Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
beni-bu-man

#3401 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

drunken tiger wrote:
beni-bu-man wrote:Sta je ovo niko u Neum ne ide ccc.....
neum da valja zvao bi se Um, a ne Neum. Ime ti sve govori :D
:lol: :lol: :lol:
Dobar :thumbup:
Raigor Stonehoof

#3402 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

Tomahawk11 wrote:Ama, nije problem ni Neum, nije ni Makarska, nije nijedno mjesto na Jadranu, neka ide gdje ko hoće, nemoj me samo ubjeđivati da je bolje na Jadranu nego u Turskoj, a nisi tamo nikad bio.
Bilo bi mi bezveze da nekom pričam kako je Acapulco bezveze u odnosu na Tučepe, a nisam tamo nikad bio, e, ali da vidiš u Tučepima :mrgreen:
On nikad Real nije gledo a ubjeđuje me da je bolji od Sociedada. Šta ti znaš, kad odeš u Madrid onda se javi :D

mislim, prica ti je nidje veze :P
mali Ninja

#3403 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mali Ninja »

nisam bradat ali smo porodicno isli par puta u novembru na neki mini odmor od 2-4 dana, hotel park u dubrovniku je dovoljan za takvu vrstu avanture, ali mnogi kojima roditelji jos uvijek spremaju prnje i brisu banju iza njih ne vole takav vid odmora jer je to jedini period u godini kada se on osjeca vazno jer opere ves sam, obrise banju, napravi hranu... ali kada vi to svakodnevno radite za svoju djecu i za sebe pa onda jednoatavno pozelite da se odmorite od toga i da NISTA ne radite...
pula je takodje jako dobra, uveliko se osjeca italija, ali dobar odmor, ima se sta obici, lijepe su gradjevine i ambijent...

evo da malo poguram ove fanove hrvatskog primorja...
sumirprimus

#3404 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sumirprimus »

nesto si mu se tomo opako zamjerio :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3405 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote:
On nikad Real nije gledo a ubjeđuje me da je bolji od Sociedada. Šta ti znaš, kad odeš u Madrid onda se javi :D

mislim, prica ti je nidje veze :P
Pa, sad si ti naletio na volej :mrgreen:
Prvi put '97. 8-)

Što je nigdje veze? Nigdje veze je da poredim Acapulco sa Makarskom, Tučepima, Jadranom, nisam tamo nikad bio, e sad, to što sam gledao slike po internetu, čitao o tome, sad ja znam da ne valja :skoljka:

Nije problem gdje ko ide na more, problem je priča.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3406 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

mali Ninja wrote:nisam bradat ali smo porodicno isli par puta u novembru na neki mini odmor od 2-4 dana, hotel park u dubrovniku je dovoljan za takvu vrstu avanture, ali mnogi kojima roditelji jos uvijek spremaju prnje i brisu banju iza njih ne vole takav vid odmora jer je to jedini period u godini kada se on osjeca vazno jer opere ves sam, obrise banju, napravi hranu... ali kada vi to svakodnevno radite za svoju djecu i za sebe pa onda jednoatavno pozelite da se odmorite od toga i da NISTA ne radite...
pula je takodje jako dobra, uveliko se osjeca italija, ali dobar odmor, ima se sta obici, lijepe su gradjevine i ambijent...

evo da malo poguram ove fanove hrvatskog primorja...
U Dubrovnik i jeste ljepše otići nakon ljetne sezone.
Mislim, bio sam i ljeti, ali Dubrovnik je nešto više od sunčanja i kupanja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3407 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

P308 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Labirint wrote:U Kemeru, Kušadasiju i Antaliji ( govorim o mjestima u kojima sam bio) se većina i kupa u bazenima, mislim neka se kupa ko gdje hoće, govorim samo šta sam vidio. Dakle većina... A more uopšte nije loše, istini za volju meni nema taj jadranski šmek ali vjerovatno stvar navike.

Neko bio na Dugom otoku u Hrv ?
Bio sam u Antaliji, i kažem ti da ovo nije istina.
Kraj bazena bude neko ko pije neko piće na ležaljci, kupa se jako mali broj ljudi. Nema potrebe za tim, kad je plaža fantastična.
Doduše, išao sam dalje i naišao na neke hotele koji imaju prilično neuredne plaže, ondje bih se i ja kupao na bazenu, ali ne bih više nikad otišao.
Ne znam zasto se trudim napisati ovo kad je rasprava o Hrvatskoj i Turskoj nemoguca i vjecna :D

Bio u Kemeru, solidna sljuncana plaza, izuzetno, izuzetno cista (odgovorno tvrdim da je cisca nego bilo koja na Makarskoj rivijeri). More cisto, toplo. Istina, nema onu boju i miris Jadrana ali meni to nije smetalo. Nedostatak je velika guzva (podsjeca na Makarsku).
Bio u Alanyi, izvan grada. Plaza losa. Cista ali losa (taman pijesak pa imas utisak da je neuredno i prljavo a nije). More toplo i cisto, vazi isto ko i za Kemer.
Bio u Alanyi u centru grada, kupao se na Kleopatrinoj plazi. Plaza je prelijepa. Ostala mi je bas u sjecanju. Bijeli pijesak, cisto, prije plaze prelijep i velik park a more tirkizno (valjda zbog svijetlog pijeska). To mi je ujedno i naljepsa plaza ali za razilku od gore navedenih koje su samo za goste hotela, ova je javna. More je bilo jako valovito (ne znam je li uobicajno ili je slucajnost).
Ponavljao vec pa evo jos jednom - u bazenu se NIKADA nisam okupao. Iskljucivo more.
Da li je Jadran ljepsi ili ne, to je vec od osobe do osobe ali plaze su mnogo, mnoooogo cisce nego u Hrvatskoj i mislim da to moze potvrditi svako ko je bar jednom bio (bar sto se tice Makarske rivijere).
I ne, nisam samo zderao 24 sata svih 7 dana i sjedio pored bazena. :D Jeo sam normalno :D a ponuda jela je ogrooooomna (sve vrste mesa, morski plodovi, riza i krompir na sve moguce nacine i prilozi od povrca, tjestenina, sve salate koje mozete zamisliti, na desetine vrsta kolaca, voce od kojih dominira lubenica, itd.). Tako da ne krivim ni one sto jednu bez prestanka :D Ali bar nema nosanja pasteta i svaracanja u Lidl :D Iako i u tome ima nesto, moram priznati :D

I u Alanyi se npr. moze vidjeti dosta toga, od tvrdjave koja dominira gradom, preko pecine Damlatas (nisam siguran pise li se ovako) na Kleopatrinoj plazi, itd. Kemer je s druge strane dosta manji ali ima prelijepo uredjene setnice i mislim da bi se upravo Kemer dopao ljubiteljima Makarske rivijere jer neki dijelovi cak podsjecaju na istu (mene bar).

I na stranu sve to. Ja volim Hrvatsku i uvijek se rado vracam. Ako je iko objektivan, onda sam to ja :D I moja plaza je ona u Tucepima ali su je nazalost "unistili" 2017. godine kada je obnovljen hotel Jadran pa gosti zauzimaju naravno naljepsi dio iste. Sjecam se ranih 2000-tih kada skoro nikoga nije bilo tu. E to je bio uzitak. I sada su manje guzve nego na ostalim plazama ali se opet moras potruditi da nadjes mjesto. Lijepe su i ostale plaze u Tucepima ali ova je oduvijek bila moja.

Image

Nemoj zajebavati, pa na 4 km plaze u Tucepima, moze se naci uvijek mjesta. Sva je predobra, mada su neki dijelovi koje su hoteli pikirali za nijansu bolji, ali generalno je predobra plaza, od kamene, kraja, donjeg ratca pa do dračevica. A da ne pricamo da veci dio od 4 km plaze ima prirodnog hlada od borovine. :mrgreen:

Za Kemer kazu da je solidna kopija Makarske rivijere. :mrgreen:
Akibh

#3408 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Akibh »

Raigor Stonehoof wrote:
Tomahawk11 wrote:Između ostalog, nije loše ni kad te izgotive, onda tek postaneš alergičan na partizansko ljetovanje i hvatanje mjesta sa peškirom u 6 ujutro.
Jos jedan od mitova prosjecnog turkofila :D nikad u zivotu mi se nije desilo da odem na plazu i da nema mjesta u hladu. A nikad ne odem prije podne. Da je guzva, jest, al mjesta za dva peskira se uvijek moze nac.
Gdje, u Makarskoj?
Haj nemoj za.jebavati
P308

#3409 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

konektovan wrote:

Nemoj zajebavati, pa na 4 km plaze u Tucepima, moze se naci uvijek mjesta. Sva je predobra, mada su neki dijelovi koje su hoteli pikirali za nijansu bolji, ali generalno je predobra plaza, od kamene, kraja, donjeg ratca pa do dračevica. A da ne pricamo da veci dio od 4 km plaze ima prirodnog hlada od borovine. :mrgreen:

Za Kemer kazu da je solidna kopija Makarske rivijere. :mrgreen:
Moze se naci mjesto, samo nije onako kako je bilo :( A ova plaza hotela Jadran je meni toliko fascinantna da kad iznajmim sobu na suprotnom kraju Tucepa (npr. u Kamenoj) ne bude mi mrsko prosetati do Jadrana. Ima jedna lijepa kuca ondje iza hotela Neptun, nekad ljetovao tu, dok je bio ziv dedo pa blizu plaza i onaj fin restorancic (Tenis) ... a sad snaha preuzela kucu pa cijene digla u nebo :D Soba bila 40 eura, prosle godine 60 ... ove je mozda i 80 :D Da, i to soba a ne apartman :shock:
Raigor Stonehoof

#3410 Re: Gdje na more? - 2018

Akibh wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Tomahawk11 wrote:Između ostalog, nije loše ni kad te izgotive, onda tek postaneš alergičan na partizansko ljetovanje i hvatanje mjesta sa peškirom u 6 ujutro.
Jos jedan od mitova prosjecnog turkofila :D nikad u zivotu mi se nije desilo da odem na plazu i da nema mjesta u hladu. A nikad ne odem prije podne. Da je guzva, jest, al mjesta za dva peskira se uvijek moze nac.
Gdje, u Makarskoj?
Haj nemoj za.jebavati
jeste, u makarskoj.
JavierBosnia

#3411 Re: Gdje na more? - 2018

Post by JavierBosnia »

Ajde raja kratko jasno, par prijedloga mi dajte.
Odlazak sa porodicom, da se navece gdje ima izaci, pice popiti, pojesti, prosetati. CG me zanima
Bio do sad u Zaostrogu, prosle godine promjenim i odem u Dobre Vode, nije bilo lose, mozda jos nekih destinacija po CG?

Izbjegao bih Ulcinj sto je daleko i te plazr mi se ne svidjaju, i ove dijelove sto imaju luke pa je prljavo, to sam malo citao po forumu. Gdje onda?
shheff

#3412 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shheff »

Split, Zadar lijep stari dio, dosta ima za vidjeti
Sela oko Splita, Zadra skuplja od centra ovih gradova za hranu, pice..
Split Poljud vrhunska atmosfera na utakmici, kompletne porodice, nevjerovatan zar, kao religija, ogromna gledanost, Hajduk nista bolji od premijerligasa tj. ocajan
Omis-Split-Trogir guzve katasrofa, policije nigdje, kilometarske kolone, katasrofa su neozbiljni
Omis-Duce prelijepe pjescane plaze i krajolik
Ostalo oko Splita- Zadra vecnom plaze od sitnih kamencica, nadje sd negdje i pjescana
Zadar-Split imaju dobre trzne centre
Funpark Mirnovec dobar-solidan, koliko vrijedi pitanje je
Zadar i okolina skoro svugdje sve se placa, parking-u bas malim mjestima nije problem, tusevi, a negdje i ulaz na plazu
Split i okolina, na plazama nadjem parking uz cestu da se ne placa, tusevi se uglavnom ne placaju
Istra nije skuplja od ostatka Hr, najbolji ljudi su gore, atmosfera, osjecaj ugodnosti, Pula odlicna, plaze, parking zavisi,
Rijeka dobar grad, karneval je dozivljaj, plaze izvan grada, ima odlicnih
Brijuni odlicni-na prvu mozda malo poskupi, Arena-koncert, isto kao Brijuni
Rovinj-mala Venecija, prelijepo, moje iskustvo tesko naci parking
Odlican aquapark Istralandia kod Novigrada, vrijedi
Parking u centrima u hr je ok do max 7-8kn sto je kao i u Sa

Tripadvisor ako nemas koga da te uputi i izbjegnes preskupe budale sa nikakvom hranom, samo sto je na najbolje ocjenjenim velika guzva.

Npr. ove godine beach bar Shooko gdje sam pio kafu na plazi m.cevapi-petica 52ili57kn a veliki-desetka 72kn GLUPANI
Pizza Antula Omis dobra, a cijena podnosljiva velika 50-60kn (1-2osobe), Jumbo oko 110kn (3-4osobe)
SCC zadnji sprat hrana pojam za trzne centre u Splitu fast-food, kvalitet nikakav a cijene duple nego u SCC-u
Konobe za veceru a da nije piletina(80-100kn), samo gl. jelo min 120kn, u Rovinju npr riba bila 100kn

Dakle Istra od hr, u Dalmaciji se osjeti vecinom da smo im svi iz BiH manje vrijedni, cak i ovi sa kamenjara koji se trude biti veci Hrvati od njih
Last edited by shheff on 02/08/2018 09:21, edited 7 times in total.
Rugafet

#3413 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Rugafet »

Ja idem Neum godinama i zadovoljan sam. 25KM placam privatni smjestaj novogradnja, sve je bas cisto (garaza, balkoncina, klima, wifi, big screen, sve u cijeni) 34,3 metra od plaze, plus imam izbor sa jedne strane samo sici do mora niz 20tak stepenika i buc. Kaljuzam se po cijeli dan, prdim i pisam u moru. NIkakav 'nocni zivot i ludila' do 5 ujutro me ne zanimaju, samo kupanje, izlezavanje i navecer ja i skvo cuganje na balkonu, i tako u krug sest noci. Milina. Sto se tice cijena one su odlicne, malo je skuplje bas tik uz plazu po onim granapcicima ali nista toliko opasno. Kafa 1,5 KM 8 metara od plaze, sladoled 1 KM, kebab 5 i sl. Plaza normalno mogla bi bit i bolja ali sta je tu je, bacim peskir na stratesko mjesto i to je to, more je cisto sto je najbitnije.
MaxPayne

#3414 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MaxPayne »

I ja ljetujem u Neumu.Sobu plaćam 30 km,čisto,dobar pogled,nije daleko od mora.Nema se za Zrća,Turske i sl.Jednom bio u hotelu Sunce i nikad više,spoj modernog i komunističkog ugođaja,neljubazni radnici,doručak jadan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3415 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

MaxPayne wrote:I ja ljetujem u Neumu.Sobu plaćam 30 km,čisto,dobar pogled,nije daleko od mora.Nema se za Zrća,Turske i sl.Jednom bio u hotelu Sunce i nikad više,spoj modernog i komunističkog ugođaja,neljubazni radnici,doručak jadan.
Fakat su zaostali u prostoru i vremenu :mrgreen:
Rugafet

#3416 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Rugafet »

MaxPayne wrote:I ja ljetujem u Neumu.Sobu plaćam 30 km,čisto,dobar pogled,nije daleko od mora.Nema se za Zrća,Turske i sl.Jednom bio u hotelu Sunce i nikad više,spoj modernog i komunističkog ugođaja,neljubazni radnici,doručak jadan.
Ma nije da se nema za Zrca i sl. jednostavno meni to nije to. Neum mi je bas taman, jadran je jadran isti i u Dubrovniku i u Neumu (na kupanje mislim) e sad ako je i finansijski momenat na mojoj strani onda super.

Je li se ono iznad htela Zenit gradi jos neki hotel znas li ako si bio u tom dijelu?
MaxPayne

#3417 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MaxPayne »

Rugafet wrote: Je li se ono iznad htela Zenit gradi jos neki hotel znas li ako si bio u tom dijelu?
nisam se tu penjao,koliko sam uspio vidjeti hotel Zenit se preuređuje(Bingo kupio,još se drve oko toga)
Last edited by MaxPayne on 02/08/2018 10:20, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3418 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Image
beni-bu-man

#3419 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

cuj to naplacuju lezaljku i suncobran posebno :izet:
MaxPayne

#3420 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MaxPayne »

obrok 10 kerma ako ćeš te hamburgere i pomfrit jesti,ali kome je do toga na moru :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3421 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
Rugafet

#3422 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Rugafet »

Tomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
Gdje treba milja po glavi za 7 dana? Mislim ono mozes ti potrosit i deset milja po glavi
Altsa

#3423 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Altsa »

Tomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
pretpostavljam da mislis na hotel. jer privatno ne treba.
Raigor Stonehoof

#3424 Re: Gdje na more? - 2018

Gdje bolan? :D
beni-bu-man

#3425 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Rugafet wrote:
Gdje treba milja po glavi za 7 dana? Mislim ono mozes ti potrosit i deset milja po glavi
sve zavisi kako ko ljetuje, imas raje ode dole i ide po marketima/supermarketima kuha u apartmanu a imas i raje koja to ne cini koja ode cisto na odmor
Post Reply