US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

ultima_palabra

#3401 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

burgundy wrote:.Ovaj je mozda lud,ali ti kaze sta misli.
Jedini problem je što se to mijenja svako malo :D
Point.

#3402 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

burgundy wrote:Hahaha patriota moj,koji navija za nazio i smeta mu seselj brao bosnjo patrioto.
Oh, mati sta izvali i osta ziv. To Seselj navija za "nazio" :lol: ......Kako si izgubljen.
burgundy

#3403 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

Ne kontas.
MMM1977

#3404 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MMM1977 »

LSD wrote:
dezurni_ucenik wrote:
LSD wrote: Narod Amerike želi rasistu za predsjednika, baš kao što je njemački narod svojom voljom izabrao ludog austrijskog kaplara za führera 30-tih godina prošlog vijeka koji je kasnije zapalio citavu Evropu, baš kao što su srpski narod izabrao Balkanskog kapasina za svog Vožda 90-tih prošlog vijeka koji je zapalio citavu bivšu državu.

Volja naroda= demokratija.....a sve po zakonu :wink:
Desničarenje je danas totalno IN i jako poželjno u politici, desnica je i sadašnjost i buducnost - a narod to voli dok bira takve ...ko to ne vidi, taj živi u nekim bajkama.

Ne znam cemu taj blazeni ton koji ti se osjeca u komentaru. :-) . Nekako previse zdravo za gotovo uzimas stvari: Hitler pobjedio - volja naroda, Milosevic pobjedio - volja naroda i jedini argument kojim djelujes da pravdas sve to je - "volja naroda-demokratija".
Hoces reci da nisu došli voljom naroda :shock: da nisu možda vojnim pučem ili prijestolonasljedstvom :mrgreen:
Koliko znamo svi pomenuti su 101% demokratski izabrani, imali su i legalitet i legitimitet kad su dolazili na vlast ;-) druga je stvar šta su kasnije radili.
Volja naroda , dakako.
Kako komentarises ovo:

AMERIČKI burzovni indeks Dow Jones ostvario je rekordan rast nakon pobjede Donalda Trumpa na  predsjedničkim izborima.

Kako javlja Independent, raspoloženje na tržištu dramatično se preokrenulo nakon izbora. Dow već dva dana bilježi rast, a danas je porastao 0.5%. Japanski burzovni indeks porastao je čak 6.7% nakon što je pao 5% dan prije.

Investitori se očito fokusiraju više na Trumpova obećanja o smanjenju poreza i ukidanju birokratske regulative nego na nesigurnost oko međunarodnih trgovinskih sporazuma.

Ironično, američki ekonomist i nobelovac Paul Krugman objavio je na svom blogu komentar u kojem predviđa da se tržišta neće nikad oporaviti od Trumpove pobjede. S neodgovornim i neukim čovjekom na čelu najjačeg svjetskog gospodarstva, u vrijeme dok je svjetsko gospodarstvo još osjetljivo osam godina nakon financijske krize, nova globalna recesija je vrlo vjerojatna, zaključio je Krugman.

U izbornoj noći, činilo se kako burze potvrđuju njegovo predviđanje. Tržišta su "predviđala" pobjedu Clinton pa je Trumpova pobjeda predstavljala značajan šok. Dow je pao za čak 750 bodova te večeri.

Međutim, samo dan nakon Krugmanove objave, Dow je porastao toliko da je u jednom trenutku oborio apsolutni rekord, da bi u vrijeme zatvaranja pao samo nekoliko bodova ispod rekorda, javlja Daily Caller.
Pandakonda

#3405 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

Do koje mjere je to očajno :lol: :lol: :lol:
CNN outs themselves as using their own cameramen as fake protesters
Point.

#3406 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

burgundy wrote:Ne kontas.
Kontam. Ne kontas ti.
jeza u ledja

#3407 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:@ Cissokho, zasto nam ne navedes citate ljudi koje si spomenuo, a u vezi Recesije iz 2000ih i Depresije iz 1920ih na osnovu kojih si izvukao zakljucak da je problem u prevelikom uplitanju vlade, a ne obrnuto? Imam osjecaj da si pogresno interpretirao nesto sto si procitao. A mozda sam i ja. Pa hajde da vidimo na sta mislis.
Nemam citate, gledao sam neka videa, ima ih dosta.Jbga ne mogu sad direktno citirat niti to tako lako naci.Al imaju na youtubu dosta njih.
Znam da Sowell istice da je stopa nezaposlenosti u pocetku depresije bila relativno mala a da je FDR svojim dolaskom na vlast i vecim potezima drzave doveo do naglog pogorsanja i ogromnog porasta nezaposlenosti sto ce se zadrzat sve do kraja II sv.rata.On smatra da se nije uplitalo odmah na taj naci od strane drzave da ta kriza ne bi toliko duboka bila.
Ima on cifre ovo ono al ja ne znam sad napamet.

Jebiga volio bih da mi je memorija bolja pa da sad podastrem sve te podatke al eto koga ineteresuje ima na netu.

I da ne bude zabune, nisam ja neki fridmanovac al pokusavam izbalansirat neke ekonomske mitove.Ako se vec moram odredit vise sam za neki model tzv.rhine capitalism ili social market economy od nekih njemackih teoreticara.
Pa buraz FDR je dosao na vlast 4 godine nakon pocetka depresije, tj. velikog crasha dionica. Znaci Hoover je tu bio predsjednik, a prije njega Coolidge iii...jebiga ne mogu se sjetit. :D Mislim da je to Hoover nesto pokusavao, ali slabo, a ovi njegovi prethodnici pustali sve da propadne. Kao ma sve ce se to samo regulisati. Mislim da je bas Milton Friedman pisao o tim greskama.
Mislim da si ti to pogresno zapamtio, jer kad je FDR dosao bilo je mozda i najgore, i onda je nezaposlenost pocela padati polako dok se nije smirilo pred rat. I to si bili sve big government projects, New Deal sa americkim narodom, itd. I frajer bio toliko popularan da su zbog njega morali uvesti pravilo visestrukih mandata. :D

Kad je Obama uletio vrlo slicno, samo jel na mnogo manjoj razini. Government bailouts, large infrastructure projects, itd.

A ti govoris jebiga Bush trosio javne pare. Pa jeste brate samo ne za obican narod nego za bogatase. Sve je htio privatizovati. A najvise se trosilo na glupe ratove i vojsku, sto je bio glavni cilj neokonzervativaca jos iz ranih 90ih.

Demokrati imaju drugi problem, a to je trosenje para na gluposti, veliki aparat koji je sam sebi svrha, puno budzetlija, znamo vec pricu. A vidio sam i tu stranu price.

Medjutim nacelno, kad vidis ponasanje jednih, pa drugih, nema dileme ko je za obicnog covjeka bolji. Ali eto, ljudi ne kontaju. Za mene je to i smisao politike - ubjedjivanje konzervativaca da je liberalizam za sviju nas bolji. :D :lol:
Ne sad da se budalese s parama, ali neki regulisani kapitalizam, licne slobode, drzava koja obezbjedjuje osnovnu socijalnu i zdravstvenu zastitu i konstantna spremnost na promjene i usavrsavanje sistema. Konzervativci samo tu trebaju sluzit kao korektivni faktor. :D

Ja mislim da se nama non stop servira prica o koristima liberalnog kapitalizma od ljudi koji upravo najvise profitiraju od razlicitih regulacija i ogranicenja. Daj slobodno trziste, ali sa razlicitim zakonima u dvije zemlje. Daj slobodno trziste, ali zatvori granicu ljudima. A kako to moze tako? Sta to znaci, daj nam da kod vas pravimo televizore, vi cete raditi za kikiriki, a mi cemo kuci prodavati televizore za $$. Kad ovaj kaze eee ocu i ja malo da zaradim $$, de me pustite, e onda ne moze? Pa to nije slobodno trziste. Kaze daj da mi kod vas vadimo boksit, kod vas je jeftinije, jer nema zakonskih regulacija za zastitu okolisa. A mi cemo vamo praviti glinicu ili sta li vec i tusiti jeftini aluminij na nasem trzistu. Al cemo zato kod nas napraviti zakone za okolis, vas ko jebe.

To nije slobodno trziste, to je da izvines kurac.
Isto tako kao daj da svi mogu uzet kredit, ha sta fali, sam pao sam se ubio, jel? A to sto ovaj ne zna sta uzima, jer si ti napravio buckuris u kom mozes prodavat muda pod bubrege, to je, jel, samo i iskljucivo njegov problem. Kad ne bude imao da plati, bice problem sviju nas. Kakva je to slobodna ekonomija? Nema toga ba, evo sto i ovi iznad kazu isto, ne postoji nekontrolisani kapitalizam. To je nesto poput komunizma. Ganjas, ganjas, a nikad uganjat. Ha jel. :D

Kae daj ove slobode, daj ono, al nemoj kad mene pritisne. Ne mozes ti zivjet kraj komsije, napravit zid, a on vamo skapa od gladi. I ocekivati da ti nikad nece zakucat na vrata. Mnogi ljudi su bolan bezobrazni pa ne vide koliko ima ljudi kojim treba bar dijelic toga. Kaze Hillary "otvorene granice", kao to uzas katastrofa, NWO. Sta fali otvorenim granicama? Daj boze da ih jednog dana nema nikako.

Ma mislim...komplikovano je sve, i nigdje ne ulazis kao tabula rasa. Sta god da hoces mijenjat, moras uzet u obzir vec postojece probleme.
Historija je konstantan progres, bar u zadnje vrijeme :P, a ovi ljudi poput Trumpa i trumpovaca su samo kocnica tom progresu, koji ce ostati na smetljistu historije kao crna mrlja, kao i svi Republikanci u zadnjih 100 godina osim Reagana i Eisenhowera. Citava plejada ubleha, od GW Busha, preko Nixona, do Hoovera i tih likova iz 20ih.
A vamo imas gromade poput FDR, JFK, LBJ, Woodrow Wilson, Truman, i naravno Obama i Bill Clinton. :skoljka: :D

U stvari i Reagan je kurac bio, ali eto popularan jebat ga. Jedini da je valjo je Ike. :thumbup: A mislim da je i on imao debelih problema sa svojima u stranci. Carter mi je isto jako drag ali su napravili od njega glupana.
jeza u ledja

#3408 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:Do koje mjere je to očajno :lol: :lol: :lol:
Sta je tacno ocajno, ne kontam?

Dobro coek prica.

Gdje ti listas ove twitove? Prije par stranica si rekao da je CNN proglasio Trumpa kao osvajaca najvise glasova? Nigdje to ne nadjoh.
daddy-kool

#3409 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

burgundy wrote: Ovaj je mozda lud,ali ti kaze sta misli.
Ovaj ti kaže šta bi (ti, neko) htio da čuješ.

Vidjećemo da li će ijedno obećanje ispuniti.
daddy-kool

#3410 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by daddy-kool »

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska! :D
burgundy

#3412 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

Point. wrote:
burgundy wrote:Ne kontas.
Kontam. Ne kontas ti.
Vi ne kontati.Nisam reko da seselj navija za nazio,vec ti navijas za taj fasisticki klub,a vamo glumis cistunca.Ili promijeni klub ili pocni navijat za lale.
Pandakonda

#3413 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:Do koje mjere je to očajno :lol: :lol: :lol:
Sta je tacno ocajno, ne kontam?

Dobro coek prica.

Gdje ti listas ove twitove? Prije par stranica si rekao da je CNN proglasio Trumpa kao osvajaca najvise glasova? Nigdje to ne nadjoh.
Nije poenta šta priča, nego da lik uopšte nije obični protestor kako su ga najavili, nego je kamerman od CNN-a kojeg su oni postavili i rekli mu šta da kaže. Nije ga proglasio osvajačem, nego je to njihov prediction (project) da će Trump uzet tu jer je mala razlika a ima još glasova da se prebroji i što su preostali glasovi iz pretežno iz crvenih država (Arizona, Michigan). CNN je sad obrisao taj dio gdje su napisali njihov prediction. Evo kako je bilo i kako je sad:

Image
Image

http://edition.cnn.com/election/results
jeza u ledja

#3414 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:
jeza u ledja wrote:Imas pet ljudi koji nemaju sta pametnije nego da av av i mijau ciju. I one se bore za ono sto zele, guraju se, trpaju se, vise po medijima. Pored njih imas milion ljudi koji nemaju za osnovni zivot, a gledaju ovih 5 i snebivaju se.
Bravo!

Oni imaju prostor u medijima, neki ogroman hype oko njih, kontroverze, njihovi zakoni su najbitniji, iskaču iz paštete, a to što milion nema za osnovni život nije problem. Nisu moj problem cuke, nego svi redom. :D

Prava ovog, prava onog, prava muslimana, prava katolika, prava ateista, prava cukoljubaca, prava hipstera, prava ljubitelja filmova, prava radikala, prava liberala, prava heteroseksualaca, prava homoseksualaca, prava papagaja, prava drveća, prava forumaša (ŠTO ME CHMOLJO BANOVO; A NJEGA NEĆE!?). Jebo ga prava, sve se svelo na prava i diskrimnaciju, a za hljeba se nema!

Zato kad je bal, nek' se i princeza jebe :mrgreen:
Pa oni imaju prostor u medijima zato sto se bore za taj prostor.
I svi drugi koji se bore za svoja prava. A ne da se ceka nesto da s neba padne.

Ne mozes imati problem, nista ne raditi po tom pitanju, i snebivat se sto neko drugi ima manji problem ali i njega pokusava rijesit. Pogotovo ako to tebe ne tangira. Nisi nikako objasnio korelaciju izmedju necijeg hljeba i av av ciju ciju? Ja ovo sto ti govoris samo vidim kao trazenje izgovora.
jeza u ledja

#3415 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:...
Gdje pise da su ga postavili pred kamere i rekli mu sta da prica? :-) Kako si to zakljucio? Lik je kamerman bolan, nije novinar.

Ovo za CNN, znaci neko izmislio, ti prenio tu izmisljotinu?
Pandakonda

#3416 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Gdje pise da su ga postavili pred kamere i rekli mu sta da prica? :-) Kako si to zakljucio? Lik je kamerman bolan, nije novinar.

Ako si gledao klip (pokušavam pronaci full klip jer na ovom klipu kreću direktno od intervjua) lik je rekao kako su na protestu i kako su uzeli random lika iz mase za intervju. Onda na 1:02 voditelj govori kako zna ko je lik (kamerman koji je išao sa njima u afriku). Ovaj voditelj vjerovatno nije znao da "namještaju" intervju i zato je spomenuo da zna kamermana. Kao što sam već rekao, CNN je već poznat po tome da je naklonjen Hillary tako da ovo nije izmišljotina da su ukinuli svoj prediciton i koliko je Trump ustvari blizu da je stigne po tom pitanju (popular vote). Za ove države koje su ostale (Arizona, Michigan) sam naletio na twitteru tako da možemo samo sačekat da vidimo jesu li bili u pravu.

http://www.dailywire.com/news/7905/thes ... rdes-seleh

itd. :-)

Smiješno :-)

Image
jeza u ledja

#3417 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote:
jeza u ledja wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.
Velkoski wrote:Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that :D
Mozete li malo vise elaborirati?

Nije mi jasno, kako cuke uticu na unistavanje planete? :D
Ja ne rekoh da cuke uništavaju planete, ali evo na šta sam mislio :D

Stavljao sam već sinoć ovaj link.

https://www.theguardian.com/commentisfr ... are_btn_fb
Djakma, jesi ti procitao ovaj clanak?
Ovaj clanak prica o sasvim jednom drugom fenomenu, koja ima veze sa ocekivanjima u neoliberalnoj ekonomiji i sistemu vrijednosti. Mahom prica o tome sta je uspjeh u karijeri i kako su postale izopacene eticke vrijednosti zbog toga. Neoliberalizam je nesto sasvim drukcije od socijalnih liberalnih vrijednosti o kojima mi ovdje pricamo, a da te nisam pogresno shvatio govori i tvoj dio o "narusavanju slobode nekog drugog". Ovaj clanak apsolutno nista ne govori o tome, o "prevelikoj slobodi" ili pretjeranoj politickoj korektnosti. Cak u stvari govori da ljudi postaju stoka jedni prema drugim jer se samo gleda poslovni uspjeh u zivotu, u ovom neoliberalnom sistemu vrijednosti, kako oni to nazivaju.
Ono sto ja na forumu mogu najcesce procitati, a o cemu tako elokventno prica i tvoj kolega (:D), je neki otpor liberalizaciji licnih sloboda koje mi privilegovana vecina nije nikad bila ni svjesna, pa svako malo dodje neko da im to objasni. A mi umjesto da kazemo "aha, ok, razumijem, uradicemo, nije problem", mi idemo sa "haj ba sha se foliras, haj mrs". U sustini, radi se o pravu jaceg koje se polako gubi, ali se neki ocajno bore da ih zadrze. (Prava muskaraca, prava bijelaca, prava heteroseksualaca, prava bogatih, prava krscana, prava da radis sta hoces, gdje hoces, jer tvoji preci su to mogli, pa sto ne bi i ti? A to sto je to sve na ustrb drugih ili mimo drugih, to se zaboravlja.)
Helem, clanak je odlican, ali slabo se dotice tvoje price.

Nece ljudi da im neko govori da je privilegovan i to ti je.
burgundy

#3418 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by burgundy »

CNN glasilo demokrata.Jadni su bili tokom citave kampanje u blacenju Trampa.Ali na zalost po njih morat ce ga gledat ko predsjednika naredne 4 godine.
jeza u ledja

#3419 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
jeza u ledja wrote:

Ako si gledao klip (pokušavam pronaci full klip jer na ovom klipu kreću direktno od intervjua) lik je rekao kako su na protestu i kako su uzeli random lika iz mase za intervju. Onda na 1:02 voditelj govori kako zna ko je lik (kamerman koji je išao sa njima u afriku). Ovaj voditelj vjerovatno nije znao da "namještaju" intervju i zato je spomenuo da zna kamermana. Kao što sam već rekao, CNN je već poznat po tome da je naklonjen Hillary tako da ovo nije izmišljotina da su ukinuli svoj prediciton i koliko je Trump ustvari blizu da je stigne po tom pitanju (popular vote). Za ove države koje su ostale (Arizona, Michigan) sam naletio na twitteru tako da možemo samo sačekat da vidimo jesu li bili u pravu.

http://www.dailywire.com/news/7905/thes ... rdes-seleh

itd. :-)

Smiješno :-)

Image
Gledao sam klip. Ne vidim da je sta namjesteno. Nije tajna da je CNN za Clinton. Ne namjesta se tako sto se uhvati kamerman da prica.

Za popular vote je znaci izmisljotina koju ti je bilo mrsko provjeravati. Ne da mi se gledati detalje ali koliko vidim, i cujem, razlika se povecala. Cisto sumnjam da je moze stici.

Savjetujem ti da ne vjerujes svemu sto procitas na twitteru. :D
bole1st

#3420 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

Obama je 2008-me imao 69.5 miliona glasova, dok ce Hilari imati jedva 60, sto je vise od 9 miliona glasova negdje izgubljeno.

Obama je imao 15% vise glasova od Hilari iako je u medjuvremenu broj stanovnika porastao za 5%.

Obzirom na inerciju glasaca u Americi to su strahoviti brojevi, Hilari je izgubila izbore vise nego sto ih je Trump uzeo.
Pandakonda

#3421 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote: Gledao sam klip. Ne vidim da je sta namjesteno. Nije tajna da je CNN za Clinton. Ne namjesta se tako sto se uhvati kamerman da prica.

Za popular vote je znaci izmisljotina koju ti je bilo mrsko provjeravati. Ne da mi se gledati detalje ali koliko vidim, i cujem, razlika se povecala. Cisto sumnjam da je moze stici.

Savjetujem ti da ne vjerujes svemu sto procitas na twitteru. :D
Ne znam za koji dio CNN-a misliš da je izmišljotina ? Na njihovoj stranici sad se može vidjet da je situacija tjesna Trump 47,4% - 47,7 Clinton. Jedino što može biti šuplja jeste koje su države ostale da se prebroje. I sam znaš da je CNN pravio svoje projectione tako da vjerujem da su ukinuli svoj prediction jer je dosta raje počelo pjenit kad su vidjeli da će Trump možda dobit i popular vote (jer je to bio glavni argument anti-trumpovaca da ga čitav narod nije birao). :-)

Krenulo je već :lol:

Image

Par dobrih vijesti :-)
President Assad: Syria is ready to co-operate with Donald Trump

http://www.independent.co.uk/news/world ... 09096.html
Justin Trudeau: Canada Willing to Renegotiate NAFTA with Trump

http://www.breitbart.com/big-government ... fta-trump/
jeza u ledja

#3422 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

@ Pandakonda, o cemu pricas bolan?

Prenio si tweet gdje si napisao da je CNN predvidio pobjedu Trumpa u broju glasova. Ja otisao i pogledao i vidio da se razlika povecala. Juce je bila 0.2%, sad je 0.3%. Razumijes da se radi o vise stotina hiljada glasova?
jeza u ledja

#3423 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:Obama je 2008-me imao 69.5 miliona glasova, dok ce Hilari imati jedva 60, sto je vise od 9 miliona glasova negdje izgubljeno.

Obama je imao 15% vise glasova od Hilari iako je u medjuvremenu broj stanovnika porastao za 5%.

Obzirom na inerciju glasaca u Americi to su strahoviti brojevi, Hilari je izgubila izbore vise nego sto ih je Trump uzeo.
A pazi ovo. Romney je prije 4 godine imao 60.9 miliona glasova. Trump ima 59.7 miliona. Znaci uzeo je 1.2 miliona manje nego njegov Republikanski prethodnik.

Evo gledam ne znam ni hoce li McCaina stici, od 2008e, koji je uzeo 59.9 miliona glasova. Bush je 2004e uzeo 62 miliona. Znaci ispade najmanje glasova za Republikanca od 2000e. Clinton je npr sada uzela vise od Kerryja 2004e. Ali ona nije postala sad predsjednik pa nije vise ni interesantna. :D
bole1st

#3424 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by bole1st »

jeza u ledja wrote: A pazi ovo. Romney je prije 4 godine imao 60.9 miliona glasova. Trump ima 59.7 miliona. Znaci uzeo je 1.2 miliona manje nego njegov Republikanski prethodnik.
To i ja kazem, nije Trump uzeo puno glasova, nego je Hilari uzela malo.
Pandakonda

#3425 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:@ Pandakonda, o cemu pricas bolan?

Prenio si tweet gdje si napisao da je CNN predvidio pobjedu Trumpa u broju glasova. Ja otisao i pogledao i vidio da se razlika povecala. Juce je bila 0.2%, sad je 0.3%. Razumijes da se radi o vise stotina hiljada glasova?
Nije to bio tweet nego su ljudi uradili screenshot sa CNN stranice gdje je CNN napisao kao što si vidio projected winner Trump (u tom trenutku jeste Hillary vodila i ne znam koje su argumente imali da pretpostave da će on na kraju dobit). Par sati poslje toga su to ukinuli (opet ne znam iz kojih razloga). Koji dio nije jasan ? Navodno je ostalo još dosta glasova od vojske. (koja je više naklonjena Trumpu) tako da će tih više stotina hiljada glasova brzo past ako je ovo istina.
Post Reply