Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Hakiz

#3401 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

animals wrote:Pa nece niko normalan u Bosnu kao turista ili useljenik..
jal Kinez, jal Arap.. :D
koja je treca solucija, predlazite..
Okupator?
animals

#3402 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Hakiz wrote:Doduše, možda mi svi griješimo. Možda su svi Arapi kao onaj princ, šeik, šta li, iz filma "Lov na losose u Jemenu".
Sto kaze Sadi....
svi lijepi i muzevni..
ko slike :D
Sanjarko

#3403 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote:
A dobro, kada u BiH odluče bježati, 90% ljudi bježi u tu kršćansko-judejsku evropsku civilizaciju. Uključujući muslimane. Manjina ih bježi na istok.
Vjerovatno ima neki razlog.
Recimo, novinar si bez posla ili si loše plaćen. Šta misliš gdje bi bježao da radiš kao novinar, u Njemačku ili u Tursku. Pa onda si navikao poslije džume na pivo. Bježao bi u Saudiju? Ili si žena pa se pitaš gdje bilo najbolje sa djecom, gdje ne moraš strahovati šta će ti muž i/ili njegova porodica uraditi ako im se nešto kod tebe ne svidi. U Arapske zemlje ili među imperijelne hrišćane?

I kažeš Zapad elita? Hm, pogledavši gdje bi se bježalo, ima tu nešto.
Pa bjezi se i tamo. Ako se ne varam oko cetrdeset miliona stranaca ima koji rade na Srednjem Istoku. Emirati ti imaju mislim osam miliona stranaca, a Saudijska Arabija devet miliona itd. Vidis i oni su elita za nekoga. Jer da nije tako ne bi bilo tolko stranaca u ovim drzavama. Polako ba, valja narod kultivisat, Treba vremena za to, i nas su ovdje kultivisali godinama, i jos nismo skroz kultivisani.

PS. A ovo judejsko u krscansko, nidze veze. Jevreji se u putu sa krscanima sto se tice tradicije, religije itd. nisu sreli. PPS. Europska i zapadna civilizacija je na Rimljanskoj kulturi i tradiciji, pravu itd. zasnovana, ne na krscanskom tome svemu. Ne uci se na Zapadu i Europi krscansko pravo, nego Rimljansko pravo po fakultetima itd. niti krscanski jezik nego Latinski, Rimljanski jezik. ;-)
Hakiz

#3404 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:
Hakiz wrote:
A dobro, kada u BiH odluče bježati, 90% ljudi bježi u tu kršćansko-judejsku evropsku civilizaciju. Uključujući muslimane. Manjina ih bježi na istok.
Vjerovatno ima neki razlog.
Recimo, novinar si bez posla ili si loše plaćen. Šta misliš gdje bi bježao da radiš kao novinar, u Njemačku ili u Tursku. Pa onda si navikao poslije džume na pivo. Bježao bi u Saudiju? Ili si žena pa se pitaš gdje bilo najbolje sa djecom, gdje ne moraš strahovati šta će ti muž i/ili njegova porodica uraditi ako im se nešto kod tebe ne svidi. U Arapske zemlje ili među imperijelne hrišćane?

I kažeš Zapad elita? Hm, pogledavši gdje bi se bježalo, ima tu nešto.
Pa bjezi se i tamo. Ako se ne varam oko cetrdeset miliona stranaca ima koji rade na Srednjem Istoku. Emirati ti imaju mislim osam miliona stranaca, a Saudijska Arabija devet miliona itd. Vidis i oni su elita za nekoga. Jer da nije tako ne bi bilo tolko stranaca u ovim drzavama. Polako ba, valja narod kultivisat, Treba vremena za to, i nas su ovdje kultivisali godinama, i jos nismo skroz kultivisani.

PS. A ovo judejsko u krscansko, nidze veze. Jevreji se u putu sa krscanima sto se tice tradicije, religije itd. nisu sreli. PPS. Europska i zapadna civilizacija je na Rimljanskoj kulturi i tradiciji, pravu itd. zasnovana, ne na krscanskom tome svemu. Ne uci se na Zapadu i Europi krscansko pravo, nego Rimljansko pravo po fakultetima itd. niti krscanski jezik nego Latinski, Rimljanski jezik. ;-)
Ima, bježe sa FIlipina, iz Pakistana, Indonezije i Malezije ka Kataru, UEA i SA. Nešto ne vidim da Poljaci, Nijemci ili Albanci itd bježe na Istok. Na taj "Istok" bježi samo još istočnija sirotinja.
Point.

#3405 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Vizionar 1985 wrote: Pa to je donedavno sve bilo jbt. Kad kazem vi mislim na sve ovdje u Bosni i sire na Balkanu i mislim na Zapadni svijet u koji se svrstavate. Donedavno cak do prije tridesetak godina su vam harale bande razne, mafija, vodili se ratovi, huligani harali itd. Sta mislis kakav je Liverpul itd. recimo bio pedesetih, sezdesetih, sedamdesetih, do devedesetih . Mislis nije bilo huligana, nije bilo bandi, Troterova iz Mucki itd. Zube vam vadili ljudi koji nisu zubari bili uopste itd. Do samo generaciju, dvije prije vase generacije. Ne mislim na dijasporu nego kompletan Zapadni svijet u koji i vi spadate, Balkan citav. Zaboravili ste ba od koga poticete, i profinjili ste se pa sad mislite da ste gospoda oduvijek, a i jeste naspram nas kokuza, seljaka, nepismenih itd. gospoda da se nelazemo, ali zaboravili ste od koga poticete, odakle poticete.

PS. Hiljadu godina u nekom geografskom periodu je onako, ko otkucaj 1 minute na satu ako se ne varam. To je samo dvadesetak generacija. U insekata se generacija i generacija za nasu godinu dana ljudsku smijeni. To su veoma mali vremenski periodi.
Brato, bez uvrede, ti mora da si na nekim bobama. To sto pricas makes no sense, sto bi rekli u Liverpulu pedesetih, sedamdesetih do devedesetih.
Sanjarko

#3406 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote:
Ima, bježe sa FIlipina, iz Pakistana, Indonezije i Malezije ka Kataru, UEA i SA. Nešto ne vidim da Poljaci, Nijemci ili Albanci itd bježe na Istok. Na taj "Istok" bježi samo još istočnija sirotinja.
:lol:

Stotine hiljada Europljana i Amerikanaca rade i zive na Srednjem Istoku. Ko zna tacno kolko. Jos im tuse Europljani i Amerikanci svasta. Najnovije tusenje je bilo kolko ono milijardi vrijednog oruzja SA iz Amerike. Nije ba tako kako se misli. I Ja sam prije tako sve mislio dok nisam poceo o tome svemu razmisljat, i dok nisam misljenje promjenio od judeo-krscanstva, zapadnog svijeta i njegovoj baziranosti kako kazu na tome, o Arapima, Srednjem istoku itd. Evo sad malo Guglo i drugi prije mene isto govorili i na isto misljenje dosli.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2017 17:08, edited 1 time in total.
Sanjarko

#3407 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Point. wrote: Brato, bez uvrede, ti mora da si na nekim bobama. To sto pricas makes no sense, sto bi rekli u Liverpulu pedesetih, sedamdesetih do devedesetih.
Ma ja ba. Na bobama sam i lazem. PS. Jesam na bobama, i lud sam ba ali ne lazem. Ne znam lagat, nisam dobar u laganju, pa zato ne volim lagat ba i ne lazem vec pola i vise zivota. Znam presutit neke stvari ali vecinom u brk sve kazem. Istinu vam govorim ba. A to sto vam se istina ne svidza i sto ste zaboravili kako je prije bilo ba to je drugi par opanaka.
Sanjarko

#3408 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Ma ja ba. Na bobama sam i lazem. PS. Jesam na bobama, i lud sam ba ali ne lazem. Ne znam lagat, nisam dobar u laganju, pa zato ne volim lagat ba i ne lazem vec pola i vise zivota. Znam presutit neke stvari ali vecinom u brk sve kazem. Istinu vam govorim ba. A to sto vam se istina ne svidza i sto ste zaboravili kako je prije bilo ba to je drugi par opanaka.
Malo Guglo mrsko mi dalje. Evo. Sa Vikipedije.
In the long term, violent crime in the United States has been in decline since colonial times. In 1700, the homicide rate is estimated to be over 30 per 100,000 people, dropping to under 20 by 1800, and to under 10 by 1900.[6]

After World War II, crime rates increased in the United States, peaking from the 1970s to the early 1990s. Violent crime nearly quadrupled between 1960 and its peak in 1991. Property crime more than doubled over the same period. Since the 1990s, however, crime in the United States has declined steeply. Several theories have been proposed to explain this decline
Hakiz

#3409 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:
Hakiz wrote:
:lol:

Stotine hiljada Europljana i Amerikanaca rade i zive na Srednjem Istoku. Ko zna tacno kolko. Jos im tuse Europljani i Amerikanci svasta. Najnovije tusenje je bilo kolko ono milijardi vrijednog oruzja SA iz Amerike. Nije ba tako kako se misli. I Ja sam prije tako sve mislio dok nisam poceo o tome svemu razmisljat, i dok nisam misljenje promjenio od judeo-krscanstva, zapadnog svijeta i njegovoj baziranosti kako kazu na tome, o Arapima, Srednjem istoku itd. Evo sad malo Guglo i drugi prije mene isto govorili i na isto misljenje dosli.
Rade. Rade za Siemens, za BMW, za BASF, za svoje vlade, itd. Eventualno neki arhitektonski studio radi projekat nekog nebodera, ostrva i slično. Ne rade za firmu Halila al Sejtanija Ibn Rashida. Za njega rade ovi istočniji istočnjaci.
Sanjarko

#3410 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Govno vizionarsko lazljivo. Tako sam i cascen bio ovdje. Lazem ba. Sto %. Govno vizionarsko lazljivo.
Sanjarko

#3411 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote:
Rade. Rade za Siemens, za BMW, za BASF, za svoje vlade, itd. Eventualno neki arhitektonski studio radi projekat nekog nebodera, ostrva i slično. Ne rade za firmu Halila al Sejtanija Ibn Rashida. Za njega rade ovi istočniji istočnjaci.
A ko sve to placa, pa samim tim i njihove plate i radna mjesta. Ko je placo Energoinvest, Hidrogradnju itd. svojevremeno i dze su ti radnici svi i ta preduzeca svojevremeno radila, i ko ono cetristo miliona dolara dodze Hudrogradnji. Ko kupuje svasta od Amerike i Europljana na Srednjem Istoku. Ko je kupio oruzja u milijardama dolara nedavno iz Amerike u Saudijsku Arabiju i tako plate, radna mjesta itd. u Americi osigurao.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2017 17:28, edited 1 time in total.
Hakiz

#3412 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

animals wrote:
Hakiz wrote:Doduše, možda mi svi griješimo. Možda su svi Arapi kao onaj princ, šeik, šta li, iz filma "Lov na losose u Jemenu".
Sto kaze Sadi....
svi lijepi i muzevni..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/arc ... 94951b.jpg
http://ichef.bbci.co.uk/corporate2/imag ... ny.jpg/976

A još moderan, obrazovan, pažljiv, mudar... svaka majka bi ga za zeta.
Last edited by Hakiz on 13/08/2017 17:29, edited 1 time in total.
Hakiz

#3413 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:
Hakiz wrote:
A ko sve to placa, pa samim tim i njihove plate i radna mjesta. Ko je placo Energoinvest, Hidrogradnju itd. svojevremeno i dze su ti radnici svi i ta preduzeca svojevremeno radila, i ono cetristo miliona dolara dodze Hudrogradnji. Ko kupuje svasta od Amerike i Europljana na Srednjem Istoku. Ko je kupio oruzja u milijardama dolara nedavno iz Amerike u Saudijsku Arabiju i tako plate, radna mjesta itd. u Americi osigurao.
Kada tebe servis u kojem radiš pošalje na adresu da popraviš šporet, radiš li za servis ili za čovjeka koji plaća uslugu servisa za popravak svog šporeta?
Sanjarko

#3414 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote:
Kada tebe servis u kojem radiš pošalje na adresu da popraviš šporet, radiš li za servis ili za čovjeka koji plaća uslugu servisa za popravak svog šporeta?
Radis za oboje tehnicki. Ali da covjek koji placa, ne treba tu uslugu, i da servis ne dobija pare od ljudi za usluge mislis da bi servis placo tvoju platu, samo onako, da sjedis i gladis m-da. Bas kapitalista, u ovom slucaju servis tolki filantrop da ti placa platu a da ti sjedis i gladis m-da i nista ne radis. Drzo bi i kao visak tvoje radno mjesto itd. Cak ni komunisti nisu tolki filantropi ba.
animals

#3415 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Hakiz wrote:
animals wrote:
Sto kaze Sadi....
svi lijepi i muzevni..
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/arc ... 94951b.jpg
http://ichef.bbci.co.uk/corporate2/imag ... ny.jpg/976

A još moderan, obrazovan, pažljiv, mudar... svaka majka bi ga za zeta.
Jesu svi ovako muzevni :D
mislim oni po Bosni..
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3416 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matijevic_Vlado »

ST11 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
ST11 wrote:Ako u Google ukucam "u Mekki po hotelima Bosnjaci najdrazi gosti" ili to ponovim na engleskom, nema potvrde tih rijeci, tako da me zanima, odakle ti podaci. Hvala.
Jesil probao na arapskom? Mislim da se zena zajebavala
insomnia78 wrote::lol:
Zaboravio da moram naznaciti //sarcasm off, da bi neki razumijeli moje rijeci.
Ma ja, ma ja
Dozer

#3417 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Dozer »

Pandakonda wrote:Ovdje svi gledaju Arape kroz prizmu para, a ne razumiju da se neke stvari ne mogu kupiti parama. Imam dosta prijatelja što drže apartmane po jadranu i 90% njih kaže da bi radije imali manje turista nego ovako privlačili svakakve ljude i onda kasnije popravljati štetu (britanci pogotovo). Jedna od tih stvari je tvoj narod i kultura, kao što je kolega rekao gore, arapi su tek prije 2 godine otkrili Bosnu i ovo je za sad samo ispitivanje terena, ali i u tako malo vremena njih se toliko nakupilo da su svuda po gradu i samo je pitanje kada će ih što više početi dolaziti i kada će biti u poziciji da mjenjaju naše norme, "pravila", način života itd. Gledam u Slogi prije par dana ove naše cure se vrte oko svakakvih arapa za piće ili dva dok se oni ponašaju ko da su oslobodili Sarajevo :-) a znam već ogroman broj cura koje su dobile svakakvih "ponuda" od gospode. Ovim tempom Sarajevo će postati sex turizam za arape isto kao što je skoro čitava istočna europa i neke azijske zemlje postale za zapadnjake.
Sarajevo je to vec postalo. Poznajem mladicu koja je vratila frzu jer je dobila ponudu da skokne do Saudije ako je frza. I ona opet postala nevina, otisla u Saudiju, i inkasirala 20-ak milja da joj nakav seik bude "prvi".
Cuo sam za jos slicnih slucajeva, tako da...
Matzan

#3418 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Dozer wrote:
Pandakonda wrote:Ovdje svi gledaju Arape kroz prizmu para, a ne razumiju da se neke stvari ne mogu kupiti parama. Imam dosta prijatelja što drže apartmane po jadranu i 90% njih kaže da bi radije imali manje turista nego ovako privlačili svakakve ljude i onda kasnije popravljati štetu (britanci pogotovo). Jedna od tih stvari je tvoj narod i kultura, kao što je kolega rekao gore, arapi su tek prije 2 godine otkrili Bosnu i ovo je za sad samo ispitivanje terena, ali i u tako malo vremena njih se toliko nakupilo da su svuda po gradu i samo je pitanje kada će ih što više početi dolaziti i kada će biti u poziciji da mjenjaju naše norme, "pravila", način života itd. Gledam u Slogi prije par dana ove naše cure se vrte oko svakakvih arapa za piće ili dva dok se oni ponašaju ko da su oslobodili Sarajevo :-) a znam već ogroman broj cura koje su dobile svakakvih "ponuda" od gospode. Ovim tempom Sarajevo će postati sex turizam za arape isto kao što je skoro čitava istočna europa i neke azijske zemlje postale za zapadnjake.
Sarajevo je to vec postalo. Poznajem mladicu koja je vratila frzu jer je dobila ponudu da skokne do Saudije ako je frza. I ona opet postala nevina, otisla u Saudiju, i inkasirala 20-ak milja da joj nakav seik bude "prvi".
Cuo sam za jos slicnih slucajeva, tako da...

Pa niko ni tebi ne brani da skokneš do Saudije i inkasiraš 20k.
PM72

#3419 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

Bošnjama uvijek kasno dođe iz guzice u glavu.Opkoliše nas naseljima u koje nećemo smjeti zaviriti a sve je dobro dok ih "pucamo" po ušima.Barem glupe Bošnje tako rezonuju.Očevidac sam scene kad je Bošnjo iz auta prodavao maline.Gajba 10 KM.Naišao arap i napravi pokret prstima - ko biva - pošto je.Ovaj diže deset prstiju a ovaj njemu 10 eura.Mislite da je vratio kusur? :lol: Bošnjo svršava od sreće mislići da ga je zajebao...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3420 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

realno i jes ga zajebo
PM72

#3421 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

Tako misli i onaj Bošnjo iz Osenika što je arapima prodao dedovinu za 300 000 KM a njena realna vrijednost nije bila ni 30 000.Sav sretan i "pun para" odmah je kupio novo auto.Ode 50 000.Šta ga briga,ostalo još 250 000.Glavni je baja u selu.Obnoviće kuću i uvesti grijanje na pelet.Ko će više ložit'.Nije prošla ni godina na računu ostalo 100 000.konta da kupi stan u Sarajevu,da vidi asfalta...nakon par godina ostaće bez para,vratiće se ženi Hanifi,prodaće stan da vrati dugove i opet će ložiti drva...i jebavaće arapima majku što su ga zajebali...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3422 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

kako znas, mozda pokrene neki mali biznis, zaposli zenu i djecu, radi i placa porez, pozajmi nesto para bratu ili amidzicu da kupe traktor i prikljucke, naprave pomocne objekte i kupe sto vise stoke mogu kako bi povecali poljoprivrednu proizvodnju ili slicno

uostalom to je 300.000 vise nego sto je imao prije nego je prodao zemlju i 300.000 vise para u drzavi

sto se tice doseljavanja, znaju se propisi i zakoni, vrlo precizni i zahtjevni
svako ko ima zelju, ispuni uslove i ispostuje procedure moze da zivi u bih
HAVANA

#3423 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

PM72 wrote:Tako misli i onaj Bošnjo iz Osenika što je arapima prodao dedovinu za 300 000 KM a njena realna vrijednost nije bila ni 30 000.Sav sretan i "pun para" odmah je kupio novo auto.Ode 50 000.Šta ga briga,ostalo još 250 000.Glavni je baja u selu.Obnoviće kuću i uvesti grijanje na pelet.Ko će više ložit'.Nije prošla ni godina na računu ostalo 100 000.konta da kupi stan u Sarajevu,da vidi asfalta...nakon par godina ostaće bez para,vratiće se ženi Hanifi,prodaće stan da vrati dugove i opet će ložiti drva...i jebavaće arapima majku što su ga zajebali...
Zavisi.Od situacije do situacije.Moj prijatelj ga je kao i svi mi popusio u ratu,krenuo od nule i radio 12 sati dnevno,godinama...Nikad nista trazio,nikad nista dobio od drzave.Kupio plac i pravio par godina prilicno fin objekat ali dosao do krova.Tim tempom ne bi jos za 10 godina a i pukla bi ledja.Zena,2 djece...Izaslo je to nekih 300 do 350 milja...al dalje tesko.Krediti a jos puno ulaganja...Slozio arapu za 800 milja.3 manje firme i djelatnosti sad ima.Osmijeh od uha do uha.U ove 2 godine kako je prodao pozitivno posluje.Nit ga ko moze vise jebavat,nit zavisi od koga osim sebe samog i zene.A vrijedni i sposobni.Onaj kako je uzeo i dan danas stoji nedovrseno.Na kraju ce i to propasti,sto vremenom sto kao ta ko biva firma sto je kupila ,nit posluje ,nit ima prihod.A rashod ima.Ne moze ga vjecno pokrivati ubacivanjem para.Ja stvarno ne znam sta ti ljudi rade.I ja sam mislio i konto sta ovi ljudi rade? Na kraju ovo sto sam ih vidio veze to s mozgom nema.Dodje,ko biva lijepo mu i kupi nesta,i onda to stoji i propada.U mnogo slucajeva.A i sta to mene ili njega briga?To je posao drzave i institucija da brinu o tim stvarima.Ja ,a ni on nikad marke nisam dobio od ove drzave.Nikad nisam ni invalidninu uzeo,ni certifikate,nista...gade mi se.Ne zelim nista od njih,za lijeka im trebalo.A ja cu pare uzeti kako znam i umijem.Opet kazem ne izdajem im nista jer ne zelim ali slijedeci projekat namjenski ide za njih.Dok su ovde.A nece dugo na ovaj nacin...Ko rusi u crnoj gori.Sto se moglo 600milja uzet ,sad ne ide ni za 150.Ko je jamio jamio...
Sanjarko

#3424 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Ja sa 3 sto hiljada ne bi bio vise u Bosni. Oselio bi se negdje drugo. Ima po Hrvatskoj, Srbiji itd. istih te zemlje po istoj cijeni, do 3 deset hiljada. Moze s tim parama i nedze drugdje skoknut. Plus nece zemlju jest. Mislim moze se od zemlje prezivit i zivit ali u Bosni tezak je to zivot. Inace u Bosni je tezak zivot.
PM72

#3425 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by PM72 »

Vizionar 1985 wrote:Ja sa 3 sto hiljada ne bi bio vise u Bosni. Oselio bi se negdje drugo. Ima po Hrvatskoj, Srbiji itd. istih te zemlje po istoj cijeni, do 3 deset hiljada. Moze s tim parama i nedze drugdje skoknut. Plus nece zemlju jest. Mislim moze se od zemlje prezivit i zivit ali u Bosni tezak je to zivot. Inace u Bosni je tezak zivot.
:thumbup:
Locked