Sta napisa i osta ziv....terapija wrote:Hajd ne s.e.r.i ba vise. Pitao si sta je s tezinom, a ne sta je sa masomGoran_35 wrote:mani mi vektoraterapija wrote: Procitaj prvo tudje postove do kraja, prije nego trazis vise detalja...
Koliko se sjecam, dao sam ti odgovor, mozda "nisi skont'o"ja te pitam sta je bilo sa "masom"? Gustoca je ista,znaci trebalo bi i da je masa ista? Zar ne? U sta se pretvorio taj djelic mase?
Da to nema mozda veze sa formulom
E = m x C2
?
Normalno je da je masa ostala ista, a tezina je samo manifestacija mase i ista se moze mijenjati. Ali ti to sve naravno znas. Znam i ja, zato nemojmo vise zacatavat forum ovim papagajima, imam dva kod kuce i dosta mi ih je
Dakle ubrzana masa = "tezina". Masa sistema ostala ista, tezina nije jer se centar mase "pomjera".
Kako to??? Pitaj papagaje
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
miop
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
TutanmIRCi kaze:Prenj wrote:Mahalac wrote:Meni se ovdje namece nekako kao savrsen par Prenj i TerapijaNe prekidaj stvaralacki proces i Ekspertno Oko u radu ...
Prenj, manje parlare ovdje, salji mi onaj zakon da se konacno sredi siCuejsn
Terapija, daj mi koju bobu da se smirim (ne zeku, ne osmicu vec trokutic kakav
ostali preozbiljni OPUSTITE SE MALO DOBICETE CIR - to vazi i za jedne i za druge
uff...ne mogu ni po rucak otic da ne napravite picvajz...
- terapija
Ja bih film radio mozda kao poludokumentarni (npr. Fahrenheit 9/11)Prenj wrote:Mahalac wrote:Meni se ovdje namece nekako kao savrsen par Prenj i TerapijaNe prekidaj stvaralacki proces i Ekspertno Oko u radu ...
Posto semir voli da "svoje neoborive argumente i dokaze" recituje kao papagaj bilo bi dobro potruditi se i sakupiti sve njegove javne istupe na radiju i TV i isjeci i etidovati to lijepo u rafalnom stilu (15 načina da kažete "kosmički sjever"
-
Goa
a sta je sa Piramidom zmaja?Prenj wrote:Zamisli ovaj vizionarski monolog .... i u pozadini "Tako je govorio Zaratustra" ...terapija wrote: Bilo bi dobro naci nekoga da napise dobar scenario za jedan film o "Bosanskoj Piramidi Sunca". Mozda se nekad i snimi, ko znaKad bi bio dovoljno kritican, mozda nas i izvuce iz sramote
... bolje nego "Odiseja 2001"Semir Osmanagic wrote:Pogled mi se zaustavio preko puta na brdu Križ. Znatno niže brdo od Visočice, potpuno obraslo šumom, ima tri strane kao pravilne plohe podjednake površine. Slika mi je prepoznatljiva iz mojih posjeta nizu arheoloških lokacija Srednje i Južne Amerike. Piramide dolaze u parovima, jedna veća, jedna manja. Piramida Sunca i piramida Mjeseca. Huaca del Sol i Huaca de la Luna…
Razmišljam na glas “… ovdje je piramida Mjeseca ispod nas, a mi smo trenutno na vrhu piramide Sunca …”.
-
Prenj
Obavezno uvrstiti i dirljivu scenu izmedju oca i sina, kada otac konacno presudjuje i kaze: "Da sine, otkrio si piramidu"terapija wrote: Ja bih film radio mozda kao poludokumentarni (npr. Fahrenheit 9/11)
Posto semir voli da "svoje neoborive argumente i dokaze" recituje kao papagaj bilo bi dobro potruditi se i sakupiti sve njegove javne istupe na radiju i TV i isjeci i etidovati to lijepo u rafalnom stilu (15 načina da kažete "kosmički sjever":D)
A publika, dirnuta emotivnom snagom konacnog raspleta, sva u suzama ...
-
mIRCerka
ccc, jadni ne bili, i prenji ja smo oduzeti...eto vjencavajte starog i novalichku...Stitch__ wrote:cuj prenj i mirci![]()
to bi bas bilo holivudski
btw, ne znam jesul kakve nove slike stavljali na g.earth, ja sam prije jedno mjesec trazio piramidu, i detaljna mapa je do ispred visokog, al piramida se ne vidi
stich, ti si dokazano smotan stoga pusti mene da je nadjem pa cu postirat slike...ti ne znas naci grbavicu u sarajevu, nemoli visoko na mapi..
samo cu ti reci IT COMPUTERS
-
mIRCerka
Prenj wrote:Smij se smij, pa kad jedan dan ugledas svoje ime ...terapija wrote: Jesu ovi piramidasi krsni momciPa ti stisni i reci "nema piramide"
uf belaja sto nas zadesi...
nemojte se samoubijat...grehota...
kaze mi jaran da se skuhase na visocici...
- terapija
Ne vjerujem, previše su zauzeti volonterskim krampanjemPrenj wrote:Smij se smij, pa kad jedan dan ugledas svoje ime ...terapija wrote: Jesu ovi piramidasi krsni momciPa ti stisni i reci "nema piramide"
Semir je za mene ispao licemjeran kad sam saznao da dovodi djecu da "uče o arheološkim istraživanjima na licu mjesta"
Kome ide onda onoliki budžet, ako skoro da i nema troškova samih radova???
Još su se usudili postaviti boks sa dobroboljne priloge.
Licemjerno do bola.
-
mIRCerka
piramide ima!!!
http://www.theartnewspaper.com/imgart/b ... yramid.jpg
jedva nadjoh ovu sliku
google NE RADI cijeli dan...
http://www.theartnewspaper.com/imgart/b ... yramid.jpg
jedva nadjoh ovu sliku
-
Prenj
Djeca kopaju sa parolom "mi gradimo piramidu, piramida gradi nas"terapija wrote: Ne vjerujem, previše su zauzeti volonterskim krampanjem.
Semir je za mene ispao licemjeran kad sam saznao da dovodi djecu da "uče o arheološkim istraživanjima na licu mjesta"
Kome ide onda onoliki budžet, ako skoro da i nema troškova samih radova???
Još su se usudili postaviti boks sa dobroboljne priloge.
Licemjerno do bola.
Semir&Co rade sa parolom "mi gradimo budzet, budzet gradi nas"
I svi sretni
- Murat Sabanovic
nije svak pismen ko i tiA wrote:
Hoče li legenda pravopis?