Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
The 51st State
#3401 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3402 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
meni jednom jedna domaca firma, stranci jok
jesam nekad davno trazio poslove preko linkedin, ali i to tanko... vise sam odgovora i komunikacije imao preko xing
- mirsek
#3403 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Lijepa priroda, lose politicko i ekonomsko okruzenje.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
-
Seyfo
#3404 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima pjesma Zoster "Hercegovina- Kalifornija". Sve objašnjeno, ko želi nek nađe.
-
The 51st State
#3405 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
za it sektor nista sto je previse problematicno.mirsek wrote:Lijepa priroda, lose politicko i ekonomsko okruzenje.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
ko je sustinski nezadovoljan ovdje bice i drugdje.
- mirsek
#3406 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Desavalo se mojoj supruzi, strane firme, meni ne, ali ja svoj profil na linkedinu ni ne odrzavam nesto posebno. Meni je on nekako najvise za networking, kao poslovna socijalna mreza. Dobar je i xing.mk ultra wrote:jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
jesam nekad davno trazio poslove preko linkedin, ali i to tanko... vise sam odgovora i komunikacije imao preko xing
Last edited by mirsek on 09/01/2019 14:49, edited 1 time in total.
- seln
#3407 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni se zadnjih mjeseci stalno javljaju, nista to sto sam djuturum...mk ultra wrote:jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
zahvalim, obecam da cu dati njihovu adresu zainteresovanim poznanicima i radim dalje.
Doduse, poceli su me daviti i "zemljaci" koji nude svoje usluge, proizvode itd.
- mirsek
#3408 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nemoj sad zezati, gdje ces porediti plate i finansijske mogucnosti u hercegovini sa onima u kaliforniji, da ne spominjem nacionalne netrepeljivosti.The 51st State wrote:za it sektor nista sto je previse problematicno.mirsek wrote:Lijepa priroda, lose politicko i ekonomsko okruzenje.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
ko je sustinski nezadovoljan ovdje bice i drugdje.
Priroda je prelijepa, to priznajem.
-
The 51st State
#3409 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne poredim neuporedivo, poenta je dovoljno para da se moze zaraditi za zivot kako si ga zamislio organizovati, u it sektoru je to mnogo jednostavnije, a inace se uvijek rep ganja.
jezik, kultura, tradicija, stecene navike, porodica, prijatelji, sve je to sto bi se reklo goodwill i sa godinama kako prolaze samo raste, za mlade osobe je to mnogo manje izrazeno mada i kod njih nije beznacajno.
prosufajte malo price stranaca koji su ovdje dosli zivjeti, iz njihove perspektive smo prava amerika sa pocetaka, land of opportunity.
jezik, kultura, tradicija, stecene navike, porodica, prijatelji, sve je to sto bi se reklo goodwill i sa godinama kako prolaze samo raste, za mlade osobe je to mnogo manje izrazeno mada i kod njih nije beznacajno.
prosufajte malo price stranaca koji su ovdje dosli zivjeti, iz njihove perspektive smo prava amerika sa pocetaka, land of opportunity.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3410 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa jbt koliko sam se ismijao jednom u stocu
u banci gledali nesto oko struje bilo belaja, i banka im dođe ko trafika
ulaze, znaju se, pričaju nako ležerno
upada kamikaza, pita jel onaj moj bio, šalteruša odgovara jest, kaže koliko je digo para
i ova mu reče, ne sjećam se cifre

u banci gledali nesto oko struje bilo belaja, i banka im dođe ko trafika
ulaze, znaju se, pričaju nako ležerno
upada kamikaza, pita jel onaj moj bio, šalteruša odgovara jest, kaže koliko je digo para
i ova mu reče, ne sjećam se cifre
- madner
#3411 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeste, ali nista spektakularno.mk ultra wrote:jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
- Bullet Tooth Tony
#3412 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja kad sam pricao sa HRom Amazona, pitao ih sta najvise koriste kao pretrazivac kadrova... LinkedIn i preporuke pa ti vidi.. Ja sam oba posla vani nasao preko istog i stupio u kontakt sa poslodavcem a sigurno sam imao preko 20 poziva za intervju ( preko poruka na LinkedIn)mk ultra wrote:jel vam se ikad iko javio preko linkedin? u vezi posla i slicnogamirsek wrote:Pa i nisam neki ali priznajem da je kod konjislava sminka..madner wrote:Mirsek zvani kolektor profila.
Ja mislim da je u Njmeackoj LinkedIn slabiji.. Inace ostale drzave zasigurno u top 3 alata za zaposlenje
-
1GB
#3413 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Preko Xing otkazujem sedmicno, a linkedin mozda mjesecno jednom, mada na linkedin kvalitetnije ponude upadaju...
- zforumas
#3414 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I puk'o mi fim i pobrisem xing, LinkedIn cu cim mi istekne Premium. Ti regruti su pravi botovi, za SDA se ubili1GB wrote:Preko Xing otkazujem sedmicno, a linkedin mozda mjesecno jednom, mada na linkedin kvalitetnije ponude upadaju...
-
1GB
#3415 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma placam i ja za obadvoje premium, mada slabo fajde od tog posto projekte dobijam preko posrednika ili me direktno firme gdje sam vec bio kontaktiraju...
Sa premium si kofol seriozan, i upadas lakse u neke interne grupe..
- zforumas
#3416 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma dobio od Microsofta, svake godine mi posalju za LinkedIn jebo ih on.1GB wrote:Ma placam i ja za obadvoje premium, mada slabo fajde od tog posto projekte dobijam preko posrednika ili me direktno firme gdje sam vec bio kontaktiraju...
- mirsek
#3417 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koliko dobro na premiumu radi ono poredjenje sa drugim kandidatima kad procjenjuju tvoju konkurenciju za neki posao i gdje su ti najbolje sanse da dobijes posao u odnosu na kvalifikacije, isplati li se uzeti premium zbog toga ?1GB wrote:Ma placam i ja za obadvoje premium, mada slabo fajde od tog posto projekte dobijam preko posrednika ili me direktno firme gdje sam vec bio kontaktiraju...
- muha_sa
#3418 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
imal šta novo 
- ultima_palabra
#3419 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prešlo se na mjerenje kita, ima već par stranica...muha_sa wrote:imal šta novo
-
1GB
#3420 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Za pocetnike je mozda i korisno, sve iznad senior pozicija je nebitno i manje vise samo eto da se ima. Trazenje kandidata preko "Talent Manager" na xingu naprimjer funkcionira dobro, vecina rekrutera i koristi to..mirsek wrote:Koliko dobro na premiumu radi ono poredjenje sa drugim kandidatima kad procjenjuju tvoju konkurenciju za neki posao i gdje su ti najbolje sanse da dobijes posao u odnosu na kvalifikacije, isplati li se uzeti premium zbog toga ?1GB wrote:Ma placam i ja za obadvoje premium, mada slabo fajde od tog posto projekte dobijam preko posrednika ili me direktno firme gdje sam vec bio kontaktiraju...
- muha_sa
#3421 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ništa konkretnoultima_palabra wrote:Prešlo se na mjerenje kita, ima već par stranica...muha_sa wrote:imal šta novo
- mirsek
#3422 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije ovo emisija posljednji pozdrav domovini da se samo javljaju oni sto sutra odose.muha_sa wrote:ništa konkretnoultima_palabra wrote:Prešlo se na mjerenje kita, ima već par stranica...muha_sa wrote:imal šta novo![]()
Neka i nas sto cemo ici, nekad, ili smo vec otisli pa pisemo kako je tamo preko grane.
- muha_sa
- mirsek
#3424 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imas jak zeludacmuha_sa wrote:pratim
- muha_sa
#3425 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kakav ja i vanimirsek wrote:Imas jak zeludacmuha_sa wrote:pratim. A ko zna mozda i ti
agresija u najboljim životnim godinama i šta cu neg ostat ovdje
eto malo mog životopisa