NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#3401 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
na teletextu piše u 3.00 prenos, hajde valjda neće pustiti reprizu nečega... 
- rado_vidjen
#3402 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
metno sam anthonya manje od 26 koseva
valjda nastavi ovu seriju...osim ako se ne napali ili raspakuje neki fancy dres
- cikcanga
#3403 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ako se uzme u obzir da veceras Denver ide preko 100,hmmmmmmmmmmmm.........?rado_vidjen wrote:metno sam anthonya manje od 26 koseva
- Neelix
#3404 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
kakvih 100
pa lakersi imaju najfancy dresove u ligi, nece denver ni 80 ubacit 
- cikcanga
#3405 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Budi ozbiljan.Neelix wrote:kakvih 100pa lakersi imaju najfancy dresove u ligi, nece denver ni 80 ubacit
Ne moze se Denver zaustaviti ove sezone,pogotovo ne od ocajnog LAL.
Sto se tice fency dresova.Orlando ce na osnovu istih igrat u velikom finalu,ali ih tu ceka Denver sa malo vise fency
dresovima.
- Neelix
#3406 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
daj bacikcanga wrote:Budi ozbiljan.Neelix wrote:kakvih 100pa lakersi imaju najfancy dresove u ligi, nece denver ni 80 ubacit
Ne moze se Denver zaustaviti ove sezone,pogotovo ne od ocajnog LAL.
Sto se tice fency dresova.Orlando ce na osnovu istih igrat u velikom finalu,ali ih tu ceka Denver sa malo vise fency
dresovima.

pa samo na osnovu ovog lakersi imaju 20 poena prednosti u startu.
- cikcanga
#3407 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Sta sam slagao?kakavdanakneiskustvu wrote:bolest napreduje
To tvrdis da Orlando nece u finale?
Ja sam i obrazlozio na cemu temeljim svoje tvrdnje.
- cikcanga
#3408 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ako se nisi meni obratio,onda si pricao sam sa sobom,a to nije preporucljivo.kakavdanakneiskustvu wrote: ko se tebi obratio.
ne tvrdim ništa,ti tvrdiš da će orlando u finale,ok,a šta ako ne uđu u finale,šta ako ta prognoza bude kao i ona za arsenal i manchester united.
ok,poštujem tvoje tvrdnje.
-
cevapcinica
#3409 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Pitaj ga je li mozda njegov "Moc" potpisao za Denver pa zna da ce pobijediti Lakers:e?kakavdanakneiskustvu wrote:cikcanga wrote:Jednostavno mi nije jasno koji debil moras biti da pustis reprizu nekog glupog,ali bas glupog,filma,umjesto
sedme tekme playoffa.
Pa zar im nije u interesu gledanost?
Da mi je vidjet tog urednika.Svaka mu cast.
pričaš sam sa sobom ovdje,zar ne, i to prilično
- jasko_ba
#3410 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
105 : 103 za lejkerse
denver je morao ovo uzeti, previše grešaka na kraju
- MaroonBrigade
#3411 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
KOBE BRYANT!
Lakersi pobjedili Denver 11 puta za redom u play off-u.
Hvala na paznji do slijedeceg gledanja...
Lakersi pobjedili Denver 11 puta za redom u play off-u.
Hvala na paznji do slijedeceg gledanja...
-
Srklet-jok77
#3412 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Sjajna tekma - puno greshaka - mozda i vishe kod LA - ali je Denver vishe grijeshio na samom kraju kad je to i najbitnije. Denver..predobra ekipa .. fakat ... samo Koby moze izvuch svoj tim i akd niko drugi en igra kako treba .. respect. Odlichna tekma.jasko_ba wrote:105 : 103 za lejkerse![]()
- kobe_sa
#3413 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Lakersi jedva 
Denverovi visoki igraci (Nene, "bird man" i Martin) nadigrali lakersove i podjelili im banane a i Baynum i Odom su bili u problemima sa licnim greskama a Gasol je previse "soft" za fizikanere iz Colorada.
C Melo je ubio Arizu u 1/4 kasnije se hrvao sa Kobe-om i bas je bilo lijepo gledati i ako je Antony fizicki jaci i mladji , mozda Carmelova najbolja utakmica u karijeri u playoff steta sto ju je izgubio ali je igrao protiv najbolje "cluch" igraca na svjetu i dokazao je da je jos uvjek u tom segmetnu igre daleko ispred sviju , kad se utakmica lomi samo daj loptu Kobe Bryantu ili ce bit asistencija za otvoren sut ili kos , Kobe je donio pobjedu lakesima , mirnocom u 4/4 i ako je bio los u 3/4.
JR Smith je bio izuzetno los osim jedne trice nista , u lakersima su izuzetno losi bili walton , vujacic , brown koji su ih umalo kostali .
Billaps je bio prosjek nista specijalno , dobra odvrana los procenat suta , dvije cluch trice ali....
Fisher je bio los i to vrlo los , dok se nije malo pogurao sa Billapsom , od tada je pogodio trice na asistencije Kobe-a sto mu je diglo samo pouzdanje.
Igrac utakmice Kobe Bryant
play of the game : kad je Ariza ukrao loptu Billapsu pri 30 s do kraja i 2 razlike za lakerse a Denver izvodio iz auta , odlicna koncetracia Arize na kraju utakmice i ako ga je Antony doslovno silovao tokom cijele utakmice
btw. rjetko vidim da su sudije protiv lakersa u staples centru , pa sam se zabrinuo mogu li lakersi proci denver ako se ovo nastavi , svaki konatakti nad billapsom i carmolom se svirao , rjetko nad kobe-om , a ostali igraci lakersa jednostavno nemogu ni kupiti faul , 35 slobodnih za denver a 24 za lakerse od tih 24 10 je bilu u zadnju minutu kad su namjerno isli na prekrsaj tako recimo samo 14 sto je nevjerovatno , plus jedna silazna putanja za kobe-a nije svirana i c billaps je izasao iz terena kad je pogodio tricu na kraju , da je denver pobjedio to bi bilo katastofa od sudjenja, sreca za sudije sto su lakersi pobjedili
Kobe ima neku langetu na prstu (gdje se drzi prsten) desne ruke
Evo gledam Bryanta na press konferencij , toliko je fokusiran i ozbiljan (nisam ga odavno vidio ovakvog) , da sam 100% siguran da ce dati sve od sebe u ovoj seriji i ako bude imao doboljnu potporu suigraca lakersi 100% prolaze
Denverovi visoki igraci (Nene, "bird man" i Martin) nadigrali lakersove i podjelili im banane a i Baynum i Odom su bili u problemima sa licnim greskama a Gasol je previse "soft" za fizikanere iz Colorada.
C Melo je ubio Arizu u 1/4 kasnije se hrvao sa Kobe-om i bas je bilo lijepo gledati i ako je Antony fizicki jaci i mladji , mozda Carmelova najbolja utakmica u karijeri u playoff steta sto ju je izgubio ali je igrao protiv najbolje "cluch" igraca na svjetu i dokazao je da je jos uvjek u tom segmetnu igre daleko ispred sviju , kad se utakmica lomi samo daj loptu Kobe Bryantu ili ce bit asistencija za otvoren sut ili kos , Kobe je donio pobjedu lakesima , mirnocom u 4/4 i ako je bio los u 3/4.
JR Smith je bio izuzetno los osim jedne trice nista , u lakersima su izuzetno losi bili walton , vujacic , brown koji su ih umalo kostali .
Billaps je bio prosjek nista specijalno , dobra odvrana los procenat suta , dvije cluch trice ali....
Fisher je bio los i to vrlo los , dok se nije malo pogurao sa Billapsom , od tada je pogodio trice na asistencije Kobe-a sto mu je diglo samo pouzdanje.
Igrac utakmice Kobe Bryant
play of the game : kad je Ariza ukrao loptu Billapsu pri 30 s do kraja i 2 razlike za lakerse a Denver izvodio iz auta , odlicna koncetracia Arize na kraju utakmice i ako ga je Antony doslovno silovao tokom cijele utakmice
btw. rjetko vidim da su sudije protiv lakersa u staples centru , pa sam se zabrinuo mogu li lakersi proci denver ako se ovo nastavi , svaki konatakti nad billapsom i carmolom se svirao , rjetko nad kobe-om , a ostali igraci lakersa jednostavno nemogu ni kupiti faul , 35 slobodnih za denver a 24 za lakerse od tih 24 10 je bilu u zadnju minutu kad su namjerno isli na prekrsaj tako recimo samo 14 sto je nevjerovatno , plus jedna silazna putanja za kobe-a nije svirana i c billaps je izasao iz terena kad je pogodio tricu na kraju , da je denver pobjedio to bi bilo katastofa od sudjenja, sreca za sudije sto su lakersi pobjedili
Kobe ima neku langetu na prstu (gdje se drzi prsten) desne ruke
Evo gledam Bryanta na press konferencij , toliko je fokusiran i ozbiljan (nisam ga odavno vidio ovakvog) , da sam 100% siguran da ce dati sve od sebe u ovoj seriji i ako bude imao doboljnu potporu suigraca lakersi 100% prolaze
- JThomas
#3414 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
miša mu, ja prespavao
clippersima prvi pick na draftu i blake griffin, drugi memphisu, treći oklahomi...http://www.nba.com/2009/news/05/20/lott ... index.html
clippersima prvi pick na draftu i blake griffin, drugi memphisu, treći oklahomi...http://www.nba.com/2009/news/05/20/lott ... index.html
-
LSD
#3415 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
evo i sad krmeljam na poslu zbog onog sinoc,al nema veze.
Denver je dolaskom Billupsa preporođena ekipa (pun pogodak trade sa Detroitom kojem su uvalili Iversona) i Lakersima nece biti lako ko prošle godine kada su ih pomeli u prvom krugu.
Sinoc je Kobe preuzeo stvar u svoje ruke i gotovo sam pobjedio Denver...nevjerovatan je i pad forme kod Odoma,šta se dešava s tim covjekom
...Fisher se probodio u drugom pol. i odigrao solidno...Bynum totalno van ritma...Gasol je bio solidan,ali mora bolje ako misle proci Denver.
Predviđam 6 utakmica ove serije i 4-2 za LA.
Denver je dolaskom Billupsa preporođena ekipa (pun pogodak trade sa Detroitom kojem su uvalili Iversona) i Lakersima nece biti lako ko prošle godine kada su ih pomeli u prvom krugu.
Sinoc je Kobe preuzeo stvar u svoje ruke i gotovo sam pobjedio Denver...nevjerovatan je i pad forme kod Odoma,šta se dešava s tim covjekom
Predviđam 6 utakmica ove serije i 4-2 za LA.
- cikcanga
#3416 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Lose izvodenje slobodnih bacanja i par slabih defanzivnih rotacija,nakon kojih su usljedile trice,su osnovni razlozi za poraz.
Medutim,ohrabruje cinjenica da je Denver pokazao da je trenutno bolja ekipa i da plasman u finale nije upitan.
Vecears ocekujemo pobjedu Orlanda.
Medutim,ohrabruje cinjenica da je Denver pokazao da je trenutno bolja ekipa i da plasman u finale nije upitan.
- Haris.ba
#3417 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Je l' to El James ne igra?cikcanga wrote:Vecears ocekujemo pobjedu Orlanda.
http://www.youtube.com/watch?v=i2AQjjZp6Jk
http://www.youtube.com/watch?v=EO3c8EaxsxQ
- Neelix
#3418 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
cuj pokazao da je bolja ekipa
uz svu sudijsku pomoc na kraju izgube, al nema veze, pokazali su da su bolji 
doduse, ako racunamo da su lakersi imali + 20 na dresove koji su vise fancy, onda je denver fakat bio bolji, rasturili su ih sa +18
doduse, ako racunamo da su lakersi imali + 20 na dresove koji su vise fancy, onda je denver fakat bio bolji, rasturili su ih sa +18
- cikcanga
#3419 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Hahahahha
Sudijsku pomoc?
Najlakse je na sudije svaliti,ali to mozes macku o rep objesit.
Svi istinski ljubitelji kosarke su vidjeli da je Denver bolja ekipa.
Mozda je "Kobetu" trebalo svirati jedno 20-30 slobodnih pa se ne bi govorilo o sudijskoj pomoci.
To sto Kobe lakta sve oko sebe pa je tako sinoc udario i Mela i K-Marta se zanemaruje.
Da je neki drugi igrac bio u pitanju,sad bi pisali o njihovim suspenzijama,ali ne ulazim u to.
Onaj faul 30 sec. do kraja pri nerjesenom rezultatu,ne bi mu ni vlastiti otac svirao,ali eto,nek su Denveru sudije pomogle.
Gledati kako K-Mart puca "Kobetu" bananu sa kosa na kos,neprocjenjivo.
Mogu mislit koliko vas je sad strah?
Sudijsku pomoc?
Najlakse je na sudije svaliti,ali to mozes macku o rep objesit.
Svi istinski ljubitelji kosarke su vidjeli da je Denver bolja ekipa.
Mozda je "Kobetu" trebalo svirati jedno 20-30 slobodnih pa se ne bi govorilo o sudijskoj pomoci.
To sto Kobe lakta sve oko sebe pa je tako sinoc udario i Mela i K-Marta se zanemaruje.
Da je neki drugi igrac bio u pitanju,sad bi pisali o njihovim suspenzijama,ali ne ulazim u to.
Onaj faul 30 sec. do kraja pri nerjesenom rezultatu,ne bi mu ni vlastiti otac svirao,ali eto,nek su Denveru sudije pomogle.
Gledati kako K-Mart puca "Kobetu" bananu sa kosa na kos,neprocjenjivo.
Mogu mislit koliko vas je sad strah?
- Neelix
#3420 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
ma metla je denveru. strah me je hocel uspjet povecati prosjek razlike na makar 10 
- madner
#3421 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ziv bio nemoj navijat za Orlando.
Kvaris mi koncepciju
Kvaris mi koncepciju
-
LSD
#3422 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
hahhahaha koji kralj ...plasman u finale nije upitan,jelcikcanga wrote:Lose izvodenje slobodnih bacanja i par slabih defanzivnih rotacija,nakon kojih su usljedile trice,su osnovni razlozi za poraz.
JR Smith nije pokazao neku igru sinoc (katastrofalno je šutirao sl.bacanja)
Billups se probudio iz sna tek u drugom poluvremenu,ali je svima jasno kakav je to play...iako svi gledaju u Mela kao najvecu zvijezdu tima,ipak je Billups lider Denvera na parketu.
Nene je ove godine proigrao i napredovao... dokazao da ima kvalitet.
O Melu se manje-više sve zna...i sinoc je dokazao da je trenutno jedan od najboljih krila na svijetu (meni licno draži od LeBrona)
Sve to stoji,ali na drugoj strani ih cekaju Lakersi...iskusan tim u najboljim godinama (ni premladi,ni prezeleni,ni prestari,ni prespori)...tim koji je sazrio ko kruška
Pa kako si tako siguran da plasman Nuggetsa u veliko finale nije upitan??
- cikcanga
#3423 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Pa je l' ti stvarno mislis da je ono sinoc bilo pravo lice Denvera?LSD wrote: hahhahaha koji kralj ...plasman u finale nije upitan,jel![]()
...kako samo samouvjereno zvuciš
,ali dobro...svako ima svoje prognoze i nadanja.
JR Smith nije pokazao neku igru sinoc (katastrofalno je šutirao sl.bacanja)
Billups se probudio iz sna tek u drugom poluvremenu,ali je svima jasno kakav je to play...iako svi gledaju u Mela kao najvecu zvijezdu tima,ipak je Billups lider Denvera na parketu.
Nene je ove godine proigrao i napredovao... dokazao da ima kvalitet.
O Melu se manje-više sve zna...i sinoc je dokazao da je trenutno jedan od najboljih krila na svijetu (meni licno draži od LeBrona)
Sve to stoji,ali na drugoj strani ih cekaju Lakersi...iskusan tim u najboljim godinama (ni premladi,ni prezeleni,ni prestari,ni prespori)...tim koji je sazrio ko kruškaza nove titule...Lakersi i kad igraju loše (a sinoc su igrali ispod svog nivoa) opet pobjeđuju jer imaju pobjednika na terenu (Kobe) i još veceg na klupi (Jackson)...Odom,Gasol,Fisher su preiskusni igraci koji znaju kako se igra i pobjeđuje u play-offu...tu su još Bynum buducnost Lakersa,Ariza vrlo koristan igrac.
Pa kako si tako siguran da plasman Nuggetsa u veliko finale nije upitan??
Ova ekipa je u prvoj cetvrtini pokazala pravo lice,nakon cega su stali.
Ustvari,stala je klupa.Napominjem,najbolja klupa lige,tako da je malo glupo ocekivati da najbolja klupa lige
ponovno zakaze.Zar ne?
Kao sto sam objasnjavao i ranije,Denver ima apsolutnu dominaciju na kecu i na centarskim linijama.
Ja kad sam govorio da je K-Mart jedna od najboljih,ako ne i najbolja defanzivna cetvorka lige,vi ste se smijali.Eto.
Melo ne najkompletniji napadacki SF lige.Kao sto je Avdic sinoc rekao,nema slabe strane u napadu,tako da je apsurdno
ocekivati da ce ga neko limitirati na 10 poena kao sto je Neelix tvrdio.
Jones i Carter su solidno igrali odbranu na "Kobetu",naravno,uz par pomalo smijesnih defanzivnih faulova,ipak je ovo
playoff.Naravno da se vec u slj. utakmici ocekuje znacajno poboljsan napadacki ucinak J.R.-a i Kleize.
Takoder,se zaboravlja da je Peppsi centar neosvojiva tvrdava jos tamo negdje od februara,marta.
Denver je trenutno bolja momcad,samo sto pojedini fanovi LAL ili malo slabije upuceni fanovi NBA kosarke to ne vide,ili
ne zele da vide.
- Neelix
#3424 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
pametnom je i jedna dosta. al evo tebi jos jednom za svaki slucajNeelix wrote:ma metla je denveru. strah me je hocel uspjet povecati prosjek razlike na makar 10
- cikcanga
#3425 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Sto neces da prihvatis cinjenice?kakavdanakneiskustvu wrote: samo što ga jebe činjenica da nije nikad izabran u najbolje defanzivne petorke lige,ali ko jebe to,važno je da ti misliš da je najbolja defanzivna 4 u ligi i to mora tako biti,zar ne.
Ko je bolji?
Jedini konkurent mu moze biti Garnett.