Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
hAZNADAR

#3401 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

dzevad gazibara 1978 wrote:Demokratija ne postoji tamo gdje vladaju nacionalisticko fasisticke stranke ,a znamo i vidimo svi gdje je to....bosnjaci su najtolerantniji narod u Evropi.
Providan si ko celofan bote.
General War

#3402 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.
I ti najpitomiji u RS ti zele mnogo srece u zivotu, mnogo prosperiteta BiH drzavi,... ali da ste i ti i drzava - sto dalje od njih.

Nece ti oni nikada prihvatiti nista zajednicko, nikakvu pomoc,...

A kada spominjes čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a sam sebi uskaces u stomak. Treba li ti crtati zasto RS uopce postoji i sta nece nikada prihvatiti?

Kad su bile poplave, mnoge nase opcine su trpile ali mi poletili da im pomognemo,.. oni se fino posrali na tu pomoc. U ovom sada tragicnom slucaju cak i predani sljedbenici Davora sto nisu propustili nijedan miting ne zele pomoc od tebe, nas,... lukaceva policija ih moze gaziti tenkovima - oni i dalje nece nista sa tobom i nista od tebe.

Ta ideja multikulturalnosti, Bosanstva, zajednistva,... je vise postala fanatizam, dijagnoza. Hebote, Srbi i cetnici i pitomi,.. svi djuture se ubise do dana danasnjeg da dokazu, pokazu, podsjete, nacrtaju... da nas nece sa nama ni pod tackom razno,.. a vi i dalje kroz zid.

Sarajevo im je na drugom kontinentu, BiH samo nemetnut okvir,.. i jedino kada se sjete da upotrijebe Sarajevo je u kontekstu neprijatelja pred izbore ili kada jedni druge ocrnjavaju. Tamo ti je etiketa Bosanca, sarajevskog prijatelja,... nesto najgore. Davor i opozicija zato i nemaju sanse i sve ih manje ljudi tamo simpatise - upravo zbog Ko ih jos simpatise.
Pa i ti bi pregledao cune i ausvajse u pederaciji...i mi imamo svasta nesto za trke.
hAZNADAR

#3403 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:

I ti najpitomiji u RS ti zele mnogo srece u zivotu, mnogo prosperiteta BiH drzavi,... ali da ste i ti i drzava - sto dalje od njih.

A kada spominjes čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a sam sebi uskaces u stomak. Treba li ti crtati zasto RS uopce postoji i sta nece nikada prihvatiti?

Kad su bile poplave, mnoge nase opcine su trpile ali mi poletili da im pomognemo,.. oni se fino posrali na tu pomoc. U ovom sada tragicnom slucaju cak i predani sljedbenici Davora sto nisu propustili nijedan miting ne zele pomoc od tebe, nas,... lukaceva policija ih moze gaziti tenkovima - oni i dalje nece nista sa tobom i nista od tebe.

Ta ideja multikulturalnosti, Bosanstva, zajednistva,... je vise postala fanatizam, dijagnoza. Hebote, Srbi i cetnici i pitomi,.. svi djuture se ubise do dana danasnjeg da dokazu, pokazu, podsjete, nacrtaju... da nas nece sa nama ni pod tackom razno,.. a vi i dalje kroz zid.

Sarajevo im je na drugom kontinentu, BiH samo nemetnut okvir,.. i jedino kada se sjete da upotrijebe Sarajevo je u kontekstu neprijatelja pred izbore ili kada jedni druge ocrnjavaju. Tamo ti je etiketa Bosanca, sarajevskog prijatelja,... nesto najgore. Davor i opozicija zato i nemaju sanse i sve ih manje ljudi tamo simpatise - upravo zbog Ko ih jos simpatise.
Pa i ti bi pregledao cune i ausvajse u pederaciji...i mi imamo svasta nesto za trke.
To ja nisam rekao i ti pokusaju skretanja teme nece proci. Rekao sam da su ti sto demonstriraju za Davida po Sarajevu upravo multikulturalci ufurani u Bosanstvo vs Bosnjastvo a mozes i na ovoj temi citati kako ovi sto podrzavaju sarajevske demonstracije spominju bosnjastvo kao najopasnije nacionalisticko zlo.

Nije prvi put da ti koji si ovdje pravio viceve o bosnjackom getu na 20%, Bogicevicu izdajniku Jugoslavije, izmisljenoj naciji u Holiday in, i stosta drugog da pokusavas skrenuti temu cim se pise o istini, krenes sa spocitavanjem i provokacijama, dizanjem tenzija,...
dzevad gazibara 1978

#3404 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by dzevad gazibara 1978 »

hAZNADAR wrote:
dzevad gazibara 1978 wrote:Demokratija ne postoji tamo gdje vladaju nacionalisticko fasisticke stranke ,a znamo i vidimo svi gdje je to....bosnjaci su najtolerantniji narod u Evropi.
Strucnjak za politiku sad me slusaj,ja pišem imenom i prezimenom a ne ko ti iza nicka....e to je pasa moj razlika izmedju mene i svih vas ovdje....ne krijem se jazavac jedan.
General War

#3405 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

Pa sta, danas sumnjas ko je dao podrsku dragicevicu, sutra za sve ostalo mozes isti kriterijum primjenit...ko god ono procita doce do istog zakljucka.
Ne vadi se ziv bio mujo da te majka ne kara.
hAZNADAR

#3407 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

dzevad gazibara 1978 wrote:
hAZNADAR wrote:
Strucnjak za politiku sad me slusaj,ja pišem imenom i prezimenom a ne ko ti iza nicka....e to je pasa moj razlika izmedju mene i svih vas ovdje....ne krijem se jazavac jedan.
I u to treba neko da povjeruje? Hebe se meni ko si ti i koji si fb profil, stvarna licnost ili neko ko koristi necije ime i prezime. Ovdje niko ne prezentira, promovira sebe vec ideje, politiku, rjesenja,...
A tvoja prica je providna.
horkesh

#3409 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by horkesh »

General War wrote:
lajkujMe wrote:Citam ovo oko navodnih Srbijanskih specijalaca po Banja Luci na snimcima kako se cuje bre, sedi to jest ekavica.
Mnogi kazu vole oni da glume srbijance ali iskren da budem.
Cesto sam po RS cesto i u BL i nijedan jedini put nisam cuo Ekavicu i Bre.
Ljudi govore Brale, Pajdo i Ba ... jedino mjesto gdje jesam cuo blagu ekavicu je u Bijeljini ali oni su na granici.....

Ovo ako je istina i uspiju se naci dokazi to je i ujedno kraj za Dodika i Vucica istovremeno.
Da se potpuno razumijemo sad.
Strana vojno/policijska formacija operira po saglasnosti entiteta i celnika na prostoru druge nezavisne Drzave.
Pa da dodjemo do implikacija to bi urusilo sve odnose s Srbijom a Vladajuci iz RS bi se nasli pred veoma opasnim zakonskom implikacijama a to se zove otvorena izdaja.
Da ne govorim sto bi strance a pogotovo EU i Ameriku zanimalo sta to strani vojnici rade na podrucju BIH.
Tu bi cak i OHR morao reagovati bez izbora.
Treba ustrajati da se ta prica iskristalise, posebno sto je to rekla bivsa supruga, i da nije istina, pritisak treba drzati.
Niđe veze. Čitava teorija zasnovana na tome da je neko čuo "bre".

To je lokalna poštapalica, jednako kao i "bolan". BTW na snimku se isto čuje kada neko govori "nemoj ga, bolan". Hoću reći, ta poštapalica je dosta česta u istočnim krajevima BiH, uključujući i bošnjačko življe. Ko kaže da to nije neki momak koji je došao i zaposlio se u Banju Luku ili Doboj, odakle je upućena dodatna jedinica?

MUP-u RS-a sigurno ne manjka specijalaca.
The 51st State

#3410 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by The 51st State »

[/quote]
Strucnjak za politiku sad me slusaj,ja pišem imenom i prezimenom a ne ko ti iza nicka....e to je pasa moj razlika izmedju mene i svih vas ovdje....ne krijem se jazavac jedan.[/quote]
I u to treba neko da povjeruje? Hebe se meni ko si ti i koji si fb profil, stvarna licnost ili neko ko koristi necije ime i prezime. Ovdje niko ne prezentira, promovira sebe vec ideje, politiku, rjesenja,...
A tvoja prica je providna.[/quote]

frajer je stavio svoje ime i prezime u nik, ko prati pdf fudbal zna.
hAZNADAR

#3411 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

General War wrote:Pa sta, danas sumnjas ko je dao podrsku dragicevicu, sutra za sve ostalo mozes isti kriterijum primjenit...ko god ono procita doce do istog zakljucka.
Nismo mi od jucer, valjda se barem izmedju sebe poznajemo.

Isti profil je ljudi koji u Sarajevu demonstriraju i ovdje koji to podrzavaju.

Ti zaboravio vjecitu konfrontaciju plemenitih kosmopolitskih Bosanaca protiv primitivnih nacionalistickih Bosnjaka - ili patriotskih Bosnjaka protiv izdajnickih jugo-srpskih Bosanaca. Cjelokupna nam se politika svodi na vjecito trvenje crvenih i zelenih. Vjecita rasprava o realnosti jel istina to sto vidim il to sto ti umisljas da jeste,...

Jedan mali dio ljudi i dalje gaji iluzije da je moguce od Srba u BL stvoriti neku makar simbolicnu kriticnu masu koja je za zajednistvo, BiH,... samo zato sto zive u zabludi da samo to spasava BiH. I nema te granice ukusa, postenja, casti,... koju ti nece preci u svom puzanju da privole u svoje kolo nekoga onamo. Ja i dalje tvrdim da covjek demokratski ima pravo vjerovati i u zablude.

Ali u ovom slucaju se cini steta i Davoru i opoziciji u BL. Pitanje je imaju li ti idealisti mozga da to skontaju ili imaju li postenja ako recimo da znaju kako stvari stoje u RS ali ipak na davorovu stetu sebe promoviraju.
General War

#3412 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

horkesh wrote:
General War wrote:
lajkujMe wrote:Citam ovo oko navodnih Srbijanskih specijalaca po Banja Luci na snimcima kako se cuje bre, sedi to jest ekavica.
Mnogi kazu vole oni da glume srbijance ali iskren da budem.
Cesto sam po RS cesto i u BL i nijedan jedini put nisam cuo Ekavicu i Bre.
Ljudi govore Brale, Pajdo i Ba ... jedino mjesto gdje jesam cuo blagu ekavicu je u Bijeljini ali oni su na granici.....

Ovo ako je istina i uspiju se naci dokazi to je i ujedno kraj za Dodika i Vucica istovremeno.
Da se potpuno razumijemo sad.
Strana vojno/policijska formacija operira po saglasnosti entiteta i celnika na prostoru druge nezavisne Drzave.
Pa da dodjemo do implikacija to bi urusilo sve odnose s Srbijom a Vladajuci iz RS bi se nasli pred veoma opasnim zakonskom implikacijama a to se zove otvorena izdaja.
Da ne govorim sto bi strance a pogotovo EU i Ameriku zanimalo sta to strani vojnici rade na podrucju BIH.
Tu bi cak i OHR morao reagovati bez izbora.
Treba ustrajati da se ta prica iskristalise, posebno sto je to rekla bivsa supruga, i da nije istina, pritisak treba drzati.
Niđe veze. Čitava teorija zasnovana na tome da je neko čuo "bre".

To je lokalna poštapalica, jednako kao i "bolan". BTW na snimku se isto čuje kada neko govori "nemoj ga, bolan". Hoću reći, ta poštapalica je dosta česta u istočnim krajevima BiH, uključujući i bošnjačko življe. Ko kaže da to nije neki momak koji je došao i zaposlio se u Banju Luku ili Doboj, odakle je upućena dodatna jedinica?

MUP-u RS-a sigurno ne manjka specijalaca.
Nisam ja to tvrdio, vec kad igraju prljavo, prljavo ce dobiti.
dzevad gazibara 1978

#3413 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

51 drzavo :D Sta imas objašnjavati nacionalisti koji bi BiH razdjelio po nacionalnim torovima,jer svako ko iole ne misli tako i izrazi protest ide niz dlaku Duduku....jebes 100 milja mrtvih sto su dali zivot upravo da.bi Bosna bila cjelovita :run:
NeDirajSirotinju

#3414 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by NeDirajSirotinju »

hAZNADAR druže, ne treba toliko širiti taj pesimizam i depresiju kako se ne može ništa uraditi. Baš zato što je narod u RS-u zakucan na tako primitivne ideje, mislim da mu se treba pomoći, i da se stvari mogu promijeniti.
Tvoja logika je, oni se drže RS-a ko pjan plota i ne popuštaju, i zbog toga treba odustati od bosanstva.
Moja logika je, koliko god se oni jako drže RS-a, mi se trebamo jače držati Bosne i bosanstva i ozbiljno raditi na tome.
JThomas

#3415 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by JThomas »

ne mora niko ni oprostiti, a kamoli zaboraviti, to je intimna stvar. ali bi ljudi trebali malo otvoriti oči u smislu da su velikim dijelom u istom košu u pogledu onoga zbog čega davor protestuje - iako se nisu borili za isto. da ove scene kod nas možda upravo sprečava i nacionalna podjela i više ideološkog pluralizma, a ne dobra volja političara...
horkesh

#3416 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by horkesh »

General War wrote: Nisam ja to tvrdio, vec kad igraju prljavo, prljavo ce dobiti.
Ispadaju smiješni i neozbiljni. Na kraju, ako oko toga nisu u pravu, prosječni građanin će se zapitati oko koliko drugih stvari nisu u pravu?
dzevad gazibara 1978

#3417 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Mektic kaze da ima neka saznanja o ovome da su ucestvovali specijalci iz Smrdije.
General War

#3418 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:Pa sta, danas sumnjas ko je dao podrsku dragicevicu, sutra za sve ostalo mozes isti kriterijum primjenit...ko god ono procita doce do istog zakljucka.
Nismo mi od jucer, valjda se barem izmedju sebe poznajemo.

Isti profil je ljudi koji u Sarajevu demonstriraju i ovdje koji to podrzavaju.

Ti zaboravio vjecitu konfrontaciju plemenitih kosmopolitskih Bosanaca protiv primitivnih nacionalistickih Bosnjaka - ili patriotskih Bosnjaka protiv izdajnickih jugo-srpskih Bosanaca. Cjelokupna nam se politika svodi na vjecito trvenje crvenih i zelenih. Vjecita rasprava o realnosti jel istina to sto vidim il to sto ti umisljas da jeste,...

Jedan mali dio ljudi i dalje gaji iluzije da je moguce od Srba u BL stvoriti neku makar simbolicnu kriticnu masu koja je za zajednistvo, BiH,... samo zato sto zive u zabludi da samo to spasava BiH. I nema te granice ukusa, postenja, casti,... koju ti nece preci u svom puzanju da privole u svoje kolo nekoga onamo. Ja i dalje tvrdim da covjek demokratski ima pravo vjerovati i u zablude.

Ali u ovom slucaju se cini steta i Davoru i opoziciji u BL. Pitanje je imaju li ti idealisti mozga da to skontaju ili imaju li postenja ako recimo da znaju kako stvari stoje u RS ali ipak na davorovu stetu sebe promoviraju.
Naravno da nismo od jucer, samo si ubacio jako losu kartu jucer sa onom tvrdnjom protiv svega za sta si tvrdio kakvi smo " mi" i hanam oni...primitivno do zla boga.
Ne vidim ja nikakvu stetu a ni pomoc u ovakvom sistemu.
A ljudskost nebi trebala da se veze nizasta pa ni naciju, ali eto tebi i to predstavlja evidentan problem.
NeDirajSirotinju

#3419 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

dzevad gazibara 1978 wrote:Mektic kaze da ima neka saznanja o ovome da su ucestvovali specijalci iz Smrdije.
Nemoj tako pisati jer nema potrebe, nisu ovo klix komentari.
hAZNADAR

#3420 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

NeDirajSirotinju wrote:hAZNADAR druže, ne treba toliko širiti taj pesimizam i depresiju kako se ne može ništa uraditi. Baš zato što je narod u RS-u zakucan na tako primitivne ideje, mislim da mu se treba pomoći, i da se stvari mogu promijeniti.
Tvoja logika je, oni se drže RS-a ko pjan plota i ne popuštaju, i zbog toga treba odustati od bosanstva.
Moja logika je, koliko god se oni jako drže RS-a, mi se trebamo jače držati Bosne i bosanstva i ozbiljno raditi na tome.
To je jarane realnost kakva jeste a ne pesimizam i depresija. Ja u Banjaluci od 91-ve nemam nikakve nade, zablude,... da ce Srbi ikada prihvatiti BiH i Bosnjake.
Jacao ti Bosanstvo ili Bosnjastvo, nacionalizam ili kosmopolitizam,.. isti q za njih - nece nista od toga. Nece ni pomoc od tebe sta god da im se desi.

Ne stvaras ti bosanstvo za njih vec za sebe,.. vrata otvorena za sve zainteresovane.
Ali stvarati neki zajednicki identitet a prvenstveno misliti sta je njima prihvatljivo je stvarno .... :-) ne mogu ni sam naci pravu rijec za to.

Idemo previse u dubinu svega. Ovdje u ovoj temi govorimo o problemima u Banjaluci kojeg oni zele zadrzati samo za sebe i da se mi nikako u to ne mijesamo. Mozemo se suosjecati sa Davorom cisto kao ljudi, bez obzira na naciju, vjeru, idelogiju, politiku,....

Al i tad trebamo imati obzira da mu ne odmazemo. Sta su postigli sarajevski i tuzlanski demonstranti osim sto su promovirali sebe?
Milenkov buraz

#3421 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Milenkov buraz »

hAZNADAR wrote:
NeDirajSirotinju wrote:Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.

Istina, možemo se mi upirati do neba, negirati ovo što piše haznadar ali to je tako. Iskreno ne želim ni ja da živim u istoj državi sa Dodikom i sličnima koji baštine tu ideju. Drugi par cipela je što je ovaj okvir ovakav kakav je.
NeDirajSirotinju

#3422 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

hAZNADAR, upravu si, otišli smo daleko od teme.

Konkretno što se tiče pokazivanja podrške Davoru od strane Sarajlija, Tuzlaka, Zagrepčana, u ovom momentu i u ovakvom raspoloženju u RS-u, jeste kontraproduktivno i ne pomaže mu nimalo. Tu ne možeš zamjeriti narodu koji ljudski šalje podršku, šta ćeš, suosjećamo se i politički ne taktiziramo? Stvari su tako trenutno naštimane da sve što dođe iz Sarajeva momentalno bude dočekano na nož (zahvaljujući Dodiku i njegovom režimu, kud ćeš kad je u nedavnom jednom intervjuu Momčilo Krajišnik izjavio da je Dodik dobar političar ali da treba povući malo ručnu i smanjiti retoriku, mislim wtf?!?).

Davoru je šapnuto da ne ide oštro protiv institucija RS i MUP-a jer je na početku rekao dosta dobrih stvari poput ukidanja MUP RS-a. Pa su ga uhvatili na to tako da mu ništa nije drugo ostalo nego da se dokazuje da je velesrbin, borac, država RS i tako ti fazoni.
Rampage

#3423 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Rampage »

славянин wrote:
Rampage wrote:
славянин wrote: Mora to provjera krvnih zrnaca i potvrda od hodze o prisustvovanju na dzumama - sa tim moze zaokruziti da je bosnjak.
Misliš ako kod vas daju sertifikate o legitimnosti i pripadnosti da je tako i kod nas :-)

Zahebao si se druže, nema tog kod nas.
Pitaj haznadara on ce ti bolje objasniti proces testiranja za potvrdu original bosnjak.
Haznadar tipkao ove nebuloze o potvrdama od hodže i prisustvovanju džumama?

Nemoj podvaljivati nešto što si ti prvi otipkao.
Rampage

#3424 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Rampage »

General War wrote:
Rampage wrote:
Ja, kao otac takođe, sam naveo "nesretni otac Dragičević" u prethodnom postu. Žalim tog čovjeka kao oca, ali ga ne žalim kao osobu. Kraj priče.

To je ono što ti nećeš da vidiš.

Btw, nisi komentarisao zašto je Dragičević dozvolio politiziranje svog slučaja uplitanjem opozicije?
:shock:
Pa jesi li ti branis onu zenu sto kune?
A to za opoziciju, a kome da se Dragicevic obrati kada ga ne jebe ni vlast ni sud PC a da se cuje?
Isao je i Zelji Komsicu, jel i to ne valja?
Šta imam ženu braniti, ne znam ni ko je ni šta je - samo potpisujem ono što je napisala a vezano za stradanje Bošnjaka u agresiji na BiH.

Naravno da sam mišljenja da po njegovu borbu ne valja to što je išao Komšiću. Koji će vrag kod Komšića koji ionako ne zna jel' doš'o ili je poš'o :-)
hAZNADAR

#3425 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by hAZNADAR »

NeDirajSirotinju wrote:hAZNADAR, upravu si, otišli smo daleko od teme.

Konkretno što se tiče pokazivanja podrške Davoru od strane Sarajlija, Tuzlaka, Zagrepčana, u ovom momentu i u ovakvom raspoloženju u RS-u, jeste kontraproduktivno i ne pomaže mu nimalo. Tu ne možeš zamjeriti narodu koji ljudski šalje podršku, šta ćeš, suosjećamo se i politički ne taktiziramo? Stvari su tako trenutno naštimane da sve što dođe iz Sarajeva momentalno bude dočekano na nož (zahvaljujući Dodiku i njegovom režimu, kud ćeš kad je u nedavnom jednom intervjuu Momčilo Krajišnik izjavio da je Dodik dobar političar ali da treba povući malo ručnu i smanjiti retoriku, mislim wtf?!?).

Davoru je šapnuto da ne ide oštro protiv institucija RS i MUP-a jer je na početku rekao dosta dobrih stvari poput ukidanja MUP RS-a. Pa su ga uhvatili na to tako da mu ništa nije drugo ostalo nego da se dokazuje da je velesrbin, borac, država RS i tako ti fazoni.
Izvini ali imam sumnju u ljudsku prirodu sarajevske u tuzlanske podrske. Osim naravno Muriza i blize rodbine, prijatelja gdje malo ko zna kako je njima.

Zasto sumnjam u tu ljudsku podrsku koju spominjes? Kao prvo - izostale su demostracije na mnoge druge tragedije koje nisu nista manje od Davorove. Namjerno ne spominjem nacionalnost zrtava vec cisto ljudskost kako kazes - gdje se niko nije ni pocesao na neke druge tragedije i nepravde.

Drugo - ljudi sami i ne kriju cemu se nadaju. Necemo se lagati.
- Neki se nadaju haosu u Banjaluci misleci da ce tako Dodik tamo pasti,
- Neki podrzavaju Davora samo zato jer misle da sve to moze uzdrmati RS,
- Neki jedva docekali da vide probleme u RS pa da im prodaju pricu o zajednickim problemima nadajuci se zblizavanju, multikulturnoj idili, Bosanstvu u BL, padu nacionalizma, Bakira, .. dakle cisto ideoloski i politicki,

U svim nasim podrskama i radovanjima kada vidimo velike skupove u BL, kako Davor prijeti, dramaticne slike,... ja stvarno vidim vise licnih politickih i ideoloskuih interesa negoli tobozeg ljudskog suosjecanja. Velika vecina je u svemu ovome samo skontala dobru priliku za ovo ili ono.
Post Reply