HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Adriatic

#3401 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

iPod wrote:heh,čuj otišao bi od "vas"....

ti si samo pitao, ja sam ti samo odgovorio, ali ja nisam hs nazovi njih ili im otidji dole i reci im to ha ja, jednostavno.
Nešto si mi previše dobro informisan o njima.
Evo još jedno pitanje: da li će nam Enes i ove godine isključivati pojedine kanale na dan komemoracije povodom geenocida u Srebrenici?
To je radio prethodne godine, hoće li i ove?
O'zone
Globalni moderator

#3402 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

iPod wrote:
Adriatic wrote:Evo jedno pitanje za ove branioce lika i djela Enesa:
Odakle vašem gazdi pare da obilazi svjetske destinacije, gradi vjerske objekte po svom selu......a nema para za Sport Klub?
Nisam ničiji branilac ali evo da ti odgovorim...

vlasnik sportklub kanala je Miroslav Šolak, koji je također vlasnik Total TV satelitske platforme i SBB kablovskog operatera u Srbiji, a naravno neposredni vlasnik i Telemacha kod nas u BiH. Raskol se dogodio onog momenta kada je Telemach ušao na naše tržište i nakon toga žejeli su ekskluzivu za sebe, i ukinuli svima sport klubove, a onima kojima nisu ukinuli uslovljavali su ih da nesmiju pustiti Arena sport kanale, koje su napustile Total TV i SBB i počele samostalno da emitiraju u sklopu Bulsat i Polaris media paketa, a naravno u sklopu mnogih IPTV i kablovskih operatera.

Ukratko to ti je to, jedini operater koji je odbio da isključi SportKlub iz svoje ponude je bila ona Elta-MT jer se oni brane ugovorom koji su potpisali sa Sportklubom... Elta-MT također nudi i Arena sport kanale.
Ne bih se složio to je Šolak možda samo HS-u zabranio ali ostalima nije jer ostali imaju i Arene i SK samo HS nema.

Primjer ASK
afannedim

#3403 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

I kod mene su tu arene i sportklubovi Logosoft
johntra

#3404 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Sjooo kakvim se trivijalnim pitanjima bave likovi, čuj hoće li nam Enes gasiti kanale kad bude komemoracija u Srebrenici??? ccc...
kad vam se ne sviđa, ukinite više tu kablovsku i završite tu priču...
nego, čestitam na stručnom ukidanju hrvatskog RTL-a i B92, jedino ste njih skremblovali od ovih što su se mogli uhvatiti... :D
johntra

#3405 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Nemaju Moja TV i kablovski operateri po TZ Sport Klub...
Logično je da zabrani HS-u korištenje, kad je HS, barem bio, najjači kablovski operater sa najviše pretplatnika u cijeloj BiH...naravno, ujedinjenjem i nastankom Telemacha, HS više nije vodeći...
Adriatic

#3406 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

johntra wrote:Sjooo kakvim se trivijalnim pitanjima bave likovi, čuj hoće li nam Enes gasiti kanale kad bude komemoracija u Srebrenici??? ccc...
kad vam se ne sviđa, ukinite više tu kablovsku i završite tu priču...
nego, čestitam na stručnom ukidanju hrvatskog RTL-a i B92, jedino ste njih skremblovali od ovih što su se mogli uhvatiti... :D
Šta ti nije jasno?
Enes nam svake godine u isto vrijeme ukida kanale po svom nahođenju.
I trebamo biti ovce i ne buniti se?
Ukinuo bih je ja da imam alternativu.
showman

#3407 Re: HS kablovska

Post by showman »

Hoćemo alternativu. Hoćemo da se ukine Enesov monopol nad pojedinim općinama. Hoćemo pravo da biramo. :sax:
johntra

#3408 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Imaš alternativu...satelitska...
i šta ako je gasio kanale za vrijeme tog dana???nisam iskreno ni primjetio, ali pretpostavljam da je gasio muzičke programe, jer taj dan uvijek bude dan žalosti...
ja za 11 KM koje dam za kablovsku imam te pišljive analogne i 60 digitalnih koje ne plaćam i meni dosta...
uvijek može bolje, a vjerovatno će Telemach Enesa natjerati da još novih kanala ubaci u ponudu analogne...
ne bih imao ništa protiv RTL-a na analognoj verziji, jer se kod većine kablovskih operatera u BiH taj kanal nalazi u analognoj ponudi, kao i B92, kao i RTS 1i 2...e to jeste za osudu, jer pokušava da održi neku ekskluzivnost, a ne može na silu, pa će sigurno uskoro ubaciti još kanala u analogiju...
Adriatic

#3409 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

johntra wrote:Imaš alternativu...satelitska...
i šta ako je gasio kanale za vrijeme tog dana???nisam iskreno ni primjetio, ali pretpostavljam da je gasio muzičke programe, jer taj dan uvijek bude dan žalosti...
ja za 11 KM koje dam za kablovsku imam te pišljive analogne i 60 digitalnih koje ne plaćam i meni dosta...
uvijek može bolje, a vjerovatno će Telemach Enesa natjerati da još novih kanala ubaci u ponudu analogne...
ne bih imao ništa protiv RTL-a na analognoj verziji, jer se kod većine kablovskih operatera u BiH taj kanal nalazi u analognoj ponudi, kao i B92, kao i RTS 1i 2...e to jeste za osudu, jer pokušava da održi neku ekskluzivnost, a ne može na silu, pa će sigurno uskoro ubaciti još kanala u analogiju...
E tu sam te čekao.
Ko je on da meni gasi pojedine kanale?
Jel on možda istovremeno i urednik?
Ja plaćam SVE te kanale koje je on naveo u ponudi i koji je on faktor da mi ih uskraćuje?
U ovom slučaju nije bitan povod nego princip.
Kod drugih operatera to nije slučaj.
AdrianMole

#3410 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Jeste bitan povod.Ako ne možeš jedan dan bez DMSat-a ,Otv Valentinova i sličnih kanala,onda ti predlažem da promijeniš operatera.Mnogi operateri kao npr. SBB i Bnet zatamnjuje neke kanale za dan žalosti u pojedinoj zemlji.11.7 je dan žalosti i tako treba da bude!
mp4

#3411 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

pa ako enes vec ima toliko para, neko je maloprije rekao, stavio bi vjerovatno sve kanale ovog svijeta! biznis je biznis!
a sport klub vam je telemah ukinuo!!! pa vi hajte njima!!!
iPod

#3412 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Adriatic wrote:

ti si samo pitao, ja sam ti samo odgovorio, ali ja nisam hs nazovi njih ili im otidji dole i reci im to ha ja, jednostavno.
Evo još jedno pitanje: da li će nam Enes i ove godine isključivati pojedine kanale na dan komemoracije povodom geenocida u Srebrenici?
Jel zabranjeno biti informisan, ili je bolje mlatiti šuplju ko što je ti sada mlatiš ovdje, umjesto da ideš u hs i složiš nekog štosem dole i završiš stvari. I ja bih isto kao i ti volio da imam sport klubove, nego fino si pitao, ja ti fino odgovorio.
Adriatic

#3413 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

AdrianMole wrote:Jeste bitan povod.Ako ne možeš jedan dan bez DMSat-a ,Otv Valentinova i sličnih kanala,onda ti predlažem da promijeniš operatera.Mnogi operateri kao npr. SBB i Bnet zatamnjuje neke kanale za dan žalosti u pojedinoj zemlji.11.7 je dan žalosti i tako treba da bude!
Te kanale uopšte ne gledam a ti izgleda ne čitaš šta ja pišem pa ti moram ponavljati:
Kablovska je tu da obezbijedi uredno praćenje kanala u ponudi a ne da mi odlučuje šta ću od tih kanala i kad gledati, koga i kad ću žaliti i sl., bez obzira na povod.
Jel sad jasnije?
Adriatic

#3414 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

mp4 wrote:pa ako enes vec ima toliko para, neko je maloprije rekao, stavio bi vjerovatno sve kanale ovog svijeta! biznis je biznis!
a sport klub vam je telemah ukinuo!!! pa vi hajte njima!!!
Naravno, kad bi mogli.
I ovo što je ostalo kod Enesa, ostalo je jer mora.
Da imaju alternativu, Enes bi samo mogao pokupiti prnje i u rodni kraj.
Adriatic

#3415 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

iPod wrote:
Adriatic wrote:

Jel zabranjeno biti informisan, ili je bolje mlatiti šuplju ko što je ti sada mlatiš ovdje, umjesto da ideš u hs i složiš nekog štosem dole i završiš stvari. I ja bih isto kao i ti volio da imam sport klubove, nego fino si pitao, ja ti fino odgovorio.
Nisam ja tu da opaljujem nekoga štosom nego da mi taj izvrši uslugu kako treba i za koju mu uredno plaćam.
Hoću da ne budem uskraćen za kanale koje ima recimo moj prijatelj a živimo u istom gradu.
Ne zanima me kako ali operater treba to da mi omogući.
Priče kako nemaju para, kako je skupo, ne piju vode dok se gazda provodi po svjetskim destinacijama i gradi razne objekte po svojim selima.
A to mu se može jer je monopolista na područjima gdje djeluje, uglavnom.
AdrianMole

#3416 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Adriatic wrote:
AdrianMole wrote:Jeste bitan povod.Ako ne možeš jedan dan bez DMSat-a ,Otv Valentinova i sličnih kanala,onda ti predlažem da promijeniš operatera.Mnogi operateri kao npr. SBB i Bnet zatamnjuje neke kanale za dan žalosti u pojedinoj zemlji.11.7 je dan žalosti i tako treba da bude!
Te kanale uopšte ne gledam a ti izgleda ne čitaš šta ja pišem pa ti moram ponavljati:
Kablovska je tu da obezbijedi uredno praćenje kanala u ponudi a ne da mi odlučuje šta ću od tih kanala i kad gledati, koga i kad ću žaliti i sl., bez obzira na povod.
Jel sad jasnije?
Nije bez obzira na povod !U Srbiji npr.postoji zakon o danu žalosti i RRA (njihov pandan RAK-u) nalaže svim kablovskim operaterima da isključe pojedine kanale.Da BiH zaista funkcionira kao država imala bi slične propise.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/drus ... an-zalosti

Eto ,ovdje je problem upravo suprotan od tvoga-zašto kanal sa neprimjerenim sadržajem nije isključen.U mnogočemu HS ne podržavam ,ali u ovome su u pravu.

Zar stvarno srebreničke žrtve nisu zaslužile jedan dan tišine ?
Mislim kako je u ovoj zadnjoj rečenici sadržano sve i svaka dalja rasprava je bespotrebna.
Adriatic

#3417 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

AdrianMole wrote:
Adriatic wrote:
Jel sad jasnije?
Nije bez obzira na povod !U Srbiji npr.postoji zakon o danu žalosti i RRA (njihov pandan RAK-u) nalaže svim kablovskim operaterima da isključe pojedine kanale.Da BiH zaista funkcionira kao država imala bi slične propise.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/drus ... an-zalosti

Eto ,ovdje je problem upravo suprotan od tvoga-zašto kanal sa neprimjerenim sadržajem nije isključen.U mnogočemu HS ne podržavam ,ali u ovome su u pravu.

Zar stvarno srebreničke žrtve nisu zaslužile jedan dan tišine ?
Mislim kako je u ovoj zadnjoj rečenici sadržano sve i svaka dalja rasprava je bespotrebna.
Ti baš ne čitaš šta ja pišem, šta li?
Radi se o ukidanju čitavih kanala po nečijem nahođenju.
Ne postoji takav zakon ovdje i radi se isključivo o samovolji Enesa lopova.
Ne treba niko mene učiti šta ću žaliti a pogotovo Enes koji pripada političkoj opciji koja je između ostalog razmjenjivala te teritorije i žrtvovala taj narod.
Dakle, ne radi se o povodu nego o pravu da neko nekome nešto određuje bez ikakvog zakonskog uporišta.
Drugi kablovski operateri to ne rade, da smo jasni.
AdrianMole

#3418 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

@Adriatic ,svaka diskusija sa tobom je bespredmetna ,jer ti slušaš samo sebe.Na ovoj temi ti radiš nešto što se u forumaškom smislu zove "flame".Jednostavno,tebe bilo koja stvar koju HS čini ne valja,nije valjala i neće valjati.

Imaš alternative:
http://www.mojatv.ba/mojatv_mogucnosti.html
http://www.totaltv.tv/Total+TV/4/Total+TV.shtml
http://www.telemach.ba/Televizija/422/M ... av_start=0
Bez obzira na dio grada,ovo su ti opcije i 99% može koristiti barem jednu od njih.Priključi Total Tv i 24/7 uživaj u Sportklubu :D
luccko

#3419 Re: HS kablovska

Post by luccko »

e vala vecih gluposti odavno ne procitah!

da je pameti, kao sto nije, otisli bi svi zajedno u Srebrenicu i to ne samo na 11.07.!!!

Krivih drva u Bosni nestaje a BUDALA sve vise i vise ...
Adriatic

#3420 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

AdrianMole wrote:@Adriatic ,svaka diskusija sa tobom je bespredmetna ,jer ti slušaš samo sebe.Na ovoj temi ti radiš nešto što se u forumaškom smislu zove "flame".Jednostavno,tebe bilo koja stvar koju HS čini ne valja,nije valjala i neće valjati.

Imaš alternative:
Bez obzira na dio grada,ovo su ti opcije i 99% može koristiti barem jednu od njih.Priključi Total Tv i 24/7 uživaj u Sportklubu :D
I ti misliš da je teško dokazati javašluk HS-a?
A problem je u korisnicima, je li?
O bombama pred vratima konkurencije nećemo ovom prilikom.
O'zone
Globalni moderator

#3421 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Adriatic wrote:
AdrianMole wrote:@Adriatic ,svaka diskusija sa tobom je bespredmetna ,jer ti slušaš samo sebe.Na ovoj temi ti radiš nešto što se u forumaškom smislu zove "flame".Jednostavno,tebe bilo koja stvar koju HS čini ne valja,nije valjala i neće valjati.

Imaš alternative:
Bujrum pa dokazuj, izbacuješ frustracije na pogrešnom mjestu i na pogrešan način i dotičeš se nečega čemu nije mjesto na ovoj temi. Ako se gase kanali koji imaju neprimjeren sadržaj za 11.07. neka se i gase.
A o bombama ima MUP i tužilaštvo opet pogrešno mjesto.
Adriatic

#3422 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

O'zone wrote:
Adriatic wrote:

Imaš alternative:
Bujrum pa dokazuj, izbacuješ frustracije na pogrešnom mjestu i na pogrešan način i dotičeš se nečega čemu nije mjesto na ovoj temi. Ako se gase kanali koji imaju neprimjeren sadržaj za 11.07. neka se i gase.
A o bombama ima MUP i tužilaštvo opet pogrešno mjesto.
Neka se tebi gase i na tvoj račun.
Dok vas plaćam uredno, imam pravo na uslugu koju ste zagarantovali.
Čitaj moje postove još jednom.
Odlučivanje o tome šta je neprimjeren sadržaj nije u vašem domenu. Kako više da vam se to objasni?
Vaše je da pružite uslugu a ne da određujete šta će ko i kad gledati.
A o bombama neka svako zaključi prema sebi jer očito da je ovo zemlja gdje kriminalci imaju počasno mjesto.
A vidim da je počinilac otkriven ha ha
O'zone
Globalni moderator

#3423 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

@Adriatic evo ti pravo mjesto za žalbu fino im skuckaš mail i pošalješ:
RAK - Kontakti
Ured u Sarajevu
Telefon: 033 250 600
Fax: 033 713 080
Adresa: Mehmeda Spahe 1
Poštanski broj: 71000
Mjesto: Sarajevo
Email: [email protected]
Web: http://www.rak.ba
Adriatic

#3424 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

O'zone wrote:@Adriatic evo ti pravo mjesto za žalbu fino im skuckaš mail i pošalješ:
RAK - Kontakti
Ured u Sarajevu
Ima efikasniji metod: prestanak plaćanja i odjava.
Pa kad vam se odjavi dovoljan broj, možda će i gazdi doći iz guzice u glavu.
A do tada nek uživa ali znaš ono, ničija nije ....
iPod

#3425 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Adriatic wrote:
O'zone wrote:@Adriatic evo ti pravo mjesto za žalbu fino im skuckaš mail i pošalješ:
RAK - Kontakti
Ured u Sarajevu
Ima efikasniji metod: prestanak plaćanja i odjava.
Pa kad vam se odjavi dovoljan broj, možda će i gazdi doći iz guzice u glavu.
A do tada nek uživa ali znaš ono, ničija nije ....
Čovječe, tvoj problem je evo što se po treći put obraćaš meni, ali kako vidim i drugim članovima kao da sam ja HS, ili kao da je O'Zone HS :S prestani sa tim glupostima, ljudi su ti dali kontakte RAK-a, MUP-a i Tuzilastva, zainteresiraj se za slucaj mozda i izvedes to pred lice pravde.
Locked