Kad bi negdje nasao nov, odmah bi kupio, vjeruj. Def. najbolji mis ikadcaseytron wrote:ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Imam mehanicku tastaturu sa Cherry switchevima, kad sam kupio novi komp sa Asus maticnom, skontam da ta tastatura blokira BIOS na Asus maticnim, tako da je sad beskorisna. Lijepi Logitech K120
EDIT: jedino sto ne zalim su Steelseries Siberia sluske, sluze me 3 godine, i dalje su odlicne
Skoro ce mu decenija, dan danas kao nov, samo je spala crna boja gdje je logo. Tastatura isto njihova, od 2008-e, bez ikakvih problema
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- ferratilis
#3401 Re: PC gamerske konfiguracije
-
DonieBrasco
#3402 Re: PC gamerske konfiguracije
Neces vjerovati ja bas razmisljam da kupim Combo Logitec K120, tastaura i mis. Neki da sam bas gledao i sve se dvoumim.ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Imam mehanicku tastaturu sa Cherry switchevima, kad sam kupio novi komp sa Asus maticnom, skontam da ta tastatura blokira BIOS na Asus maticnim, tako da je sad beskorisna. Lijepi Logitech K120
EDIT: jedino sto ne zalim su Steelseries Siberia sluske, sluze me 3 godine, i dalje su odlicne
Trenutno imam mis Logitec M100.
-
howdy
#3403 Re: PC gamerske konfiguracije
MX518 definitivno jedan od najboljih gamerskih miseva
Last edited by howdy on 04/12/2016 21:54, edited 1 time in total.
- ferratilis
#3404 Re: PC gamerske konfiguracije
Taj kombo sam kupio prije jedno 5-6 godina, tastatura je savrsena i dan danas, mis se pokvario nakon par mjeseci. Moja preporuka je da kupis samo tastaturu, a zadrzis taj mis koji imas, sigurno je bolji od tog koji isporucuju u paketuDonieBrasco wrote:Neces vjerovati ja bas razmisljam da kupim Combo Logitec K120, tastaura i mis. Neki da sam bas gledao i sve se dvoumim.ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Trenutno imam mis Logitec M100.
U zadnjih 5 godina sam promijenio nekoliko miseva, svi se pokvare nakon nekog vremena i uvijek se vratm na jeftini A4Tech mis koji sam kupio za 7 maraka nekad davno, dan danas radi isto ko i prvi dan

- avaks
#3405 Re: PC gamerske konfiguracije
Gdje si kupio miš?ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Kod mene je ZA12 i evo godinu dana bez problema piči, da kucnem u drvo... SteelSeries Sensei mi se pokvario čim je garantni rok istekao ali ovaj gura još uvijek i nešto najbolje "gamersko" što sam kupio
Siberie me i duže od 3g služe tako da mogu u isti koš hehe, jedino su se spužvice potrošile a nema nigdje originalnih kupiti jbg pa kontam i nove sluške u dogledno vrijeme da pazarim
- ferratilis
#3406 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod nekog covjeka na piku, Goran, Zoran ili tako nekako. Mislim da sam ovdje pitao prije par mjeseci pa si ti ili neko drugi preporucio tog prodavca. Al nije do njega, vec jednostavno nisam ocekivao da ce Zowie biti takav. Po internetu svi pisu kako je Zowie savrsen, dugotrajan, ima visok kvalitet izrade itd. Ali kad sam prvi put koristio mis, uopce mi se nije cinio kvalitetnim. Dobro mi lezi u ruci, ali mi ne odgovara plastika, stalno pritiscem mouse4 slucajno jer tako drzim mis da mi je prst uvijek tu naslonjen. Scroll wheel mi je cudan. I eto sad je lijevi klik riknuo.avaks wrote:Gdje si kupio miš?ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Kod mene je ZA12 i evo godinu dana bez problema piči, da kucnem u drvo... SteelSeries Sensei mi se pokvario čim je garantni rok istekao ali ovaj gura još uvijek i nešto najbolje "gamersko" što sam kupio![]()
Siberie me i duže od 3g služe tako da mogu u isti koš hehe, jedino su se spužvice potrošile a nema nigdje originalnih kupiti jbg pa kontam i nove sluške u dogledno vrijeme da pazarim
Imao sam Kinzu i Gigabyte XM300, oba su trajala par mjeseci i uvijek lijevi klik pocne duplat i onda moram mijenjati. Ova mehanicka tastatura Gigabyte Force K83 koju imam je savrsena za tipkanje, lijepo izgleda, ima nkey rollover za sve tipke ali mi blokira bios. Kontaktirao proizvodjaca, kaze nije dobra za Asus maticne. Tako da sam definitivno zavrsio sa gejmerskom periferijom.
Meni kod Siberia slusalica samo smeta ona traka sto ide preko glave, stalno mi kosa izgleda kao da sam 3 dana dubio na glavi i ima onu tkaninu tako da moram stalno cistit. I mikrofon nije bas nesto. Ali je zato kvalitet zvuka odlican
- Karabaja
#3407 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam još gori. Od 2004 koristim MX500.

- avaks
#3408 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam iz Bijeljine od nekog lika kupio, pisana garancija godina dana bila tako da ga kontaktiraš obavezno... Vrlo je moguće da sam ti ja preporučio Zowie jer ga koristim i za SteelSeries su izmislili kvalitet i preciznostferratilis wrote:Kod nekog covjeka na piku, Goran, Zoran ili tako nekako. Mislim da sam ovdje pitao prije par mjeseci pa si ti ili neko drugi preporucio tog prodavca. Al nije do njega, vec jednostavno nisam ocekivao da ce Zowie biti takav. Po internetu svi pisu kako je Zowie savrsen, dugotrajan, ima visok kvalitet izrade itd. Ali kad sam prvi put koristio mis, uopce mi se nije cinio kvalitetnim. Dobro mi lezi u ruci, ali mi ne odgovara plastika, stalno pritiscem mouse4 slucajno jer tako drzim mis da mi je prst uvijek tu naslonjen. Scroll wheel mi je cudan. I eto sad je lijevi klik riknuo.avaks wrote:Gdje si kupio miš?ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Kod mene je ZA12 i evo godinu dana bez problema piči, da kucnem u drvo... SteelSeries Sensei mi se pokvario čim je garantni rok istekao ali ovaj gura još uvijek i nešto najbolje "gamersko" što sam kupio![]()
Imao sam Kinzu i Gigabyte XM300, oba su trajala par mjeseci i uvijek lijevi klik pocne duplat i onda moram mijenjati. Ova mehanicka tastatura Gigabyte Force K83 koju imam je savrsena za tipkanje, lijepo izgleda, ima nkey rollover za sve tipke ali mi blokira bios. Kontaktirao proizvodjaca, kaze nije dobra za Asus maticne. Tako da sam definitivno zavrsio sa gejmerskom periferijom.
Meni kod Siberia slusalica samo smeta ona traka sto ide preko glave, stalno mi kosa izgleda kao da sam 3 dana dubio na glavi i ima onu tkaninu tako da moram stalno cistit. I mikrofon nije bas nesto. Ali je zato kvalitet zvuka odlican
A nemaš sreće sa tim miševima očigledno ili trebaš neke switcheve specijalne ako ti je do gripa možda.
- Raigor Stonehoof
#3409 Re: PC gamerske konfiguracije
Meni je na Roccat Savu isto nakon godinu i po poceo duplat klik, pa sam kupio Steelseries Rival, sluzi me evo godina, da ne ureknem 
- aditon
#3410 Re: PC gamerske konfiguracije
sve preko 50 KM dati na miš je bacanje para. Ja sam također uvijek koristio jeftine varijante i nikad nisam problema imao a za sebe mogu reći da sam gamer (osim fizički oštečenja na istim koja bi sam prouzrokovao kad se ponekad iznerviram
) Jedino gdje treba kvalitetan miš jeste kad radiš u takvim programima gdje je preciznost od presudnog značaja. Sve ostalo, porez na budale. Pojedine cijene miševa su veće od prosječne cijene grafičke karte...gdje je tu logika?
-
DonieBrasco
- ferratilis
#3412 Re: PC gamerske konfiguracije
Taj sam kupio kod Mikija prije jedno 6 mjeseci. Odlican, preporucujem
btw ja sam ga platio okruglo 300 tako da je najbolje da pitas mikija da li bi ti mogao nabavit
-
mlakonja1
#3413 Re: PC gamerske konfiguracije
Sta znaci kad kod imena procesora stoji SKYLAKE jel to nesto da nije dobar ili dobar ako neko moze da objasni hvala od srca.
na primjer ovako nesto Intel Core i5-6500 (3,20-3,60GHz) Skylake
Da li ovakve procesora sa ovim SKYLake treba kupovat ili ne?
- Sanchez22
#3414 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne treba mi gejmerski pc,vec samo za net i filmove.Valjaju li cemu ovi po 100 KM,HP centralne ,sto ih ima na piku masa.Da ne otvaram novu temu 
-
DonieBrasco
#3415 Re: PC gamerske konfiguracije
Sklyke je ime serije procesora od Intel, šesta generacija.mlakonja1 wrote:Sta znaci kad kod imena procesora stoji SKYLAKE jel to nesto da nije dobar ili dobar ako neko moze da objasni hvala od srca.
I5 6500 je odlican procesor sama cjena dovoljno govori, ako si u mogucnosti da ga kupis uz odgovarajucu maticnu plocu neces se pokajati, sluzit ce ti dugi niz godina.
- avaks
#3416 Re: PC gamerske konfiguracije
Možda da zaigraš kakav FPS uz štakora sa AVAGO 3310, 3090 ili 3095 senzorom i ne bi pričao takoaditon wrote:sve preko 50 KM dati na miš je bacanje para. Ja sam također uvijek koristio jeftine varijante i nikad nisam problema imao a za sebe mogu reći da sam gamer (osim fizički oštečenja na istim koja bi sam prouzrokovao kad se ponekad iznerviram) Jedino gdje treba kvalitetan miš jeste kad radiš u takvim programima gdje je preciznost od presudnog značaja. Sve ostalo, porez na budale. Pojedine cijene miševa su veće od prosječne cijene grafičke karte...gdje je tu logika?
Sumnjam da ljudi kojima je preciznost od značaja kupuju gamerske miševe ali eto (imaju one olovkice za to, ploteri šta već, kuglice hehe)...
Nađi mi nekog igrača koji zarađuje tj. profesionalno se bavi gamingom a koristi miš od 20€ jer je sve preko porez na budale
Sada hoćeš reći da mi koji koristimo miševe od 100KM+ smo budale jer hoćemo dobre i precizne senzore?!
Pa koliko još ljudi koristi Logitech G400 koji i dan danas ima nenadjebiv senzor, evo i kod mene je u Zowie isti samo što je miš noviji i nema tog jeftikanera koji će mu oprepeliti u FPSovima...
Ako igraš Dotu ili neke strategije i nemaš potrebe za nekim ekstra preciznim strojem, ali gdje je preciznost potrebna senzor igra veliku ulogu i pravi razliku. Ti pošto očigledno nisi ta vrsta gamera i ne možeš da shvatiš to ali nema razloga da se vrijeđamo.
- Qler
#3417 Re: PC gamerske konfiguracije
Meni je opet glupost stedjeti na periferiji je sa njom najvise imas interakcije, znači ono za što ne žalim su monitor, miš, tastatura i zvučnici... prije bi dao 300KM za miš/tastatura combo nego za GPU... GPU za godinu star, ne vrijedi, a ovo koristis godinama...
Neki dan sam zeni uzeo M570 logitech... puno crta, ruka je boli.. ovo smo uzeli da vidimo kako ce biti. Ja imam MX Master kuci, i MX Revolution na poslu...
Neki dan sam zeni uzeo M570 logitech... puno crta, ruka je boli.. ovo smo uzeli da vidimo kako ce biti. Ja imam MX Master kuci, i MX Revolution na poslu...
-
RLewis
#3418 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Ista se stvar meni desila na mom gaming misu dosta puta lupa duble click iako nigdje veze.ferratilis wrote:Nikad vise u zivotu necu kupit 'gejmersku' periferiju. Prije 4 mjeseca kupio Zowie FK1, jucer je poceo registrovat svaki klik kao dupli. Prikljucim stari mis od 20KM, radi savrseno, ko prvog dana.
Imam mehanicku tastaturu sa Cherry switchevima, kad sam kupio novi komp sa Asus maticnom, skontam da ta tastatura blokira BIOS na Asus maticnim, tako da je sad beskorisna. Lijepi Logitech K120 [emoji38]
EDIT: jedino sto ne zalim su Steelseries Siberia sluske, sluze me 3 godine, i dalje su odlicne [emoji106]
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
- aditon
#3419 Re: PC gamerske konfiguracije
Naravno da nema potrebe za vrijeđanjem ali ti si očito potpao pod uticaj marketinga i ja ti tu ne mogu pomoći. Normalno, svako će trošiti svoj novac tamo gdje misli da treba, pa tako i ja. Nemam ti potrebu dodatno obrazlagati do sada rečeno ili se posebno osvrtati na tvoj komentar, ali bi dodao da neko ko se bavi arhitekturom vjeruj i dalje koristi miš ali ne bilo kakav miš, već miš visokih preformansi. Mogu shvatiti i nekog ko zarađuje igrajući igre da ima neki skuplji miš, a sve ostalo je samo razmaženost. Na kraju dana, miš je dobar onoliko koliko je s istim dobar onaj koji na njemu svoju ruku drži. Taj skill ti ništa ne može nadomjestiti.avaks wrote:Možda da zaigraš kakav FPS uz štakora sa AVAGO 3310, 3090 ili 3095 senzorom i ne bi pričao tako![]()
Sumnjam da ljudi kojima je preciznost od značaja kupuju gamerske miševe ali eto (imaju one olovkice za to, ploteri šta već, kuglice hehe)...
Nađi mi nekog igrača koji zarađuje tj. profesionalno se bavi gamingom a koristi miš od 20€ jer je sve preko porez na budale![]()
Sada hoćeš reći da mi koji koristimo miševe od 100KM+ smo budale jer hoćemo dobre i precizne senzore?!
Pa koliko još ljudi koristi Logitech G400 koji i dan danas ima nenadjebiv senzor, evo i kod mene je u Zowie isti samo što je miš noviji i nema tog jeftikanera koji će mu oprepeliti u FPSovima...
Ako igraš Dotu ili neke strategije i nemaš potrebe za nekim ekstra preciznim strojem, ali gdje je preciznost potrebna senzor igra veliku ulogu i pravi razliku. Ti pošto očigledno nisi ta vrsta gamera i ne možeš da shvatiš to ali nema razloga da se vrijeđamo.
-
didgeridoo
#3420 Re: PC gamerske konfiguracije
prije sam koristio te low level miseve i nakon kratkog perioda se pocnu kvariti
uzeo razer deathadder chroma i vec 2 godine i bas intenzivnog koristenja, radi bez greske...
ista situacija je i sa tastutarama... nakon sto sam uzeo mehanicku, sad sam miran jer sluzi odlicno...
uzeo razer deathadder chroma i vec 2 godine i bas intenzivnog koristenja, radi bez greske...
ista situacija je i sa tastutarama... nakon sto sam uzeo mehanicku, sad sam miran jer sluzi odlicno...
-
didgeridoo
#3421 Re: PC gamerske konfiguracije
druze ovo sto si napisao je nebuloza samo takva...aditon wrote:Na kraju dana, miš je dobar onoliko koliko je s istim dobar onaj koji na njemu svoju ruku drži. Taj skill ti ništa ne može nadomjestiti.avaks wrote:Možda da zaigraš kakav FPS uz štakora sa AVAGO 3310, 3090 ili 3095 senzorom i ne bi pričao tako![]()
Nađi mi nekog igrača koji zarađuje tj. profesionalno se bavi gamingom a koristi miš od 20€ jer je sve preko porez na budale![]()
evo moj primjer: koristio prije "obicnu" periferiju i 60Hz monitor, igra se CSGO, solidan skill
uzeo bolju periferiju (mis, tastatura i slusalice) i monitor od 144Hz - automatski se skill popravio i to osjetno
- aditon
#3422 Re: PC gamerske konfiguracije
ja sam govorio o mišu, a ne o monitoru, slušalicama itd
i da se ne ponavljam, opet može prethodni moj post pročitati i iza toga stojim, sviđalo se to nekom ili ne...
i da se ne ponavljam, opet može prethodni moj post pročitati i iza toga stojim, sviđalo se to nekom ili ne...
-
caseytron
#3423 Re: PC gamerske konfiguracije
Jasta je, mis popravio nacim njegovog razmisljanja i snalazenja u nepredvidjenim situacijama. Nije CS samo pucaj u glavu, mnogo vise od toga. Evo meni prijatelj ima hyperx slusalice, ja neke bezvezne od 30KM, vjeruj da mu ja cesce govorim gdje cujem ljude nego on menididgeridoo wrote:druze ovo sto si napisao je nebuloza samo takva...aditon wrote:Na kraju dana, miš je dobar onoliko koliko je s istim dobar onaj koji na njemu svoju ruku drži. Taj skill ti ništa ne može nadomjestiti.avaks wrote:Možda da zaigraš kakav FPS uz štakora sa AVAGO 3310, 3090 ili 3095 senzorom i ne bi pričao tako![]()
evo moj primjer: koristio prije "obicnu" periferiju i 60Hz monitor, igra se CSGO, solidan skill
uzeo bolju periferiju (mis, tastatura i slusalice) i monitor od 144Hz - automatski se skill popravio i to osjetno
-
didgeridoo
#3424 Re: PC gamerske konfiguracije
ja ne govorim o game sensu vec o cisto prirodnijoj slici, brzem i boljem primjecivanju, itd.caseytron wrote:
Jasta je, mis popravio nacim njegovog razmisljanja i snalazenja u nepredvidjenim situacijama. Nije CS samo pucaj u glavu, mnogo vise od toga. Evo meni prijatelj ima hyperx slusalice, ja neke bezvezne od 30KM, vjeruj da mu ja cesce govorim gdje cujem ljude nego on meni
ima dosta gamera koji koriste SweetFX za jos bolje prikazivanje slike/boja itd. ali ga ja ne koristim jer nisam siguran da li ce ga u nekom trenutku valve prepoznati kao cheat ili ne...
znaci nije rijec o game sensu vec o tehnickim karakteristikama...
jos jedna vrlo bitna stvar - podloga za mis... prije je nisam koristio i mis vukao po stolu jer sam mislio da ona na laserskim senzorima i ne znaci puno, medjutim stol ima svoje pore i brazde koje senzor ipak malo pokusava "pohvatati". kupio podlogu i puno lakse i prirodnije se igra i flicka...
sto se tice slusalica i tvog jarana onda ili ih nije kalibrirao dobro ili jednostavno ne zna da ih korsiti. ja imam za moj pojam odlicne slusalice (kraken pro2), ali kad sam igrao sa likovima koji imaju slusalice koje kostaju 350-400 EUR i tada mi se desavalo da oni meni govore gdje se cuje nesto a ja ne cujem sa mojim slusama...
- typeOnegative
#3425 Re: PC gamerske konfiguracije
Jbt sta je ovo na piku u pm, u ponudi ptičjeg mlijeka,a kad im se javiš druga priča .. Evo već danima pokušavam naći ddr 4 sa više od 2400, ili nema ili je nerealna cijena skroz.
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk