Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#3401 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

malimrav1978 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Aktivisti iz Reke objavili slike jučerašnjeg bombardovanja grada fosfornim bombama.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Koji aktivisti, možda ne LGBT organizacije?
Ima ih dosta a najpoznatiji aktivisti su oni iz organizacije "Reka se ubija šutnjom", jučer su dobili neku međunarodnu nagradu, a nedavno su dvojica iz te organizacije koji su se nalazili u Turskoj likvidirani.
malimrav1978

#3402 Re: Sirija vol. 2

Post by malimrav1978 »

Ne vjerujem da su ovi "aktivisti" kritikovali vlast, jer obično je to ono što aktivisti rade.
husein_kapetan

#3403 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

sarajevoxxxx wrote:Aktivisti iz Reke objavili slike jučerašnjeg bombardovanja grada fosfornim bombama.

Ja na ovim slikama vidim vatromet u cast obaranja ruskog aviona... ono slozno do zajednickog cilja.. nista vise.. a ni manje..
sarajevoxxxx

#3404 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

malimrav1978 wrote:Ne vjerujem da su ovi "aktivisti" kritikovali vlast, jer obično je to ono što aktivisti rade.
Imaš dosta ljudi u Reki, Deir Ez-Zoru, Menbedžu, koji izvještavaju iz tih gradova često rizikujući vlastiti život. Danas je Isil jednu osobu pogubio u Deir Ez Zouru zbog toga.
Kaligula I

#3405 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

http://www.todayszaman.com/national_cum ... 05352.html

...verbum sapienti sat...pod maskom humanitarne pomoći Turci naoružavaju ISIL...
sarajevoxxxx

#3406 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

husein_kapetan wrote:

Ja na ovim slikama vidim vatromet u cast obaranja ruskog aviona... ono slozno do zajednickog cilja.. nista vise.. a ni manje..
Rusi sve sto mogu je da se svete nad sirijskim civilima. U potpunosti se ponašaju poput Asada koji nakon što dobije batine sveti se nad civilima.

Ako si faca odgovori Turcima obori ti njima deset aviona ne jedan ha ja. Ono spaljiva kamione sa namirnicama, hapsi turske biznismene, vize uvodi i sl., sve u pokušaju da zadrži sliku velikog mede, Rusija je jaka ovo ono.Rusija se ponaša poput kukavice kada ne zna šta će pa onda daj šta daš. Ako ništa daj da pohapsimo te Turke koji su u Rusiji.

Kad je faca nek raspali po onima koji su mu ravni. Lahko se svetiti nad djecom u Istočnoj Guti.
husein_kapetan

#3407 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ponijelo me ... priznajem.. prije ili kasnije sam i sam morao u zamku pasti da ovog sa predznakom xxx citiram... "mea culpa" pa sta bude bice....
husein_kapetan

#3408 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Znam da je off- topic ali... mere li se ovdije zatrazit od sagovornika.. ona Laliceva mjuza na post.. ona " pjeske idem iz grada" ...
Challenger__

#3409 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Nismo ni svjesni da ce svaka bomba koja eksplodira u Siriji u buducnosti eksplodirat i u Bosni jer samo budala ne vidi kakav su nam ovdje scenario spremili(molim te boze da grijesim).
"Neka svako drži svoje pse". Te mudre formule su se držali seljani jednog miješanog sela u B. Krajini i niko nije poginuo, bio prognan ili ponižen. Kako u ovom tako u onom prošlom ratu.

Neka se današnji političari u BiH drže te formule i sva planeta se može *ebati, zla kod nas biti neće.
sarajevoxxxx

#3410 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Revolucionari vratili i selo Teneb u sjevernoj okolini Haleba nakon što su ga jučer zauzele vojne formacije PKK-a.Otkrivena grobnica sa 20 tijela uglavnom žena i djece koji su likvidirani nakon sto je PKK zauzeo selo.
cbrt

#3411 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Još jedan zarobljeni Iranac (u stvari, to je onaj isti, tek sad videh)
Image
sarajevoxxxx

#3412 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

cbrt wrote:Još jedan zarobljeni Iranac (u stvari, to je onaj isti, tek sad videh)
Image
Ali fakat zamisli, roka iz zraka, imaju nekakvih milion milicija, imaju sve živo, silu, avione, helikoptere, balističke projektile, opet bagra se hvata noge, ili ostavlja prijatelje na cjedilu. Pa bagro jedna ko ima avione koga zračnim udarima slažu, koga bombarduju, imaš sve, sve ti avion poravna i opet hajvan, djecoubico, bolesniće, opet se hvata noge kao zadnji uhljup. Skoro dva mjeseca preoravaju Siriju, opet im džaba.Plaćenici jedni, za svako dijete koje su masakrirali, ako Bog da odgovarat će. Koja je to bijeda pa to je prosto nevjerovatno.
Last edited by sarajevoxxxx on 27/11/2015 22:39, edited 1 time in total.
handžar88

#3413 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Nismo ni svjesni da ce svaka bomba koja eksplodira u Siriji u buducnosti eksplodirat i u Bosni jer samo budala ne vidi kakav su nam ovdje scenario spremili(molim te boze da grijesim).
"Neka svako drži svoje pse". Te mudre formule su se držali seljani jednog miješanog sela u B. Krajini i niko nije poginuo, bio prognan ili ponižen. Kako u ovom tako u onom prošlom ratu.

Neka se današnji političari u BiH drže te formule i sva planeta se može *ebati, zla kod nas biti neće.
Hah koji politicari!? Mi u BiH imamo jednog pravog politicara i taj jedva ceka da zapocne sukob.
zrakomlat

#3414 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Revolucionari vratili i selo Teneb u sjevernoj okolini Haleba nakon što su ga jučer zauzele vojne formacije PKK-a.Otkrivena grobnica sa 20 tijela uglavnom žena i djece koji su likvidirani nakon sto je PKK zauzeo selo.
Hau jes nou
zrakomlat

#3415 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

bvcx wrote:Ne kaže se Reka već Rijeka! :mrgreen:
:D
Challenger__

#3416 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:
Challenger__ wrote:

Hah koji politicari!? Mi u BiH imamo jednog pravog politicara i taj jedva ceka da zapocne sukob.
Ako se građani BiH budu držali provjereno uspješne formule o vezanju bijesnh pasa i ne budu svoje terijere predstavljali kao pudlice, nema tog političara, u BiH i izvan BiH koji može raspaliti vatru.
Last edited by Challenger__ on 27/11/2015 22:50, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3417 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Samprotivsviju wrote:Sad gledam dnevnik, navodno Erdofan izjavio da rusenje Turskih lovaca u Sirijskom zracnom prostoru ce smatrati agresijom...

Pa jel ovaj lik normalan

Rusija u stilu sovjeta
afganistan sistem
kamen spoticanja

#3418 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

Kaligula I wrote:http://www.todayszaman.com/national_cum ... 05352.html

...verbum sapienti sat...pod maskom humanitarne pomoći Turci naoružavaju ISIL...
Ne isil...nego sirijske turkmene...ove koje sada bombarduje putin
Dobit ce dundar dozivotnu zbog odavanja drzavnih tajni
handžar88

#3419 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote: Hah koji politicari!? Mi u BiH imamo jednog pravog politicara i taj jedva ceka da zapocne sukob.
Ako se građani BiH budu držali provjereno uspješne formule o vezanju bijesnh pasa i ne budu svoje terijere predstavljali kao pudlice, nema tog političara, u BiH i izvan BiH koji može raspaliti vatru.
Ovo mi izgleda kao da vec pokusavas traziti neki alibi za "tvoju" Rusiju jer si svjestan da ce oni odigrati kljucnu ulogu u tom sranjju koje bojim se dolazi na ove prostore. Mogu razumjeti tvoju naklonost Rusiji, jer i meni su daleko drazi od Amera na globalnom planu iako znam kakva ce biti njihova uloga ako dodje do sukoba ovdje i da ce biti direktno usmjerena protiv mene licno a i protiv moje zemlje(mozes mislit onda kakvi su Amerikanci moralni odroni ako mi je i dalje Rusija draza od njih :lol: ) ali ovo sto pises o vezanju pasa mi izgleda previse naivno za tvoje razmisljanje da bi ti povjerovao da stvarno mislis da je to moguce. Nisu u Bosni ni u jednom ratu gradjani isli protiv te formule o vezanju pasa, ali tu se obicni noramlni gradjani nista ne pitaju, pitaju se klošari, umno bolesni ljudi i politicari(a mi nemamo nijednog normalnog koji bi radio bilo sta u korist normalnih gradjana).. tako da i oni noramlni na kraju moraju uzet pusku u ruke da bi se branili od klosara i ludjaka koji dolaze sa druge dvije strane. et
izvinjavam se za off
Challenger__

#3420 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

handžar88 wrote:Ovo mi izgleda kao da vec pokusavas traziti neki alibi za "tvoju" Rusiju jer si svjestan da ce oni odigrati kljucnu ulogu u tom sranjju koje bojim se dolazi na ove prostore. Mogu razumjeti tvoju naklonost Rusiji, jer i meni su daleko drazi od Amera na globalnom planu iako znam kakva ce biti njihova uloga ako dodje do sukoba ovdje i da ce biti direktno usmjerena protiv mene licno a i protiv moje zemlje(mozes mislit onda kakvi su Amerikanci moralni odroni ako mi je i dalje Rusija draza od njih :lol: ) ali ovo sto pises o vezanju pasa mi izgleda previse naivno za tvoje razmisljanje da bi ti povjerovao da stvarno mislis da je to moguce. Nisu u Bosni ni u jednom ratu gradjani isli protiv te formule o vezanju pasa, ali tu se obicni noramlni gradjani nista ne pitaju, pitaju se klošari, umno bolesni ljudi i politicari(a mi nemamo nijednog normalnog koji bi radio bilo sta u korist normalnih gradjana).. tako da i oni noramlni na kraju moraju uzet pusku u ruke da bi se branili od klosara i ludjaka koji dolaze sa druge dvije strane. et
izvinjavam se za off
Moja je BiH, a ne bilo ko drugi ili treći. Uopšte ne znam o kakvom scenariju pišeš. Zapazio sam da se u prošlosti, daljnjoj i bližoj, samo jedno selo u BiH izvuklo iz ralja pakla. Njihova formula je "vezivanje bijesnih pasa", svako u svojoj avliji (selo, MZ, opštini, gradu...). To je dokazana prevencija za svaki loš scenario.

Ja bolji recept za prevenciju s*anja ne vidim.

______

I ja se izvinjavam za off.
sarajevoxxxx

#3421 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video snimak gdje borci opozicije pretrčavaju skoro kilometar čistine prilikom zadnjeg zauzimanja uporišta "buhus ilmijeh" neki istraživački centar kod Banisa u južnoj okolini Haleba.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0796315726

Sve uredno bez aviona, balističkih projektila, i milion milicija, uzeše plaćenicima taj dio okoline Haleba.

Djecoubicama stvarno ako im bukvalno Rus ne preore svaki kvadratni metar ispred njih onda je stvarno prema njima nepravda izvršena.To niti je vidjelo vojnika a izgleda svaki ozbiljniji napad hvataju se noge ko ludi.
Klavikula

#3422 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

MOSKVA – Turski borbeni avion F-16 koji je oborio ruski bombarder Su-24M nalazio se u sirijskom vazdušnom prostoru 40 sekundi, dok ruski avion nije prešao na teritoriju Turske, izjavio je danas novinarima glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-pukovnik Viktor Bondarjov.

On je rekao da su turski lovci „postavili zasedu na nebu” ruskom bombarderu.

„Prema podacima kontrole, turski avion se u sirijskom vazdušnom prostoru zadržao 40 sekundi, dva kilometara u dubini njene teritorije”, rekao je Bondarjov, javlja TAS S a prenosi Tanjug.

On je rekao da je, nakon što se približio ruskom avionu na udaljenosti pet do sedam kilometara, što dokazuje da je F-16 bio u sirijskom vazdušnom prostoru, turski avion naglo skrenuo na desno i nestao sa radara.

Ispaljivanje rakete je, prema njegovim rečima, potvrdila posada drugog ruskog Su-24, čija posada je primetila beli dim i prijavila ga, preneo je Sputnjik.

Bondarjev je rekao da su turski lovci „postavili zasedu na nebu” ruskom Su-24 i da je to bila bila ranije planirana akcija.

„Rezultati objektivne kontrole radara Sirije potvrđuju boravak u vazduhu dva F-16 u zoni dežurstva od 21:11 do 22:26 - sat i 15 minuta na visini od 2.400 metara, što govori o ranije planiranoj akciji i spremnosti lovaca da napadaju iz zasede u vazduhu nad teritorijom Turske”, rekao je Bondarjov.

On je naveo da za let F-16 iz vazdušne baze Dijarbakir sa položaja dežurstva na zemlji do mesta ispaljivanja rakete treba 46 minuta - 15 minuta je potrebno za pripremu i poletanje aviona, a još 31 minut za put do mesta lansiranja rakete.

„Na takav način, presretanje aviona Su-24M iz položaja dežurstva na zemlji sa aerodroma Dijarbakir je nemoguće, jer je potrebno veće vreme od minimalnog vremena za napad na cilj - 12 minuta. Turski lovci su postavili zasedu na nebu za ruski Su-24, to je bila ranije planirana akcija”, izjavio je novinarima glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Posada ruskog bombardera Su-24M nalazila se najmanje 5,5 kilometara od turske granice, odmah nakon napada na ekstremiste u Siriji, izjavio je Bondarjov.

Prema njegovim rečima, ruski piloti nisu dobili nikakva upozorenja od strane turskih pilota.
mozda je upravu, mada prije bih rekao da su se turski lovci slucajno nalazili na nebi, bar sto se tice kontakta sa Su-24.
bilo kako bilo, Rusi su to iskoristili kao izgovor za rasporedjivanje S-400 u Siriji. Turci odma obustavljaju letove iznad Sirije. znaju sta ih ceka :D

nego, jel i dalje Siriju preoravaju Tu-95 i Tu-160?
handžar88

#3423 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:
handžar88 wrote:Ovo mi izgleda kao da vec pokusavas traziti neki alibi za "tvoju" Rusiju jer si svjestan da ce oni odigrati kljucnu ulogu u tom sranjju koje bojim se dolazi na ove prostore. Mogu razumjeti tvoju naklonost Rusiji, jer i meni su daleko drazi od Amera na globalnom planu iako znam kakva ce biti njihova uloga ako dodje do sukoba ovdje i da ce biti direktno usmjerena protiv mene licno a i protiv moje zemlje(mozes mislit onda kakvi su Amerikanci moralni odroni ako mi je i dalje Rusija draza od njih :lol: ) ali ovo sto pises o vezanju pasa mi izgleda previse naivno za tvoje razmisljanje da bi ti povjerovao da stvarno mislis da je to moguce. Nisu u Bosni ni u jednom ratu gradjani isli protiv te formule o vezanju pasa, ali tu se obicni noramlni gradjani nista ne pitaju, pitaju se klošari, umno bolesni ljudi i politicari(a mi nemamo nijednog normalnog koji bi radio bilo sta u korist normalnih gradjana).. tako da i oni noramlni na kraju moraju uzet pusku u ruke da bi se branili od klosara i ludjaka koji dolaze sa druge dvije strane. et
izvinjavam se za off
Moja je BiH, a ne bilo ko drugi ili treći. Uopšte ne znam o kakvom scenariju pišeš. Zapazio sam da se u prošlosti, daljnjoj i bližoj, samo jedno selo u BiH izvuklo iz ralja pakla. Njihova formula je "vezivanje bijesnih pasa", svako u svojoj avliji (selo, MZ, opštini, gradu...). To je dokazana prevencija za svaki loš scenario.

Ja bolji recept za prevenciju s*anja ne vidim.

______

I ja se izvinjavam za off.
Ma nista lose nisam mislio pod tim "tvoja" Rusija, mislim u ovom sukobu u Siriji Rusi su "nasi" ali kao da ih sam sebi pokusavas opravdat za njihovu buducu ulogu na Balkanu.
Jos jednom, mislit da je to u BiH moguce je mnogo naivno jer nam je 98% gradjana politicki nepismeno a to selo je vjerovatno samo imalo mnogo srece jer da su samo dvojica zalutalih klosara uletila u selo vicuci allahu ekber i pucajuci po jednoj strani druga bi prica bila i u tom selu.
Recepta za prevenciju sranja ne vidim, samo se nadam da nam vec napisani scenario ide u korist.
Challenger__

#3424 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ama, scenario ispisujemo i mi sami. Vjeruj mi na riječ, da sam tako rezonovao kao ti, danas kroz prozor ne bih vidio sunce već ilegalno izgrađen objekat od koga ne bih vidio "ni sunca ni mjeseca".

Ubija nas taj fatalistički mentalitet a u stvari nismo (svi skupa i "mi" i "oni" i oni "treći") svjesni sopstvene snage kojom možemo biti koscenaristi sopstvene budućnosti.
Mlohavi

#3425 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Image

:shock: Svaka bi ga majka za zeta pozeljela.
Locked