Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
kekec

Post by kekec »

Prenj wrote:Image
U ovoj zemlji nekaznjeno laze ko stigne ...
Jadan je on profesor, a ako i jeste, pitanje je "cega ?".
Profesor magle i ublehe. Jer:

- Naziva S.Osmanagica profesorom.
- Prihvata glupost od "20 godina trajanja radova" i nista ne sumnja.
- "Neobicne strane" brda Visocica su za njega dokaz. Cak i na ovoj temi je postavljeno nekoliko
slika koji pokazuju piramidalni oblik brda, koje niko pametan ne proglasava piramidama.
- Za njega je anomalija ono sto je do sada utvrdjeno i ispitano stotinu puta, a rijec je o geoloskom sastavu.
- Zalijepio se na izjavu da su satelitski snimci pokazali postojanje tunela.
Pa to zna svako dijete u Visokom i okolini.
- Zamislite: "japanski" sateliti su utvrdili termicku anomaliju i to ti je garant piramida.
A svako brdo ili objekat na kugli zamaljskoj ima svoje toplotno zracenje koje je razlicito zbog brzeg, odnosno
sporijeg hladjenja/zagrijavanja. Ali ne, "ovo je piramida". Nidje veze.

E, moj Senade Hodovicu!
Kakvu ti diplomu imas?
Ili, mozda jos bolje: " U cijem ti timu igras"
Gorcin

Post by Gorcin »

biće bolje...
samo nek' se nešto dešava...
Prenj

Post by Prenj »

Ova ubleha stoljeca ce imati vise aktera nego gradnja Keopsove piramide :D
ludost

Post by ludost »

A wrote:
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

ZA OBJAVU!

GEOLOZI IZ TUZLE NA PROJEKTU PIRAMIDE

Naučno vijeće formiralo Tim za geološka istraživanja

(Visoko, 29. mart 2006.) Naučno-nastavno vijeće fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakultet političkih nauka u Sarajevu pružili podršku Fondaciji «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca».

Naučno-nastavno vijeće fakulteta Univerziteta u Tuzli u cilju saradnje na Projektu istraživanja bosanskih piramida formiralo je Tim za geološka istraživanja na čijem je čelu redovni profesor dr.sci. Sejfudin Vrabac. U Timu je još pet doktora geoloških nauka, Hazim Hrvatović, Senaid Salihović, Amir Baraković, Zijad Ferhatbegović i Zehra Salkić, te dva magistra geoloških nauka Izudin Đulović i Elvir Babajić. Učešće tuzlanskih geologa različitih specijalnosti, sedimentologa, mineraloga, petrografa, stručnjaka za mehaniku stijena, osiguraće da se Projektu istraživanja bosanskih piramida pristupi multidisciplinarno i vrlo profesionalno.

Pored toga, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu profesor dr. Ismet Grbo predložio je da se u proljetne aktivnosti 2006. godine, uključe i studenti odsjeka sociologije i odsjeka politologije u cilju njihovog naučnog interesa koji bi bio usmjeren na izradu seminarskih i diplomskih radova u sklopu nastavnih predmeta Etnologija i Sociologija naselja.

Odranije je svoje učešće najavio Građevinski fakultet u Sarajevu sa svojih šest geo-fizičkih Instituta. Pored domaćih fakulteta, arheolog prof.dr. Sabija Bedir, šef odsjeka za egipatsku arheologiju sa Filozofskog fakulteta u Ajn Šemsu, će predvoditi tim za međunarodnu verifikaciju Projekta. Prema riječima Elme Kovačević, koordinatora Komiteta Fondacije za međunarodnu saradnju, «prisustvo vodećih svjetskih stručnjaka za piramide doprinjeće integritetu Projekta i njegovoj validnosti.»

- kraj saopštenja -
Elma Kovačević, je li to ona ista osoba što inače radi u Spoljnotrgovinskoj komori BiH ( http://www.komorabih.com )? Au, šta Visočaci znaju dobre nevladine organizacije sastavit!
leek

Post by leek »

samo da kazem da online peticije ne sluze za nista pa cak i guzicu ne mozes sa njom obrisati (osim da je prvo istampas)... mogu se i ja sad potpiati i u ime elvisa prislija a i klintona i busha pa cak i kancelarke merkel na tu peticiju... znaci to je cisto sranje

a jos da dodam da ste stvaro glupi vi koji ste zapeli da nema piramida i imam osjecaj da bi pucali na ove sto govore da ima! treba vam dobro neko izlomiti kosti ... isti se ko oni krajisnici sto su se protiv nas borili u ratu... glupani maloumni.... piramida postoji 100 posto al eto ako vi vjerujete da ne postoji ok.... samo ne razumijem sto ste tako nasilni protiv toga nego bi i krvi dali da vi dokazete da nije piramida??? jeste li normalni?
ludost

Post by ludost »

leek wrote:samo da kazem da online peticije ne sluze za nista pa cak i guzicu ne mozes sa njom obrisati (osim da je prvo istampas)... mogu se i ja sad potpiati i u ime elvisa prislija a i klintona i busha pa cak i kancelarke merkel na tu peticiju... znaci to je cisto sranje

a jos da dodam da ste stvaro glupi vi koji ste zapeli da nema piramida i imam osjecaj da bi pucali na ove sto govore da ima! treba vam dobro neko izlomiti kosti ... isti se ko oni krajisnici sto su se protiv nas borili u ratu... glupani maloumni.... piramida postoji 100 posto al eto ako vi vjerujete da ne postoji ok.... samo ne razumijem sto ste tako nasilni protiv toga nego bi i krvi dali da vi dokazete da nije piramida??? jeste li normalni?
eto... odma' cir proradio...
Den

Post by Den »

Pa kada cemo saznati dali postoji,dali mi moze to neko reci?Kada ce poceti iskopavati?
Prenj

Post by Prenj »

Den wrote:Pa kada cemo saznati dali postoji,dali mi moze to neko reci?Kada ce poceti iskopavati?
Fino ti direktor visockog muzeja i idejni pokretac cijelog projekta gore kaze, otkopavace se sljedecih dvadeset godina!
Zar je iko ocekivao da ce ubleha da traje samo jedno ljeto?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Pa kada cemo saznati dali postoji,dali mi moze to neko reci?Kada ce poceti iskopavati?
iskopavanje pocinje za dvije sedmice a znace se odmah istu sedmicu , jer ce odmah ici na to da kopaju stepenice , jednu su bili odkopali drugu valjda zapoceli, i radu vi su prestali prosle godine , pa tako da bi trebali poceti na to sondi koliko sam razumio od gosp Nukich

50 x 20 metara ce se kopati tako da ce se cim se do iskopa znati imali ili nema to je odprilke jedna sedmica

Fino ti direktor visockog muzeja i idejni pokretac cijelog projekta gore kaze, otkopavace se sljedecih dvadeset godina!
Zar je iko ocekivao da ce ubleha da traje samo jedno ljeto?
pa ako se ispostavi da je piramida to ce uzeti 20 godina da se sve iskopa , je nemoze se samo kopati tu mora da se cisti pazljivo sa cetkicama i metlicama i tako to.

Ja stvarno ne razumijem ovaj nas narod , u pm ,kako je pesimistican u 3 pm, stvarno, pa covjce nece tebi nista biti ako kopaju , a ako nadju super za bosnu a ako ne nikom nista zaboravice se to brzo i samo u sjecanjima ostati kako je jednom neki osmanagich trazio piramide po bosni a ako je nadje napravi ce mu zlatni kip u sred Visokog

Ne do mi bog se druziti sa takvim pesimisticnim osobama , fuj
sve im smeta
mirz@

Post by mirz@ »

Slazem se potpuno sa El-Bosniacom. Stvarno ovaj nas narod je pravo pesimistican. Pa dajte ljudi zar vam sve do sada iznesene cinjenice nisu dovoljne da se uvjerite da je rijec o piramidi. Ako bude trebalo kopat cemo i 20 godina. . .
Qler

Post by Qler »

ma za 20 godina ce oni izidati jednu :D
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote: 50 x 20 metara ce se kopati tako da ce se cim se do iskopa znati imali ili nema to je odprilke jedna sedmica

pa ako se ispostavi da je piramida to ce uzeti 20 godina da se sve iskopa , je nemoze se samo kopati tu mora da se cisti pazljivo sa cetkicama i metlicama i tako to.
Pa jebo ga mis, zasto nam rusis koncepciju. :shock:
Piramida postoji, ona je tu, to smo davno dokazali. ;-)
Treba samo da se skine sloj zemlje sa nje/njih. :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja sam sluso gosp Nukich u vezi piramida intervju na radiju

ona cisto i logiski kaze , ako oni koji trvde da to nije piramida nek donesu dokaz da to nije to nego je nesto drugo, zena zna sta prica i on je dala analizu u geoloskom raportu i kaze da ljudi koji su skepticni za piramide kad poprica sa njima i kaze im sta je sve nashla pocnu mijenjati misljenje
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:ja sam sluso gosp Nukich u vezi piramida intervju na radiju

ona cisto i logiski kaze , ako oni koji trvde da to nije piramida nek donesu dokaz da to nije to nego je nesto drugo, zena zna sta prica i on je dala analizu u geoloskom raportu i kaze da ljudi koji su skepticni za piramide kad poprica sa njima i kaze im sta je sve nashla pocnu mijenjati misljenje
Neka kopaju! Ako nista drugo, dobicemo direktan tunel do Kine. :D
El-Intifada

Post by El-Intifada »

A joj vas!

Ima li gospe dole?? NEMA, nije je nikad ni bilo. Al zato ljudi govore IMA, tu je, nema da je nma, i fino đepovi se pune i svi su zadovoljni.

Tako i mi trebamo govoriti za visocicu, to je piramida, a necemo je otkopavati. Pa nek ljudi kulturno dolaze
i trose lovu. A mi cemo biti zadovoljni. Ha ja. :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

meni je ova situacija u vezi piramide pravo interesanta , puno dobijamo a nista ne gubimo :-?

ako nadju dobro za bosnu ako ne nadju nikom nista bilo i proslo, a sad da je pljujem po osmanagichu i komp ne pada mi na pamet da pljujem ljude koje pokusavaju nesto dobro da ucine

oni koji pljuju po osmanagicu su vecinom protivnici bosne i oni koji nisu dio projekta , kao kujundzic , imamovic , jer nisu uzeli dio kolaca jer ipak je sramotno i da se pojedes od zlobe, radis kao neki arhelog na tom mjestu i ne nadjes nista i dodje neko drugi i nadje nesto velicanstveno, pa skocio bi kroz prozor odma od muke :-?
kekec

Post by kekec »

El-Intifada wrote:A joj vas!

Ima li gospe dole?? NEMA, nije je nikad ni bilo. Al zato ljudi govore IMA, tu je, nema da je nma, i fino đepovi se pune i svi su zadovoljni.

Tako i mi trebamo govoriti za visocicu, to je piramida, a necemo je otkopavati. Pa nek ljudi kulturno dolaze
i trose lovu. A mi cemo biti zadovoljni. Ha ja
. :D
Ti si najblizi istini.
Upravo tako ce i biti,
ali nazalost samo kratko vrijeme. :)
kekec

Post by kekec »

oni koji pljuju po osmanagicu su vecinom protivnici bosne
Po kojoj je to logici Osmanagic = Bosna ? :shock:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Po kojoj je to logici Osmanagic = Bosna ?
ma nij e to to sto ti mislis, nego

pratio sam na vishe foruma srbe i hrvati kako su protiv ovoga sto se radi, da se pishu nekakve peticije , nekakva cuda :-?
kekec

Post by kekec »

Nisam ih pratio, ali sam protiv uvodjenja nacionalnog u oblast koja nikakve veze nema sa nacionalnoscu.
Ovdje je jedino stvar prihvacanja ili ne teze koja nema nikakvo uporiste u konkretnom, u naucnom. Obicna bajka za naivne i nestrucne, a koja moze da se okvalifikuje (a mislim da ce se i to na kraju desiti) kao obicna PREVARA.
bosan

Post by bosan »

Podrška geologa iz Tuzle projektu bosanskih piramida

Naučno-nastavno vijeće fakulteta Univerziteta u Tuzli u cilju saradnje na Projektu istraživanja bosanskih piramida formiralo je tim za geološka istraživanja na čijem je čelu redovni profesor dr. sci. Sejfudin Vrabac.

U timu je još pet doktora geoloških nauka - Hazim Hrvatović, Senaid Salihović, Amir Baraković, Zijad Ferhatbegović i Zehra Salkić, te dva magistra geoloških nauka Izudin Dulović i Elvir Babajić.

Učešće tuzlanskih geologa različitih specijalnosti, sedimentologa, mineraloga, petrografa, stručnjaka za mehaniku stijena, osigurat će da se Projektu istraživanja bosanskih piramida pristupi multidisciplinarno i vrlo profesionalno.

Također, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu profesor dr. lsmet Grbo predložio je da se u proljetne aktivnosti 2006. godine uključe i studenti odsjeka sociologije i odsjeka politologije u cilju njihovog naučnog interesa koji bi bio usmjeren na izradu seminarskih i diplomskih radova u sklopu nastavnih predmeta Etnologija i Sociologija naselja.

Odranije je svoje učešće najavio Građevinski fakultet u Sarajevu sa svojih šest geo-fizičkih Instituta.

Pored domaćih fakulteta, arheolog prof.dr. Sabija Bedir, šef odsjeka za egipatsku arheologiju sa Filozofskog fakulteta u Ajn Šansu, predvodit će tim za međunarodnu verifikaciju Projekta, saopćeno je iz Fondacije arheološki park:Bosanska piramida Sunca.

(Fena) zi
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ja mislim kad bude bila 1144444447 stranica ove teme da ce se piramida iskopati :-)
Bolje da smo caskom sagradili jednu piramidicu nego sto smo gubili ovako vrijeme :D
kekec

Post by kekec »

bosan wrote:Podrška geologa iz Tuzle projektu bosanskih piramida

Naučno-nastavno vijeće fakulteta Univerziteta u Tuzli u cilju saradnje na Projektu istraživanja bosanskih piramida formiralo je tim za geološka istraživanja na čijem je čelu redovni profesor dr. sci. Sejfudin Vrabac.

U timu je još pet doktora geoloških nauka - Hazim Hrvatović, Senaid Salihović, Amir Baraković, Zijad Ferhatbegović i Zehra Salkić, te dva magistra geoloških nauka Izudin Dulović i Elvir Babajić.

Učešće tuzlanskih geologa različitih specijalnosti, sedimentologa, mineraloga, petrografa, stručnjaka za mehaniku stijena, osigurat će da se Projektu istraživanja bosanskih piramida pristupi multidisciplinarno i vrlo profesionalno.

Također, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu profesor dr. lsmet Grbo predložio je da se u proljetne aktivnosti 2006. godine uključe i studenti odsjeka sociologije i odsjeka politologije u cilju njihovog naučnog interesa koji bi bio usmjeren na izradu seminarskih i diplomskih radova u sklopu nastavnih predmeta Etnologija i Sociologija naselja.

Odranije je svoje učešće najavio Građevinski fakultet u Sarajevu sa svojih šest geo-fizičkih Instituta.

Pored domaćih fakulteta, arheolog prof.dr. Sabija Bedir, šef odsjeka za egipatsku arheologiju sa Filozofskog fakulteta u Ajn Šansu, predvodit će tim za međunarodnu verifikaciju Projekta, saopćeno je iz Fondacije arheološki park:Bosanska piramida Sunca.

(Fena) zi
Tipican primjer "bacanja prasine u oci" za javnost od strane medija.
Gore navedeni geolozi nemaju potrebe da istrazuju ono sto je vec istrazeno.
Dovoljno je da pogledaju u vec postojece geoloske karte. Valjda ih imaju.
:)
Ili je ovo po onoj narodnoj: "Pozelila guzica puta", pa hajmo u Visoko o tudjem trosku,
malo cemo se zezati na lokalitetu, pojesti, popiti i veseli nazad. :D
mirz@

Post by mirz@ »

Mislim da je ovo po onoj narodnoj...
:D :D :D
kekec

Post by kekec »

Image
Locked