori" parkiranja

Post by veki22 »

Lik uđe u jednosmjernu iz suprotnog smjera i parkira i to na vrlo nezgodnom mjestu a ko poznaje Koševsko Brdo razumjet će o čemu se radi
Image
DoradO

#3425 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

od kako znam za sebe (a od tada i zivim na kb :D ) u toj traci se parkira, pocevsi odatle pa sve tamo do kraja brace begic do taxi standa :wink:
Locked