BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
febo_acm
#3401 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
gdje ima malo tabela za ovu simonly tarifu?
-
Cupko_
#3402 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
febo_acm wrote:gdje ima malo tabela za ovu simonly tarifu?

- Sanjarko
#3403 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ne bi Ja da se vezem ugovorom uopste, a i maksimalno samo godinu i kad bi i morao da se vezem.Cupko_ wrote:
Imas paket Super50 sa 450 minuta prema svima, a sljedeci paket je Super80 sa 750 minuta prema svima, i u Eronetu je SVAKA TARIFA prema svim mrezama, nema zamki i slicno
Ovaj paket Super50 je 58,50km sa pdv-om, ili ako se vezes ugovorom na 2 godine a ne treba ti uredjaj, mozes dobit popust i da paket placas 40,95km.
A pake Super80 je 93,60km ili ponovo sa ugovorom bez uredjaja (SimOnly) na 2 godine izadje te 64,35km mjesecno.
U paketu 50 imas 8gb interneta po punoj brzini a u ovom od 80 imas 16gb, a nakon potrosenog prometa se brzina umanjuje i NE MOZES dobit veci racun zbog interneta
Bez obaveze ugovor. Da mogu raskinut lako ugovor.
-
Cupko_
#3404 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Svejedno, toliki broj minuta prema svima i kolicinu interneta mislim da neces nigdje nac jeftinije, i bez ovog popusta.Vizionar 1985 wrote:Ma ne bi Ja da se vezem ugovorom uopste, a i maksimalno samo godinu i kad bi i morao da se vezem.Cupko_ wrote:
Imas paket Super50 sa 450 minuta prema svima, a sljedeci paket je Super80 sa 750 minuta prema svima, i u Eronetu je SVAKA TARIFA prema svim mrezama, nema zamki i slicno
Ovaj paket Super50 je 58,50km sa pdv-om, ili ako se vezes ugovorom na 2 godine a ne treba ti uredjaj, mozes dobit popust i da paket placas 40,95km.
A pake Super80 je 93,60km ili ponovo sa ugovorom bez uredjaja (SimOnly) na 2 godine izadje te 64,35km mjesecno.
U paketu 50 imas 8gb interneta po punoj brzini a u ovom od 80 imas 16gb, a nakon potrosenog prometa se brzina umanjuje i NE MOZES dobit veci racun zbog interneta
Bez obaveze ugovor. Da mogu raskinut lako ugovor.
-
medeni99
#3405 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
borba se nasravlja
Prenesi broj u Frend
Prenesi broj i uživaj u 3GB internet paketu dobrodošlice
Vrijeme je za promjene. Za početak, zadrži broj, promjeni mrežu i započni svoju Frend avanturu. A u Frendu te očekuje mnogo dobrih stvari. Za početak, poklonićemo ti internet paket dobrodošlice od 3GB*. 1GB mobilnog interneta dobijaš prilikom aktivacije broja, a preostalu količinu svakih 30 dana po 1GB.
http://www.mtel.ba/single-article/3576

Prenesi broj u Frend
Prenesi broj i uživaj u 3GB internet paketu dobrodošlice
Vrijeme je za promjene. Za početak, zadrži broj, promjeni mrežu i započni svoju Frend avanturu. A u Frendu te očekuje mnogo dobrih stvari. Za početak, poklonićemo ti internet paket dobrodošlice od 3GB*. 1GB mobilnog interneta dobijaš prilikom aktivacije broja, a preostalu količinu svakih 30 dana po 1GB.
http://www.mtel.ba/single-article/3576

- Sanjarko
#3406 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma znam, hvala na svemu, al dzaba nece moji.Cupko_ wrote: Svejedno, toliki broj minuta prema svima i kolicinu interneta mislim da neces nigdje nac jeftinije, i bez ovog popusta.
-
Cupko_
#3407 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa sta pitas onda ima li kakav paket kod konkurencije, ostani u BHTelecomu i ne zali se ako ti je dobroVizionar 1985 wrote:Ma znam, hvala na svemu, al dzaba nece moji.Cupko_ wrote: Svejedno, toliki broj minuta prema svima i kolicinu interneta mislim da neces nigdje nac jeftinije, i bez ovog popusta.
- Sanjarko
#3408 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma nisam Ja na BH telekomu, pola pola sva porodica.Cupko_ wrote:Pa sta pitas onda ima li kakav paket kod konkurencije, ostani u BHTelecomu i ne zali se ako ti je dobroVizionar 1985 wrote:Ma znam, hvala na svemu, al dzaba nece moji.Cupko_ wrote: Svejedno, toliki broj minuta prema svima i kolicinu interneta mislim da neces nigdje nac jeftinije, i bez ovog popusta.
Nije dobro al dzaba nece moji da predzu, ni da barem pokusaju pa da vide.
Ja sam na halou i mtelu, oni na BH telekomu.
Razmisljao i konto da bi oko 15-tak maraka ustedili, al dzaba ne slusaju me, nece.
Ni da pokusaju i da vide.
-
channel10
#3409 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da li neko zna kolika je garancija kod telefona koji su kupljeni u mtelu i kakva je procedura kod popravke? Da li se dobije zamjenski telefon i koliko traje popravka?
-
doff
#3410 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Garantni period je naveden u garantnom listu, i isti je kod svih operatera jer telefone nabavljaju od ovlaštenih distributera. Rok za popravak je, ako se dobro sjećam max 40 dana, al obično to traje nekih 10-15 dana.channel10 wrote:Da li neko zna kolika je garancija kod telefona koji su kupljeni u mtelu i kakva je procedura kod popravke? Da li se dobije zamjenski telefon i koliko traje popravka?
-
Pake
#3411 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nikad mi neće bit jasni ovi sto kupuju mobitele kod telecom operatera, em pristaju da se vežu ugovorom i da plaćaju tarifu godinu, dvije, em daleko skuplje plaćaju mobitele
Pa zar nije bolje otić direktno kod tog distributera od kojeg i oni nabavljaju pa jeftinije uzet mobitel a bez ikakvih ugovora, obaveza i plaćanja tarifa
Pa zar nije bolje otić direktno kod tog distributera od kojeg i oni nabavljaju pa jeftinije uzet mobitel a bez ikakvih ugovora, obaveza i plaćanja tarifa
-
Alkos
#3412 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A inace kod ditributera je uredjaj duplo jeftiniji, jel tako... Jest ali u q...
Gledam neki dan, jeftiniji Iphone kod operatera nego u AT store-u. Vjerujem da je takva situacija i sa ostalim brendovima. Operateri kupuju na veliko, imaju neke ugovore, sigurno je da na osnovu toga imaju neke popuste.
Telefoni su jedino jeftiniji u mobitel shopovima - fontele, univerzalno, hustel i slicno - ali u tom slucaju nemas garanciju na servisiranje u ovlastenom servisu.
PS - ali generalno se slazem da je vezivanje ugovorom losa stvar, nisu mi jasni ljudi koji se vezu ugovorom da bi uzeli telefon 200 KM jeftinije, a pretplatu ni ne trose. Onaj ko koristi pretplatu i trosi je, za njega mi je i logicno da uzme telefon po nekim povoljnijim uslovima jer svakako ce trositi...
Gledam neki dan, jeftiniji Iphone kod operatera nego u AT store-u. Vjerujem da je takva situacija i sa ostalim brendovima. Operateri kupuju na veliko, imaju neke ugovore, sigurno je da na osnovu toga imaju neke popuste.
Telefoni su jedino jeftiniji u mobitel shopovima - fontele, univerzalno, hustel i slicno - ali u tom slucaju nemas garanciju na servisiranje u ovlastenom servisu.
PS - ali generalno se slazem da je vezivanje ugovorom losa stvar, nisu mi jasni ljudi koji se vezu ugovorom da bi uzeli telefon 200 KM jeftinije, a pretplatu ni ne trose. Onaj ko koristi pretplatu i trosi je, za njega mi je i logicno da uzme telefon po nekim povoljnijim uslovima jer svakako ce trositi...
-
Pake
#3413 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A ko je reko duplo
I sto to mora bit duplo da bi bila prihvatljiva razlika
To da je jeftinije kod operarera je neki fenomen, uglavnom je obrnuto
Izvoli konkretnim primjerom me demantuj
-
Alkos
#3414 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije nikakav fenomen u pitanju... operater daje popust na uredjaj, u zavisnosti od visine pretplate. sto je pretplata veca, to je popust veci, a utom je i telefon jeftiniji. logicno! a opet operater dobije od dobavljaca popust na kolicinu vjerovatno pa moze priustiti nizu cijenu.Pake wrote:A ko je reko duplo
sto se primjera tice, iphone je najsvjeziji primjer jer sam isti i gledao. at store nudi iphone 6s 64 GB za 1800 KM, a kod bht taj isti mogu dobiti na pretplati od 30 KM za 1520 KM, kod eroneta na 25 tarifi za 1450 KM. govorim o slucaju potpisivanja ugovora na 24 mjeseca, ali za korisnika kome treba pretplata i ko to trosi. ako neko dodje i potpise ugovor, a ne trosi tih 30 KM normalno da mu je isplativijw uzeti telefon u at store-u. ne treba zaboraviti da operateri nude i mogucnost kupovine telefona na rate... to je jos jedan +
-
Pake
#3415 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa na taj slučaj povoljnijeg ajfona sam i mislio kao fenomen
nijedan drugi slučaj ne postoji da je jeftinije kod operatera nego kod distibutera od koga oni nabavljaju
da ne govorim o nabavci od malo "divljih" prodavaca ili PIKa
ne računaj skupe tarife, takvih pretplatnika je vrlo malo, računaj na najjeftiniju, kojih je najveći broj, kod bht je to na primjer mini15 od 18 KM a tu su popusti minimalni
nijedan drugi slučaj ne postoji da je jeftinije kod operatera nego kod distibutera od koga oni nabavljaju
ne računaj skupe tarife, takvih pretplatnika je vrlo malo, računaj na najjeftiniju, kojih je najveći broj, kod bht je to na primjer mini15 od 18 KM a tu su popusti minimalni
-
Alkos
#3416 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam računao tarifu koju koristim i koja odgovara mojim potrebama. Pored toga imam i broj na dopune koji redovno dopunjavam, ali 30ak KM mjesečno mogu plaćati za pretplatu. Obzirom da ću koristiti tih 30 KM, nije loša opcija da iskoristim tu pogodnost i uzmem telefon na rate po nekoj povoljnijoj cijeni. Ponavljam opet, onaj ko uzima pretplatu isključivo zbog telefona, taj nema nikakvu računicu i taj će nakon 6 mjeseci skontat da se zajebo. To ti je ko ono, kupiš dobar i jak auto, a nemaš para da ga servisiraš ili puniš.Pake wrote:pa na taj slučaj povoljnijeg ajfona sam i mislio kao fenomen
I dalje sam mišljenja da ću na tarifi 30 KM dobiti bolju cijenu kod operatera nego da uređaj uzimam kod distributera.
Samsung Galaxy S7 Edge 32GB
Comtrade - 1 598,98 KM
Mobilmedia - 1.549,00 KM
Domod - 1.549,00 KM
Imtec - 1. 598,98 KM
Još su ovo cijene za keš mislim... Na karticu ide neka skuplja cijena. Evo ispod cijena kod operatera. U obzir sam uzeo tarifu koju koristim i potpisivanje ugovora na 24 mjeseca.
BH Telecom - 1.462,20
Eronet - 1.349,00 KM
Mtel - 1.392,00 KM
PS - Vjerujem da ima distributera koji dobavljaju uređaje ovim gore pobrojanim shopovima, ali sumnjam da kod njih možeš doći u radnju i kupiti telefon za živu lovu ili kao fizičko lice!!
-
channel10
#3417 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala na odgovorudoff wrote:Garantni period je naveden u garantnom listu, i isti je kod svih operatera jer telefone nabavljaju od ovlaštenih distributera. Rok za popravak je, ako se dobro sjećam max 40 dana, al obično to traje nekih 10-15 dana.channel10 wrote:Da li neko zna kolika je garancija kod telefona koji su kupljeni u mtelu i kakva je procedura kod popravke? Da li se dobije zamjenski telefon i koliko traje popravka?
-
channel10
#3418 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisi upravu. Ja sam telefon platio 1KM, a u to vrijeme je vrijedio 1200KM. Svakako puno koristim telefon i dolaze mi visoki racuni, tako da mi se isplatilo ici na vecu pretplatu i dobiti dzaba telefon.Pake wrote:A ko je reko duplo
-
probook
#3419 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
U zadnjih 5 god moji racuni za tel su od 60-90 KM. Do sada sam "uzeo" tri telefona, sledece godine uzimam opet tel cim istekne ugovor jer svakako koristim usluge mreze i svejedno mi bio pod ugovorom ili nePake wrote:Nikad mi neće bit jasni ovi sto kupuju mobitele kod telecom operatera, em pristaju da se vežu ugovorom i da plaćaju tarifu godinu, dvije, em daleko skuplje plaćaju mobitele
- avaks
#3420 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Odeš u poslovnicu i zbunjeno te gledaju ili kažu nema na stanju 
- avaks
#3421 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A ne sekiram se ja za to
Svakako nemaju na stanju
A da škrtare sa internetom a prednjače sa cijenama to više i ptice na grani znaju
Svakako nemaju na stanju
A da škrtare sa internetom a prednjače sa cijenama to više i ptice na grani znaju
-
tnt-tunja
#3422 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pozdrav!
Mama je korisnik eroneta te na računu ima blizu 400KM kredita. Zanima me da li postoji opcija da ih eronet uračuna u kupovinu nekog uređaja kod njih?
Mama je korisnik eroneta te na računu ima blizu 400KM kredita. Zanima me da li postoji opcija da ih eronet uračuna u kupovinu nekog uređaja kod njih?
-
febo_acm
#3423 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tnt-tunja wrote:Pozdrav!
- avaks
#3424 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa nazovi korisničku službu i pitaj...
Reci da sam te ja poslo' i da ti srede to, moraju priznati ja barem 2 telefonu kupio tako kada skupim 5-6 joja na računu
Reci da sam te ja poslo' i da ti srede to, moraju priznati ja barem 2 telefonu kupio tako kada skupim 5-6 joja na računu
-
dejang93
#3425 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
I evo ga, prvi virtuelni mobilni operater uvodi flat kod mobilnog interneta 
Sad čekamo haloo, happy... Ipak mislim da Happy mreža ovu opciju neće uvesti za dugo.
http://www.gofree.ba/news-post/2035/oba ... i-internet
Sad čekamo haloo, happy... Ipak mislim da Happy mreža ovu opciju neće uvesti za dugo.
http://www.gofree.ba/news-post/2035/oba ... i-internet