Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
phillie

#3401 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Ma ja, sad za :izet: se

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
512MB

#3402 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Dozer wrote:XRP je coin i firma koji se bave Ripple-om. Sta je nejasno? :-)
Ovog Dozera se vazda mora ispravljat :D

Firma: Ripple Labs
Protokol: TXRP
Valuta: XRP ili Ripples
512MB

#3403 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Industrialyzer wrote:Dozeru, kako posmatras ovaj pad xrp-a? Da li je ovo klasicna korekcija, pred novi rast ili ipak neka njegova stabilizacija?
Mogul ja? Kakav pad? Kad se popnes stepenicama u par dana na 105. sprat, i sidjes na 103. sprat, jel to pad il hebeno dobar rast?
Tomahawk11
Globalni moderator

#3404 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

phillie wrote:Ma ja, sad za :izet: se

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:( :mrgreen:
Industrialyzer

#3405 Re: Bitcoins

Post by Industrialyzer »

512MB wrote:
Industrialyzer wrote:Dozeru, kako posmatras ovaj pad xrp-a? Da li je ovo klasicna korekcija, pred novi rast ili ipak neka njegova stabilizacija?
Mogul ja? Kakav pad? Kad se popnes stepenicama u par dana na 105. sprat, i sidjes na 103. sprat, jel to pad il hebeno dobar rast?
To je sad filozofsko pitanje, tehnicki gledano, ipak je pad :P A sad ozbiljno, taj odlican rast je bio prava stvar, medjutim, da li je ovo blizu vrhunca xrp-a? Misljenja po netu su podjeljena, dok neki misle da je i ovo prevelika vrijednost za xrp, drugi ocekuju da ce prebaciti 10$.
Bullet Tooth Tony

#3406 Re: Bitcoins

Post by Bullet Tooth Tony »

512MB wrote: Koja je sad poanta u tvom postu, da radis u Fintechu? Ok..
poenta mog posta je da neko ko ce ulagati u XRP dobro razmisli da li treba uloziti u isti ili ne a napisao sam i zasto (da prostudira proizvode firme Ripple) ...

Zao mi je sto si iz svega napisanog samo to izvukao .... Al dobro :thumbup:

Sretno :thumbup:
drndalo

#3407 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Bullet Tooth Tony wrote:
poenta mog posta je da neko ko ce ulagati u XRP dobro razmisli da li treba uloziti u isti ili ne a napisao sam i zasto (da prostudira proizvode firme Ripple) ...

Pa kad vec cackas mecku, zasto ne napises i sam ponesto o tome ?
r_faruk

#3408 Re: Bitcoins

Post by r_faruk »

opinion is divided on a subject :)
Bullet Tooth Tony

#3409 Re: Bitcoins

drndalo wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

Pa kad vec cackas mecku, zasto ne napises i sam ponesto o tome ?
Napisat cu cim uhvatim malo vise vremena .... nije problem i bit ce mi drago :)
Dozer

#3410 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Tomahawk11 wrote:
Dozer wrote:XRP je coin i firma koji se bave Ripple-om. Sta je nejasno? :-)
A :izet: se ti, vidiš da se za :izet: :mrgreen:
A ja, eto, mrtav ozbiljan :lol:
Svaki nagli rast, bilo cega, najcesce u jednom momentu stane, a zatim slijedi neki period stagnacije i blagog pada. Ovo su sve normalni procesi i desavanja s vrijednoscu bilo cega.

XRP se niposto ne moze posmatrati kao nekakva, sta znam... vanzemaljska stvar, nego je sriktno vezan za firmu koja stoji iza njega. Kao i sve ostalo.
A svaka firma ima svoje faze razvoja - nastanak, faza razvoja, faza stagnacije, faza pada. Logicno, svaku od faza prati i vrijednost te firme koja se ogleda u vrijednosti ulozenog kapitala, sredstava za rad i portfolia.
Naravno, kod nekih firmi se ovo sve desi u par mjeseci, a kod nekih traje decenijama, a intenzitet svake faze je razlicit i po snazi/intenzitetu, i po vrijednosti, ali i po vremenu trajanja. Faza rasta je najcesce najduza, a ona znaci i stalno povecavanje vrijednosti, uz povremene sitnije stagnacije i padove do kojih dolazi radi novih ulaganja.

Ako sve ovo gledamo na ovaj nacin, a ja ne zna na koji drugi nacin bih gledao, Ripple je trenutno u fazi razvoja, sto znaci rasta. Samim tim, ovaj trenutni pad je privremenog karaktera i mislim da ce u narednih par dana opet uslijediti malo jaci rast, vjerovatno do 3,5, nakon cega ce opet ici period stagnacije.
Sve zavisi od brzine, ali i kolicine, ukljucenja novih korisnika tehnologije.

Zato, ako neko misli kupovati jos XRP-a, sad je dobar momenat. Sumnjam da ce pasti ispod 2,6 (kupovna). Ako dodje i dotle... Ja maloprije uzeo jos 100 kom., zlu ne trebalo :D
Last edited by Dozer on 08/01/2018 13:33, edited 1 time in total.
512MB

#3411 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Bullet Tooth Tony wrote:

To nema veze sa XRPom nego valjda sa svakim coinom ili akcijom u koji ulazes svoj novac.
512MB

#3412 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Industrialyzer wrote:
512MB wrote:
To je sad filozofsko pitanje, tehnicki gledano, ipak je pad :P A sad ozbiljno, taj odlican rast je bio prava stvar, medjutim, da li je ovo blizu vrhunca xrp-a? Misljenja po netu su podjeljena, dok neki misle da je i ovo prevelika vrijednost za xrp, drugi ocekuju da ce prebaciti 10$.
Ako je imo rast od par hiljada procenata bez skoro ikakve adaptacije (~ 0.1%), sta mislis sta ce onda biti kad (ako) na hiljade financijskih instituta uvedu Ripple
kindlas

#3413 Re: Bitcoins

Post by kindlas »

Nego, je li neko skontao bilo kakav nacin za povuci bilo koji coin na bankovnu karticu bez obzira na proviziju? :) Vidio sam da se pizalo za obratno, kupiti coine sa svojom karticom ali koja korist ako ne mogu vratiti zaradjeno nazad na karticu?
HowForWhom

#3414 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

kindlas wrote:Nego, je li neko skontao bilo kakav nacin za povuci bilo koji coin na bankovnu karticu bez obzira na proviziju? :) Vidio sam da se pizalo za obratno, kupiti coine sa svojom karticom ali koja korist ako ne mogu vratiti zaradjeno nazad na karticu?
advcash - exmo - binance - exmo - advcash - kartica :-D

Provizija ubi :D
Bullet Tooth Tony

#3415 Re: Bitcoins

512MB wrote: Ako je imo rast od par hiljada procenata bez skoro ikakve adaptacije (~ 0.1%), sta mislis sta ce onda biti kad (ako) na hiljade financijskih instituta uvedu Ripple
Moze pitanje (ali normalna konverzacija, bez vidi mu glave, sta ces ti, koja je poenta tvog pitanj itd) .... zasto mislis da ce jedna banka poput recimo Santandera uvesti digitalnu valutu u svoje poslovanje (token/coin) ? Partnership su potpisali za koliko ja znam xCurrent proizvod . Ako pogledas product overview a i solution overview , vidjet ces da se XRP spominje samo na jednom mjestu u jednoj recenici gdje govore kako ce mozda banke smanjiti cost koristenjem XRP-a ....

Od Crypto valuta se bankama dize kosa na glavi jer to znaci decentralizaciju onoga cime se oni bave ...novca ... ali se Blockchainu raduju zbog lakseg procesa i usteda u bilo kojem officu (front middle back) ...
Last edited by Bullet Tooth Tony on 08/01/2018 13:34, edited 1 time in total.
phillie

#3416 Re: Bitcoins

Post by phillie »

@kindlas

kartica->moneypolo->exmo->moneypolo->kartica

provizija nije nesto al verifikacije ubise :D
victom

#3417 Re: Bitcoins

Post by victom »

hahahahaaaa
@Dozer nervozan, pao mu XRP
ova tema zlata vrijedi.
hahahaaaa
Last edited by victom on 01/03/2021 04:18, edited 2 times in total.
HowForWhom

#3418 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Iskusni trejderi, po vasem iskustvu koliko dugo traje pad obicno?
Ima li pravila?
Kad kupiti? :skoljka: :-D
kindlas

#3419 Re: Bitcoins

Post by kindlas »

Pitar_na_motoru wrote:
kindlas wrote:Nego, je li neko skontao bilo kakav nacin za povuci bilo koji coin na bankovnu karticu bez obzira na proviziju? :) Vidio sam da se pizalo za obratno, kupiti coine sa svojom karticom ali koja korist ako ne mogu vratiti zaradjeno nazad na karticu?
phillie wrote:@kindlas
Hvala ljudi. Moji coini su trenutno na myetherwallet, moram ih prebaciti na binance ili exmo da bih obavio trade u drugi coin i onda koristiti advcash ili moneypolo wallet da ih prebacim na karticu? Ili sam nesto pogresno skontao? :D
Puf

#3420 Re: Bitcoins

Post by Puf »

Pitar_na_motoru wrote:Iskusni trejderi, po vasem iskustvu koliko dugo traje pad obicno?
Ima li pravila?
Nije pad, nego korekcija nakon enormnog rasta, sasvim normalna i zdrava pojava. Kad kupit? ... Sad.
victom

#3421 Re: Bitcoins

Post by victom »

Pitar_na_motoru wrote:

Koliko ostane ako npr isplatim 1000 KM na taj način ?
victom

#3422 Re: Bitcoins

Post by victom »

Puf wrote:
Pitar_na_motoru wrote:Iskusni trejderi, po vasem iskustvu koliko dugo traje pad obicno?
Ima li pravila?
Nije pad, nego korekcija nakon enormnog rasta, sasvim normalna i zdrava pojava. Kad kupit? ... Sad.
vidi mu jezika što je plazio na avataru.
lol

Image

kupuj odmah , dok je još jeftino. mmmmm
512MB

#3423 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Bullet Tooth Tony wrote:
512MB wrote: Ako je imo rast od par hiljada procenata bez skoro ikakve adaptacije (~ 0.1%), sta mislis sta ce onda biti kad (ako) na hiljade financijskih instituta uvedu Ripple
Moze pitanje (ali normalna konverzacija, bez vidi mu glave, sta ces ti, koja je poenta tvog pitanj itd) .... zasto mislis da ce jedna banka poput recimo Santandera uvesti digitalnu valutu u svoje poslovanje (token/coin) ? Partnership su potpisali za koliko ja znam xCurrent proizvod . Ako pogledas product overview a i solution overview , vidjet ces da se XRP spominje samo na jednom mjestu u jednoj recenici gdje govore kako ce mozda banke smanjiti cost koristenjem XRP-a ....

Od Crypto valuta se bankama dize kosa na glavi jer to znaci decentralizaciju onoga cime se oni bave ...novca ... ali se Blockchainu raduju zbog lakseg procesa i usteda u bilo kojem officu (front middle back) ...
xCurrent, xRapid i xVia su razliciti servisi za razlicite klijente. Naprimjer xCurrent je "payment process" software za komercijalne banke, dok xRapid cilja provajdere kao PayPal il Visa. Oni svi podrzavaju razlicite metode od XRPa pa do FIAT valuta pa i sve izmedju. Ja mislim da samo za xRapid moras koristit XRP a da za druge mozes birat. Tako da to oni sve transparentno rade i ne nabijaju klijentima XRP na nos. Sta sad Santander tacno i koju kombinaciju koristi nemam blage, al cinjenica da uopste koriste Ripple tehnologiju je za kurs dobra stvar.
512MB

#3424 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ima li pravila?
Nisam trejder al kupim tu i tamo kad mislim da je pad bio posten :)
phillie

#3425 Re: Bitcoins

Post by phillie »

kindlas wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
phillie wrote:@kindlas
Hvala ljudi. Moji coini su trenutno na myetherwallet, moram ih prebaciti na binance ili exmo da bih obavio trade u drugi coin i onda koristiti advcash ili moneypolo wallet da ih prebacim na karticu? Ili sam nesto pogresno skontao? :D
Evo koliko vidim na moneypolo imaju i cryptocurencies deposit/withdrawal (uz dodatnu verifikaciju putem skype-a cini mi se), tako da ako neces trejdati nego samo prebaciti novac sa myetherwalleta, onda kad odradis verifikaciju, mozes direktno na moneypolo, pa onda na karticu....
ali prije svega VERIFIKACIJA :D :D :D

PS. Moneypolo podrzava BTC, LTC i BCH
Post Reply