Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post Reply
mg

#3401 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mg »

Vako politicari svaki dan lupetaju do mile volje.

Mlate praznu slamu...
Matzan

#3402 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Matzan »

Ma zna on, samo se nije dobro naspavao... :oops: :lol:
Lug

#3403 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Lug »

a vas to nesto plaho pogodilo :D
Haris.ba

#3404 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Haris.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:
JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Apelacija Ustavnom sudu BiH na Odluku o pritvoru je nešto što Ustavni sud ne bi ni trebao razmatrati.
a zašto?

nemoj esejski, konkretno, u par rečenica.
Vrlo su jasne ingerencije Ustavnog suda BiH.

Ustavni sud se ne bavi odlukama, već presudama, i to onima kojima se prekrši Ustav.
Jesu to na (tajnom) Savjetu donijeli takvu odluku? :-D

http://80.65.85.104/home/wp-content/upl ... ET_SDA.pdf
vee-jay

#3405 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:
vee-jay wrote:Odgovor: Na strateskim mjestima njihovi ljudi.
otkud ti?
ko ja ili ti ljudi -> i jendno i drugo: uvijek bili tu :D
vee-jay

#3406 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by vee-jay »

It_is_a_Leclerc wrote:
vee-jay wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir nema ništa s ovim igrokazom. Jer je njemu u interesu da mu preživi koalicija. Iz njegovih nastupa poslije hapšenja je bilo jasno da se prepao, pa brat-bratu, koliko i Radončić. Zato i ovo, excuse my french, namudavanje sa "unutarbošnjačkim dogovorima". Ko je utamničio Fahrudina, još uvijek se ne zna. Da l' su Gatačani, da l' Ameri bijeli. Ono što se, doduše, zna je da to nisu nesposobni anti-hidžab warriorsi iz Suda i Tužilaštva koji se, oh gorke li isitine, ni počešali nisu što je država Srbija, dakle MUP druge države, oduzeo lične dokumente nekom Avdiću i uslovljavaju ga da će mu ih vratiti "nakon što videolinkom svjedoči u slučaju protiv Nasera Orića". Ima li tu pritiska na svjedoke, ili možda na nedodirljivost veleispravnog Medžidinog kadiluka, ostat će misterij.

P.S. Apelacija Ustavnom sudu temeljem odluke o pritvaranju ?! You must be kidding me. :lol:
Ma bjazi, cuj njemu u interesu da prezivi koalicija. :D

Zasto bi mu bilo vazno da koalicija prezivi?

Cetiri godine bili sa SDPom u vlasti a bili posvadjani - i nakon toga pobjedili na izborima. Pa 15 godina gledamo kako SDA jedino moze prezivjeti dok urusava "koalicione partnere" jer im je to jedina isprika za nerad i najvaznija strategija za skretanje paznje sa sopstvenih kriminalnih poteza. Ono za sto su im trebale godine u vezi sa SBiH, SDP i DF - ovaj put su uspjeli sa SBB jednim jedinim potezom. SBB ovim pada na nivo SBiH a Radoncic nikad vise nece imati ni priblizno tako jaku potporu u narodu kao do sada - znaci najjaci rival Bakira I. to vise nije.

Naravno Bakir nije njemu nista "namjestio" nego ga je samo navuk'o ko prvacica.
Opet precjenjujete Bakira Izetbegovića, i od njega, kao realno vrlo vrlo skromnog i netalentovanog minder političara, pravite, u najmanju ruku, nekog Nixona.

Bakiru Izetbegoviću je u interesu da koalicija preživi, jer su 2010. skontali da će, ako ne budu ispunjavali obećano, izgubiti izbore. Doduše, tada ih je SDP jednom paradom mladog Lagumdžije spasio iz gol auta, ali da su izgubili izbore - jesu. U interesu mu je i zbog reformske agende koju su dobili na obraz od EU, i koja je, praktički, posljednja prilika i Izetbegoviću i SDA da sebi kupe kakvu-takvu političku budućnost. I u interesu mu je zbog toga što SDA jedino od vlasti koja funkcionira ima koristi. Jer, blokade koje su moguće bi ih za čas posla dovele na nivo SDP-a, a to je agonija samozarobljavanja u pravne okove.
Ne, ja ga ne precjenjujem uopste - precjenjuju ga oni ljudi koji za njega glasaju. On jeste netalentovan a skroman je nista manje ili vise od drugih profesionalnih politicara Balkana.

Zatvaranjem Radoncica SBB pada na nivo SBiH a Radoncic nikad vise nikad nece biti relevantan protivnik Izetbegovicu.

Ovim potezom dakle SDA ce ponovo biti prva stranka a Izetbegovic prva glava u Bosnjaka bez obzira sta oni u narednim godinama (u)radili. To naravno znaci da ce SDA i na narednim izborima pobjediti - bez ikakvih isupnjavanja obecanja ili fantomski reformskih agendi.

Ovo su dobro odradili - ali kao sto sam u par navrata napisao: svaka stranka koja udje u vlast sa SDA potpisala je svoje unistenje.
vee-jay

#3407 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by vee-jay »

mirzadelibasic wrote:
vee-jay wrote: Odgovor: Na strateskim mjestima njihovi ljudi. :wink:
To ponovo pobija tvoju tezu da je Bakir glup. :thumbup:
Ne, ne pobija - on je samo Izetbegovic i to je jedini razlog zasto je tu.
vee-jay

#3408 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by vee-jay »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidjet ćemo kakav će biti ishod apelacije Ustavnom sudu BiH, koji je poznat kao Bakirov sud, a u kojem svijeću drži čak troje bivših funkcionera, simpatizera ili ljudi koji su se povezivali sa SDA. :) Ako ga oslobode, bit će to klasični primjer pravnog nasilja, ali Sud BiHi je već više puta demonstrirao isto, tako da ćemo imati rat sudova.
Ja ne mislim da je Ustavni sud - Bakirov sud.
mirzadelibasic

#3409 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by mirzadelibasic »

vee-jay wrote:
mirzadelibasic wrote:
vee-jay wrote: Odgovor: Na strateskim mjestima njihovi ljudi. :wink:
To ponovo pobija tvoju tezu da je Bakir glup. :thumbup:
Ne, ne pobija - on je samo Izetbegovic i to je jedini razlog zasto je tu.
Uništiti SDP, DF, a evo sada i SBB ne može prezime. Činjenica je da mu prezime može olakšati u glasackoj mašineriji, pa da kažu ljudi ovo je Alijin mali, ali u uspostavljanju potpune diktature, prije svega u stranci, zatim u javnim poduzećima je stvar sposobnosti.
Gojeni H

#3410 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Gojeni H »

mirzadelibasic wrote:
Uništiti SDP, DF, a evo sada i SBB ne može prezime. Činjenica je da mu prezime može olakšati u glasackoj mašineriji, pa da kažu ljudi ovo je Alijin mali, ali u uspostavljanju potpune diktature, prije svega u stranci, zatim u javnim poduzećima je stvar sposobnosti.
Ili, izuzetno sposobni savjetnici.
Styling

#3411 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Styling »

25 godina networkinga nije malo. Mora dati neki rezultat kad-tad.
palermo

#3412 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Gojeni H wrote:
mirzadelibasic wrote:
Al jedna od primarnih osobina lidera je odabir savjetnika. Tako da se to opet na isto svede.

Mada ja ne mislim da je Bakir haman neka pamet (kao da uostalom takva pamet i postoji :D ) a još manje mislim da je haman glup.
Samo je činjenica da odsustvo bilokakvih liderskih sposbnosti u ovih što kobajagi predvode opoziciju mu je bitno olakšala posao.

Negativna selekcija koja je dugo vremena modus vivendi ovoga društva je svoje rezultate najjasnije pokazala upravo unutar opozicionih redova. Što je zapravo i logično.
Ispravna12

#3413 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Ispravna12 »

de balzac wrote:
pumica wrote:Asim Crnalic :facepalm:
Tek sada brinem za Fahru :cry:
Sto, jel ne valja ovaj Crnalic?
Crnalic je odlican advokat, prije svega veliki covjek, koji ima pro bono predmeta koliko i placenih. Odmjeren, jako dobar govornik... Jedan od rijetkih u advokaturi koji se ne kompromituje aferama i koji je postao poznat iskljucivo svojim radom i znanjem.... On kad govori, sudije klimaju glavom, ali i tuzioci, licno sam se u to uvjerila bas na Sudu BiH nekoliko puta.....A to sto su ovi ljubomorni, to je druga prica, vjerovatno im je oderao g.... pa im sad krivo :D
Samprotivsviju

#3414 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Ispravna12 wrote:
de balzac wrote:
pumica wrote:Asim Crnalic :facepalm:
Tek sada brinem za Fahru :cry:
Sto, jel ne valja ovaj Crnalic?
Crnalic je odlican advokat, prije svega veliki covjek, koji ima pro bono predmeta koliko i placenih. Odmjeren, jako dobar govornik... Jedan od rijetkih u advokaturi koji se ne kompromituje aferama i koji je postao poznat iskljucivo svojim radom i znanjem.... On kad govori, sudije klimaju glavom, ali i tuzioci, licno sam se u to uvjerila bas na Sudu BiH nekoliko puta.....A to sto su ovi ljubomorni, to je druga prica, vjerovatno im je oderao g.... pa im sad krivo :D
Jesi mu to ti pripravnica :D
Ispravna12

#3415 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Ispravna12 »

Sto, jel ne valja ovaj Crnalic?[/quote]

Crnalic je odlican advokat, prije svega veliki covjek, koji ima pro bono predmeta koliko i placenih. Odmjeren, jako dobar govornik... Jedan od rijetkih u advokaturi koji se ne kompromituje aferama i koji je postao poznat iskljucivo svojim radom i znanjem.... On kad govori, sudije klimaju glavom, ali i tuzioci, licno sam se u to uvjerila bas na Sudu BiH nekoliko puta.....A to sto su ovi ljubomorni, to je druga prica, vjerovatno im je oderao g.... pa im sad krivo :D[/quote]

Jesi mu to ti pripravnica :D[/quote]

Ih, da sam barem :D Cujem da on svoje odlicno placa, a ja se ovamo za sicu patim :/
vivaldi

#3416 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by vivaldi »

vee-jay wrote:
vivaldi wrote:
vee-jay wrote:Odgovor: Na strateskim mjestima njihovi ljudi.
otkud ti?
ko ja ili ti ljudi -> i jendno i drugo: uvijek bili tu :D
ma na tebe sam mislio (ne znam uopste o kakvim si ljudima pisao, ne pratim bas ovu temu nego me privuce tvoj nick).

nije te bas dugo bilo ili sam je mozda nesto preskocio?

lincoln i danguba su cini mi se imali najduzi comeback na forumu, ali i tvoje odsustvo nije kratko..

mislio sam da si otisao na onaj alternativni forum..ja sam tamo davno zaboravio pasword pa se i ne pojavljujem..
Samprotivsviju

#3417 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Ispravna12 wrote:
Ih, da sam barem :D Cujem da on svoje odlicno placa, a ja se ovamo za sicu patim :/
Pa kod kojeg si to ti, nije valjda onaj Hadzihafizovic :lol: :lol:

Ne znam sta da ti kazem, nisam nikad volio advokate pogotovo one koji se krivicom bave, smatram takve ljude nemoralnim pogotovo ovdje kod nas u BiH.

Sto se tice Crnalica, kako se sjecam najveci slucaj koji je vodio iz krivice (ako ne grijesim) je onaj gdje zastupao Ante Jelavica
Ispravna12

#3418 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Ispravna12 »

Samprotivsviju wrote:
Ispravna12 wrote:

Ne znam sta da ti kazem, nisam nikad volio advokate pogotovo one koji se krivicom bave, smatram takve ljude nemoralnim pogotovo ovdje kod nas u BiH.

Sto se tice Crnalica, kako se sjecam najveci slucaj koji je vodio iz krivice (ako ne grijesim) je onaj gdje zastupao Ante Jelavica
Nisam ja u advokaturi, za njega znam kad sam volontirala na Opstinskom i bila pripravnica na Sudu BiH...Ne vjerujem to za Jelavica, a mozda ni ja ne znam dobro... ne znam sad bas sve detalje...
Ali, on se meni dopao jer covjek ustane, kaze tri recenice i zavrsi, i to najcesce tako da dobije ono sto zeli. Bio je davno jedan predmet gdje on zastupao kad i Vasvija V i Edina Residovic (i jos tona advokata, ali eto one su poznate)...Vasvija se bas nalupetala nesto trazeci i nije dobila, on ustao, trazio to isto, samo na strucniji nacin, sud rekao moze...Ne znam, ja takve ljude cijenim, od njih treba uciti...i jos mi je ok sto je poznat po tome da ne brani ubice, lopove, narkomane, nego radi privredni kriminal i ovaj politicki i branio je neke nase vojnike i oficire pred Subom BiH sto je u ovim sudskim krugovima uvijek izazivalo respect jer to svako niti moze, niti zna raditi...a inace, advokati nisu omiljeni, ali im na kraju barem jednom u zivotu svi odemo zbog ovog ili onog razloga...svaka roba ima svog kupca, sta ces...Drzava je rekla da svako ima pravo na odbranu, pa ko voli nek' izvoli...
klavirdžija

#3419 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by klavirdžija »

.
Last edited by klavirdžija on 08/02/2016 08:45, edited 1 time in total.
Gojeni H

#3421 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Gojeni H »

palermo wrote:
Gojeni H wrote:
mirzadelibasic wrote:
Al jedna od primarnih osobina lidera je odabir savjetnika. Tako da se to opet na isto svede.

Mada ja ne mislim da je Bakir haman neka pamet (kao da uostalom takva pamet i postoji :D ) a još manje mislim da je haman glup.
Samo je činjenica da odsustvo bilokakvih liderskih sposbnosti u ovih što kobajagi predvode opoziciju mu je bitno olakšala posao.

Negativna selekcija koja je dugo vremena modus vivendi ovoga društva je svoje rezultate najjasnije pokazala upravo unutar opozicionih redova. Što je zapravo i logično.
Izetbegovic mladji ne samo da je prosjecno inteligentan vec je i picka. To su slijepe oci mogle vidjeti tokom intervjua datog tokom februarskih protesta.
Ista dogadjanja su pokazala koliko je stranka udruzene zlocinacke bande izgradjena na staklenim temeljima i da ne treba mnogo da se kompletan begovski sistem srusi.

Ali, mora se upozoriti ... razjedinjena opozicija, egoizmi velicine zemaljske kugle, te programi tipa "oni su gori od nas", nikako ne mogu dovesti do sloma SDA.
JThomas

#3422 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by JThomas »

nije opozicija uopšte kad čekaš prvi mig vlasti da kao hokejaška izmjena uletiš u par ministarstava, pa i po cijenu kraha na sljedećim izborima. to nije opoziciono djelovanje. to je životarenje od danas do sutra i sipanje vode na mlin tom kojem bi trebao biti opozicija. opozicija i ljevica - zasad samo s navodnicima kod nas.
Dr. Kuca

#3423 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Dr. Kuca »

Opozicija dobro prica dok nepostane vlast, onda rade isto ko i predhodnici a ovi pricaju istu pricu kad postanu opozicija. Svima je ista fora eto mi bi radili ali ovi prije su toliko zasrali da mi ne mozemo nista tu uraditi itd itd.
palermo

#3424 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by palermo »

Opozicija ništa neće moći uraditi dok se unutar njihovih redova ne iznjedri neki pravi lidera, odnosno netko ko će u javnosti biti percipiran kao lider.

Pa i uspjeh DF-a na izborima je uglavnom rezultat željene projekcije ili potrebe za liderom od strane javnosti, sasvim je druga priča što je Žele taj kredit vrlo brzo potrošio.

Nevolja za opoziciju je što Bakir postaje jači nego što je recimo rahmetli Tihić ikad bio, što samo usložnjava njihov zadatak.
Samprotivsviju

#3425 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!

Post by Samprotivsviju »

Ispravna12 wrote:
Samprotivsviju wrote:
Ispravna12 wrote:

Nisam ja u advokaturi, za njega znam kad sam volontirala na Opstinskom i bila pripravnica na Sudu BiH...Ne vjerujem to za Jelavica, a mozda ni ja ne znam dobro... ne znam sad bas sve detalje...
Ali, on se meni dopao jer covjek ustane, kaze tri recenice i zavrsi, i to najcesce tako da dobije ono sto zeli. Bio je davno jedan predmet gdje on zastupao kad i Vasvija V i Edina Residovic (i jos tona advokata, ali eto one su poznate)...Vasvija se bas nalupetala nesto trazeci i nije dobila, on ustao, trazio to isto, samo na strucniji nacin, sud rekao moze...Ne znam, ja takve ljude cijenim, od njih treba uciti...i jos mi je ok sto je poznat po tome da ne brani ubice, lopove, narkomane, nego radi privredni kriminal i ovaj politicki i branio je neke nase vojnike i oficire pred Subom BiH sto je u ovim sudskim krugovima uvijek izazivalo respect jer to svako niti moze, niti zna raditi...a inace, advokati nisu omiljeni, ali im na kraju barem jednom u zivotu svi odemo zbog ovog ili onog razloga...svaka roba ima svog kupca, sta ces...Drzava je rekla da svako ima pravo na odbranu, pa ko voli nek' izvoli...
Moja greska..maloprije sam provjerio

Ovaj Barbaric je advokat Jelavica

A Crnalic kako sam uspio naci se bavio i klevetom, skoro pa sve na strani Avaza
Post Reply