Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#3401 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Kombinuj, malo Elysium, malo Poseidon...cuvaj Covenant za specijalne prilike. :D
brazzo19

#3402 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:Kombinuj, malo Elysium, malo Poseidon...cuvaj Covenant za specijalne prilike. :D
Nigdje veze al seru ....hajd da su ogranicili na recimo 20-30 pretrazivanja po filmu dnevno ili bar 10 a ne ovako cuj na 200 linkova pa jedan film dok izlista i pretrazi linkove bude preko 100 linkova znaci dva filma i opet mozes za 24 sata pretrazivat, nigdje veze, fakat idu da na kraju sve ovo ukinu, prvo uparivanje linkova pa sad ovaj limit ....
irac300

#3403 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:Kombinuj, malo Elysium, malo Poseidon...cuvaj Covenant za specijalne prilike. :D
Nigdje veze al seru ....hajd da su ogranicili na recimo 20-30 pretrazivanja po filmu dnevno ili bar 10 a ne ovako cuj na 200 linkova pa jedan film dok izlista i pretrazi linkove bude preko 100 linkova znaci dva filma i opet mozes za 24 sata pretrazivat, nigdje veze, fakat idu da na kraju sve ovo ukinu, prvo uparivanje linkova pa sad ovaj limit ....
Mozes smanjiti rezultat pretrazivanja. Tamo gdje ti je api key, jedno mjesto ispod stoji broj 100, pa ga smanji na 50, 40, 30... kako ti pase.
Inace, nije ovo nista strasno, nece te bukvalno svaki dan limitirati (vec sam provjerio na svom primjeru) nego te malo uslovljavaju da posjetis njihov sajt. Jbg, vidjeli ljudi priliku za zaradu. Ili ako promjenis password, dobijes novi api key s kojim 10 dana imas 10 000 pretrazivanja dnevno.
brazzo19

#3404 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
brazzo19 wrote:
Mozes smanjiti rezultat pretrazivanja. Tamo gdje ti je api key, jedno mjesto ispod stoji broj 100, pa ga smanji na 50, 40, 30... kako ti pase.
Inace, nije ovo nista strasno, nece te bukvalno svaki dan limitirati (vec sam provjerio na svom primjeru) nego te malo uslovljavaju da posjetis njihov sajt. Jbg, vidjeli ljudi priliku za zaradu. Ili ako promjenis password, dobijes novi api key s kojim 10 dana imas 10 000 pretrazivanja dnevno.

Aha, primljeno k' znanju :D Hvala brat si ... :)

P.S Al evo gledam ovaj poseidon je beton mozda cak i bolji od covenanta ne trazi nikakav api key a ima bruku 1080p i 720p linkova, na kojem fazonu onda on radi .... jedino sto je mala mana primjetio sam da prilikom startovanja filma ne izbacuje odmah titlove nego moras ici na pauzu pa sa strane tamo da kliknes da ti izlista titlove al to nije nista strasno ....
irac300

#3405 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Poseidon, Triton, MYRIAD, Duckpool... imaju integrisan api key sa alluca ili TMDb.
jarobot

#3406 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

Probajte rebirth adon radi odlično bez API ključa....

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
brazzo19

#3407 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

I jos nesto da pitam sto me muci vec mjesecima na kodiju .... ovako, svaki film koji pokrenem nije bitno na kojem je addon.u niti na box.u ili android tv.u nakon nekih 20 minuta ili pola sata gledanja jednostavno samo izbaci iz filma skroz na pocetnu stranu gdje su linkovi od tog filma, jednostavno me samo izbaci iz filma to mi se desava na dva uredjaja tako da mi uopste nije jasno, znaci koji god film pokrenem to mi se desi i na android boxu i na android tv.u na frisko instaliranom kodiju .....
fortaleza

#3408 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

brazzo19 wrote:I jos nesto da pitam sto me muci vec mjesecima na kodiju .... ovako, svaki film koji pokrenem nije bitno na kojem je addon.u niti na box.u ili android tv.u nakon nekih 20 minuta ili pola sata gledanja jednostavno samo izbaci iz filma skroz na pocetnu stranu gdje su linkovi od tog filma, jednostavno me samo izbaci iz filma to mi se desava na dva uredjaja tako da mi uopste nije jasno, znaci koji god film pokrenem to mi se desi i na android boxu i na android tv.u na frisko instaliranom kodiju .....
Ovo se i meni počelo događati, i to nakon update-a na najnoviji Kodi 17.6. i to nakon što premotam dio filma.
vicious

#3409 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

irac300 wrote:Poseidon, Triton, MYRIAD, Duckpool... imaju integrisan api key sa alluca ili TMDb.
I Myriad tj. Dandymedia repo je down. :(
irac300

#3410 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
irac300 wrote:Poseidon, Triton, MYRIAD, Duckpool... imaju integrisan api key sa alluca ili TMDb.
I Myriad tj. Dandymedia repo je down. :(
Repo je mrtav, ali addon radi. Ista stvar kao i sa Covenantom. Imas ga u Kodisrael repo.
irac300

#3411 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Soulless prestao sa radom na svom repo-u i addonima. Trenutno je repo down, ne mogu se instalirati ni Poseidon ni Triton.
Reisova

#3412 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Reisova »

irac300 wrote:Soulless prestao sa radom na svom repo-u i addonima. Trenutno je repo down, ne mogu se instalirati ni Poseidon ni Triton.
Irac moze li mala pomoc. Trebam od nule instalirati Kodi sta predlazes, nesto kao old school instaliranje bez tih api kljuceva ... sta da instaliram.sada ?
Nema kako smo krenuli svoj repo cemo razviti vidim ja ima mnogo potencijala na forumu :)
irac300

#3413 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Reisova wrote:
irac300 wrote:Soulless prestao sa radom na svom repo-u i addonima. Trenutno je repo down, ne mogu se instalirati ni Poseidon ni Triton.
Irac moze li mala pomoc. Trebam od nule instalirati Kodi sta predlazes, nesto kao old school instaliranje bez tih api kljuceva ... sta da instaliram.sada ?
Nema kako smo krenuli svoj repo cemo razviti vidim ja ima mnogo potencijala na forumu :)
Ja bih ti preporucio da nista ne diras dok se ovo ne stabilizira malo. Svaki dan se neki repo ugasi. Nikad ne znas gdje se koji addon nalazi. Ako ti bas nije velika frka, tj. da ti Kodi nikako ne radi, bolje ne diraj.
typeOnegative

#3414 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by typeOnegative »

e ja sam ostao bez svega .. haha pao sistem jucer i sad nemam nista . dok se malo ovbo rijesi i stabilizira vracam se torrentima i legalnim izvorima :-D
Zejnep

#3415 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

Meni sve radi :D
irac300

#3416 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Zejnep wrote:Meni sve radi :D
I ne radilo. :lol: :D
Zejnep

#3417 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

irac300 wrote:
Zejnep wrote:Meni sve radi :D
I ne radilo. :lol: :D
:diva:
kad to majstor postavi nema fule :mrgreen:
Radar71

#3418 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

Ja prije dvadesetak dana uradih čistu instalaciju :D
irac300

#3419 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Radar71 wrote:Ja prije dvadesetak dana uradih čistu instalaciju :D
Ja zadnjih par dana, svaki dan jednu odradim. :D Doduše, koristim nekoliko Kodi varijanti i forkova. Zato i kažem, ne dirajte dok se ne reguliše malo situacija. Svaki dan se skoro nešto izmijeni. Juče si mogao Poseidon i Triton instalirati, danas ne možeš. I sve tako. Ovi čifuti iz Izraela vade situaciju. :D Haman njima ne smiju ništa, jedino njihov repository pun k'o šibica. Može se 90% stvari iz njega instalirati. I da, fusion i tvaddons opet proradili poslije jednodnevne pauze.

Inače, ovog Soullessa što je kreirao Poseidon, raspizdili ovi iz Cypher tima s njihovim Rebirth addonom koji je bukvalno prekopiran Triton. Puk'o čovjeku film, k'o veli, tjerajte se u k**** sad ga vi razvijajte. :D Tako je svojevremeno i Lambda ekipa odustala od Genesisa, ko se sjeća.
brazzo19

#3420 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
Radar71 wrote:Ja prije dvadesetak dana uradih čistu instalaciju :D
Ja zadnjih par dana, svaki dan jednu odradim. :D Doduše, koristim nekoliko Kodi varijanti i forkova. Zato i kažem, ne dirajte dok se ne reguliše malo situacija. Svaki dan se skoro nešto izmijeni. Juče si mogao Poseidon i Triton instalirati, danas ne možeš. I sve tako. Ovi čifuti iz Izraela vade situaciju. :D Haman njima ne smiju ništa, jedino njihov repository pun k'o šibica. Može se 90% stvari iz njega instalirati. I da, fusion i tvaddons opet proradili poslije jednodnevne pauze.

Inače, ovog Soullessa što je kreirao Poseidon, raspizdili ovi iz Cypher tima s njihovim Rebirth addonom koji je bukvalno prekopiran Triton. Puk'o čovjeku film, k'o veli, tjerajte se u k**** sad ga vi razvijajte. :D Tako je svojevremeno i Lambda ekipa odustala od Genesisa, ko se sjeća.
E jesam konj .... na kompu inastalirao ovaj poseidon i triton i sve super i radi kako treba, i dvoumim se sve danas cu sutra cu isntalirat i na tv i sad pao repo ne moze se instalirat .... hajd valjda proradi u narednih par dana jer su addoni odlicni .....
irac300

#3421 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Imaš zamjenske addone na istom principu. Kao što već napomenuh, Rebirth koji je kopija Tritona i Poseidona, Duckpool, MYRIAD, Openload Movies... A i ova dva će se pojaviti, samo dok ih neko prebaci u novi repository.

Edit
Nije direktno vezano sa temom Kodi, ali sinoć sam isprobao apk za gledanje filmova i serija FreeFlex HQ, ukratko, fenomenalna aplikacija. Meni lično mnogo bolja od razvikanog Terrariuma. Otvara filmove u najvećoj rezoluciji u roku sekunde, titlovi se mogu lokalizovati za BHS jezike, jako jednostavno odrađen za rukovanje (mislim da bi ga i @Zejnep skontala). :D Ugodno iznenađen. Nema zime za pirateriju. :D
Zejnep

#3422 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

:lol: jesi bezobrazan
Ako te zejnep :bije:
Ja sam ponosna na sebe a ti pricaj sta hos :diva:
Radar71

#3423 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

:lol:
Pljosko

#3424 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pljosko »

irac300 wrote:Imaš zamjenske addone na istom principu. Kao što već napomenuh, Rebirth koji je kopija Tritona i Poseidona, Duckpool, MYRIAD, Openload Movies... A i ova dva će se pojaviti, samo dok ih neko prebaci u novi repository.

Edit
Nije direktno vezano sa temom Kodi, ali sinoć sam isprobao apk za gledanje filmova i serija FreeFlex HQ, ukratko, fenomenalna aplikacija. Meni lično mnogo bolja od razvikanog Terrariuma. Otvara filmove u najvećoj rezoluciji u roku sekunde, titlovi se mogu lokalizovati za BHS jezike, jako jednostavno odrađen za rukovanje (mislim da bi ga i @Zejnep skontala). :D Ugodno iznenađen. Nema zime za pirateriju. :D

Vezano za FreeFlex mogu li se podesiti nasa slova u prevodima, nema š i ć? Inace aplikacija je extra
irac300

#3425 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

To mu je jedina mana. Čačkao sam postavke, ali ne mogu se podesiti titlovi za ta slova. Mozda u nekom updateu isprave.

@brazzo
Poseidon i Triton su se pojavili u Kodisrael repositoryu. Mozes ih instalirati. :D
Post Reply