TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
kakotakonikako

#3401 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by kakotakonikako »

animals wrote:
kakotakonikako wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Apelom za mir i suzdrzanost. Jer je to jedino sto ja kao gradjanin, civil mogu uraditi. A ovi koji potkuhavaju sa sigurne udaljenosti-dabogda im mečka pred vratima zaigrala :evil:
ideja ti je dobra. samo sjeti se pocetka 90-tih kada su pojedini apelovali za mir i suzdrzanost, pa na njih zapucase snajperisti sa hotela holiday-a i iz kuca kod danasnjeg ohr-a. ko li je boze bio kriv tu. ovi sa apelom za mir ili ovi sto zapucase.
Ne vjerujem da Srbi smiju jos jednom da zapocnu rat..
to bi ih unistilo, zato ne lupajte gluposti..
zasto li mene citira. kad si to vec uradio, reci gdje ja lupam gluposti, ako si na mene mislio.
Kroksica

#3402 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Kroksica »

Mister Yes wrote:
prog321 wrote:Poenta svega ovoga je: Nije bio teroristicki napad.
Covjek puko i uzeo sacmaricu. Da nije musliman nikada se to ne bi nazvalo terorizam. Nego napad psihicki poremecene osobe.
Oni gluplji među Bošnjacima se trude da dokažu da nije bio teroristički napad. Oni pametniji među Bošnjacima se trude da dokažu da je bio teroristički napad. Jednostavno, za Bošnjake u BiH je PUNO bolje da ovo bude okarakterisano kao teroristički napad nego kao osveta ili kao međuetnički sukob. Puno puno bolje. Ali većina ljudi nije dovoljno inteligentna da to razumije.
Zašto? Kao, ako je u pitanju teroristički napad, možemo nastaviti da se volimo, poštujemo, živimo u zajedništvu i ostali jednorozi? Izgleda da sam ja u toj kategoriji glupljih Bošnja jer mislim i želim da istraga pokaže kako je ovo (ne)djelo psihički nestabilne osobe, koja je na svojoj koži iskusila teror o kojem niko ne želi da priča, jer će se eto, narušiti među-etnički odnosi.

Žao mi je što pametne Bošnje u ovakvim situacijama samo pognu glavu pred Miloradom Dodikom, čovjekom koji mrzi Bosnu i Hercegovinu, koji javno poriče genocid i prijeti odcjepljenjem RS-a kad god mu se da šansa. Žao mi je što su mi, već spomenute pametne Bošnje, nametnuli dan žalosti zbog ubistva čovjeka koji je Dodikov namjesnik u MUPu RS-a a nisu u stanju istim "nametnuti" Dan žalosti 11.07. Žao mi još što je svaki bradati musliman terorista a svaki obrijani potencijalni terorista, jer se sigurno u jednom trenutku svog života sreo sa ovim bradatim, ako ništa skupa su bili na roditeljskom i počeli su se čudno ponašati nakon toga.
SaraFina

#3403 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Kroksica wrote:
Mister Yes wrote:
prog321 wrote:Poenta svega ovoga je: Nije bio teroristicki napad.
Covjek puko i uzeo sacmaricu. Da nije musliman nikada se to ne bi nazvalo terorizam. Nego napad psihicki poremecene osobe.
Oni gluplji među Bošnjacima se trude da dokažu da nije bio teroristički napad. Oni pametniji među Bošnjacima se trude da dokažu da je bio teroristički napad. Jednostavno, za Bošnjake u BiH je PUNO bolje da ovo bude okarakterisano kao teroristički napad nego kao osveta ili kao međuetnički sukob. Puno puno bolje. Ali većina ljudi nije dovoljno inteligentna da to razumije.
Zašto? Kao, ako je u pitanju teroristički napad, možemo nastaviti da se volimo, poštujemo, živimo u zajedništvu i ostali jednorozi? Izgleda da sam ja u toj kategoriji glupljih Bošnja jer mislim i želim da istraga pokaže kako je ovo (ne)djelo psihički nestabilne osobe, koja je na svojoj koži iskusila teror o kojem niko ne želi da priča, jer će se eto, narušiti među-etnički odnosi.

Žao mi je što pametne Bošnje u ovakvim situacijama samo pognu glavu pred Miloradom Dodikom, čovjekom koji mrzi Bosnu i Hercegovinu, koji javno poriče genocid i prijeti odcjepljenjem RS-a kad god mu se da šansa. Žao mi je što su mi, već spomenute pametne Bošnje, nametnuli dan žalosti zbog ubistva čovjeka koji je Dodikov namjesnik u MUPu RS-a a nisu u stanju istim "nametnuti" Dan žalosti 11.07. Žao mi još što je svaki bradati musliman terorista a svaki obrijani potencijalni terorista, jer se sigurno u jednom trenutku svog života sreo sa ovim bradatim, ako ništa skupa su bili na roditeljskom i počeli su se čudno ponašati nakon toga.

:bih: :thumbup:
animals

#3404 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

kakotakonikako wrote: zasto li mene citira. kad si to vec uradio, reci gdje ja lupam gluposti, ako si na mene mislio.
Ma ne licno tebe, vec one koji misle da ce Srbi isto da urade sutra..
jer , tek bi onda najebali..
Walther

#3405 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

Lajavikrelac wrote:I šta treba reći? Vehabizam nije opasnost oni su jako fini i pošteni ljudi nešto kao Amiši?
da... to je najveca opasnost po BIH... cetnici su ne bas tako davno pobili 60.000 ljudi marsiraju po BIH a problem je 10 vehabija...

koja prica tito dragi :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3406 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

kakotakonikako wrote: ideja ti je dobra. samo sjeti se pocetka 90-tih kada su pojedini apelovali za mir i suzdrzanost, pa na njih zapucase snajperisti sa hotela holiday-a i iz kuca kod danasnjeg ohr-a. ko li je boze bio kriv tu. ovi sa apelom za mir ili ovi sto zapucase.
E pa hocemo li to ponavljati svakih 20-30 godina?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3407 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Zakuhavas.
Tim prije sto si na jednom, formalno, probosanskom forumu, poprilicno prosrpski nastrojen.
Znaci nema nista izmedju probosankog i prosrpskog. Ako nije crno, odmah je bijelo?
Fudo387

#3408 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Zakuhavas.
Tim prije sto si na jednom, formalno, probosanskom forumu, poprilicno prosrpski nastrojen.
Znaci nema nista izmedju probosankog i prosrpskog. Ako nije crno, odmah je bijelo?
Nema.
SaraFina

#3409 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Termin " probosanski" treba zaštiti ... Odlučno :)

On se rabi u pogrešne svrhe za srbofilno-orjunašku spiku ovdje.

Dakle razgraničimo ta DVA pojma!

Probosanski orjentirani forumaši i forumaši zadojeni ex jugoslovenskim ( provelikosrpskim ) idejama nisu isto.

Hvala :)
Walther

#3410 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:Serete nacionalisticku povracaonicu iz dijaspore, dakle dodatno zakuhavate stvar i onda vam zao povratnika. Ma hajte molim vas, sto ne mogu na rende kore.

U cemu je problem reci, osudjujem ubistvo covjeka. Terorizam nije i nikada nece biti nacin. Niti mu strasna desavanja na tom prostoru 90-tih daju opravadnje. Jer i ti koji su klali 90-tih u Zvorniku, nasli su opravdanje u nekom drugom klanju i tako ukrug.

Dajte ljudi da ovo ludilo prestane. Lako je vama u Sent Luisu, Berlinu, Parizu, Beču, Sidneju. Lako je i nama u Sarajevu, Zenici, Tuzli.

Mislimo na te ljude koji tamo zive.
De jos malo salonske price... Jel to bilo teze ili lakse devedesetih? Jel onomad istocna Basna "ociscena" zbog dijaspore? Ko o cemu, kurva o postenju. Nakon toliko hiljada mrtvih BOsnjaci se trebaju nekome pravdati jer ne osudjuju hebeno ubistvo. Jedno! I to covjek koje je ucestvovao u genocidu.
Aj tuge u pm.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3411 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Divljaspora at it's best :sretan:
Walther

#3412 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Zakuhavas.
Nema. To je u BIH prica o dobru i zlu. Sredina nema ni nikad nije bilo nit moze biti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3413 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote: De jos malo salonske price... Jel to bilo teze ili lakse devedesetih? Jel onomad istocna Basna "ociscena" zbog dijaspore? Ko o cemu, kurva o postenju. Nakon toliko hiljada mrtvih BOsnjaci se trebaju nekome pravdati jer ne osudjuju hebeno ubistvo. Jedno! I to covjek koje je ucestvovao u genocidu.
Aj tuge u pm.
Pa ociscena je upravo zbog djelovanja bezumnika poput ovog kojeg podrzavate. I jos jedno-ima nas koji nismo zbrisali u dijasporu nego smo ratovali (ja sam bio premali, ali moji roditelji, da,da i majka su bili u ABiH). I danas sam ja prosrpski orjentisan, a vi koji ste se magle uhvatili (ne znam za tebe licno, nego opcenito) ste partiote. :run:

Ma nemoj.
Walther

#3414 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote: De jos malo salonske price... Jel to bilo teze ili lakse devedesetih? Jel onomad istocna Basna "ociscena" zbog dijaspore? Ko o cemu, kurva o postenju. Nakon toliko hiljada mrtvih BOsnjaci se trebaju nekome pravdati jer ne osudjuju hebeno ubistvo. Jedno! I to covjek koje je ucestvovao u genocidu.
Aj tuge u pm.
Pa ociscena je upravo zbog djelovanja bezumnika poput ovog kojeg podrzavate. I jos jedno-ima nas koji nismo zbrisali u dijasporu nego smo ratovali (ja sam bio premali, ali moji roditelji, da,da i majka su bili u ABiH). I danas sam ja prosrpski orjentisan, a vi koji ste se magle uhvatili (ne znam za tebe licno, nego opcenito) ste partiote. :run:

Ma nemoj.
NE. Nije. Nije to ni priblizno isto. Ni najmanje. Nerdin je PaJdo ubio oca, a Bosnjake su ubijali jer su muslimani. Velika hebena razlika. Prvo je genocid, drugo je osveta. Tako je otkad postoji covjek. Nije Nerdin prvi i nije zadnji. U biti cudno sto se nije davno pojavio kad se uzme u obzir koliko ubica seta po BIH slobodno.
Fudo387

#3415 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:a sam bio premali, ali moji roditelji, da,da i majka su bili u ABiH).
:D
insomnia78

#3416 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
Aj tuge u pm.

Ma nemoj.
Kakve veze ima ratni put tvojih roditelja sa tvojom orjentacijom
Cekaj, ti si patriota zato sto ti je otac ratov'o?
I ti jesi prosrpski orjentiran
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3417 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:a sam bio premali, ali moji roditelji, da,da i majka su bili u ABiH).
Znam da je smijesno takvima poput tebe. Ponosan sam na njih dvoje koji su dali doprinos casnoj borbi da biste vi mogli povracat gluposti. :run:
Walther

#3418 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Znam da je smijesno takvima poput tebe. Ponosan sam na njih dvoje koji su dali doprinos casnoj borbi da biste vi mogli povracat gluposti. :run:
Jasta su...

„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
Drinski

#3419 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Drinski »

Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.
Last edited by Drinski on 30/04/2015 12:16, edited 1 time in total.
Mister Yes

#3420 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Mister Yes »

Kroksica wrote:Zašto? Kao, ako je u pitanju teroristički napad, možemo nastaviti da se volimo, poštujemo, živimo u zajedništvu i ostali jednorozi? Izgleda da sam ja u toj kategoriji glupljih Bošnja jer mislim i želim da istraga pokaže kako je ovo (ne)djelo psihički nestabilne osobe, koja je na svojoj koži iskusila teror o kojem niko ne želi da priča, jer će se eto, narušiti među-etnički odnosi.
Mi se nećemo voliti i živjeti u zajedništvu bez obzira kako se ovaj čin okarakterisao. BiH je duboko podjeljena država i tu pomoći nema. Ali ja govorim o tome šta je za Bošnjake bolje u smislu kako će to izgledati ovima iz vana koji realno kroje sudbinu svima nama svo ovo vrijeme. Ako je teroristički akt onda je to manje zlo za Bošnjake jer teroristički napadi te vrste se dešavaju i u USA i Francuskoj itd dakle i u njihovim zemljama. Dakle ako je teroristički akt onda čak postajemo "raja" sa njima jer trpimo isto što i oni trpe. Dakle postajemo saveznici u borbi protiv terorizma koji nas sve ugrožava. To je priča na kojoj Bakir i društvo treba da istraju.

A ako je osveta ili mržnja na etničkoj osnovi e za to će malo ko naći razumjevanja vani. To nas onda stavlja u diskurs "Bošnjaci vs Srbi" pri čemu su Srbi u toj priči ovaj put žrtve a to nam nikako ne odgovora. Ali ako je terorizam onda je priča "teroristi vs antiteroristi" i ako Federacija također proglašava dan žalosti i ima ovako jake reakcije svojih političara onda smo mi Bošnjaci na strani antiterorista i možemo očekivati da nas "zagrli i tješi" čika Obama kao što tješi sve svoje saveznike u borbi protiv terorizma. Kontaš?
Kroksica wrote:Žao mi je što su mi, već spomenute pametne Bošnje, nametnuli dan žalosti zbog ubistva čovjeka koji je Dodikov namjesnik u MUPu RS
Dan žalosti u Federaciji je izrazito mudra i pametna odluka jer nas svrstava na stranu antiterorističke koalicije kako je gore objašnjeno. Ali eto ako ti je lakše nemoj o tome razmišljati kao o žalosti za ubijenim policajcem već o žalosti za tim što je napadnut NAŠ zapadni sistem vrijednosti :D Jer upravo je to poruka koju naši iz Federacije šalju ovim danom žalosti.
Fudo387

#3421 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Smijesno mi je to, bio sam premali...a svega se sjecas. :lol:
Starce ti ne bih vise petljao u ovu pricu.
Ludzak

#3422 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Ludzak »

A1fa wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

Ludilo se nastavlja..... :roll:
Ovo je sa one Idilove fan stranice ,,vijestiummeta''- ovdje ko god lajkuje SIPA treba u kucu da mu upadne u roku 5 minuta !!
Na fb stranici "Bošnjaci" isto ih je većina koji podržavaju terorizam i IDIL. Stvarno neko ko podržava ljiljane i naziva sebe Bošnjakom da može sebi dozvoliti da podržava ISIL i terorizam. Trvtko se prevrće u grobu ko se sve naziva Bošnjakom.
A ako neko ne podržava vehabije i teroriste, automatski si četnik. Stvarno ja ne znam šta je sa ovim narodom.
Dobro je jedan rekao, za napredak Bosne potrebno je raseliti ovaj narod, a useliti neke bolje ljude.
insomnia78

#3423 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by insomnia78 »

Drinski wrote:Mislim da ne bi sada forumase trebali pojedinačno prozivati. Ja recimo mislim da je uvazeni kolega iz mjesovitog braka, lijeve orijentacije, a svako onaj ko je recimo za vrijeme rata bio u Tz, zna na sta ciljam. Nista loše generalno.
Normalno da ne treba
Al je smijesno kad lik koji ima izrazito prosrpske stavove svoj patriotizam dokazuje ratnom prosloscu roditelja
Ja sam, iako cesto pljunem po svemu tome, veci patriota od tebe jer mi je stari bio u armiji

Smjesno

Znam je lika koji je bio u armji a sin u cetnicima, sad mogu birati cije patriote ce biti :D
Avangardno

#3424 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Avangardno »

Brat mi je jutros otišao u Sarajevo, maloprije smo pričali i zamislite čuda, nisu ga dočekale vehabije naoštrenih noževa, sve mirno, nema rata! :)

Kad kažem dijaspora, mislim na svaku od 3 naroda u BIH. Fazon je samo u tome što je bošnjačka dijaspora u velikom broju posljednja morala da napusti rodni kraj pa imamo osjećaj da su najmilitantniji, njihova sjećanja na domovinu su najsvježija, pogotovo što je to ratna dijaspora.

Zaboravljamo srpsku i hrvatsku dijasporu rodom iz BIH, oni su doduše ekonomska dijaspora više.. takođe velika, samo je fazon u tome što su oni u masovnom broju išli za vrijeme SFRJ, a to je davno, pa su počeli gubiti konce sa domovinom, dakle to nekako blijedi. Srpska i hrvatska dijaspora je svoj "zenit" doživjela 90tih, nakon toga slijedi pad nacionalnih strasti, valjda kako godine prolaze, pa se udaljavaju..
Ali identičnične stavove ja vidim kod velikog broja Srba u dijaspori, samo je teže doći do njih jer kako rekoh ranije otišli, prije gube veze sa rodnim krajem, ali ih definitivno ima. Naravno čast izuzecima. A oni u stvarni nisu ni izuzeci jer znam da je većina dijaspore dobar, radni narod. Bilo kojeg naroda u BIH.
Pa moj rođak iz Australije.. rata vidio nije.. otišao 1988 godine.. kad dođe kući počne srati kako treba spremiti vojsku i ići neko otcjepljenje RS, nema druge :lol: Evo na facebooku sad povodom posljednjih događaja u Zvorniku kaže kako je ovo posljednja šansa za otcjepljenje i dizanje velikog zida oko RS prema FBIH.. :lol:

Pa svakog ljeta u moj grad (Banja Luku) dođe na odmor ko zna koliko ljudi iz Skandinavije koji su morali napustiti grad ili su bili istjerani. Slagao bi kad bi rekao da ima incidenata, naravno da nema. I slagao bi kad bi širio predrasude o njima, jer nije u redu.
Sve je to većinom radni narod, svakodnevni ljudi, sve normalno. A dio njih koji ima izrazito radikalne stavove vjerovatno to i krije pa ne možemo primjetiti.
Kikibombona wrote:
Mister Yes wrote:
Šveđanin wrote:Glava da zaboli covjeka od ove teme, malo sam se razocarao u ljude, nije prvi put ali znam da oni koji pisu ovdje nisu adekvatan uzorak i da je stanje ipak normalnije kada se sve uzme u prosjek.

Mozda bi najbolje bilo da se ova tema zakljuca. Previse se ovdje svega reklo.
Ljudi koji po forumima podgrijavaju mržnju između Bošnjaka i Srba spadaju u jednu od ove 3 kategorije:

1. Dijaspora (izmakli guzicu i sad im u stvari odgovara da ovdje opet puca kako bi ispali još pametniji što su izmakli guzicu)
2. Hrvati koji se predstavljaju kao Bošnjaci/Srbi (nekoliko njih priznalo na HB forumu da to rade)
3. Bošnjaci/Srbi izrazito male inteligencije

Jer ako si Bošnjak/Srbin koji živi u BiH i podgrijava mržnju između Bošnjaka i Srba onda si izrazito glup čovjek. Izrazito glupih ljudi ima ali ipak ne toliko. Dobar dio ovih koji ovdje šire mržnju su ipak iili iz dijaspore ili Hrvati kojima naravno odgovara da se Bošnjaci i Srbi međusobno mrze.
Nesto se ovdje definitivno ne uklapa. Majku mu, toliko ljudi poznajem, pricalo se o ovom sranju u Zvorniku, i niko nije raspirivao ovakvu mrznju..... Svi su govorili da treba smiriti, da se ne smije dozvoliti da jos neko nastrada itd.

Pa nije valjda da ti ljudi glume, pa na internetu pokazu pravo lice?

Ne vjerujem!

Bice fakat da ovdje najvise bjesni dijaspora, jer bas oni imaju potrebu da se dokazu na neki nacin, jer su eto tamo negdje.....

Nije cudo da je svugdje u svijetu dijaspora najradikalniji element jedne etnicke grupe. Ipak, to je oblast za strucna lica da analiziraju.

Ugl, kada procitam neki radikalan stav, odmah se zapitam da li je autor iz Geteborga ili Minhena. :D
:thumbup:

Dobro kažemo.. stanje koje vidimo u realnosti i stanje koje vidimo na ovoj temi se jednostavno ne poklapa.
Last edited by Avangardno on 30/04/2015 12:22, edited 1 time in total.
SaraFina

#3425 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Smijesno mi je to, bio sam premali...a svega se sjecas. :lol:
Starce ti ne bih vise petljao u ovu pricu.

Čekaj Fudo!

Ovo je sarajevski Forum! Hoću i ja da opišem vojna iskustva svog tate.

Inače dao je doprinos i kao doktor i kao borac ABiH :)

U opkoljenom Sarajevu.
Locked