Obama i SAD (2008-2016)
- _veleposlanik
#3401 Re: President Barack Hussein Obama!!!
JohnnyS, bez namjere da uvrijedim, ali pokusaj shvatiti kolike gluposti si prosuo u ovih zadnjih par recenica...
kao prvo: kako mozes porediti zivotni vijek Amerike, gdje NE umire preko 10000 ljudi dnevno od gladi (mislim da je cifra daleko veca, nisam tacno siguran)... drugo, u Africkom kontinentu gerilci su konstantna pojava - a odakle stize naoruzanje necemo sada... svrha postojanja tih gerila je takodjer za ispitati...
takav sud, egoistican, iz svog udobnog sjedista, mi samo stvara odbojnost, ali opet pokusavam da budem sabran. pogledaj ovo, pa onda pokusaj ponovno dati svoje misljenje:
FREEDOM OF CHOICE
STORY OF STUFF
kao prvo: kako mozes porediti zivotni vijek Amerike, gdje NE umire preko 10000 ljudi dnevno od gladi (mislim da je cifra daleko veca, nisam tacno siguran)... drugo, u Africkom kontinentu gerilci su konstantna pojava - a odakle stize naoruzanje necemo sada... svrha postojanja tih gerila je takodjer za ispitati...
takav sud, egoistican, iz svog udobnog sjedista, mi samo stvara odbojnost, ali opet pokusavam da budem sabran. pogledaj ovo, pa onda pokusaj ponovno dati svoje misljenje:
FREEDOM OF CHOICE
STORY OF STUFF
-
zlajo
#3402 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Najbolje je kada sud o drugima donose oni kojima je prozor u svijet internet. Puno rijeci,a sve suplje...._veleposlanik wrote:vidi se da si malo naucio u tom jedinstvenom iskustvu...kijameta wrote:Ja sam imao nesrecu da u raznim africckim drzavama provedem oko 4 godine.Kada bi malo htjeli raditi,bilo bi im puno bolje a ako ostanu ovakvi kakvi su,ni stotinu Obama im pomoci nece.vee-jay wrote:Ja se nadam samo jednoj stvari za vrijeme Obame
-> Poboljsanje situacije sirom AFRIKE
Meni nista ostalo i nije tako bitno. Kao da je svijetska ekonomija u nekim problemima, kao da su Izrael/Palestina ili Balkan neki problemi, ili cijena goriva ili poskupljenja...
Obama pomozi Africi!!!
zasto ne spominjes krvave dijamante, koltan, kost slonovace, dilanje oruzjem i drogom itd itd...
samo znate onu standardnu kapitalisticku: ne zele da rade... pustite ljude da zive dostojanstveno ljudima, neka budu indijanci ako im je to zaista u krvi. inace, zdravijeg oblika zivljenja na planeti trenutno ne postoji... medjutim, posto ne posjeduju niti kupuju razne stvari, nisu validni...
kapitalizam je nas iskvario, a njih ostavio da gladuju, to si trebao nauciti!
Sinko moj ti Afriku nisi vidio osim na karti ili televiziji, a jos manje znas o tome kako se tamo zivi i sto se desava. Izidi malo u svijet,upoznaj realne ljude, pa ces imati priliku upoznati se sa njihovim zivotima, kako problemima, tako i onim stvarima koji ih cine sretnim... Govoriti o tome kako je Afrikancima u krvi da zive poput Indijanaca,je smjesno i naivno......
Momak, virtualni svijet je iluzija premda zna biti jako privlacan. Ljudi koji provode svoje vrijeme u njemu gube se u vlastitim iluzijama, a da to ni ne primjecuju. Zato umjesto tastature, kofer i kartu u ruke. Ako vec postoji toliki interes za tim sto se sve desava u svijetu oko nas....
- ahuseino
#3403 Re: President Barack Hussein Obama!!!
mIRCerka wrote:moyda oni i bi radili, a malo ko se trudio da ih nauci...najlakse je otici i podijeliti im kondome, rizu ili sta sve ne...malo k ose trudi da ih obuci kako da navodnjavaju da urod bude mnogo bolji nego sto jeste, kako da budu ratari a ne puki berachi... bio je nedavno na discovery ch. prilog o liku koji je otisao da ih NAUCI!!!kijameta wrote:Ja sam imao nesrecu da u raznim africckim drzavama provedem oko 4 godine.Kada bi malo htjeli raditi,bilo bi im puno bolje a ako ostanu ovakvi kakvi su,ni stotinu Obama im pomoci nece.vee-jay wrote:Ja se nadam samo jednoj stvari za vrijeme Obame
-> Poboljsanje situacije sirom AFRIKE
Meni nista ostalo i nije tako bitno. Kao da je svijetska ekonomija u nekim problemima, kao da su Izrael/Palestina ili Balkan neki problemi, ili cijena goriva ili poskupljenja...
Obama pomozi Africi!!!
Ima neka poslovica o pomaganju gladnom, nesto NEMOJ MU DAVATI RIBU NAUCI GA DA PECA...e to ti je to...
PS Moj ljubljeni, neprezaljeni i predivni sad vec bivsi sef je otisao u afriku raditi istovremeno na iygradnji bolnice i obucavanju medicinskog osoblja vakcinaciji i slicnim stvarima...
Nesto me interesuje...
Odakle je taj tip iz emisije, i odakle ti je bivshi shef?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3404 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Tip je cini mi se benglez ili shkot, njegovu pricu pokrivala C. Amanpur za CNN a moj sef je bio Amerikanac. Sto pitas?
- ahuseino
#3405 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ma posto neko reche da im samo daju rizu da jedu.mIRCerka wrote:Tip je cini mi se benglez ili shkot, njegovu pricu pokrivala C. Amanpur za CNN a moj sef je bio Amerikanac. Sto pitas?
... a ti reche da ti ih je shef uchio da pecaju.
-
RtrnOfSalisbury
#3406 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ko da je lako radit po onom suncu i zvizdan kad pripece
- ahuseino
#3407 Re: President Barack Hussein Obama!!!
E vala nije gore nego bit' prashinar u BilechiRtrnOfSalisbury wrote:ko da je lako radit po onom suncu i zvizdan kad pripece
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3408 Re: President Barack Hussein Obama!!!
ja rekoh da ima poslovica neka NEMOJ GLADNOM DAVAT RIBU NAUCI GA DA PECA tj nemoj mu davati zivot na slamku, nauci ga da sam sebi obezbijedi zivot u klimatskim uslovima u kojima zivi...ahuseino wrote:Ma posto neko reche da im samo daju rizu da jedu.mIRCerka wrote:Tip je cini mi se benglez ili shkot, njegovu pricu pokrivala C. Amanpur za CNN a moj sef je bio Amerikanac. Sto pitas?![]()
... a ti reche da ti ih je shef uchio da pecaju.
- _veleposlanik
#3409 Re: President Barack Hussein Obama!!!
@zlajo: ti i ja razmisljamo na razlicitim frekvencijama, iako si u pravu u tom sto govoris, fulao si mene i moje misljenje. to je kao da igramo u dvije razlicite lige, jednostavno se zaobilazimo...
Afrikancima je u krvi mnogo veca ljubav za svojom zemljom i harmonijom u prirodi nego sto ti mozes shvatiti. mi smo to, kao napredna civilizacija i primjer suzivota sa okolinom sve unistili. mi smo najveci neprijatelji prirode. a danasnja slika Afrike je zivi primjer toga. s toga, oni su tebi lijeni, a meni su zrtve pohlepe i zla koje potice od nas, posebno nas nacitanih koji slavimo ovakav sistem i svjetsku nepravdu...
Afrikancima je u krvi mnogo veca ljubav za svojom zemljom i harmonijom u prirodi nego sto ti mozes shvatiti. mi smo to, kao napredna civilizacija i primjer suzivota sa okolinom sve unistili. mi smo najveci neprijatelji prirode. a danasnja slika Afrike je zivi primjer toga. s toga, oni su tebi lijeni, a meni su zrtve pohlepe i zla koje potice od nas, posebno nas nacitanih koji slavimo ovakav sistem i svjetsku nepravdu...
- scooter21ba
#3410 Re: President Barack Hussein Obama!!!
koja je veza prasinaru iz bilecu, bantu crncu iz angole i obame u bjeloj kuci?
-
Uhoda
#3411 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Obama se doima cool, samo ne bi želio da za državnog sekretara postavi grobara BIH Richarda Holbrookea. 
- ahuseino
#3412 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Jel' to vic?...scooter21ba wrote:koja je veza prasinaru iz bilecu, bantu crncu iz angole i obame u bjeloj kuci?
Ne znam, koja?
- scooter21ba
#3413 Re: President Barack Hussein Obama!!!
nije vic ali ako hoces vezu sax forumahuseino wrote:Jel' to vic?...scooter21ba wrote:koja je veza prasinaru iz bilecu, bantu crncu iz angole i obame u bjeloj kuci?
Ne znam, koja?
- ahuseino
#3414 Re: President Barack Hussein Obama!!!
scooter21ba wrote:nije vic ali ako hoces vezu sax forumahuseino wrote:Jel' to vic?...scooter21ba wrote:koja je veza prasinaru iz bilecu, bantu crncu iz angole i obame u bjeloj kuci?
Ne znam, koja?
Dobar... Dobar...
- beautyfool
#3415 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Upravo to Africi sto fali je edukacija, fale im skole, fali im obrazovan kadar a sve od toga pocinje.Ne radi se sto je neko rekao da oni nece da rade da im je to u genima, vec to sto im ni drzava a niti bilo ko drugi trudi da ulaze u njihovo obrazovanje i izgradnju prvenstveno njih samih pa onda njihovih drzava.Ako te neko ne nauci da radis kako ces raditi ?Da su stekli neko solidno obrazovanje u svojoj drzavi onda bi polako mogli i organizovati svoje stanje i napredovati. Dakle jedna od boljih donacija Africi bi bile skole sa obrazovanim kadrovima, ali izgleda da je svijetu lakse postaviti UN trupe svugdje po Africi pa da imaju i oni nesto da rade.Iskreno se nadam da ce se Obama potruditi koliko toliko da pomogne ovim drzavama jer im je pomoc zaista potrebna btw izgleda da je u Keniji danas praznik 
-
omar little
#3416 Re: President Barack Hussein Obama!!!
heeej ja ne kontamahuseino wrote:scooter21ba wrote:nije vic ali ako hoces vezu sax forumahuseino wrote: Jel' to vic?...
Ne znam, koja?
Dobar... Dobar...
- scooter21ba
#3417 Re: President Barack Hussein Obama!!!
pokusaj citati od 98-e strane 
-
omar little
#3418 Re: President Barack Hussein Obama!!!
uh, poskup taj vicscooter21ba wrote:pokusaj citati od 98-e strane
-
paratrooper
#3419 Re: President Barack Hussein Obama!!!
tako je veleposlanice neka se ugledaju na afriku_veleposlanik wrote:Afrikancima je u krvi mnogo veca ljubav za svojom zemljom i harmonijom u prirodi ... kao napredna civilizacija i primjer suzivota sa okolinom...a danasnja slika Afrike je zivi primjer toga..
-
jefferson
#3420 Re: President Barack Hussein Obama!!!
aha, kao sto ti neko rece kartu u ruke pa malo tutanjac po svijetu!_veleposlanik wrote:@zlajo: ti i ja razmisljamo na razlicitim frekvencijama, iako si u pravu u tom sto govoris, fulao si mene i moje misljenje. to je kao da igramo u dvije razlicite lige, jednostavno se zaobilazimo...
I onda svratis malo do Nigerije pa vidis u kakvoj ekoloskoj idili zive.
Korumpirana vlast za sacicu dolara ce sve uraditi da ekoloske zakone drzi u ladicama. To naravno Shellu, BP-ju (najvecim investitorima u Nigeriji i to evropljanima) odgovara. Shell, BP i ostali bi prihvatili i ekoloske norme ali bolje je potkupiti vlast i manje ulagati u to.
Ali, jos veci problem je sto se sav porez od busenja nafte koristi za kupovinu novih borbenih aviona, mornaricu, armiju, dok se ljudi guse u dimu od viska gasova koji se spaljuju u delti Nigera. 92% GDP-ja Nigerije potice od nafte, a nisu bili u stanju to iskoristiti upravo zbog svoje pohlepe. Nigerijci su mogli otvoriti od tih para nove skole, bolnice, puteve, ali jok, bolje kupiti SU-30 i glumiti lokalnu silu nego otvoriti novu skolu!
- glavutan
#3421 Re: President Barack Hussein Obama!!!
AFRIKA?
Jah eto, ono fol slucajno zaboravljamo trgovinu robljem, kolonizaciju, neokolonizaciju i svako drugo zlo sto je napredna bijela rasa kroz vijekove nosila sa sobom gdje god je nogom krocila.
A da se malo manemo supljaka?
Jah eto, ono fol slucajno zaboravljamo trgovinu robljem, kolonizaciju, neokolonizaciju i svako drugo zlo sto je napredna bijela rasa kroz vijekove nosila sa sobom gdje god je nogom krocila.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#3422 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Lincoln-Burrows wrote: Obama je trik kojim prikrivaju stvarnost.
Ta stvarnost bi bila mnogo gora da su Republikanci ostali na vlasti.
Last edited by Latina on 06/11/2008 17:36, edited 2 times in total.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#3423 Re: President Barack Hussein Obama!!!
glavutan wrote:AFRIKA?
Za podsjecanje :
DON'T LET ME BE MISUNDERSTOOD - Nina Simone
- turban
#3424 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ne vjerujem u Americku demokratiju.Ne razunijem ljude koji imaju neka ocekivanja od ovih izbora.Amerika je najvece zlo dvadestego vjeka,uzas i strahota za covjecanstvo.Najvise mrznje posle Hitlerove Njemacke proizvela je Amerika.
- vee-jay
#3425 Re: President Barack Hussein Obama!!!
turban wrote:Ne vjerujem u Americku demokratiju.Ne razunijem ljude koji imaju neka ocekivanja od ovih izbora.Amerika je najvece zlo dvadestego vjeka,uzas i strahota za covjecanstvo.Najvise mrznje posle Hitlerove Njemacke proizvela je Amerika.
E sad da ovo kaze neki Iranac ili Iracanin ali Bosanac (koji je najvece zlo osjetio na svojoj kozi). Momcino, da nije USA nebi danas bilo ni BiH a tvoj rodni kraj bi bio dio VSa.