Nije moj citat, neko je pogriješio.triconja wrote:Dje ces bolan zenicane finansirat, bolje finansirat srbe i hrvateNivelacija wrote:Ti pored Jogurta ZIM kupujes VindijuHakiz wrote: aha, znači ako prestanem kupovati vindija jogurt, sve će to krenut na bolje? nestaće veličanje zločinaca i sl? pa šta je sa "našim" veličanjima zločina i zločinaca? to je ok, jel? kome da se obratim, koga da bojkotujem što "naši" dadoše ime školi po ustaši?
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
Hakiz
#3401 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
Nivelacija
#3402 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Druze necu vise jos ovaj post i kraj.rumenige_brajtner wrote:to je moglo u socijalizmu proć. ako nisi svjesna, od 90te je demokratija i princip otvorenog, slobodnog tržišta. tržište se samo kontroliše odnosom ponude, potražnje a sve to uslovljeno percepcijom kvalitete.SaraFina wrote:
Ne zatvaraś se ti u fildžan bojkotom. Zatvaraš njih na prostor i smanjuješ im tržište sa 1,5 mil potrošača na 300 k. Kužiš?
jebi ga, ne može sad malo ovo, pa malo ono.
sve ovo je posljedica pogrešnih izbora, još tamo od '91.
Izvini ali ti si za ismijavanja.
Otvoreno trziste jel?
Hajde majstore otidji u neki kafic gdje HDZ drzi kontrolu u tom mjestu i probaj naruciti npr Sarajevsko pivo, Tesanjsku vodu, Travnicki sir, Zenicki jogurt?
Demokratija. Otovoreno slobodno trziste
- rumenige_brajtner
#3403 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
pa nećeš ga nać zato što ga neće niko kupit, kontaš? nema tržišta za te proizvode. nema ko da kupuje. neće ljudi da kupuju. tržište regulisano ponudom i potražnjom. zašto niko ne kupuje je politika, ali niko to ne kupuje. hoćeš da ti nacrtam? razumiješ? jel ti jasno? princip ponude i potražnje. kontaš? razumiješ li? ima li pilota u avionu?Nivelacija wrote: Druze necu vise jos ovaj post i kraj.
Otvoreno trziste jel?![]()
Hajde majstore otidji u neki kafic gdje HDZ drzi kontrolu u tom mjestu i probaj naruciti npr Sarajevsko pivo, Tesanjsku vodu, Travnicki sir, Zenicki jogurt?
Demokratija. Otovoreno slobodno trziste![]()
![]()
![]()
al ok, nije sramota ne razumjeti, sramota je mislit da si nešto shvatio i drugima se s visine obraćat. čitaj, putuj, biće nešto od tebe za 20ak godina. nikad nije kasno.
Last edited by rumenige_brajtner on 04/02/2019 15:15, edited 1 time in total.
- Maraschino
#3404 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Samo bojkot gdje god se moze.
-
Hakiz
#3405 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jedno zlo se ne liječi drugim.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3406 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ZIM ima svoje prodavnice po Zenici gdje prodaje svoje proizvode po tvorničkoj cijeni, nama dobro a uvijek zvježe i top kvalitet
.Kad je bila ona frka oko maslaca mi ga uvijek imali po starim cijenama
.
- Humljanin
#3407 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Računa li se Milkos mljekara ili je i to uzp firma?
-
Nivelacija
#3408 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A sto to hrvati nasi prijatelji nece da kupuju nase proizvode?rumenige_brajtner wrote:pa nećeš ga nać zato što ga neće niko kupit, kontaš? nema tržišta za te proizvode. nema ko da kupuje. neće ljudi da kupuju. tržište regulisano ponudom i potražnjom. zašto niko ne kupuje je politika, ali niko to ne kupuje. hoćeš da ti nacrtam? razumiješ? jel ti jasno? princip ponude i potražnje. kontaš? razumiješ li? ima li pilota u avionu?Nivelacija wrote: Druze necu vise jos ovaj post i kraj.
Otvoreno trziste jel?![]()
Demokratija. Otovoreno slobodno trziste![]()
![]()
![]()
al ok, nije sramota ne razumjeti, sramota je mislit da si nešto shvatio i drugima se s visine obraćat. čitaj, putuj, biće nešto od tebe za 20ak godina. nikad nije kasno.
A ako mi budemo isti oni ce nas napasti i odcjepiti se
Sve i da ima trziste nikad ga lideri tog naroda nece dozvoliti da se prodaje u njihovim mjestima.
Kakvo crno slobodno trziste.
To jedino postoji gdje su bosnjaci vecina.
-
Naslovnica
#3409 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zavisi gdje je krava pasla travu.Humljanin wrote:Računa li se Milkos mljekara ili je i to uzp firma?
- Humljanin
#3410 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nisam znao da su i Klas, Travnički sir, Milkos i Dita ustaški?Naslovnica wrote:Zavisi gdje je krava pasla travu.Humljanin wrote:Računa li se Milkos mljekara ili je i to uzp firma?
- Humljanin
#3411 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nivelacija wrote: A sto to hrvati nasi prijatelji nece da kupuju nase proizvode?
A ako mi budemo isti oni ce nas napasti i odcjepiti se![]()
![]()
Sve i da ima trziste nikad ga lideri tog naroda nece dozvoliti da se prodaje u njihovim mjestima.
Kakvo crno slobodno trziste.
To jedino postoji gdje su bosnjaci vecina.
Paraaaanooooja uzeeela mi duuuušuuuu
- CPT
#3412 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
rekoh ja tebi da ces vec naci neki izgovorNaslovnica wrote:Bojkotom proizvoda iz teme (i srpskih) na način na koji ih bojkotujete postižete isti efekat kao što ga postiže i SDA u svojoj "borbi" za Bosnu i Hercegovinu.
- CPT
#3413 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Agrokor pun slobodnog trzista, ha ja... bosanski proizvodi sve jedan do drugog....rumenige_brajtner wrote:to je moglo u socijalizmu proć. ako nisi svjesna, od 90te je demokratija i princip otvorenog, slobodnog tržišta. tržište se samo kontroliše odnosom ponude, potražnje a sve to uslovljeno percepcijom kvalitete.SaraFina wrote:
Ne zatvaraś se ti u fildžan bojkotom. Zatvaraš njih na prostor i smanjuješ im tržište sa 1,5 mil potrošača na 300 k. Kužiš?
jebi ga, ne može sad malo ovo, pa malo ono.
sve ovo je posljedica pogrešnih izbora, još tamo od '91.
Prva stvar sto su uradili nakon preuzimanja Mercatora je nogiranje proizvoda sa polica i guranje HR proizvoda. Jedini razlog zasto su ostavili nesto
sirotinje je ogricenje u ugovoru.
ponuda i potraznja... i ostale bajke

-
Naslovnica
#3414 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Izgovor za šta?CPT wrote:rekoh ja tebi da ces vec naci neki izgovorNaslovnica wrote:Bojkotom proizvoda iz teme (i srpskih) na način na koji ih bojkotujete postižete isti efekat kao što ga postiže i SDA u svojoj "borbi" za Bosnu i Hercegovinu.
Ja sam samo tražio da mi neko da alternativu za neke proizvode i usluge - ništa. Samo idu kontraoptužbe, omalovažavanje, isprazne fraze, sjo Hamo vidi mu glave i sl.
Opet ponavljam:
Bojkotom proizvoda iz teme (i srpskih) na način na koji ih bojkotujete postižete isti efekat kao što ga postiže i SDA u svojoj "borbi" za Bosnu i Hercegovinu. Svaka čast, samo tako nastavite, ali ovakav način ne vodi ničemu pozitivnom za BiH.
- CPT
#3415 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
U temi imas listu proizvodjaca, sve od a do z. Samo jos slikice valjda? Momak je spisak objavio bar 10x.Naslovnica wrote:Izgovor za šta?CPT wrote:rekoh ja tebi da ces vec naci neki izgovorNaslovnica wrote:Bojkotom proizvoda iz teme (i srpskih) na način na koji ih bojkotujete postižete isti efekat kao što ga postiže i SDA u svojoj "borbi" za Bosnu i Hercegovinu.
Ja sam samo tražio da mi neko da alternativu za neke proizvode i usluge - ništa. Samo idu kontraoptužbe, omalovažavanje, isprazne fraze, sjo Hamo vidi mu glave i sl.
Opet ponavljam:
Bojkotom proizvoda iz teme (i srpskih) na način na koji ih bojkotujete postižete isti efekat kao što ga postiže i SDA u svojoj "borbi" za Bosnu i Hercegovinu. Svaka čast, samo tako nastavite, ali ovakav način ne vodi ničemu pozitivnom za BiH.
Ti si ocigledno skontao neku svoju teoriju pa sad zelis od drugih racionalizaciju svoje odluke?
-
Naslovnica
#3416 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
Uglavnom, gdje je preporuka da se sipa gorivo u Sarajevu, u skladu sa spiskom?
- CPT
#3417 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
na dnu teme imas broj stranice, idi nekih 10 stranica nazadNaslovnica wrote:Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3418 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa na Energopetrolu, oni su u vlasnitvu INA-MOL a koja je u vecinskom vlasništvu MOL Madjarska pa tako ispada da ne kršiš bojkot..tehnički.. kako su Madjari vecinski vlasniciNaslovnica wrote:Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
-
Hakiz
#3419 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne može. Još nije oprošteno Eugenu Savojskom...Bobi wrote:Pa na Energopetrolu, oni su u vlasnitvu INA-MOL a koja je u vecinskom vlasništvu MOL Madjarska pa tako ispada da ne kršiš bojkot..tehnički.. kako su Madjari vecinski vlasniciNaslovnica wrote:Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
Uglavnom, gdje je preporuka da se sipa gorivo u Sarajevu, u skladu sa spiskom?koji valjda nemaju veze sa UZP
- славянин
#3420 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zar nije savoia u Italiji tj. Francuskoj bilaHakiz wrote:Ne može. Još nije oprošteno Eugenu Savojskom...Bobi wrote:Pa na Energopetrolu, oni su u vlasnitvu INA-MOL a koja je u vecinskom vlasništvu MOL Madjarska pa tako ispada da ne kršiš bojkot..tehnički.. kako su Madjari vecinski vlasniciNaslovnica wrote:Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
Uglavnom, gdje je preporuka da se sipa gorivo u Sarajevu, u skladu sa spiskom?koji valjda nemaju veze sa UZP
-
Naslovnica
#3421 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Takoe!Hakiz wrote:8Bobi wrote:Pa na Energopetrolu, oni su u vlasnitvu INA-MOL a koja je u vecinskom vlasništvu MOL Madjarska pa tako ispada da ne kršiš bojkot..tehnički.. kako su Madjari vecinski vlasniciNaslovnica wrote:Uključio sam se zadnjih 20-30 stranica, sorry.
Ne može. Još nije oprošteno Eugenu Savojskom...
-
Hakiz
#3422 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja zbog bojkota koristim riječ farba.
Boja je turska riječ, a kao što znamo, oni su bili naši okupatori.
- tandmand
#3423 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja sam za multikulturu
ali ne preko mojih leđa
ali ne preko mojih leđa
- ¤ jelena ¤
#3424 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I ta farba je okupatorska...nema nam spasa.Hakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.
- Mišo_Kovač
#3425 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Slavenizmi za boju/farbu su (prije svega) mast, te krasa i cvijetHakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.