AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jack Be Nimble

#3401 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Diarra izjavio svugdje ce ici samo ne u Milan.
SaPnA

#3402 Re: AC Milan

Post by SaPnA »

ne znam stvarno :( taman sam se poceo nadati da cemo vratiti onaj stari sjaj i onda ovo, ako ode silva bojim se da nikada necemo biti sto smo nekada bili :cry:
burgundy

#3403 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Jack Be Nimble wrote:Diarra izjavio svugdje ce ici samo ne u Milan.
Nek grije klupu u Realu bolje mu je.
burgundy

#3404 Re: AC Milan

Post by burgundy »

SaPnA wrote:ne znam stvarno :( taman sam se poceo nadati da cemo vratiti onaj stari sjaj i onda ovo, ako ode silva bojim se da nikada necemo biti sto smo nekada bili :cry:
Nijedan igrac nikada nece biti iznad kluba.Odlazak Ibre i Silve je tezak udarac ali naci ce se opet igraci.Ako je Silva kupljen za 8 miliona i sad se prodaje za 5 puta vecu cijenu sve je jasno.Profit.Nijedan odbrambeni igrac nije kostao toliko.Ibra za par mjeseci puni 31 godinu i ovo je bio pravi momenat da se za njega uzme dobra para.Ako dodje Dzeko lijevi bek i jedan defanzivni vezni Milan moze zapoceti novi ciklus.Do zadnjeg dana prelaznog roka sve je moguce.Znam samo da ce PSG biti strasna ekipa.Leonardu i Ancelotiju su odrijesene ruke po pitanju finansija i napravice ono sto u Milanu nisu mogli.
bosnianidiot

#3405 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

burgundy wrote:
SaPnA wrote:ne znam stvarno :( taman sam se poceo nadati da cemo vratiti onaj stari sjaj i onda ovo, ako ode silva bojim se da nikada necemo biti sto smo nekada bili :cry:
Nijedan igrac nikada nece biti iznad kluba.Odlazak Ibre i Silve je tezak udarac ali naci ce se opet igraci.Ako je Silva kupljen za 8 miliona i sad se prodaje za 5 puta vecu cijenu sve je jasno.Profit.Nijedan odbrambeni igrac nije kostao toliko.Ibra za par mjeseci puni 31 godinu i ovo je bio pravi momenat da se za njega uzme dobra para.Ako dodje Dzeko lijevi bek i jedan defanzivni vezni Milan moze zapoceti novi ciklus.Do zadnjeg dana prelaznog roka sve je moguce.Znam samo da ce PSG biti strasna ekipa.Leonardu i Ancelotiju su odrijesene ruke po pitanju finansija i napravice ono sto u Milanu nisu mogli.
Ma nece od onog PSG-a nikad biti ekipa. U losoj ligi kao sto je Francuska, bez kontinuiteta jakih utakmica tesko je bilo kom timu, pa i pariskim bogatasima.
Sa ostatkom posta se slazem. Niko nije veci od Milana, pa kad smo preboljesi Shevu i Kaku, ova dvojica ne bi trebala biti toliki problem. Jos pogotovo ako se njihovom prodajom zakrpe kriticna mjesta u timu, moglo bi to biti odlicno.
Nije Diarra jedini defanzivni vezni na svijetu, naci ce se i bolji.
Mladji tim, motivisaniji, bez velikih zvijezda i velikog ega. Moglo bi biti veliko uzivanje gledati Milan ove godine :thumbup:
elmirčo

#3406 Re: AC Milan

Post by elmirčo »

hocete malo da vam posudimo kontea, da vam motivise tu omladinu pa da se poigramo?? :dance: :dance: :run:

i dalje mislim da je najvazniji igrac u timu - Trener.
kako je murinjo sa osrednjim timom intera osvojio sve, konte sa juveom lagano,pa ako hocete i prandeli sa italijom.
fudbal se igra u glavi, ne na terenu. :wink:
burgundy

#3407 Re: AC Milan

Post by burgundy »

elmirčo wrote:hocete malo da vam posudimo kontea, da vam motivise tu omladinu pa da se poigramo?? :dance: :dance: :run:

i dalje mislim da je najvazniji igrac u timu - Trener.
kako je murinjo sa osrednjim timom intera osvojio sve, konte sa juveom lagano,pa ako hocete i prandeli sa italijom.
fudbal se igra u glavi, ne na terenu. :wink:
Ne treba hvala zadovoljni smo Allegrijem.Sto se tice Murinja nedvojbeno je jedan od najboljih trenera danasnjice ako ne i najbolji,medjutim i treneru treba materijala u vidu kvalitetnog igrackog kadra.Licno meni se njegov vid fudbala ne dopada,a i on sam je diskutabilan kao licnost.Guardiola je za njega gospodin u pravom smislu te rijeci,mada mislim da nije bolji trener od Murinja.Inter je pod njegovim vodstvom osvojio 2010 sve sto se moglo osvojiti,i izvukao je vise od maksimuma od igraca,ali opet kad je presao u Real,Barca ih je posteno obrukala tu prvu sezonu,a imao je vecinu igraca koju ima danas.Za sve treba vremena ekipe nisu iznimka.
burgundy

#3408 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Tevez ili Dzeko se spominju kao moguca zamjena za Ibru.I da zapelo je oko pregovora sa PSG-om u visini plate koju bi Ibra dobijao PSG daje 9 Ibra trazi 12 miliona + bonusi.
ganjeta

#3409 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Definitivno završen transfer :? . Šta reći? Ne znam da li će se simpatizeri Milana složiti sa mnom, ali ja odobravam ovaj transfer, odlične pare za Ibru ali i za Silvu koj je došao za sitnu buraniju može se reći. E sad, koliko su oni značili za igru to je druga stvar. Ibrahimović je vjerovatno najbolji igrač Serie A i malo ko će njega moći zamijeniti, možda jedino Dijamant :D .Previše je igra Milana ovisila o njemu, kad on ima svoj dan sve 5. Ali zato kad je indisponiran ekipe nema nigdje. Silvu će biti teško nadoknaditi sigurno.

Odlazili su veći i bolji igrači, kad su mogli otići Pirlo, Kaka, Ševa što neko već napisa, meni i ovo nije tragično. Napokon ćemo gledati neki novi Milan, jer je većina "matuzalema" otišla + ova dvojica. Testosteraši moraju uložiti neku lovu, vjerujem da hoće i da će biti pravi transferi. Jedan priželjkujem samo tako 8-) . Vrijeme je za remont ekipe, i po cijenu titula i svega što nosi uz to. Za par godina vjerujem u VELIKI MILAN koji će biti ravnopravan Španskim divovima u Evropi i već sad strašnom Juventusu u Italiji.

Forza Milan
SaPnA

#3410 Re: AC Milan

Post by SaPnA »

dajboze da od tih para dovedu kakvo zvucno ime, potpisace jos par polovnjaka iz prosjecnih klubova i to je to, ja nisam optimistican :( berluskoni samo unistava klub, umjesto da ga tutne arapima i hvata se noge, ali kako god ja sam i dalje ponosni navijac, pa makar i u 2. ligu ispali
burgundy

#3411 Re: AC Milan

Post by burgundy »

ganjeta wrote:Definitivno završen transfer :? . Šta reći? Ne znam da li će se simpatizeri Milana složiti sa mnom, ali ja odobravam ovaj transfer, odlične pare za Ibru ali i za Silvu koj je došao za sitnu buraniju može se reći. E sad, koliko su oni značili za igru to je druga stvar. Ibrahimović je vjerovatno najbolji igrač Serie A i malo ko će njega moći zamijeniti, možda jedino Dijamant :D .Previše je igra Milana ovisila o njemu, kad on ima svoj dan sve 5. Ali zato kad je indisponiran ekipe nema nigdje. Silvu će biti teško nadoknaditi sigurno.

Odlazili su veći i bolji igrači, kad su mogli otići Pirlo, Kaka, Ševa što neko već napisa, meni i ovo nije tragično. Napokon ćemo gledati neki novi Milan, jer je većina "matuzalema" otišla + ova dvojica. Testosteraši moraju uložiti neku lovu, vjerujem da hoće i da će biti pravi transferi. Jedan priželjkujem samo tako 8-) . Vrijeme je za remont ekipe, i po cijenu titula i svega što nosi uz to. Za par godina vjerujem u VELIKI MILAN koji će biti ravnopravan Španskim divovima u Evropi i već sad strašnom Juventusu u Italiji.

Forza Milan
:thumbup:

Bice to dobro,ocekujem da se od ovih 65-70 koliko ce Milan dobit nekih 30 miliona reinvestirat.Dijamanta bi volio vidjet u Milanu.Moze se ocekivat da se sada potrose nekih 30 miliona,a ostatak u zimskom prijlaznom roku,kao sto je bio slucaj kad su Van Bommel i Cassano dosli.Milanu je trebao zivljak, sada ga imaju i treba pametno kupovat.Do zadnjeg dana avgusta svasta se moze ocekivat,jedno je sigurno bice noviji Milan,i pocinje novi ciklus, da li ce biti losiji ili bolji Milan vrijeme ce pokazat.
Verocious

#3412 Re: AC Milan

Post by Verocious »

Po meni prodaja ovog dvojca je uzasan potez.

Pola ekipe je otislo i to nisu neki levati neki gotovo svi standardni igraci a eno sada se jos pregovara i da Robinho ide :-)
Ne znam, pero djetlic(el sharawy), Constant, Acerbi i ostali omladinci tesko da ce moci nositi ekipu Milana. Mada iskreno ne sumnjam u lukavost Galliania da izvuce mercato s jednom dobrom kupovinom i dvije extra posudbe.
Muhamed Đakmić

#3413 Re: AC Milan

Post by Muhamed Đakmić »

Ama ljudi hajmo realno, Milan se već godinama provlači na guzove. Realno onako, prodaja Shevchenka je bio početak Milanove slabosti. Uletila je poslije toga jedna strašna sezona u Ligi prvaka najviše na inspiraciju Kake, Seedorfa i Pirla, i onda je Milan krenuo prema dole. Tad se još i moglo, jer je Milan bio pun kvalitetnih igrača koji su bili na vrhuncu ili su ga tek dostizali. Ali postepeno su se opraštali ti igrači ili su ulazili u pozne godine, ili su prodavani, tako da se došlo do ovog nivoga do kojeg se došlo. Pokušava Berlusconi šminkati stvarnost kupovinom propalih zvijezda, ali dovođenje Ronalda, Ronaldinha, Robinha nije potez koji će vratiti Milan na stare staze slave. Ne tako davno kupovao se recimo Rivaldo iz obijesti, ne iz stvarne potrebe. Svaka zvijezda koja je u posljednje vrijeme došla u Milan, ako se uopšte mogu okarakterisati kao zvijezde, došla je nakon loše prethodne sezone gdje je cijena drastično pala ili radi lošeg perioda, ulaska u pozne godine i slično. I nisu se niko dokazali, izuzev Ibre.

Milan, tačnije Galliani i Berlusconi treba jasno da definišu šta žele da urade sa klubom, to bi bilo pošteno prema navijačima. Oni i dalje spominju nekakvo takmičenje sa Realom, Barcelonom, Englezima, nekakav CL DNA, a stvarnost je drugačija. Milana se više niko u Evropi ne boji, a i rezultati u Italiji su slabi.

Jasna je svima da je Milan u finansijskoj krizi, ali trebaju i ovi da je priznaju navijačima i da usvoje model kakav ima recimo Arsenal. Ne mora bukvalno kao Arsenal, ali Milan može kupovati igrače u usponu koji imaju potencijal da postanu svjetska klasa i iste prodavati po puno većim cijenama. Ja iskreno sumnjam da će Milan kupiti kvalitetna pojačanja od novca koji će dobiti za Silvu i Zlatana, biće tu jedan Džeko, možda neki Rolando, Ogbonna ili Dede i još par Traorea za koje će Galianni tvrditi da su ''born winners''.

Inače, isti problem ima i Inter, očigledna je i u Interu dekadencija, i smatram da radi ovog najviše trpi Serija A. Nije se ranije često dešavalo da najveće zvijezde ili potencijalno dobri fudbaleri iz manjih italijanskih klubova idu vani jer domaći klubovi nemaju para da ih kupe. U posljednje dvije godine je strašan odliv, Lavezzi, Pastore, Sanchez, Menez, Sirigu, pa onda iz većih klubova Motta, Thiago, Zlatan, Sissoko, Borini. Očigledno je da se kriza počela polako odražavati i na reputaciju klubova i ne shvataju se više Milan i Inter ozbiljno. Ostaje da se vidi koliko je Juventus spreman trošiti, svakako da su postavili temelje da ostvare višegodišnju dominaciju u Seriji A, a ukoliko dobiju i monopol nad italijanskim tržištem, što je vrlo izvjesno ako se dovede Cavani, mogli bi i u Evropi ponovo postati konkurentni.

Sad je već očigledno da Serija A neće u skorijem roku vratiti četvrto mjesto za Ligu prvaka, a dovoljno je da još jedan francuski klub kupe milijarderi i da Serija A bude i od nje ugrožena.
Last edited by Muhamed Đakmić on 15/07/2012 17:51, edited 1 time in total.
skenderija04

#3414 Re: AC Milan

Post by skenderija04 »

Ove prodaje su pocetak novih odnosa u svjetskom fudbalu. Berlusconi je izjavio da ce ovim prodajama uspjeti ustediti 150 miliona za dvije godine. Izjava ima tezinu jer je Milan jedan od najvecih klubova na svijetu a prolazi kroz finansijske probleme koji ga tjeraju da prodaje najbolje. Ali kome prodaje? Novoj eliti evropskog fudbala. Moracemo svi da se naviknemo na City,PSG i slicne projekte koji ce se vjerovatno pojaviti. Milan nije sporan, klub sa tolikom masom navijaca i simpatizera sirom svijeta ne moze propasti.Mozda ce trebati neko vrijeme da postave stvari na druge osnove i krenu opet prema vrhu.Danas se prodaje PSG-u a sutra ce u igri biti neki Rusi ili Kinezi. Ekonomska moc evrope polako opada a u fudbalu ce se tek osjetiti u sljedecih nekoliko godina.
Muhamed Đakmić

#3415 Re: AC Milan

Post by Muhamed Đakmić »

skenderija04 wrote:Ove prodaje su pocetak novih odnosa u svjetskom fudbalu. Berlusconi je izjavio da ce ovim prodajama uspjeti ustediti 150 miliona za dvije godine. Izjava ima tezinu jer je Milan jedan od najvecih klubova na svijetu a prolazi kroz finansijske probleme koji ga tjeraju da prodaje najbolje. Ali kome prodaje? Novoj eliti evropskog fudbala. Moracemo svi da se naviknemo na City,PSG i slicne projekte koji ce se vjerovatno pojaviti. Milan nije sporan, klub sa tolikom masom navijaca i simpatizera sirom svijeta ne moze propasti.Mozda ce trebati neko vrijeme da postave stvari na druge osnove i krenu opet prema vrhu.Danas se prodaje PSG-u a sutra ce u igri biti neki Rusi ili Kinezi. Ekonomska moc evrope polako opada a u fudbalu ce se tek osjetiti u sljedecih nekoliko godina.
Ja nemam ništa protiv PSG-a, Sitija i sličnih klubova. Onako realno, i Milan je postao to što je danas zahvaljujući novcu koji je Berlusconi upumpao u njeg. Bio je i prije veliki klub, ali je bio daleko od onog što je danas. Generalno, svaki veliki klub je u jednom momentu svoje historije došao u poziciju u kojoj je bio u velikoj finansijskoj prednosti u odnosu na konkurente, na osnovu čega je razvio popularnost i navijačku bazu, iz koje je lakše crpiti novac.
skenderija04

#3416 Re: AC Milan

Post by skenderija04 »

Cekaj, Milan je bio prvak evrope dva puta i prije Silvija , osvajao je kup kupova vise puta a ligu su osvajali vise puta bez Berluskonija nego sa njim. Uvijek je bio veliki klub a takvih je mozda cetiri ili pet u evropi. Za City i PSG tek treba da vidimo. Do sada nista znacajno nisu napravili a vidjecemo koliko ce trajati ovaj talas. Nemam nista protiv tih ekipa, naprotiv, povecava se konkurencija, ali moras biti u vrhu bar 20-tak godina da bi te smatrali velikim klubom. I ti i ja mozemo biti sigurni da cemo opet vidjeti Milan na vrhu evrope ali za ove dvije gore pomenute ekipe ne mozemo biti toliko sigurni.Milan je jedan od rijetkih klubova koji je postao simbol , mnogo vise od obicnog sportskog kolektiva.Za to treba puno vise od novca i po meni tu lezi velicina.
ganjeta

#3417 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

skenderija04 wrote:Milan je jedan od rijetkih klubova koji je postao simbol , mnogo vise od obicnog sportskog kolektiva.Za to treba puno vise od novca i po meni tu lezi velicina.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nadam se, da je kolega gore malo humorističan. Kakav crni recept Arsenala, titule nisu vidjeli godinama, a u ligi prvaka jedno finale za 20-ak godina je malo. Venger je trošio šakom i kapom, u pokušaju da dohvati pehar lige prvaka ali mu nije uspjelo. I onda se okrenuo obdaništu, i prodaji igrača. Pošteno, ali trofeja nema.

Moje mišljenje da je Milan prodavao veće i bolje igrače od Ibre i Silve, i opet poslije toga u vrlo kratkom roku osvajo titule prvaka Evrope i Italije. To je ono što napisa @skenderija 04 i slažem se sa njim.
BalkanPrince1

#3418 Re: AC Milan

Post by BalkanPrince1 »

Sta se desava sa Ibrom? Hoce li ici u PSG? Cuo sam da ima nekakve sumnje zbog visokog poreza u Francuskoj.
ultima_palabra

#3419 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

BalkanPrince1 wrote:Sta se desava sa Ibrom? Hoce li ici u PSG? Cuo sam da ima nekakve sumnje zbog visokog poreza u Francuskoj.
Pizza Man će to završiti, ne sekiraj se... oguliće ove Arape do zadnjeg dirhema 8-)
Muhamed Đakmić

#3420 Re: AC Milan

Post by Muhamed Đakmić »

ganjeta wrote:
skenderija04 wrote:Milan je jedan od rijetkih klubova koji je postao simbol , mnogo vise od obicnog sportskog kolektiva.Za to treba puno vise od novca i po meni tu lezi velicina.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nadam se, da je kolega gore malo humorističan. Kakav crni recept Arsenala, titule nisu vidjeli godinama, a u ligi prvaka jedno finale za 20-ak godina je malo. Venger je trošio šakom i kapom, u pokušaju da dohvati pehar lige prvaka ali mu nije uspjelo. I onda se okrenuo obdaništu, i prodaji igrača. Pošteno, ali trofeja nema.

Moje mišljenje da je Milan prodavao veće i bolje igrače od Ibre i Silve, i opet poslije toga u vrlo kratkom roku osvajo titule prvaka Evrope i Italije. To je ono što napisa @skenderija 04 i slažem se sa njim.
Izvini, ali humorističan si ti ako misliš da Milan bez drastične promjene politike može išta napraviti u Evropi. Četvrtfinale Lige prvaka je plafon kao i ove sezone.
ganjeta

#3421 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Zato Arsenalova politika dominira :zzzz: .
Muhamed Đakmić

#3422 Re: AC Milan

Post by Muhamed Đakmić »

ganjeta wrote:Zato Arsenalova politika dominira :zzzz: .
Arsenal već dugo ne pripada samoj kremi evropskog fudbala niti se stavljaju u isti koš sa Realom i Barcelonom kao Milan.
Chuckie

#3423 Re: AC Milan

Post by Chuckie »

Eto Milan se stavlja. Haha
ganjeta

#3424 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Naravno, ne da odavno ne pripada, nego nikada nije ni pripadao. Zašto onda kopirati njihovu politiku?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3425 Re: AC Milan

Post by Velkoski »

Milan kreće stopama Liverpoola. :D
Post Reply