Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- alica.k
#3401 Re: Ginekologija i vagine....
Da, to je ta Zejna.
-
Grb1
#3402 Re: Ginekologija i vagine....
Moze li preporuka za dobrog dijagnosticara ginekologa u Sa, izuzev Amire Frljak, Nidzare i Vesne (donna) ?
- Bloo
- Globalna šefica
#3403 Re: Ginekologija i vagine....
Prati se samo obicnom vodom i ne ispirati iznutra
Bijeli donji ves bez omeksivaca
Bez dnevnih ulozaka pogotovo parfimisanih
Pogledati trenutnu terapiju - da li pijete antibiotike
Ako postoji odredeni jak miris, mozda su trihomonas...
Definitivno posjetiti ginekologa.
-
Grb1
#3404 Re: Ginekologija i vagine....
Pozdrav,
Imam pitanje, da li se neka susretala s ovim....imam 2 ciste ( 2 i 3 cm) na oba jajnika (zamucene), ranije kod drugih ginekologa propisu mi duphaston i tableta to rijesi, sad mi je rekao novi ginekolog da ne konzumiram nista da jednostavno ostavim.....kao mozda tako da stoji , moze i samo da pukne.....cijenim doktora ali bojim se jer desilo mi se ranije da je pocela ta masa da gusca te bila sam pred operaciju samu al uspjeli smo tabeletama rijesit. Da li neka ima iskustva s tim da te zamucene same puknu?
Imam pitanje, da li se neka susretala s ovim....imam 2 ciste ( 2 i 3 cm) na oba jajnika (zamucene), ranije kod drugih ginekologa propisu mi duphaston i tableta to rijesi, sad mi je rekao novi ginekolog da ne konzumiram nista da jednostavno ostavim.....kao mozda tako da stoji , moze i samo da pukne.....cijenim doktora ali bojim se jer desilo mi se ranije da je pocela ta masa da gusca te bila sam pred operaciju samu al uspjeli smo tabeletama rijesit. Da li neka ima iskustva s tim da te zamucene same puknu?
- Chloe
- Photo mod
#3405 Re: Ginekologija i vagine....
Prvo i osnovno pravilo sebi uvedi, iz ordinacije ne izlazi sa sumnjama i upitnikom iznad glave,Grb1 wrote: ↑21/02/2024 07:59 Pozdrav,
pitanje koje si ovdje postavila si trebala postaviti njemu uz te stare nalaze i dijagnoze,
izraziti strah zbog prethodnog iskustva, i tako ostvarivati kontakt te povjerenje u ginekologa,
posebno ako si ga izabrala za stalnog.
Ako je od onih kojima je mrsko razgovarati sa pacijentom, mijenjaj ga.
Ponovi pregled i informiši se detaljnije ili traži mišljnje drugog da se smiriš. Sretno!
- alica.k
#3406 Re: Ginekologija i vagine....
Moje je iskustvo da mi se nikad cista nije sama rijesila, samo havariju napravila, i svaki put sam morala i duphaston i progesteron da se napokon rijesim tih 'nuspojava'.Grb1 wrote: ↑21/02/2024 07:59 Pozdrav,
Trazi drugo misljenje, i razgovaraj sa svojim/svojom dr.
- Bloo
- Globalna šefica
#3407 Re: Ginekologija i vagine....
Chloe wrote: ↑22/02/2024 15:25Prvo i osnovno pravilo sebi uvedi, iz ordinacije ne izlazi sa sumnjama i upitnikom iznad glave,Grb1 wrote: ↑21/02/2024 07:59 Pozdrav,
pitanje koje si ovdje postavila si trebala postaviti njemu uz te stare nalaze i dijagnoze,
izraziti strah zbog prethodnog iskustva, i tako ostvarivati kontakt te povjerenje u ginekologa,
posebno ako si ga izabrala za stalnog.
Ako je od onih kojima je mrsko razgovarati sa pacijentom, mijenjaj ga.
Ponovi pregled i informiši se detaljnije ili traži mišljnje drugog da se smiriš. Sretno!![]()
I ciste znaju da puknu i da bude gadno i sa smrtnim ishodom.
- alica.k
#3408 Re: Ginekologija i vagine....
Gdje kupujete 100% pamucne gace... dr mi je preporucila da to nosim zbog bartolinijeve i bas gledam, sve sto imam je 95% cotton 5% elastin...
- azurna_obala
#3409 Re: Ginekologija i vagine....
Pijaca i to one Bridget Jones gaće duboke 
- alica.k
#3410 Re: Ginekologija i vagine....
Meni licno najdraze
- Chloe
- Photo mod
#3411 Re: Ginekologija i vagine....
Mislim da nije pod moranje 100 % pamučni veš, nego se skreće pažnja da bude
pamučni jer masa djevojka/žena nosi donji veš sa velikim udjelom sintetike.
Sad sam guglala veš koji sam kupovala jer je BIO pamuk, kad i one sa 5 % elastina
- alica.k
#3412 Re: Ginekologija i vagine....
Nazalost te sa 5% elastina ne funkcionisu, i voljela bih da probam 100% pamuk. Dr je cak i preporucio nekakav fibroin al nemam pojma sta je to, samo vidim da 45 funti kosta jedan par a to vala ne mogu za gace dat...
- zubi
#3413 Re: Ginekologija i vagine....
https://matex.ba/donje-rublje/
Napravljeno od 100% čistog pamuka, donje rublje osigurava potpunu prozračnost, održavajući vas hladnim tokom cijelog dana. Tkanina je mekana na dodir i hipoalergena, što je čini idealnom za svaki tip kože. Izuzetna izrada osigurava da zadrži svoj oblik i mekoću čak i nakon brojnih pranja
Napravljeno od 100% čistog pamuka, donje rublje osigurava potpunu prozračnost, održavajući vas hladnim tokom cijelog dana. Tkanina je mekana na dodir i hipoalergena, što je čini idealnom za svaki tip kože. Izuzetna izrada osigurava da zadrži svoj oblik i mekoću čak i nakon brojnih pranja
- Chloe
- Photo mod
#3414 Re: Ginekologija i vagine....
Ma baš si me zainteresovala za taj veš, pazi ovoalica.k wrote: ↑27/03/2024 15:01Nazalost te sa 5% elastina ne funkcionisu, i voljela bih da probam 100% pamuk. Dr je cak i preporucio nekakav fibroin al nemam pojma sta je to, samo vidim da 45 funti kosta jedan par a to vala ne mogu za gace dat...

Pranje na 40
https://en.zalando.de/petit-bateau-brie ... h-k11.html
-
tamaricaaa
-
lijepa u dusi
#3416 Re: Ginekologija i vagine....
Je li iko isao kod dr. Dzenite Ljuca? Kakva su iskustva?
- teuta06
#3417 Re: Ginekologija - sve o tome
prosle godine od 4.mjeseca do kraja godine, kada trebam dobiti menstruaciju i tokom menstruacije boli me od bubrega i kompletna lijeva noga. Ja sam mislila da je od jajnika, pa sam u prvom mjesecu bila kod ginekologa. Rekao mi je bez pregleda da je to od kičme i da trebam ici ortopedu, pa me je pregledao i rekao da je jajnik uredu, tako da je vjerovatno od kičme. nije me bolilo evo sve do sada, trebam dobiti i opet me pocela bolit noga. znam trebam otici ortopedu, ali eto ima li tko slicna iskustva. samo da napomenem da je bas jaka bol i ne pomazu ibuprofeni
- Chloe
- Photo mod
#3418 Re: Ginekologija - sve o tome
Prije nekoliko godina sam baš imala bolove, od krsta do koljena, pa se spuštala do stopala, al ja sam od onih koji ne uzimaju tabletu nego traže uzrok boli, tako sam i saznala da ima oštećen kičmeni pršljen, a tad sam malo više kg bila nabacila.teuta06 wrote: ↑24/04/2024 10:01 prosle godine od 4.mjeseca do kraja godine, kada trebam dobiti menstruaciju i tokom menstruacije boli me od bubrega i kompletna lijeva noga. Ja sam mislila da je od jajnika, pa sam u prvom mjesecu bila kod ginekologa. Rekao mi je bez pregleda da je to od kičme i da trebam ici ortopedu, pa me je pregledao i rekao da je jajnik uredu, tako da je vjerovatno od kičme. nije me bolilo evo sve do sada, trebam dobiti i opet me pocela bolit noga. znam trebam otici ortopedu, ali eto ima li tko slicna iskustva. samo da napomenem da je bas jaka bol i ne pomazu ibuprofeni
Nisam povezivala sa ginekologijom, a ne sjećam dal se bol možda pojačavala u menstrualnom periodu.
Ako ti je već mrsko ići doktoru, analiziraj malo način života, u kojem položaju sjediš, koliko dugo, pa ležanje, dizanje tereta i sl.
Probaj uvesti šetnje, plivanje ili vježbe, pa vidi kakvo će stanje biti.
Sretno!
-
safke
#3419 Re: Obrezivanje kožice penisa
Kakva je sada situacija po pitanju ovoga, i to za odrasle, većina informacija kod nas je za djecu.
Naime, nemam nikakav problem s tim, nego je kod mene nekako koža dosta duža tj opuštenija pa se nabora. Znači mogu je skroz navući, nategnuti razvlačiti šta god sve ok, međutim tokom seksa Tj ako je "ulaz" uži nabora mi se koža na početku pa nekako malo smeta i ne mogu čitav ući.
Znam da ovo nije neki problem, najčešće se ljudi obrežu jer im je koža uska dok to kod mene nije,pa da vidim ima li gdje da se to uradi (po mogućnosti SA), ali ako ima to neko lasersko šta već sa minimalnim oziljkom, da je što brže lakše i kraći oporavak. Ne bi sada ni radio ako bi se napatio te dugo oporavljao nije mi toliko bitno.
Pa eto ko zna gdje šta kod koga?
Naime, nemam nikakav problem s tim, nego je kod mene nekako koža dosta duža tj opuštenija pa se nabora. Znači mogu je skroz navući, nategnuti razvlačiti šta god sve ok, međutim tokom seksa Tj ako je "ulaz" uži nabora mi se koža na početku pa nekako malo smeta i ne mogu čitav ući.
Znam da ovo nije neki problem, najčešće se ljudi obrežu jer im je koža uska dok to kod mene nije,pa da vidim ima li gdje da se to uradi (po mogućnosti SA), ali ako ima to neko lasersko šta već sa minimalnim oziljkom, da je što brže lakše i kraći oporavak. Ne bi sada ni radio ako bi se napatio te dugo oporavljao nije mi toliko bitno.
Pa eto ko zna gdje šta kod koga?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3420 Re: Obrezivanje kožice penisa
Nije to to,..ako ne moze cijeli ući.. 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3421 Re: Obrezivanje kožice penisa
A kako zaglavi, nije mi jasno...ako je u erekciji odakle višak kože 
-
swanfilter
#3422 Re: Obrezivanje kožice penisa
U gore navedenom slucaju bas je cuna u po somuna u pitanju ... 
-
safke
#3423 Re: Obrezivanje kožice penisa
Znao sam da će biti neka zajebancija 
Nije baš da se zaglavi, ali evo da dodatno pojasnim koga zanima.
Znaci procedura je sljedeća, nategnes ga, staviš kondom tj srolaš ga prema dole i taj dio je ok. Međutim kondom ne mogu navuci do kraja jer se ispod dio kože skupi nabora.
Nije samo da ne mogu cijeli ući, to fakat nije bitno, nego tokom radnje nekada osjetim taj dio kože naboran da malo smeta.
Mada kažem, ovo opet nije neki problem, ali pitamako se gdje moze brzinski i lako odraditi.
Nije baš da se zaglavi, ali evo da dodatno pojasnim koga zanima.
Znaci procedura je sljedeća, nategnes ga, staviš kondom tj srolaš ga prema dole i taj dio je ok. Međutim kondom ne mogu navuci do kraja jer se ispod dio kože skupi nabora.
Nije samo da ne mogu cijeli ući, to fakat nije bitno, nego tokom radnje nekada osjetim taj dio kože naboran da malo smeta.
Mada kažem, ovo opet nije neki problem, ali pitamako se gdje moze brzinski i lako odraditi.
-
NediM17
#3424 Re: Obrezivanje kožice penisa
Rol kragna nije u modi, samo svapCki sljem. 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#3425 Re: Obrezivanje kožice penisa
Jbt, svi režu poprijeko...a ovaj hoće uzduž...