Porez na neuhljebe u pravilu nece primorati uhljebe da glasaju protiv svojih. Naprotiv, ovim parama ce se isplatiti dodatne beneficije borackoj populaciji i inim uhljebima.KIseljak12 wrote:Alfons Kauders wrote:Nisu care. Njima ne trebaju moj ili tvoj glas da pobijede, vjeruj mi. SDA na ovom moze izgubiti par hiljada glasova, HDZ tek nekoliko stotina. Na izborima ce osvojiti barem 200,000 i 100,000.PeroVelikiZdero wrote:
Pa bas zato, blize se izbori treba se ulizivati svima.
Nas nije malo, toga su svjesni tek sad kad se digla ovolika medijska hajka.
Sa nasim obiteljima to su desetine tisuca glasova, samo od freelancera, a gdje su ovi sto primaju novce iz inozemstva...
Nije bas da su freelanceri glasali za njih prije ovog, pismen je to svijet. Zapravo ja ne znam nijednog koji je za njih. Ja nikad nisam glasao ni za jedne, ni za druge. Nisam debil.
Vjerovatno ce zato i najebat freelanceri, jer nikad i nisu glasali za njih, pa sad mogu i platiti ceh bez da ovi izgube puno glasova.
Mislim da ima puno istine u tvojim rijecima. Freelanceri su do sada predstavljali jednu, da tako kazem, klasu koja je koliko-toliko bila nezavisna od politike i talova s politicarima-mafijasima. Ovo dodje kao harac namijenjen samo njima, da se zna ko je gazda, tj. capo.
Ne samo da SDA i HDZ na ovom nece izgubiti glasove, vec ce i zaraditi poneki.