Da, te zgrade od cigle i Lorisova zgrada su oduvijek imale "napucane" cijene. I cijela ulica Emerika Bluma isto tako.DaffyDuck wrote:ovaj je dobar, ja sam nedavno naletila na oglas stana sa grbavice, ona zgrada od crvene cigle. U stan nije ulozeno marke od 80-tih, cijena kvadrata 3.500KMatorniji putnik wrote:http://www.market.ba/oglas/stanovi/stan ... aign=Desni
pogledajte ovog druga i cijene![]()
![]()
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Ambrozija
#3401 Re: Cijene stanova All about
Last edited by Ambrozija on 06/04/2014 11:38, edited 1 time in total.
-
angeldimov
#3402 Re: Cijene stanova All about
Cijene stanova su jako pale.
Imam dvije opcije:
a) stan na A.polju, 70 kvadrata, troiposoban (tri sobe + trpezarija odvojena od kuhinje, svakoj prostoriji se moze pristupiti iz hodnika), peti sprat, 1.200 km kvadrat(80.000)
b) ulica Soukbunar iznad Skenderije, pofino se ima penjati, 55 kvadrata,balkon od 10 kvadrata,prizemlje trokatnice, renoviran, 75.000 km
Imam dvije opcije:
a) stan na A.polju, 70 kvadrata, troiposoban (tri sobe + trpezarija odvojena od kuhinje, svakoj prostoriji se moze pristupiti iz hodnika), peti sprat, 1.200 km kvadrat(80.000)
b) ulica Soukbunar iznad Skenderije, pofino se ima penjati, 55 kvadrata,balkon od 10 kvadrata,prizemlje trokatnice, renoviran, 75.000 km
-
angeldimov
#3403 Re: Cijene stanova All about
Je li to dobra cijena za A.polje?
Stan ima spratnost, solidnu ocuvanost (useljivo, ali ce biti potrebno renovirati).
Da li je 67 kvadrata za porodicu puno ili malo?
Stan ima spratnost, solidnu ocuvanost (useljivo, ali ce biti potrebno renovirati).
Da li je 67 kvadrata za porodicu puno ili malo?
-
mefistofilis
#3404 Re: Cijene stanova All about
ti stanovi od 70 kv na Ali-pasinom imaju solidan raspored. dvije spavace, jedna veca jedna manja. jedino mi se ne svida sto ni u jednoj fazi trpezarija nije fino uklopljena (sve su odmah sa ulaza, ali nije nesto sto se ne moze tolerisati).
a to je prosjecna cijena za AP. znam covjeka koji je u c fazi kupio za hiljadu po kvadratu (visoko prizemlje) ali se i pokajao, vlaga, oluk nije sreden itd.
probaj od covjeka bar sniziti za cijenu stolarije koju realno moras mjenjati jer su to hladni stanovi i jako je bitno da prozori dihtuju
a to je prosjecna cijena za AP. znam covjeka koji je u c fazi kupio za hiljadu po kvadratu (visoko prizemlje) ali se i pokajao, vlaga, oluk nije sreden itd.
probaj od covjeka bar sniziti za cijenu stolarije koju realno moras mjenjati jer su to hladni stanovi i jako je bitno da prozori dihtuju
-
angeldimov
#3405 Re: Cijene stanova All about
Ovaj nema taj problem. Iz dvostranog hodnika se pristupa svakoj prostoriji pa i trpezariji koja je odvojena od kuhinjeatorniji putnik wrote:ti stanovi od 70 kv na Ali-pasinom imaju solidan raspored. dvije spavace, jedna veca jedna manja. jedino mi se ne svida sto ni u jednoj fazi trpezarija nije fino uklopljena (sve su odmah sa ulaza, ali nije nesto sto se ne moze tolerisati).
http://prostor.ba/nekretnina/alipasino- ... -faza/5247
-
mefistofilis
#3406 Re: Cijene stanova All about
da, ali su opet sobe zbog toga malo manje ili se meni cini
http://prostor.pik.ba/artikal/8061374/p ... ino-polje/
http://prostor.pik.ba/artikal/8061374/p ... ino-polje/
-
angeldimov
#3407 Re: Cijene stanova All about
Sobe su 19, 11 i 9 kvadrata. Vece bi bile nepotrebne.atorniji putnik wrote:da, ali su opet sobe zbog toga malo manje ili se meni cini
http://prostor.pik .ba/artikal/8061374/prostor-prodaje-trosoban-stan-alipasino-polje/
U ovom koji si dao su 18, 13 i 10. Tu negdje.
Velika razlika je u sljedecem: prvi ima tri kvadrata manje i superioran raspored.
Trpezarija je 9.5 kvadrata i odvojena od hodnika koji ima 8 kvadrata. U drugom stanu su hodnik i trpezarija zajedno i imaju 14.5 kvadrata. Dakle za odvajanje trpezarije moralo bi se pregrađivati, s tim da bi se uvijek moralo "iz sobe u sobu".
-
safran
#3408 Re: Cijene stanova All about
Sive zgrade koje je radio Tehnograd su najlošije zgrade na AP. Izolacija je vrlo slaba pa je jako bitno koliko vanjskih zidova stan ima. Mi smo sreće da naš stan ima 3 vanjska zida pa smo se redovno smrzavali. Također, drvenarija je bila katastrofa i kad su zgrade bile nove. Međutim, raspored je solidan, ne znam kolika ti je porodica ali ako ti sutra bude bitno trpezariju možeš konvertovati u još jednu dječiju sobu a lođu u trpezariju. Na AP možeš zaboraviti i na podrum pa ako ste ljudi od bicikla lođa ti treba za njih. Ja sam sa svojim djelila sobu- godinama.angeldimov wrote:Ovaj nema taj problem. Iz dvostranog hodnika se pristupa svakoj prostoriji pa i trpezariji koja je odvojena od kuhinjeatorniji putnik wrote:ti stanovi od 70 kv na Ali-pasinom imaju solidan raspored. dvije spavace, jedna veca jedna manja. jedino mi se ne svida sto ni u jednoj fazi trpezarija nije fino uklopljena (sve su odmah sa ulaza, ali nije nesto sto se ne moze tolerisati).
-
angeldimov
#3409 Re: Cijene stanova All about
Hvala na komentaru. Naravno da u stan teba ulaganja, svjestan sam. Ja govorim o nevjerovatnom rasporedu u kojem imas 4 odvojene jedinice + kuhinju, i svakoj se pristupa iz hodnika. Realno, takav četverosoban stan redovno ima 75-85 kvadrata.safran wrote:Sive zgrade koje je radio Tehnograd su najlošije zgrade na AP. Izolacija je vrlo slaba pa je jako bitno koliko vanjskih zidova stan ima. Mi smo sreće da naš stan ima 3 vanjska zida pa smo se redovno smrzavali. Također, drvenarija je bila katastrofa i kad su zgrade bile nove. Međutim, raspored je solidan, ne znam kolika ti je porodica ali ako ti sutra bude bitno trpezariju možeš konvertovati u još jednu dječiju sobu a lođu u trpezariju. Na AP možeš zaboraviti i na podrum pa ako ste ljudi od bicikla lođa ti treba za njih. Ja sam sa svojim djelila sobu- godinama.angeldimov wrote:Ovaj nema taj problem. Iz dvostranog hodnika se pristupa svakoj prostoriji pa i trpezariji koja je odvojena od kuhinjeatorniji putnik wrote:ti stanovi od 70 kv na Ali-pasinom imaju solidan raspored. dvije spavace, jedna veca jedna manja. jedino mi se ne svida sto ni u jednoj fazi trpezarija nije fino uklopljena (sve su odmah sa ulaza, ali nije nesto sto se ne moze tolerisati).
-
mefistofilis
#3410 Re: Cijene stanova All about
tu si upravu nego kad god ima vise hodnika to znaci da ima manje korisnog prostora a meni se zbog ovog L-a i ovog retardiranog objektiva kojim je slikano ucinilo da je hodnik prevelik
brojke kazu da to izgleda ipak nije tako
brojke kazu da to izgleda ipak nije tako
-
angeldimov
#3411 Re: Cijene stanova All about
Da, tako se cini na tlocrtu. Ustvari, hodnik je savrseno osmisljen, iz dva uska dijela po 4 kvadrata, tacno u funkciji da stanu da odvojenost prostorija i pristup svakoj pojedinacno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
rekla-kazala
#3413 Re: Cijene stanova All about
Lud čovjek, smetaju mu ljudi koji žive u Sarajevu a nisu rođene Sarajlije, smetaju mu ljudi koji napustiše BiH iz ovih ili onih razloga.
Moja filozofija je sve što drugom štete ne pravi je dozvoljeno, ispravno i treba da se toleriše.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3414 Re: Cijene stanova All about
banovan je, manite se njega i ocjenjivanju njegovog karaktera. vratite se temi 
-
rekla-kazala
#3415 Re: Cijene stanova All about
Tema,..Chmoljo wrote:banovan je, manite se njega i ocjenjivanju njegovog karaktera. vratite se temi
Prije par dana čitam kako se u Njemačkoj, Francuskoj,... boje deflacije. Kažu problem nije samo što padaju cijene nego što ljudi odgađaju kupovinu jer se nadaju da će cijene pasti još više a sve to tjera točak nazad.
Naš problem nije samo što ljudi odgađaju kupovinu zbog pada cijena nekretnina nego što su kamate i dalje jako visoke.
Jučer gledam reklamu za stambene kredite u Njemačkoj, kamata 2,22 %.
Rast cijena bi opravdao plaćanje kamata ovako čekanje do daljeg,..
-
SemsudinPurivatra
#3416 Re: Cijene stanova All about
Pozdrav svim forumašima,
preko godinu dana pratim ovaj topic jer sam u fazi kupovine stana i hvala svima što dijele informacije koje su mi pomogle pri samom procesu kupovine.
Odlučio sam se za Tibru (pa sad osuđujte kako nevalja itd itd) kao mladi bračni par koji želi da uspije i ostvari nešto u životu prva velika stavka je stan.
Obišli, pregledali, "sve" stanove u Sa i naslušali se raznih priča (ružnih i lijepih) al na kraju se odlučili za Stup bb i Tibru.
NA početku potrage Tibra nam je bila jedna od zadnjih destinacija iz već poznatih razloga koji su pobroajani bezbroj puta na forumu.
Septembar mjesec 2013 godine krenuli smo sa ozbiljnom u proces kupovine prikupljali ponude od Šipa do Dobrinje , Vogošće itd.
Kada smo sjeli i razmotrili ponude Tibra nam je najpovoljnija i to ne u par hiljada KM nego u iznos kupovine solidnog vozila.
Decembar 2013 godine definitivna odluka Tibra.
Prvi kontakt sa Tibrom ostvarili oko kupovine stana i poslje praznika počelo je peglanje sa obje strane , prvo oko natezanja za cijenu koje je trajalo oko mjesec i pol dana i kad je sklopljen predugovor sa tibrom dolazi banka na red.
Naravno pošto novac nemamo morali smo se odlučit za hipoteku.
Proces hipoteke kad prvi put dodjes u banku je do mjesec dana i dobiješ ključ u ruke ....
sa današnjim danom negdje oko dva mjeseca već traje procedura , i trebalo bi se završit za nekih deset dana,
Papirologija i procjena stana do sad me koštala preko 400 KM (sa troškovima benzina i parkinga), milon papira ovjera itd itd.
Banke bez peglanja BH banke možda i najgore u Europi konkretan slučaj Unicredit banke.
Ako se odlučite za hipoteku strpljenje i vrijeme vam treba i to u velikim količinama. Pogotovo ako ste podstanar a kirija ide ...
Javim vam kad se tačno završi sav proces kupovine i koliki su troškovi ukupno bili ....

preko godinu dana pratim ovaj topic jer sam u fazi kupovine stana i hvala svima što dijele informacije koje su mi pomogle pri samom procesu kupovine.
Odlučio sam se za Tibru (pa sad osuđujte kako nevalja itd itd) kao mladi bračni par koji želi da uspije i ostvari nešto u životu prva velika stavka je stan.
Obišli, pregledali, "sve" stanove u Sa i naslušali se raznih priča (ružnih i lijepih) al na kraju se odlučili za Stup bb i Tibru.
NA početku potrage Tibra nam je bila jedna od zadnjih destinacija iz već poznatih razloga koji su pobroajani bezbroj puta na forumu.
Septembar mjesec 2013 godine krenuli smo sa ozbiljnom u proces kupovine prikupljali ponude od Šipa do Dobrinje , Vogošće itd.
Kada smo sjeli i razmotrili ponude Tibra nam je najpovoljnija i to ne u par hiljada KM nego u iznos kupovine solidnog vozila.
Decembar 2013 godine definitivna odluka Tibra.
Prvi kontakt sa Tibrom ostvarili oko kupovine stana i poslje praznika počelo je peglanje sa obje strane , prvo oko natezanja za cijenu koje je trajalo oko mjesec i pol dana i kad je sklopljen predugovor sa tibrom dolazi banka na red.
Naravno pošto novac nemamo morali smo se odlučit za hipoteku.
Proces hipoteke kad prvi put dodjes u banku je do mjesec dana i dobiješ ključ u ruke ....
sa današnjim danom negdje oko dva mjeseca već traje procedura , i trebalo bi se završit za nekih deset dana,
Papirologija i procjena stana do sad me koštala preko 400 KM (sa troškovima benzina i parkinga), milon papira ovjera itd itd.
Banke bez peglanja BH banke možda i najgore u Europi konkretan slučaj Unicredit banke.
Ako se odlučite za hipoteku strpljenje i vrijeme vam treba i to u velikim količinama. Pogotovo ako ste podstanar a kirija ide ...
Javim vam kad se tačno završi sav proces kupovine i koliki su troškovi ukupno bili ....
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3417 Re: Cijene stanova All about
Evo meni usljed nekog nesporazuma u porodici, stan zavrsi greskom na prodaji a nlazi se na Grbavici, 58m2. Trazili 135K KM odnono oko 2350KM po m2 , 3 kupca obisla stan u dan-dva i sva tri trazila da odmah ostave kaparu jer je stan prodat. Jedva objasnih da stan nije na prodaju uopste i da je bila greska (i kupcima i familijiOldMayor wrote:prolazna wrote:Na žalost, prodavci misle da je realna cijena stana u tim naseljima 2 hiljade i više po kvadratu. Jedini ako se radi o 10+ spratu, na Grbavici ti stan sa minimalnim ulaganjima 20.000,00 KM ide za 2 hiljade po m2.
@safran- hvala. tako sam i mislila, negdje sam već ranije čitala da su loši ti stanovi KSF-a.
2000 + moze kostati stan koji je renoviran, ako nije nema nikakve sanse da se proda na Grbavici za tu cijenu i ovo ti govorim iz licnog iskustva. Dakle relna cijena je 1800 KM - 1900 KM. U Hrasnom moze naci stan za 1700 KM.
- stakasa
#3418 Re: Cijene stanova All about
Cuj 2350. Nije malo
- madner
#3419 Re: Cijene stanova All about
Sretno Semsudine, samo ostro sa komsijama. 
-
UnscarD
#3420 Re: Cijene stanova All about
Ja ga platio 120K prije 7 godina a nakon toga je ulozeno u njega jos prilicno. Nisam ni ja znao sta da ocekujem ali mi je ova reakcija kupaca bila odlicna ... mislim sve je to od stana do stana ...na ovome je sve renovirano, kupatilo (full plocice, dva bojlera), prozori, vrata, parket, balkon ustakljen vrhunski (samo to je bilo 4000KM ) ...zgrada i lokacija extra...
Tada kada sam ga kupovao sjecam se da sam dugo trazio stan i da su se cjene na Grbavici kretale oko 1500KM ...ja kontam , naci cu po 1400KM dobar da se nekome zuri ...prodje vrijeme , sad onaj sto je bio 1500 cijene 1600KM
pa skocise na 1700KM pa na 1800KM i meni se ovaj svidi bas i kupim ga po 2050KM ... nisam se pokajao. Samo da je jos kredit isplatiti 
Tada kada sam ga kupovao sjecam se da sam dugo trazio stan i da su se cjene na Grbavici kretale oko 1500KM ...ja kontam , naci cu po 1400KM dobar da se nekome zuri ...prodje vrijeme , sad onaj sto je bio 1500 cijene 1600KM
- OldMayor
#3421 Re: Cijene stanova All about
Vidi, mozda tim kupcima odgovara samo ta lokacija, ali ja ti kazem evo ovako znaci za tu cijenu odmah moze kupiti nov stan na Dolac Malti, mada je tamo sve rasprodano. Isto tako veoma lijepa lokacija.
Onda za tu cijenu ces mozda uskoro moci ispregovarati i stan novogradnju kod Bristola. Cuo sam da oni traze 2600, ali past ce to.
Bez ozbira koliko je stan renoviran, zgrada je stara. Ja licno bih prije uzeo znaci ili ovaj na Malti ili bih sacekao i cjenkao se za ove na Vilsu kod Bristola. Nije malo brate 30+ godina za jednu zgradu.
Znaci ja govorim ovdje svoje misljenje. Ne zelim sad da ulazim u to jel bolje novije ili starije, meni je bolje novije, jer govorim iz licnog iskustva. Neko je mozda imao drugacija iskustva.
Onda za tu cijenu ces mozda uskoro moci ispregovarati i stan novogradnju kod Bristola. Cuo sam da oni traze 2600, ali past ce to.
Bez ozbira koliko je stan renoviran, zgrada je stara. Ja licno bih prije uzeo znaci ili ovaj na Malti ili bih sacekao i cjenkao se za ove na Vilsu kod Bristola. Nije malo brate 30+ godina za jednu zgradu.
Znaci ja govorim ovdje svoje misljenje. Ne zelim sad da ulazim u to jel bolje novije ili starije, meni je bolje novije, jer govorim iz licnog iskustva. Neko je mozda imao drugacija iskustva.
- drndalo
#3422 Re: Cijene stanova All about
Nije vala ni puno... I ja iznosim svoje misljenje...OldMayor wrote:Nije malo brate 30+ godina za jednu zgradu.
-
UnscarD
#3423 Re: Cijene stanova All about
Moguce ...opet zavisi od zgrade do zgrade. Ja na tu dilemu gledam otprilike tako da su se zgrade prije pravile da traju i da iako je profit bio bitan, nije bio apsolutni prioritet kao danas. Danas je profit ono zbog cega se zgrade prave i stedi se na dosta toga. Kako ce te danasnje nove zgrade izgledati za 20-30 godina, ostaje da vidimo . Po meni (iskljucujuci ove neke napucane nove zgrade) je idealna zgrada upravo ova gdje sam i kupio stan ...kraj osamdesetih, sve radjeno kvalitetno i da pravljeno da traje i da se u onom sistemu trajno rijesi stambeno pitanje. Znam kad mi je majstor postavio nove prozore da mi je rekao da u karijeri nije nikada kvalitetnije prozore skinuo da bi stavio nove ...pa reko sto mi ne rece ranije to da ih samo saniram ...on se smije, kaze sta bi mi onda radili . Normalno, svakom njegovo i svako ima neku svoju logiku.OldMayor wrote:Vidi, mozda tim kupcima odgovara samo ta lokacija, ali ja ti kazem evo ovako znaci za tu cijenu odmah moze kupiti nov stan na Dolac Malti, mada je tamo sve rasprodano. Isto tako veoma lijepa lokacija.
-
SemsudinPurivatra
#3424 Re: Cijene stanova All about
Banke bez peglanja nabijem na tuki ...... Gore su banke nego nacistički logori. U logorima si bar znao redosljed ovdje lud zbunjenog jebe i još ti to sve naplaćuje.
Raiffaisen Unicredit to su govna neviđena.
Raiffaisen Unicredit to su govna neviđena.
- OldMayor
#3425 Re: Cijene stanova All about
Pa tako vam je zato sto uzimate kredite?
Plaćajte gotovinom.
I nema problema.

Plaćajte gotovinom.
I nema problema.