Skijaš wrote: ↑16/12/2024 16:03
Cetvrta neprijateljska ofanziva, nadiru cetnici, ustase, njemacke i talijanske snage, jede se korijen i halucinira od muke. To jeste herojstvo,
Ali od ovih se danas nije trazilo ni priblizno toliko hrabrosti ..... NS ima kontrolni paket i bez njih se citav projekat Trojke raspada. To su morali iskoristiti da preuzmu kormilo, da stalnim ucjenama SDP-a i Konakovica nametnu kurs ... necemo povecavati administraciju ili ce se Trojka raspasti, necemo davati stipendije i poslove svojima ili ce se Trojka raspasti, pa ako ne moze kako NS hoce, neka bude kako bude. Bar ne bi doslo do diskreditacije NS-a, najzdravijeg politickog projekta u zadnjih pet decenija.
Samo si zaboravio uociti da je NS pocela da puca po savovima u potpunosti otkad je slino Forto preuzeo od Kojovica. Prvo su unistili sve sta je godinama gradjeno u Hercegovini, tacnije Mostar, a zatim su razvalili na visim nivoima. Popljuvali su me ovdje kad sam galamio protiv Uka, a ispostavilo se da je gori nego sto sam i ja mogao zamislit.
Pretvorili su se u neku blijedu stranku centra, bez prepoznatljivih lica, i postaju lizaci guzica. Od Cudicke ni glasa ni stasa(a imala je dobar stas, a i glas).
Kad su stali protiv SDA, a pogotovo u Mostaru, cak i ja kao crveni sam rekao od danas samo njima moj glas, nisu pali pod igrom HDZ/SDA, da podvucem jedini. I sta, pa imamo Fortu sad.