Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Gandalf

#3401 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Gandalf »

zaista smeće od muzike, međutim smeće od muzike generalno vlada i na svjetskoj sceni, ovakvih spotova i "muzike" je pun internet,

eto sada i mi imamo nekog ko prati svjetske trendove u muzici i ima milionske preglede na you tubeu :mrgreen:

nekvalitet treba znati prodati, doduše ni publika ne traži ništa više od šunda, svejedno treba to znati prodati, a ova dva lika neumorno štancaju te pjesme i spotove
Bloo
Globalna šefica

#3402 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Bloo »

alibaba_i_30_godina wrote:
Bloo wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Meni ok ovdje zvuči...
Zvuči ko Stoja sa upalom grla...
Pa nije ništa bolje zvučala ni pokojna Amy, a svi su svršavali na njeno pjevanje. Da ne bude zabune, Amy ima par odličnih pjesama.

!
Ova je ipak malo neartikulisano guturalna...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3403 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

alibaba_i_30_godina wrote:Meni ok ovdje zvuči...

ja sam vec par strana unazad komentarisao ovo falširanje i promuklost... cura visoko pjeva za skoro dvije oktave vise od promuklog senada koji neJma kuveta izvuc visoku dionicu u refrenu, naprosto los odabir pjesme i los duet, nije ovo Bono-Pavaroti tandem... ovo ko je smislio na mom je visio...
HAVANA

#3404 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

alibaba_i_30_godina wrote:
Bloo wrote: Zvuči ko Stoja sa upalom grla...
Pa nije ništa bolje zvučala ni pokojna Amy, a svi su svršavali na njeno pjevanje. Da ne bude zabune, Amy ima par odličnih pjesama.

E jbg. :roll:
HAVANA

#3405 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Majke mi jel vi nas zajebavate il sta? Ovo sve sto pici napisa i jos dosta toga.Samo pusti od 0.54 pa idi dalje,ja ni 1.00 nisam doguro.Cao.
pici

#3406 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

jel to brat buba uporedjuje pokojnu Amy Winehouse sa ovim promuklim govedom :shock: nemerem bilivit

ono promuklo govedo necu da stavljam jer mi ogadi muziku...
pici

#3407 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

HAVANA wrote:Majke mi jel vi nas zajebavate il sta? Ovo sve sto pici napisa i jos dosta toga.Samo pusti od 0.54 pa idi dalje,ja ni 1.00 nisam doguro.Cao.

ma malo se deca zaigrala :mrgreen:
HAVANA

#3408 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

pici wrote:jel to brat buba uporedjuje pokojnu Amy Winehouse sa ovim promuklim govedom :shock: nemerem bilivit

ono promuklo govedo necu da stavljam jer mi ogadi muziku...
Znaci kad je najrazvaljenija gudrom,pride pjana,los dan,puko glas...Ko slavuj za ove.Plus sto se od nje mozes najezit.A ko me najezi,skidam mu kapu. :-D
Bolje uzivo,i da nokte ocistimo :lol:

HAVANA

#3409 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Razumijem ja da vam se nesto svidja i slusate to ali petljati i porediti ovo sa glasovnim mogucnostima nekih ljudi,pravilnim pevanjem...je smijesno.Eto vam djece,koja vjerovatno nece nesto veliko ni napraviti,nece imati milione pregleda ali pjevanje i glasovne mogucnosti... Top.Takvih je jako puno,bez milionskih pregleda.Ok su jala i buba,prave pare,prodaju sto se trazi,postujem.Ja sam samo reagovao na jedno.Ne zovite ovo kvalitetnom muzikom i izvodjenjem.I ne poredite nista,slusaj i cao.Ispadate smijesni.Cuj Amy porediti sa ovim. :-)
Cuj glasa,nadji pogresan ton,nesta,bilo sta...ako cemo vec o glasovnim mogucnostima i ispravnom pjevanju.

pici

#3410 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

HAVANA wrote:Razumijem ja da vam se nesto svidja i slusate to ali petljati i porediti ovo sa glasovnim mogucnostima nekih ljudi,pravilnim pevanjem...je smijesno.Eto vam djece,koja vjerovatno nece nesto veliko ni napraviti,nece imati milione pregleda ali pjevanje i glasovne mogucnosti... Top.Takvih je jako puno,bez milionskih pregleda.Ok su jala i buba,prave pare,prodaju sto se trazi,postujem.Ja sam samo reagovao na jedno.Ne zovite ovo kvalitetnom muzikom i izvodjenjem.I ne poredite nista,slusaj i cao.Ispadate smijesni.Cuj Amy porediti sa ovim. :-)
Cuj glasa,nadji pogresan ton,nesta,bilo sta...ako cemo vec o glasovnim mogucnostima i ispravnom pjevanju.

:thumbup:
il ovo sa trinest godina otpjvati ovakvu zahtjevnu pjesmu... po mom je cak i zoricu kondzu nadmasila...

HAVANA

#3411 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Sace nam rec sjoo starkelja talente stavljaju... :lol: Ja stvarno obozavam muziku,sviranje,pjevanje...Skrnavljenje muzike mi je kad ove nabrajace nazivaju odlicnim pjevacima,muzicarima...Samo to mi smeta.A nek on nabraja koliko hoce,tenutno moderno ko i sto drugih budalastina sto je bilo.Muzika je nesto drugo...Eno ti cover onaj,nabraja frajer slomi se,udri 2 akorda i cao.Pa jebo te cerka mi zavrsila muzicku,klavir,pa ima mjesec skida na uho bohemian rhapsody :lol: Sva u goloj vodi... :lol:
MTV

#3412 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Najvise volim ove sto to ne slusaju, gadi im se itd. itd.... a najaktivniji su na temi. :lol: :lol:
pici

#3413 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

kad ce ta imperia tv da trazim od provajdera povrat novca :mrgreen:
MTV

#3414 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

06.09.2019.
Industrialyzer

#3415 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

HAVANA wrote:Sace nam rec sjoo starkelja talente stavljaju... :lol: Ja stvarno obozavam muziku,sviranje,pjevanje...Skrnavljenje muzike mi je kad ove nabrajace nazivaju odlicnim pjevacima,muzicarima...Samo to mi smeta.A nek on nabraja koliko hoce,tenutno moderno ko i sto drugih budalastina sto je bilo.Muzika je nesto drugo...Eno ti cover onaj,nabraja frajer slomi se,udri 2 akorda i cao.Pa jebo te cerka mi zavrsila muzicku,klavir,pa ima mjesec skida na uho bohemian rhapsody :lol: Sva u goloj vodi... :lol:
Ilma ima neosporan talenat, i slazem se s tobom da nikad nece imati neku karijeru. Zanima me zasto ti to mislis?

btw. Jala je talentovan reper i tu rasprave nema. Mozda nije najbolji ikad na ovim prostorima, ali je odlican sto se moze cuti u starim pjesmama.
HAVANA

#3416 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Industrialyzer wrote:
HAVANA wrote:Sace nam rec sjoo starkelja talente stavljaju... :lol: Ja stvarno obozavam muziku,sviranje,pjevanje...Skrnavljenje muzike mi je kad ove nabrajace nazivaju odlicnim pjevacima,muzicarima...Samo to mi smeta.A nek on nabraja koliko hoce,tenutno moderno ko i sto drugih budalastina sto je bilo.Muzika je nesto drugo...Eno ti cover onaj,nabraja frajer slomi se,udri 2 akorda i cao.Pa jebo te cerka mi zavrsila muzicku,klavir,pa ima mjesec skida na uho bohemian rhapsody :lol: Sva u goloj vodi... :lol:
Ilma ima neosporan talenat, i slazem se s tobom da nikad nece imati neku karijeru. Zanima me zasto ti to mislis?

btw. Jala je talentovan reper i tu rasprave nema. Mozda nije najbolji ikad na ovim prostorima, ali je odlican sto se moze cuti u starim pjesmama.
Ko ce joj napraviti pjesmu? Malo trziste,neke druge stvari su u folu,svasta nesto...Pjevati stalno tudje pjesme obicno tako i zavrsi.A imati svoje,imati nesto specificno,posebno,neki svoj pecat...To vec teze ide.Ali glas i mogucnosti,pjevanje...Vrh.Ovo se rodis ovako,sa 13 godina onako otpjevati je cudo.Ja bi volio da hoce ali nece.Ni prva ni zadnja.Milioni je takvih,vrhunskih pjevaca i muzicara.Sto ih ne cini losijim.Rekoh vec,kakve sam ljude po ulici sreo da sviraju i po malim svirkama,top za 90% estrade.A imas i bas zaljubljenika,ne bi ti on svasta da mu milion das...Neka ih,ljubim ih ja.
House

#3417 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

darius_maximus wrote:Cuj "Born in Ghetto" :lol:
Tupac majica :lol:
Pa frajer je mrtav imao bolji nastup :lol:
opet vade tupaca iz tabuta :roll:
Industrialyzer

#3418 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

HAVANA wrote:
Industrialyzer wrote:

Ko ce joj napraviti pjesmu? Malo trziste,neke druge stvari su u folu,svasta nesto...Pjevati stalno tudje pjesme obicno tako i zavrsi.A imati svoje,imati nesto specificno,posebno,neki svoj pecat...To vec teze ide.Ali glas i mogucnosti,pjevanje...Vrh.Ovo se rodis ovako,sa 13 godina onako otpjevati je cudo.Ja bi volio da hoce ali nece.Ni prva ni zadnja.Milioni je takvih,vrhunskih pjevaca i muzicara.Sto ih ne cini losijim.Rekoh vec,kakve sam ljude po ulici sreo da sviraju i po malim svirkama,top za 90% estrade.A imas i bas zaljubljenika,ne bi ti on svasta da mu milion das...Neka ih,ljubim ih ja.
Ima ko njoj napraviti pjesmu, nego tanka publika. Vecinom je ljudi podrzavaju ovako pasivno preko interneta, ali na koncert ne bi doslo ni 80%. Nije dovoljno znati pjevati i ocekivati da ces uspjeti u muzickoj industriji. Potrebno je tu mnogo vise i samo oni koji imaju skup svih trazenih talenata uspiju napraviti kvalitetne karijere. U svakom zanru su oni najbolji uspjeli. Samo eto vi starci imate svoje neke kriterije pa ovi sto sad uspjevaju su debili, a oni sto su uspjevali iz vase generacije su genijalci. Ne moze me niko ubijediti da najsposobniji ne isplivaju na povrsinu, jako je mali broj onih koji ostanu u sjeni.

Klasican primjer je Ed Sheeran koji je dovoljno dobar da gostuje Rolling Stonesima na koncertu, ali @dale cooper smatra da je frajer obmana :lol: A da ne pricamo o tome da puni sve svjetske dvorane, da svi ga muzicari svijeta hvale, da je napravio neke pjesme koje ce postati klasici. On je krenuo sa ulice, ima slika gdje on spava sa gitarom ispred O2 arene i nakon dvije godine sjedi na istoj toj klupi, a na O2 areni najava njegovog koncerta.
dale cooper

#3419 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Industrialyzer wrote:
Ima ko njoj napraviti pjesmu, nego tanka publika. Vecinom je ljudi podrzavaju ovako pasivno preko interneta, ali na koncert ne bi doslo ni 80%. Nije dovoljno znati pjevati i ocekivati da ces uspjeti u muzickoj industriji. Potrebno je tu mnogo vise i samo oni koji imaju skup svih trazenih talenata uspiju napraviti kvalitetne karijere. U svakom zanru su oni najbolji uspjeli. Samo eto vi starci imate svoje neke kriterije pa ovi sto sad uspjevaju su debili, a oni sto su uspjevali iz vase generacije su genijalci. Ne moze me niko ubijediti da najsposobniji ne isplivaju na povrsinu, jako je mali broj onih koji ostanu u sjeni.

Klasican primjer je Ed Sheeran koji je dovoljno dobar da gostuje Rolling Stonesima na koncertu, ali @dale cooper smatra da je frajer obmana :lol: A da ne pricamo o tome da puni sve svjetske dvorane, da svi ga muzicari svijeta hvale, da je napravio neke pjesme koje ce postati klasici. On je krenuo sa ulice, ima slika gdje on spava sa gitarom ispred O2 arene i nakon dvije godine sjedi na istoj toj klupi, a na O2 areni najava njegovog koncerta.
Rolling Stones će povesti svakoga ko je dovoljno popularan da im bude predgrupa. Koji muzičari ga hvale? Osim onih kojima piše pjesme?

Laura Snapes (muzički novinar koja piše, između ostalog, za Guardian i Pitchfork) ga je savršeno sumirala u jednom isječku iz recenzije:
Ed Sheeran sells trite innocence by the pound. He uses bland wisdom and unimaginative music to ponder the basic good and bad in people
around him, without once looking inward.
Meni je najviše krivo u svemu tome što ima doslovno stotine boljih kantautora od Sheerana, koji se nisu mogli iz ovog ili iz onog razloga
probiti.
HAVANA

#3420 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Nemam ja nikakve posebne kriterije.Slusam muziku.Volim muziku.Slobodno pusti cigansku,narodnu,klasicnu...sta god hoces.Ako ima muzike,znanja,osjecaja,melodije...sve moze.U svakoj ima nesto lijepo.Meni u ovoj nema,sta sad,nes me ubit? :D
Industrialyzer

#3421 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Izvini, ali meni ovo ne izgleda kao da je bio predgrupa

Ovo je cast i ogroman kompliment za Sheerana i svaka mu cast na tome. Ovi koje ti spominjes i dalje gledaju Rolling Stonse na posteru u sobi i sanjaju da ih Jagger ovako pozove na binu
pici

#3422 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

vako su bakice sa seset godina skakale i pjevale po bini... ja mislim kad ovaj veHabijski autotune zamre to ce biti gore kod fannova neg kad je propo pank :lol: :lol:
CPT

#3423 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

ovo su zahebali Grand i Zam u najgorim vremenima...

00:06
mikrofoni u jednom pravcu, vokal u drugom :lol:

"MC" u pozadini valjda klikne play na mp3 i nastup je tu :lol:
pici

#3424 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pici »

preko kojeg mp3 pleyera ovo pustaju da ga ukinem s laptopa :mrgreen:

Image
dale cooper

#3425 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

Industrialyzer wrote:Izvini, ali meni ovo ne izgleda kao da je bio predgrupa

Ovo je cast i ogroman kompliment za Sheerana i svaka mu cast na tome. Ovi koje ti spominjes i dalje gledaju Rolling Stonse na posteru u sobi i sanjaju da ih Jagger ovako pozove na binu
Ne kažem da nije čast, samo govorim da ove stvari i gostovanja danas popularnih muzičara na njihovim koncertima Stonesi najviše rade
zbog sopstvene relevantnosti. Realno, Jagger i kompanija se nisu susreli sa dobrim albumom još od kraja 70-tih. Mislim, ja obožavam
Stonese, ali to se ne može negirati. Rolling Stones danas funkcioniraju još samo kao koncertna atrakcija.
Post Reply