quarterback wrote:lokalni_razdjevičar wrote:quarterback wrote:ne treba devizni, vidi mozes li otvoriti jos jedan poseban za karticu
tako sam ja uradio, otvorio debitni racun nevezan za bilo sta, bez mogucnosti ulaska u minus, koji sluzi samo za web
ja pitam onu u banci i kaze ne moze. oticu opet.
vidi, moguce i da grijesim jer sam otvarao racun prije cini mi se 6-7 godina, ali koliko ja znam to je KMovski racun a banka radi konverzije
redovno placam preko paypala sa njega a i primao sam pare tako ( eure i dolare) i nije bilo nikakvih problema
evo odgovora
Poštovani,
Zahvaljujemo se na dostavljenom upitu.
Ne postoji mogućnost otvaranja posebnog računa budući da je Visa Electron kartica vezana samo za tekući račun.
Kao alternativno rješenje preporučili bismo MasterCard poklon karticu koja nije vezana ni za jedan Vaš račun, a možete je registrirati i na Internet servise uključujući i PayPal.
Za izdavanje kartice potrebno je ispuniti pristupnicu, dodatna dokumentacija nije potrebna jer kartica ne sadrži ime i prezime korisnika i izdaje se na rok važenja od 2 godine. Prilikom kupovine kartice, vršite uplatu sredstava na karticu minimalno 50 KM, a maksimalno 1000 KM i isti taj iznos je raspoloživ za plaćanje na prodajnim mjestima ili putem interneta, nakon 24 sata od preuzimanja kartice.
Kartica ne podržava podizanje gotovine na bankomatu. Na bankomatu imate mogućnost provjere stanja na kartici. Karticu nakon izdavanja nije moguće nadopunjavati tj. nije moguće uplaćivati novac na karticu.
Također, u mogućnosti ste otvoriti i devizni račun a otvaranje i vođenje deviznog računa je bez naknade.
Po otvaranju računa u mogućnosti ste aplicirati za besplatnu debitnu karticu MasterCard International, vezanu za devizni račun. Kartica je međunarodno prihvaćena debitna kartica te istu možete koristiti na svim prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu, koja imaju istaknut znak MasterCard. Ista omogućava i plaćanje na Internetu budući da posjeduje CVC kod.
Za sve troškove učinjene karticom u zemlji ili inozemstvu devizni račun se tereti isključivo u valuti računa uz koji je kartica vezana, neovisno o valuti plaćanja.