Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nice Guy Eddie

#3401 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Dobro jutro društvo po 2 put.

Iako sam ja mislio da me Goca zeza, ispostavilo se da su mu se juče ipak javili Englezi u vezi jakni
Image

Treba da im damo količinu, veličine i mesto za dostavu jakni.
Omar će probati u Frankfurtu na Majci veličine XL i XXL i ML (MarioL) ako nađe ;-) , a Karlo bi mogao da informiše
ekipu koja je njegova jakna veličine

Što se isporuke tiče, kad budemo znali količinu i brojeve možemo poslati finansijski upit za 2 varijante

1. Da sve jakne stignu u ZG (uz asistenciju Fitza i operativaca cie 8-) )
2. Da deo stigne u BG a deo u ZG

Kad to stigne onda ćemo uporediti cene i videti šta dalje

Omar, Fadill i Lucky će se opredeliti koje im mesto isporuke više paše, Crorokića sam računao za ZG isporuku a Muri nek razmisli da li da mu mi šaljemo jašu u zemlju irvasa ili će da se nacrta u ZG u 10. mesecu na koncertu i da je pokupi sam :-D

Dakle ljudi razmislite šta i kako pa se javljajte da napravimo spisak i da radimo dalje
lab3352

#3402 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ja cu danas ili sutra otici do onoga shopa, pa da vidim oko velicina. Posto sam prije bio u tom shopu, ne bih puno polagao nade da to ima na stanju, jer je to veoma mali shop, ali provjerim. Za mene XL u svakom slucaju ... Oko preuzimanja se dogovorimo ... Nije o glavu ...

Sinoc ranije legao da spavam. Otisao do jednog puba i gledao tekmu, popio koju pivu i na spavanje, tako da nisam ni cuo poruku (vidio tek jutros) ... A njemice se nisu promjenile ... sve vozaju bicikle, tako da sam u jednom trenutnu pozelio da u sljedecem zivotu budem sjedište (ili kako se kaze "cic") na ženskom biciklu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... Ta je zelja nestala, kada sam vidio babu od nekih 60 kako pedala polakao ... :x ...

@Fitz: samo da dođem kući i pravim DVD za klinca ... albumi "by Omar choice" ...

A da je kriza udarila pravo, jucer sam se uvjerio kada sam otisao u World Of Music. Bilo je zalosno vidjeti na jednom ogromnom prostoru samo 5 ljudi koji gledaju cd's (toliko sam uspio da prebrojim). A cijene pomalo "olimpijske" ... (18 - 20E po jednom CD) ... Tako da sam kupio 100% Neo Rockabilly i 100% Psychobilly za 9E, sto je bilo pravo povoljno :mrgreen: ...
Don Karlos

#3403 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Baš sad gledam tu jaknu i vidim da je ova bijelo-crna,a moja oker-crna...Moja je naravno ljepša,ali još i bolje da nisu iste... :D Zato ništa od moje uštede na jakni...Moja je XL i taman je.Mogla bi "u tijelu" biti i L ali bi mi onda rukavi bili prekratki.
Hajde da ja provjerim s onim mojim gdje je on nabavio jakne...
CharlieMemphisMafia

#3404 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

Don Karlos wrote:Baš sad gledam tu jaknu i vidim da je ova bijelo-crna,a moja oker-crna...Moja je naravno ljepša,ali još i bolje da nisu iste... :D Zato ništa od moje uštede na jakni...Moja je XL i taman je.Mogla bi "u tijelu" biti i L ali bi mi onda rukavi bili prekratki.
Hmm..i Karlo i Omar traže XL a nisam primetio da ste puno veći od mene, pogotovo deblji ;-)
Jel su i englezi počeli da nabavljaju iz Kine jakne?
I što kažeš, ako je baš crno - bela, a ne crno - krem, tvoja varijanta je meni takodje i lepša i bolja, manje se prlja.
Nice Guy Eddie

#3405 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Don Karlos wrote:Baš sad gledam tu jaknu i vidim da je ova bijelo-crna,a moja oker-crna...Moja je naravno ljepša,ali još i bolje da nisu iste... :D Zato ništa od moje uštede na jakni...Moja je XL i taman je.Mogla bi "u tijelu" biti i L ali bi mi onda rukavi bili prekratki.
Pozdrav Karlo. Koliko si ti visok. Ja sam 173cm i moja haringtonka u "L" veličini mi je za mrvicu kratka
sun56

#3406 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote:
Pozdrav Karlo. Koliko si ti visok. Ja sam 173cm i moja haringtonka u "L" veličini mi je za mrvicu kratka
meni XL, moja merc-ova xl mi je taman (visok 183), rukavi ko beba a ima i mjesta za škembu

@Omar, nije 'cic' nego 'sic', ciceki su nekaj puno mekše i ljepše, a kaj je najbolje dolaze u paru 8-)
lab3352

#3407 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

sun56 wrote:
Nice Guy Eddie wrote:
meni XL, moja merc-ova xl mi je taman (visok 183), rukavi ko beba a ima i mjesta za škembu

@Omar, nije 'cic' nego 'sic', ciceki su nekaj puno mekše i ljepše, a kaj je najbolje dolaze u paru 8-)

Da, da, da ... upravu si "sic" ... "cic" je mnogo bolje ... :thumbup:
Don Karlos

#3408 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Ha ha ha...ovo za sic-cic
Ja sam 176 cm...
Evo šta kaže Ralph:

Hey Karlo,

empty ones are no problem, its about 20-22 EUR plus shipping. We have also somebody who can stick the logo on it.

http://www.surplus-shop.de/start.php?wr ... =20&lang=1

the hooded one is more expensive, two-color/blue/black is the same price.

please remember that its always one size smaller !!!

take care with customs, might be better to ship them to Slowenia ...

cheers

Ralph
lab3352

#3409 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Nije ni ova verzija losa ... Ukoliko Fitz moze da odradi preko svoje veze, pa da sve dođe u ZG, bilo bi super ... Ja sam za bilo koju opciju, jer je cijena sasvim OK i u Peđinom i u Karlovom slučaju ... Neka Ralph uključi još koji cd uz jakne i svi cemo biti sretni :lol:

Crno/bijelo je sasvim OK i to je to ...

A ova mi se "ubila" za kripse, koje sam dobio od Ivana:

http://www.surplus-shop.de/start.php?wr ... =17&lang=1

:thumbup:
wild one

#3410 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Omare, stvarno si pi..., Vojkanu posebni pozdravi, a meni patka...
wild one

#3411 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Karlo, onda je najbolje dostaviti kod male Sanje u SLO, ako je problem, dati ću ja neku adresu...
lab3352

#3412 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:?: I am sada zbunjen :?:
wild one

#3413 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

U SLO nema carine, a ovdje je skupo...
lab3352

#3414 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

wild one wrote:Omare, stvarno si pi..., Vojkanu posebni pozdravi, a meni patka...
:?: :!:
Don Karlos

#3415 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

I mislio sam tako...Još samo da se dogovorimo za logo koji da nam stave... :-) :D
lab3352

#3416 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

EMPTY, NO LOGO
wild one

#3417 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

lab3352 wrote:
wild one wrote:Omare, stvarno si pi..., Vojkanu posebni pozdravi, a meni patka...
Pozdrav BG, a ja livada...
CharlieMemphisMafia

#3418 Re: Rockabilly - Psychobilly

Don Karlos wrote:I mislio sam tako...Još samo da se dogovorimo za logo koji da nam stave... :-) :D
hmm moje najnovije misli su išle u pravcu:
Mi smo se ovde ujedinili oko rockabilly-ja a on je nastao na adresi Union Avenue 706, pa bi možda moglo
nešto u stilu 'Union Boys', 'Union Avenue Boys' , '706 Boys', ne mora baš boys, malo mi je gay...jel ima neko
neku razradu na ovu ideju?

Odveć sam star da podjem sa vama ali vam jedno želim reći:
Pričao mi jedan dječarac, izvesni Scotty Moore, da su rockabilly nekada zvali 'feelgood music'
pre nego što se pojavio termin,
tj pre nego što su braća Dalton(jevandjelje po Elvisu) dobili sinove Rocky-ja i Billy-ja
(barem oni tako tvrde da je nastalo ime) 'Here's a song for Rocky and Billy' .... :roll:
Last edited by CharlieMemphisMafia on 23/06/2009 11:56, edited 2 times in total.
lab3352

#3419 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

wild one wrote:
lab3352 wrote:
Pozdrav BG, a ja livada...
Jos uvijek :? :? :? ... trenutno pijem drugu jutarnju kafu i imam sada malu pauzu, pa ne kontam bas sve ... Sto se tice jakni, no logo - empty ... predlazem
Nice Guy Eddie

#3420 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Don Karlos wrote:I mislio sam tako...Još samo da se dogovorimo za logo koji da nam stave... :-) :D
Koji behu ono uslovi: geografski-etno-muzički-cyber....i sve da bude super i da odobre Holbruk, Ahtisari i Lajčak u BIH :lol:
CharlieMemphisMafia

#3421 Re: Rockabilly - Psychobilly

wild one wrote:
:?: :!: Pozdrav BG, a ja livada...
Da, pozdravlja tamo neke Bugare a nas ništa, videće on kada mu iduće godine dodju Lansky Brothers u posetu
i daju mu ponudu koju ne može da odbije. :mrgreen:
sun56

#3422 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

take care with customs, might be better to ship them to Slowenia ...
ovo sa slovenijom je ok, zaboravil sam na malu Sanju
s tim da Divlji ide po njih, kad ga onak velikog na velikom motoru vide, nebuju niš pitali
to je i meni lakše - nemoram nikog ništa žicati
inače i dalje stoji ova moja opcija, ako treba ja ću 'take care with customs'
inače bliži sam ovim karlovim jaknama, jer smo ih vidjeli uživo i svi 'drkali' na njih, predobre su
i ja sam za EMPTY to je je najbolje, jedino možda ime(nick) tam naprijed gdje Karlo ima rhythm bomb znak
Last edited by sun56 on 23/06/2009 12:08, edited 3 times in total.
s071

#3423 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by s071 »

Pozdrav ekipi, konacno ukinuh ono Jefto jer ce jos neko pomisliti da mi je to pravo ime... :D

Omare pazi sta radis po svabiji i ako vidis gdje dobar novcanik da ima probusenu rupu za lanac ponesi...

A sto se imena tice mora biti nesto sa Oldies s obzirom koje su nam godine...

Srle
CharlieMemphisMafia

#3424 Re: Rockabilly - Psychobilly

sun56 wrote: s tim da Divlji ide po njih, kad ga onak velikog na velikom motoru vide, nebuju niš pitali
Da, kad je Joca poštar prošvercovao radio stanicu u Bg nemcima ispred nosa,
moći će i Divlji naše jakne slovencima ispred nosa. :mrgreen:
Edit:
Šef policije Mišić - Krigeru: ' Ko zna kako su prošli u Beograd, velegrad je to!'
Kriger: 'Ma hajte molim vas, kakav velegrad - selendra' ! :lol:
Last edited by CharlieMemphisMafia on 23/06/2009 12:08, edited 1 time in total.
lab3352

#3425 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Odoh sada da jedem ... mozda cu nakon toga poceti da bolje razmisljam :D

Pa Srle, dobro došao nazad ... sada nisam vise "lonesome rockabilly" iz BiH - da Vas sada vidim :D :D :D
Post Reply