A ekonomija je....bitnija od demokratije?
Sta ako....ne bude demokratije, pa kad se ekonomija pogorsa, nemas prava birati? Hm?
Jel upalila lampica?
istina, ali o tome se nije smjelo pričati, sada će svi početi
Ovo je bilo bas to, samo kazna za demokrate, nema ovdje velike podrske Trumpu osim pokojeg krezavog glasaca sta mase crvenom zastavom.apsidejzi wrote: ↑06/11/2024 07:55Realno, Kamala nema ama bas nista da ponudi. Sva njena kampanja se svela na to da se ne glasa za Trumpa zbog kao demokratije. Ja nisam vidio ni jednu pametnu da je rekla. Doduse, nije ni narod budala. Pa Kamala sve sto je imala ponuditi ponudila je u ovom mandatu. Ona je bila vlast prethodne 4 godine i ako si nezadovoljan vlascu, zasto opet glasati za istu. Samo se na balkanu glasa za iste iako nista ne nude iz ciklusa u ciklus i samo se na balkanu glasa protiv onih drugih a ne za nesto.Dead Man Walking wrote: ↑06/11/2024 07:48 Trump je budala sto je i 1 dolar potrosio na kampanju. Sta je sve izblebetao i opet glat uzeo, jasno dokazuje da vecinu boli k sta kandidat ima ili nema da ponudi - appearance is everything.
Mi trebamo uciti od amerikanaca. Trump nije neka sreca, ali radije cemo kazniti ove koji vladaju jer nisu uradili da nam bude bolje postosu oni direktna prijetnja, nego se zastiti od potencijalne pretnje. Trump ce MOZDA urusiti demokratiju, KAMALA ce sigurno urusiti ekonomiju.
Ne kontam, ekonomija je nikad jaca, ako je to ono sto je ona ponudila u ovom mandatu i isto sto ima ponuditi, kako ce je onda sigurno urusiti?apsidejzi wrote: ↑06/11/2024 07:55Realno, Kamala nema ama bas nista da ponudi. Sva njena kampanja se svela na to da se ne glasa za Trumpa zbog kao demokratije. Ja nisam vidio ni jednu pametnu da je rekla. Doduse, nije ni narod budala. Pa Kamala sve sto je imala ponuditi ponudila je u ovom mandatu. Ona je bila vlast prethodne 4 godine i ako si nezadovoljan vlascu, zasto opet glasati za istu. Samo se na balkanu glasa za iste iako nista ne nude iz ciklusa u ciklus i samo se na balkanu glasa protiv onih drugih a ne za nesto.Dead Man Walking wrote: ↑06/11/2024 07:48 Trump je budala sto je i 1 dolar potrosio na kampanju. Sta je sve izblebetao i opet glat uzeo, jasno dokazuje da vecinu boli k sta kandidat ima ili nema da ponudi - appearance is everything.
Mi trebamo uciti od amerikanaca. Trump nije neka sreca, ali radije cemo kazniti ove koji vladaju jer nisu uradili da nam bude bolje postosu oni direktna prijetnja, nego se zastiti od potencijalne pretnje. Trump ce MOZDA urusiti demokratiju, KAMALA ce sigurno urusiti ekonomiju.
Dead Man Walking wrote: ↑06/11/2024 08:03
Ne kontam, ekonomija je nikad jaca, ako je to ono sto je ona ponudila u ovom mandatu i isto sto ima ponuditi, kako ce je onda sigurno urusiti?
Ovo se ipak svodi na to da ogroman broj ljudi nije spreman da ima zenu kao predsjednicu, narocito zenu koja nije bijela. Uz rasizam i mrznju prema svemu i svacemu koja je baza njegove baze, on 90% tih glaosva ima da ne mrdne onom stvarkom. Demokrate su pojele govno sto na vrijeme nisu progeldali i skontali da je Biden ruiniran i krenuli da osmisle normalnog kandidata. Vidjecemo jasno po konacnim ciframa, ali izbore su odlucili glasovi koji su otisli na neku trecu stranu ili koji su ostali kod kuce.
Znaci Twitter.
Prijatelju, taj pad ce trajati makar 100 godina, ako ne i vise. Mozes posmatrati kao i sva velika carstva kroz historiju kako su se urusavala, ni jedno nije palo preko noci, nego je gubilo primat i dusilo se u inflaciji dok su nemiri izbijali u pogranicnim mjestima.
Igra i to veliku igru. Ali, ovdje se radi o zeni koja nije prosla demokratsku igru. Jednostavno ne znamo je li on sto demokrate zele (ovi izbori su test).Dead Man Walking wrote: ↑06/11/2024 08:03 Ovo se ipak svodi na to da ogroman broj ljudi nije spreman da ima zenu kao predsjednicu, narocito zenu koja nije bijela.
Ovom da se zapuca u avliji on bi prvo otiso na tviter da provjeri.jeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:04Znaci Twitter.![]()
E ako twitter kaze, onda je sigurno tako.![]()
Da ja tebi ovako kazem - ja zivim i druzim se iskljucivo sa progresivcima. Fizicki i mentalno sam okruzen samo njima. U mom naselju, gradu, okrugu, Trumpove zastave su endem/ Vise kao maskote, zanimljivost. Moje kolege na poslu isto. Malo ko, ko ima vise od 25 godina, je glup da kaze e necu glasati za Harris. U stvari ne znam nikoga. Malo ko je uzbudjen zbog Harris, ali svi glasaju za nju. Prijatelji van mog fizickog prostora, na whatsapp grupama, u drugim drzavama, nikome ne pada da ostane kod kuce.
E sad, skontaj koliko je realno to sto procitas na Twitteru od bog zna koga.![]()
Evo neka ostane zapisano...
Kamala je bila jedina opcija kad je Biden odlucio penzionisati se. Da se to odlucio dvije godine ranije, mozda bi dobili nekoga boljeg.
Davno su nadrealisti snimili epizodu o tome ko je glasao za reformiste. Nista dodati, niti oduzetijeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:04Znaci Twitter.![]()
Da ja tebi ovako kazem - ja zivim i druzim se iskljucivo sa progresivcima. Fizicki i mentalno sam okruzen samo njima. U mom naselju, gradu, okrugu, Trumpove zastave su endem/ Vise kao maskote, zanimljivost. Moje kolege na poslu isto. Malo ko, ko ima vise od 25 godina, je glup da kaze e necu glasati za Harris. U stvari ne znam nikoga. Malo ko je uzbudjen zbog Harris, ali svi glasaju za nju. Prijatelji van mog fizickog prostora, na whatsapp grupama, u drugim drzavama, nikome ne pada da ostane kod kuce.
E sad, skontaj koliko je realno to sto procitas na Twitteru od bog zna koga.![]()
Ja sam nedavno (ove godine) prvi put upoznao nekoga ko je otvoreno rekao da glasao za SDA.jeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:04Znaci Twitter.![]()
osim što se rezultati izbora apsolutno poklapaju sa onim što su glasni ljevičari pisali i govorilijeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:04Znaci Twitter.![]()
kada je evidentno bio primoran*jeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:08Kamala je bila jedina opcija kad je Biden odlucio penzionisati se. Da se to odlucio dvije godine ranije, mozda bi dobili nekoga boljeg.
Cuj odlucio se. Natjeran.jeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 08:08 Kamala je bila jedina opcija kad je Biden odlucio penzionisati se. Da se to odlucio dvije godine ranije, mozda bi dobili nekoga boljeg.
Ko i SDA, HDZ, SNSD, SNS, Fidesz, etc... Svaka država ima svoju seljadiju, i svugdje je neprikosnoveno stabilna...