drunken tiger wrote:neum da valja zvao bi se Um, a ne Neum. Ime ti sve govoribeni-bu-man wrote:Sta je ovo niko u Neum ne ide ccc.....
Dobar
Moderator: anex
drunken tiger wrote:neum da valja zvao bi se Um, a ne Neum. Ime ti sve govoribeni-bu-man wrote:Sta je ovo niko u Neum ne ide ccc.....
On nikad Real nije gledo a ubjeđuje me da je bolji od Sociedada. Šta ti znaš, kad odeš u Madrid onda se javiTomahawk11 wrote:Ama, nije problem ni Neum, nije ni Makarska, nije nijedno mjesto na Jadranu, neka ide gdje ko hoće, nemoj me samo ubjeđivati da je bolje na Jadranu nego u Turskoj, a nisi tamo nikad bio.
Bilo bi mi bezveze da nekom pričam kako je Acapulco bezveze u odnosu na Tučepe, a nisam tamo nikad bio, e, ali da vidiš u Tučepima
Pa, sad si ti naletio na volejRaigor Stonehoof wrote:
On nikad Real nije gledo a ubjeđuje me da je bolji od Sociedada. Šta ti znaš, kad odeš u Madrid onda se javi
mislim, prica ti je nidje veze
U Dubrovnik i jeste ljepše otići nakon ljetne sezone.mali Ninja wrote:nisam bradat ali smo porodicno isli par puta u novembru na neki mini odmor od 2-4 dana, hotel park u dubrovniku je dovoljan za takvu vrstu avanture, ali mnogi kojima roditelji jos uvijek spremaju prnje i brisu banju iza njih ne vole takav vid odmora jer je to jedini period u godini kada se on osjeca vazno jer opere ves sam, obrise banju, napravi hranu... ali kada vi to svakodnevno radite za svoju djecu i za sebe pa onda jednoatavno pozelite da se odmorite od toga i da NISTA ne radite...
pula je takodje jako dobra, uveliko se osjeca italija, ali dobar odmor, ima se sta obici, lijepe su gradjevine i ambijent...
evo da malo poguram ove fanove hrvatskog primorja...
P308 wrote:Ne znam zasto se trudim napisati ovo kad je rasprava o Hrvatskoj i Turskoj nemoguca i vjecnaTomahawk11 wrote:Bio sam u Antaliji, i kažem ti da ovo nije istina.Labirint wrote:U Kemeru, Kušadasiju i Antaliji ( govorim o mjestima u kojima sam bio) se većina i kupa u bazenima, mislim neka se kupa ko gdje hoće, govorim samo šta sam vidio. Dakle većina... A more uopšte nije loše, istini za volju meni nema taj jadranski šmek ali vjerovatno stvar navike.
Neko bio na Dugom otoku u Hrv ?
Kraj bazena bude neko ko pije neko piće na ležaljci, kupa se jako mali broj ljudi. Nema potrebe za tim, kad je plaža fantastična.
Doduše, išao sam dalje i naišao na neke hotele koji imaju prilično neuredne plaže, ondje bih se i ja kupao na bazenu, ali ne bih više nikad otišao.![]()
Bio u Kemeru, solidna sljuncana plaza, izuzetno, izuzetno cista (odgovorno tvrdim da je cisca nego bilo koja na Makarskoj rivijeri). More cisto, toplo. Istina, nema onu boju i miris Jadrana ali meni to nije smetalo. Nedostatak je velika guzva (podsjeca na Makarsku).
Bio u Alanyi, izvan grada. Plaza losa. Cista ali losa (taman pijesak pa imas utisak da je neuredno i prljavo a nije). More toplo i cisto, vazi isto ko i za Kemer.
Bio u Alanyi u centru grada, kupao se na Kleopatrinoj plazi. Plaza je prelijepa. Ostala mi je bas u sjecanju. Bijeli pijesak, cisto, prije plaze prelijep i velik park a more tirkizno (valjda zbog svijetlog pijeska). To mi je ujedno i naljepsa plaza ali za razilku od gore navedenih koje su samo za goste hotela, ova je javna. More je bilo jako valovito (ne znam je li uobicajno ili je slucajnost).
Ponavljao vec pa evo jos jednom - u bazenu se NIKADA nisam okupao. Iskljucivo more.
Da li je Jadran ljepsi ili ne, to je vec od osobe do osobe ali plaze su mnogo, mnoooogo cisce nego u Hrvatskoj i mislim da to moze potvrditi svako ko je bar jednom bio (bar sto se tice Makarske rivijere).
I ne, nisam samo zderao 24 sata svih 7 dana i sjedio pored bazena.Jeo sam normalno
a ponuda jela je ogrooooomna (sve vrste mesa, morski plodovi, riza i krompir na sve moguce nacine i prilozi od povrca, tjestenina, sve salate koje mozete zamisliti, na desetine vrsta kolaca, voce od kojih dominira lubenica, itd.). Tako da ne krivim ni one sto jednu bez prestanka
Ali bar nema nosanja pasteta i svaracanja u Lidl
Iako i u tome ima nesto, moram priznati
![]()
I u Alanyi se npr. moze vidjeti dosta toga, od tvrdjave koja dominira gradom, preko pecine Damlatas (nisam siguran pise li se ovako) na Kleopatrinoj plazi, itd. Kemer je s druge strane dosta manji ali ima prelijepo uredjene setnice i mislim da bi se upravo Kemer dopao ljubiteljima Makarske rivijere jer neki dijelovi cak podsjecaju na istu (mene bar).
I na stranu sve to. Ja volim Hrvatsku i uvijek se rado vracam. Ako je iko objektivan, onda sam to jaI moja plaza je ona u Tucepima ali su je nazalost "unistili" 2017. godine kada je obnovljen hotel Jadran pa gosti zauzimaju naravno naljepsi dio iste. Sjecam se ranih 2000-tih kada skoro nikoga nije bilo tu. E to je bio uzitak. I sada su manje guzve nego na ostalim plazama ali se opet moras potruditi da nadjes mjesto. Lijepe su i ostale plaze u Tucepima ali ova je oduvijek bila moja.
Gdje, u Makarskoj?Raigor Stonehoof wrote:Jos jedan od mitova prosjecnog turkofilaTomahawk11 wrote:Između ostalog, nije loše ni kad te izgotive, onda tek postaneš alergičan na partizansko ljetovanje i hvatanje mjesta sa peškirom u 6 ujutro.nikad u zivotu mi se nije desilo da odem na plazu i da nema mjesta u hladu. A nikad ne odem prije podne. Da je guzva, jest, al mjesta za dva peskira se uvijek moze nac.
Moze se naci mjesto, samo nije onako kako je bilokonektovan wrote:
Nemoj zajebavati, pa na 4 km plaze u Tucepima, moze se naci uvijek mjesta. Sva je predobra, mada su neki dijelovi koje su hoteli pikirali za nijansu bolji, ali generalno je predobra plaza, od kamene, kraja, donjeg ratca pa do dračevica. A da ne pricamo da veci dio od 4 km plaze ima prirodnog hlada od borovine.![]()
Za Kemer kazu da je solidna kopija Makarske rivijere.
jeste, u makarskoj.Akibh wrote:Gdje, u Makarskoj?Raigor Stonehoof wrote:Jos jedan od mitova prosjecnog turkofilaTomahawk11 wrote:Između ostalog, nije loše ni kad te izgotive, onda tek postaneš alergičan na partizansko ljetovanje i hvatanje mjesta sa peškirom u 6 ujutro.nikad u zivotu mi se nije desilo da odem na plazu i da nema mjesta u hladu. A nikad ne odem prije podne. Da je guzva, jest, al mjesta za dva peskira se uvijek moze nac.
Haj nemoj za.jebavati
Fakat su zaostali u prostoru i vremenuMaxPayne wrote:I ja ljetujem u Neumu.Sobu plaćam 30 km,čisto,dobar pogled,nije daleko od mora.Nema se za Zrća,Turske i sl.Jednom bio u hotelu Sunce i nikad više,spoj modernog i komunističkog ugođaja,neljubazni radnici,doručak jadan.
Ma nije da se nema za Zrca i sl. jednostavno meni to nije to. Neum mi je bas taman, jadran je jadran isti i u Dubrovniku i u Neumu (na kupanje mislim) e sad ako je i finansijski momenat na mojoj strani onda super.MaxPayne wrote:I ja ljetujem u Neumu.Sobu plaćam 30 km,čisto,dobar pogled,nije daleko od mora.Nema se za Zrća,Turske i sl.Jednom bio u hotelu Sunce i nikad više,spoj modernog i komunističkog ugođaja,neljubazni radnici,doručak jadan.
nisam se tu penjao,koliko sam uspio vidjeti hotel Zenit se preuređuje(Bingo kupio,još se drve oko toga)Rugafet wrote: Je li se ono iznad htela Zenit gradi jos neki hotel znas li ako si bio u tom dijelu?
Gdje treba milja po glavi za 7 dana? Mislim ono mozes ti potrosit i deset milja po glaviTomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
pretpostavljam da mislis na hotel. jer privatno ne treba.Tomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
Gdje bolan?Tomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.
sve zavisi kako ko ljetuje, imas raje ode dole i ide po marketima/supermarketima kuha u apartmanu a imas i raje koja to ne cini koja ode cisto na odmorRugafet wrote:Gdje treba milja po glavi za 7 dana? Mislim ono mozes ti potrosit i deset milja po glaviTomahawk11 wrote:Uglavnom, treba ti milja po glavi da se provučeš kroz iglene uši za 7 dana.