Libiju je razvalio Gadafi. Irak je razvalio Sadam. Siriju sada razvaljuje Asad. To zapamti.Kikibombona wrote: Jucer je Ivo Komsic rekao da su Amerikanci prezadovljni Dejtonom. To je njihov najbolji vanjskopoliticki politicki projekat ikada. Osigurali su mir. Napravili su ustav koji 20 godina odrzava mir. U Iraku su napravili totalni haos. Tu zemlju treba odmah rasformirati, mira nikada nece biti. Libiju su isto razvalili. Nema ni tamo nikakve buducnosti. U Siriji podrzavaju ekipu u cijem timu igra Al Kaida. Znaju li to zrtve 11.09.? Politika Amerike u Siriji je izrazito destruktivna. Kada saberes i oduzmes, posijali su neuporedivo vise zla od Rusa. Dakle, sve se svodi na mogucnosti.
Diktatori razvaljuju svoje zemlje. Nije nicija tudja duznost do njihova brinuti se o svojoj zemlji. Stupanjem sa pogresnim ljudima u partnerstvo pogotovo.
I Saudiju ce razvaliti njihova aristokracija, na isti nacin.
Kakva bolan politika Amerike u Siriji izrazito destruktivna? Kakva besmislena konstatacija. Amerika je najmanje bitan igrac u Siriji.
Niko nije bio prisiljen pratiti angazman Amerike u Iraku. Ne pricaj besmislice.Kikibombona wrote:Mozemo i to porediti. Zapad je bio prisiljen pratiti angazman Amerike u Iraku, iako je napad pokrenut pod laznim optuzbama. Sjeti se 'ili ste sa nama ili ste protiv nas'. Rusija nema takav odnos sa Bjelorusijom, Azerbejdzanom, Kazahstanom ili Armenijom. Americka intervencija bilo gdje povlaci evropske pudlice, dok Rusi ne vode sa sobom Bjeloruse, Azere, Kazahstance i druge po Siriji ili Ukrajini.
Kakav posteni policajac? To si ti izjavio. Ne ja. Naravno da Amerika radi za svoj interes. No govorim ti da se taj interes mnogo cesce podudara sa interesima regije o kojoj se radi. Dugorocno. No ako ne znas, ne zelis, hoces da si baja u svom selu, onda nastupa problem.Kikibombona wrote:Amerika ne rjesava probleme, Amerika radi za svoj interes, koji nekad otkloni a nekad produbi problem. To je krvolocna borba za veci uticaj, nikakva bajka o 'postenom svjetskom policajcu' stari moj. Americka vanjska politika je zla i podmukla.
Kad je bio sah u Iranu, americki CBS ili tako neko izbaci intervju sa njim gdje ga novinar otvoreno proziva za zlocine, mucenja. Pitam se da li RT (posto ti to pratis
Imas Siriju pa na njoj palamudi o ihvanijama i selefijama dok se boje ne rastope. Postedi me zivota ti i ti i tebi slicni beskonacnog supljiranja o tome.Kikibombona wrote:I ovo zadnje je supljak. Amerika je bliski saradnik sa Saudijskom Arabijom, sponzorom selefijske ideologije zla. Bliski su sa Katarom, sponzorom ihvanijske ideologije zla. Dakle, direktno pomazu jacanje selefijskog i ihvanijskog ekstremizma, sto razara kompletan Bliski istok. Amerika je dobro uredjena zemlja, za pozeljeti, ali je vanjska politika podla i zla, za interes su spremni na sve, ne prezaju ni od cega. Tako da, krvavi su ti njihovi dolari, u dobroj mjeri.
O Rusima ne mislim nista dobro. Lijepo kazem, veoma je izgledno da bi bili gori od Amerikanaca da su na njihovom mjestu. Imao sam vise rasprava sa rusofilima na ovom forumu. Ne mogu ni jedne ni druge propagande.
PS: Sad sam se sjetio da si ti jedan od te ekipe. Sjo s kim ja raspravljam.