Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- S4mpion
#3401 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nikad se nisam testir'o, ali sam sigurno im'o koronu, pošto je buraz bio pozitivan, a obojica smo imali iste simptome, koje nismo imali nikad u životu.
U mom slučaju, jedino su me oči malo boljele jedan dan, grlo bilo malo izgrebano, kašalj bio onaj nadražajni, ništa specijalno, nikakvih drugih bolova nije bilo ni na plućima ni bilo gdje drugo.
Izgubio čulo okusa i mirisa do te mjere da mogu pit' sok, a nemam pojma od čega je, limun pojest' k'o od šale, pljeskavica ima ukus hljeba itd...
To je sve bilo prije otprilike 4 mjeseca, sve završeno bez nekih posljedica, ukus se vratio 15ak dana nakon prebolovane korone, miris se vratio možda 20% u ova 4 mjeseca.
U mom slučaju, jedino su me oči malo boljele jedan dan, grlo bilo malo izgrebano, kašalj bio onaj nadražajni, ništa specijalno, nikakvih drugih bolova nije bilo ni na plućima ni bilo gdje drugo.
Izgubio čulo okusa i mirisa do te mjere da mogu pit' sok, a nemam pojma od čega je, limun pojest' k'o od šale, pljeskavica ima ukus hljeba itd...
To je sve bilo prije otprilike 4 mjeseca, sve završeno bez nekih posljedica, ukus se vratio 15ak dana nakon prebolovane korone, miris se vratio možda 20% u ova 4 mjeseca.
-
VolimPlavo
#3402 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja iskreno ne znam koji mi je dan jer jedno 7-8 dana osjecam slabost....nisam imao temperaturu niti kasljem hvala Bogu. Prije 3 dana se testirali ja i djevojka..i ona iste simptome ima slabost,bol u ocima i sljepocnici umor...ona negativna ja pozitivan...cudno pravo..jos nju prati kasalj. Onda danas zvala ovu centralu i upute je na snimanje pluca. Poslat ce joj snimak njenom ljekaru a nalaze nije mogla cekati jer svi skupa cekaju terapaiju(da li kisik i infuziju) nalaze...bas svi skupa u redu osim za snimanje pluca-ona je u Vrazovoj. Pa ce otici poslije manja guzva bude da zavrsi nalaze.
Meni nisu preporucili jos snimanje kad da malo sacekam da se ne zracim vise puta. Samo sto me pravo jebe je miris. Totalno sprzena nozdrva...sta god da jedem da li senf,bijeli luk, nesto pijem...ja ljudi ama bas nista ne osjetim. A glavoblja je posebna prica,malo malo mi se vrsti. Tu ne znam sta da pijem ima li ko savijet neki..kafetin mi pomogne ali se vrati. I sta je jos cudno imam neki blago osjecaj mucnine. Jesu smiksali ovu bolest u paketu majku jebali bolesnu. Tacno vidis da je tvorevina napravljena od ovih bolesnika...a na planeti ih ima masala svakakvih. Zelim im najgore muke na onom svijetu.
Ps neko pojeo šišmisa...ma dajjjj
Meni nisu preporucili jos snimanje kad da malo sacekam da se ne zracim vise puta. Samo sto me pravo jebe je miris. Totalno sprzena nozdrva...sta god da jedem da li senf,bijeli luk, nesto pijem...ja ljudi ama bas nista ne osjetim. A glavoblja je posebna prica,malo malo mi se vrsti. Tu ne znam sta da pijem ima li ko savijet neki..kafetin mi pomogne ali se vrati. I sta je jos cudno imam neki blago osjecaj mucnine. Jesu smiksali ovu bolest u paketu majku jebali bolesnu. Tacno vidis da je tvorevina napravljena od ovih bolesnika...a na planeti ih ima masala svakakvih. Zelim im najgore muke na onom svijetu.
Last edited by VolimPlavo on 14/03/2021 12:13, edited 1 time in total.
-
tukizahou
#3403 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pa posto nista ne osjetis opali po rakijiVolimPlavo wrote: ↑14/03/2021 12:10 Ja iskreno ne znam koji mi je dan jer jedno 7-8 dana osjecam slabost....nisam imao temperaturu niti kasljem hvala Bogu. Prije 3 dana se testirali ja i djevojka..i ona iste simptome ima slabost,bol u ocima i sljepocnici umor...ona negativna ja pozitivan...cudno pravo..jos nju prati kasalj. Onda danas zvala ovu centralu i upute je na snimanje pluca. Poslat ce joj snimak njenom ljekaru a nalaze nije mogla cekati jer svi skupa cekaju terapaiju(da li kisik i infuziju),nalaze. Pa ce otici poslije manja guzva bude. Meni nisu preporucili jos snimanje kad da malo sacekam da se ne zracim vise puta. Samo sto me.pravo jebe je miris. Totalno sprzena nozdrva...sta god da jedem da li senf,bijeli luk, nesto pijem...ja ljudi ama bas nista ne osjetim. A glavoblja je posebna prica,malo malo mi se vrsti. Tu ne.znam sta da pijem ima li ko savijet nski..kafetin mi pomogne ali se vrati. I sta je jos cudno imam neki blago osjecaj mucnine. Jesu smiksali ovu bolest u paketu majku jebali bolesnu. Tacno vidis da je tvorevina napravljena od ovih bolesnika...a na planeti ih ima masala svakakvih. Zelim im najgore muke na onom svijetu.
- Pandakonda
#3404 Re: Iskustva sa koronavirusom
meni je trebalo jedno 2 mjeseca u fullu da se vrati ali je islo gradijalno tako da se vec nakon trece sedmice nesto polako moglo osjetitiklixoris wrote: ↑14/03/2021 11:33 Koliko vremena je trebalo da vam se vrate cula okusa i mirisa ?
Ja evo vec treca sedmica kako sam ih zijanio i jos se ne vracaju... Od ukusa osjetim samo slatko, slano, kiselo, a mirisa nema na mapi. Povremeno, u toku dana kada pomirisem parfem nesto jedva namirisem (obicno ujutro) i onda se u toku dana ponovo izgubi...
-
mrgreen
#3405 Re: Iskustva sa koronavirusom
Je li imao neko bol u prsima kroz lijevu stranu? Prvo hinjski pa sve jače. U hitnoj kažu popij nešto protiv bolova i to je sve.
- klixoris
#3406 Re: Iskustva sa koronavirusom
Znaci, nacekat cu se ja da opet "promirisem"Pandakonda wrote: ↑14/03/2021 12:25meni je trebalo jedno 2 mjeseca u fullu da se vrati ali je islo gradijalno tako da se vec nakon trece sedmice nesto polako moglo osjetitiklixoris wrote: ↑14/03/2021 11:33 Koliko vremena je trebalo da vam se vrate cula okusa i mirisa ?
Ja evo vec treca sedmica kako sam ih zijanio i jos se ne vracaju... Od ukusa osjetim samo slatko, slano, kiselo, a mirisa nema na mapi. Povremeno, u toku dana kada pomirisem parfem nesto jedva namirisem (obicno ujutro) i onda se u toku dana ponovo izgubi...
- red evil
#3407 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ako nisi snimala pluća, snimaj. Ustvari, nema veze ako si snimala prije nekoliko dana snimaj opet, tako je doktorica mom ocu rekla, to što su ti jučer pluća bila dobro ne znači ništa ako jer to se začas promjeni. Ne želim da te prepadam, ali ko god je na vrijeme otišao i adekvatno se liječio i dobro je prošao a oni koji su govorili ma proće to samo od sebe i zaglavili su dobro. Sretno.
- Pandakonda
#3408 Re: Iskustva sa koronavirusom
a drug to ti zavisi od osobe do osobe. Kolega koji je imao teze simptome od mene je osjetila vratio nakon dvije sedmice. Tako da kod ovog dusmana nikad ne znasklixoris wrote: ↑14/03/2021 13:08Znaci, nacekat cu se ja da opet "promirisem"Pandakonda wrote: ↑14/03/2021 12:25meni je trebalo jedno 2 mjeseca u fullu da se vrati ali je islo gradijalno tako da se vec nakon trece sedmice nesto polako moglo osjetitiklixoris wrote: ↑14/03/2021 11:33 Koliko vremena je trebalo da vam se vrate cula okusa i mirisa ?
Ja evo vec treca sedmica kako sam ih zijanio i jos se ne vracaju... Od ukusa osjetim samo slatko, slano, kiselo, a mirisa nema na mapi. Povremeno, u toku dana kada pomirisem parfem nesto jedva namirisem (obicno ujutro) i onda se u toku dana ponovo izgubi...![]()
-
Ena432
#3409 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koliko se nakon prebolovane korone antitijela zadrzavaju u organizmu? Mi smo porodicno svi bili bas bolesni u februaru prosle godine; umor, malaksalost, glavobolja, grlo, nos, temperatura.. Niko se nije testirao jer nismo imali neke teze simptome a i tad je kod nas korona tek tinjala da kazem pa nismo toliko ni sumnjali u koronu. Ja sam opet bila bolesna negdje u novembru imala sam temperaturu do 38, dijareja i povracanje. Poslali su me u covid ambulantu i tamo su mi radili obicne nalaze krvi i rekli da ne sumnjaju na koronu, tkd mi nisu ni uzimali bris. Sad da li je bila obicna sezonska viroza ili korona..?
Kada bi seroloski radila vjerovatno bi mi pokazalo ako sam je bolovala u novembru, ali ako sam u februaru? Ne znam koliko dugo ostaju antitijela..?
Kada bi seroloski radila vjerovatno bi mi pokazalo ako sam je bolovala u novembru, ali ako sam u februaru? Ne znam koliko dugo ostaju antitijela..?
-
trotecnr1
-
Becky7
#3411 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jel neko osjecao tegobu neku u leđima kao da ti nesto stoji... Inace nisam navikla da ležim u krevetu, a od jucer lezim samo do wc ustanem i da jedem pa kontam da nije od toga... Kod mene sinoc oko 1 bila 37,3 to je najveca sto je bila temperatura, danas je nisam do maloprije imala bila mi 36,4, a sad evo 37,00... Sutra cu zvati doktoricu da je pitala da li je se mogu testirati..
- Pandakonda
#3412 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kolega sa posla koji je prebolovao koronu se isto zalio na bolove u leđima kao neobican simptom. Testiraj se just in caseBecky7 wrote: ↑14/03/2021 15:52 Jel neko osjecao tegobu neku u leđima kao da ti nesto stoji... Inace nisam navikla da ležim u krevetu, a od jucer lezim samo do wc ustanem i da jedem pa kontam da nije od toga... Kod mene sinoc oko 1 bila 37,3 to je najveca sto je bila temperatura, danas je nisam do maloprije imala bila mi 36,4, a sad evo 37,00... Sutra cu zvati doktoricu da je pitala da li je se mogu testirati..
-
trotecnr1
#3413 Re: Iskustva sa koronavirusom
Išijas, bolovi u leđima nisu simptom korone, več bolovi u koži po leđima. Dakle boli koža na dodir zbog upaljenih nervnih završetaka.Becky7 wrote: ↑14/03/2021 15:52 Jel neko osjecao tegobu neku u leđima kao da ti nesto stoji... Inace nisam navikla da ležim u krevetu, a od jucer lezim samo do wc ustanem i da jedem pa kontam da nije od toga... Kod mene sinoc oko 1 bila 37,3 to je najveca sto je bila temperatura, danas je nisam do maloprije imala bila mi 36,4, a sad evo 37,00... Sutra cu zvati doktoricu da je pitala da li je se mogu testirati..
Ja nisam mogao ležati na leđima koliko me je boljelo.
-
hurmasica
#3414 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam isti prosle godine u ovo doba, kad je bio prvimzarazeni u BiH imala pretesku grupu koja me je bas smlatil. Bila sam ubjedjena da je korona. Ali sad kad sam dobila Koronu vidim da nije i slicna gripi. Kod korone su simtomi drugaciji, nedefinisani, sve ti je a nije ti nista. Boli te nos zacepljen a sekreta nem...cijelo tijelo ti se raspada a ne boli te nista konkretno....uglavnom znali bi da je korona sigurno, nema dvojbeEna432 wrote: ↑14/03/2021 15:25 Koliko se nakon prebolovane korone antitijela zadrzavaju u organizmu? Mi smo porodicno svi bili bas bolesni u februaru prosle godine; umor, malaksalost, glavobolja, grlo, nos, temperatura.. Niko se nije testirao jer nismo imali neke teze simptome a i tad je kod nas korona tek tinjala da kazem pa nismo toliko ni sumnjali u koronu. Ja sam opet bila bolesna negdje u novembru imala sam temperaturu do 38, dijareja i povracanje. Poslali su me u covid ambulantu i tamo su mi radili obicne nalaze krvi i rekli da ne sumnjaju na koronu, tkd mi nisu ni uzimali bris. Sad da li je bila obicna sezonska viroza ili korona..?
-
tajras
#3415 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pozdrav,mene zanima koliko je vas koji su preboljeli koronu ili vaši bližnji bilo pušača ili nepušača?Ovo što ja znam iz mog okruženja,a dosta ih je,u 95%slucajeva su nepušači...
- zubi
#3416 Re: Iskustva sa koronavirusom
Bol u krstima jeste simptom korone.trotecnr1 wrote: ↑14/03/2021 16:20Išijas, bolovi u leđima nisu simptom korone, več bolovi u koži po leđima. Dakle boli koža na dodir zbog upaljenih nervnih završetaka.Becky7 wrote: ↑14/03/2021 15:52 Jel neko osjecao tegobu neku u leđima kao da ti nesto stoji... Inace nisam navikla da ležim u krevetu, a od jucer lezim samo do wc ustanem i da jedem pa kontam da nije od toga... Kod mene sinoc oko 1 bila 37,3 to je najveca sto je bila temperatura, danas je nisam do maloprije imala bila mi 36,4, a sad evo 37,00... Sutra cu zvati doktoricu da je pitala da li je se mogu testirati..
Ja nisam mogao ležati na leđima koliko me je boljelo.
-
Karikaturist
#3417 Re: Iskustva sa koronavirusom
Meni bio jedan od tezih. I trajao velikih 2 dana. 
-
trotecnr1
#3418 Re: Iskustva sa koronavirusom
Jest, i glavobolja. Hajmo sad svi koje zaboli glava trk pred ambulantu da ljudi kojima zaista treba pomoć ne mogu doći na red.
- zubi
#3419 Re: Iskustva sa koronavirusom
-
Capljina74
#3420 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ni tri mjeseca kako sam izašao iz bolnice fasovao Britanski soj.
Nisam mislio da je moguće da je opet Korona. Testirao za svaki slučaj i sada karantin.
Simptomi tri dana temperatura i blaga groznica. Nista strasno, zbog velikog titra At još od prve infekcije.
Ovo samo govori da je Britanac ozbiljan i da prelezana infekcija ili vakcinacija divljim sojem ne štiti od pojave bolesti.
S tim da su u tom slučaju simptomi blagi.
Nisam mislio da je moguće da je opet Korona. Testirao za svaki slučaj i sada karantin.
Simptomi tri dana temperatura i blaga groznica. Nista strasno, zbog velikog titra At još od prve infekcije.
Ovo samo govori da je Britanac ozbiljan i da prelezana infekcija ili vakcinacija divljim sojem ne štiti od pojave bolesti.
Last edited by Capljina74 on 14/03/2021 16:42, edited 2 times in total.
-
Becky7
#3421 Re: Iskustva sa koronavirusom
Napisala sam da imam i temperaturu vec dva dana spadne ispod 37 pa se vrati... Doktorica mi je dostupna tek sutra i nazvat cu je, pitam ovdje samo da li je neko ima neke od ovih simptoma koji su mi se javili ova dva dana, temperatura, glava me bolila cijeli dan, danas na momente, vrtoglavica i dijareja prije 3/4 dana, a bol u leđima danas, malo se nakasljem al rijetko nije puno..ne znam sto je problem ako sam pitala...
-
trotecnr1
#3422 Re: Iskustva sa koronavirusom
Gdje si se testirao na britanski soj, zar ima i ta opcija sad?Capljina74 wrote: ↑14/03/2021 16:39 Ni tri mjeseca kako sam izašao iz bolnice fasovao Britanski soj.
-
Capljina74
#3423 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nema.trotecnr1 wrote: ↑14/03/2021 16:44Gdje si se testirao na britanski soj, zar ima i ta opcija sad?Capljina74 wrote: ↑14/03/2021 16:39 Ni tri mjeseca kako sam izašao iz bolnice fasovao Britanski soj.
Diferencijaciju ne radi niko.
Tvrdim to jer imam visoka At na divlji, izvorni soj.
Onomad, na planini tri dana nas služio čovjek obolio od korone i niko se zakljasao nije.
Simptomi su drugačiji u odnosu na onog.
Djeca više oboljevaju.
Last edited by Capljina74 on 14/03/2021 16:50, edited 1 time in total.
-
splinter
#3424 Re: Iskustva sa koronavirusom
Pa šta je reć ?Capljina74 wrote: ↑14/03/2021 16:48Nema.trotecnr1 wrote: ↑14/03/2021 16:44Gdje si se testirao na britanski soj, zar ima i ta opcija sad?Capljina74 wrote: ↑14/03/2021 16:39 Ni tri mjeseca kako sam izašao iz bolnice fasovao Britanski soj.
Diferencijaciju ne radi.
Tvrdim to jer imam visoka At na divlji, izvorni soj.
Simptomi su drugačiji u odnosu na onog.
Djeca više oboljevaju.
Gdje pokupi??
- madner
#3425 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kod vecine jako dugo.Ena432 wrote: ↑14/03/2021 15:25 Koliko se nakon prebolovane korone antitijela zadrzavaju u organizmu? Mi smo porodicno svi bili bas bolesni u februaru prosle godine; umor, malaksalost, glavobolja, grlo, nos, temperatura.. Niko se nije testirao jer nismo imali neke teze simptome a i tad je kod nas korona tek tinjala da kazem pa nismo toliko ni sumnjali u koronu. Ja sam opet bila bolesna negdje u novembru imala sam temperaturu do 38, dijareja i povracanje. Poslali su me u covid ambulantu i tamo su mi radili obicne nalaze krvi i rekli da ne sumnjaju na koronu, tkd mi nisu ni uzimali bris. Sad da li je bila obicna sezonska viroza ili korona..?