Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3401 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bloo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:obicno su žene porodilje na porodiljskom bolovanju,obično,ali izgleda ima i onih koje moraju raditi pa sa bebom na posao
Ja bih to nazvala porodiljno odsustvo, ne bolovanje.
Dužina varira od zemlje do zemlje (negdje je 3 mjeseca, negdje godinu dana).

Ako već želi da aktivno učestvuje u očito nekom državnom događaju, a beba je dovoljno velika, a ne postoji procedura koja je spriječava da donese bebu na sjednicu Parlamenta, a niko je ne tjera da se vrati na posao...

pati bebu,ali hajd njena beba
Bloo
Globalna šefica

#3402 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: Da se zna, nemam nista protiv djece ali nije uredu radi nekog uzivanja (kratkotrajnog jelte) da druge uznemiravas produktom, barem dok ne krene u skolu, kad krene, onda ga vodi dje hoces. Nemoj misliti da ovo mislim na majke, nego i na oceve. Ako moze avdo otic na pivu a safija u kuci oko djece da igra, onda treba i avdo ostat oko djece da igra kad safija pozeli kafu ili pivu. :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
svakako :D

mijenjat pelene
prat guzice
hranit
uspavljivati
ustajati da ga nahrani
prati odjeću i peglati benkice
pričuvati da majka ode malo vani da ne poludi

i onda se trico probudio :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3403 Re: Danasnji "feminizam"

jbg ima i takvih očeva koji sve ovo gore pobrojano rade ili su radili
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/05/2018 20:05, edited 1 time in total.
triconja

#3404 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Da se zna, nemam nista protiv djece ali nije uredu radi nekog uzivanja (kratkotrajnog jelte) da druge uznemiravas produktom, barem dok ne krene u skolu, kad krene, onda ga vodi dje hoces. Nemoj misliti da ovo mislim na majke, nego i na oceve. Ako moze avdo otic na pivu a safija u kuci oko djece da igra, onda treba i avdo ostat oko djece da igra kad safija pozeli kafu ili pivu. :thumbup:

mijenjat pelene
prat guzice
hranit
uspavljivati
ustajati da ga nahrani

Pa budimo realni, nije ga mati sama napravila nego ima i otac uticaja u svemu tome. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#3405 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

kakavdanakneiskustvu wrote:jbg ima i takvih tata koji sve ovo gore pobrojano rade ili su radili
Šta bi ti uradio u situaciji da nakon 6 mjeseci tvoja žena odluči da se vrati na posao, (a zamislimo da živiš u takvoj zemlji) ti onda trebaš da uzmeš 6 mjeseci porodiljnog i budeš sa djetetom?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3406 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

nema, otac je nebitna stavka i ne pita se nizašta, osim kad treba para, onda može alimentacija
Bloo
Globalna šefica

#3407 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: Pa budimo realni, nije ga mati sama napravila nego ima i otac uticaja u svemu tome. :lol:
NAravno.
Ali i žene su same krive što sve odgovornosti završe na njima.
Neka ja ću to bolje, nemoj ti muško si, ja to znam urođeno (jer je rodila, pa je odmah svo znanje svijeta pokupila)....
Fudo387

#3408 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
Fudo387 wrote:
Maltretira bebu.
Vikinzi se u grobu prevrcu, potomci im sve go papucar.
:meza:

TReba se vratiti pravim vrijednostima.
Pa je li tebi ovo normalno, poneses bebu na skupstinu necega?
I ono spava pored mikrofona i nakog zvucnika, umjesto da gleda crtani ili se igra necim?
Zvati socijalnog radnika, mamu poslati hodzi da joj sihire skida.
Cuj matere ti, bebu u parlament da joj budalasi zuje na usima o agendama...aj bizi.
Kako bi je Ragnar Lodbrok fino onim mikrofonom zvekno po usima, kuci! :D
triconja

#3409 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Pa budimo realni, nije ga mati sama napravila nego ima i otac uticaja u svemu tome. :lol:
NAravno.
Ali i žene su same krive što sve odgovornosti završe na njima.
Neka ja ću to bolje, nemoj ti muško si, ja to znam urođeno (jer je rodila, pa je odmah svo znanje svijeta pokupila)....
E vidis, to ti je propaganda sa obje strane, malo napredna (feminizam) a bogami i nazadna (tradicionalna). I onda zena ko muha bez glave vise ni sama nije sigurna sta ce, a sta god od ova dva zla da izabere najebat ce. Treba nac neku zlatnu sredinu, sve ostalo je pretjerivanje i vodi u propast. :thumbup:
triconja

#3410 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Fudo387 wrote:
Bloo wrote:
Fudo387 wrote:
Maltretira bebu.
Vikinzi se u grobu prevrcu, potomci im sve go papucar.
:meza:

TReba se vratiti pravim vrijednostima.
Pa je li tebi ovo normalno, poneses bebu na skupstinu necega?
I ono spava pored mikrofona i nakog zvucnika, umjesto da gleda crtani ili se igra necim?
Zvati socijalnog radnika, mamu poslati hodzi da joj sihire skida.
Cuj matere ti, bebu u parlament da joj budalasi zuje na usima o agendama...aj bizi.
Kako bi je Ragnar Lodbrok fino onim mikrofonom zvekno po usima, kuci! :D
To ti je jednakost, kad mozes produktom par trenutaka uzitka druge silovat a oni ne smiju prigovorit jer mogu izgubit poziciju ko od sale :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3411 Re: Danasnji "feminizam"

Bloo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:jbg ima i takvih tata koji sve ovo gore pobrojano rade ili su radili
Šta bi ti uradio u situaciji da nakon 6 mjeseci tvoja žena odluči da se vrati na posao, (a zamislimo da živiš u takvoj zemlji) ti onda trebaš da uzmeš 6 mjeseci porodiljnog i budeš sa djetetom?

bio sa djetetom,uzeo porodiljsko bolovanje,imam radnog kolegu koji je bas to uradio,zeni mu veca plata i on uzeo porodiljsko bolovanje,i mojoj ženi je nesto veca plata nego moja,ali nismo o tome tad razmisljali
Gojeni H

#3412 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:moze li mi neko ukratko prevesti ovo sa islanda?
Pa propaganda, ali evo ukratko, islandjani su naj naj u svemu, hem najzdraviji hem najsretniji i pisu najvise knjiga po glavi stanovnika na svijetu. Najvece sranje je da su najmiroljubljivija nacija :-) . Kae jos sta ih izdvaja je da je lezbejka bila predsjednica :-) . Onda neko preseravanje o tome kako pametnija nacija (vise ckolovanija jelte) je nekako "jednakija" (tj. ljudi postaju jednaki, socijalizam 101) i nesta oko religije, neka sekta. Nesta govori o djeci, upoznaju ih rano sa seksom i tako tim, daju kondome i tako to ko bombone.

Mrsko mi vise citat, znaci propaganda mrtva. Cilj je da kaze da je najbolje biti zena na islandu, jer eto, imaju najveca prava (ne kontam kako, ali hajde). :thumbup:
Istina je da se tekst moze nazvati propagandom I generalnom opsesijom srecom koja je u nasem dobu izgleda specificno definisana i svoje manifestaciju dobija u modernim drustvima nordijskih zemalja.
*Pojam skandinavski nije adekvatan jer Skandinavija ne obuhvata Finsku.

Medjutim, tacno je da Island objavljuje najveci broj knjiga po glavi stanovnika (oko 600 djela godisnje). Ne razumijem zasto je sranje da su miroljubivi? Mozda bi bila miroljubiva bilo koja nacija od cirka 300 hiljada stanovnika, ali ipak nisu ratoborni.

Ratoborni su kada treba pokazati gradjansku hrabrost kao npr. kada su oborili vladu nakon finansijske krize 2008. god. odnosno kada su dozvolili propadanje svojih najvecih banaka.
Takodje su pokazali veliku hrabrost i osjecaj za nezavisnost kada su manje-vise odjebali britansko-holandske lihvare koji su nalozeni postupcima preko-atlantskih anglo-saksonaca, ocekivali da Islandjani skinu gace i da im se naguze.

Drustvena odgovornost koju su u to vrijeme pokazali neki od najpoznatijih Islandjana (Bjork) je za svaki pohvalu I primjer.

Ekoloska odgovornost i upotreba geotermalne energije je za pozavidjeti.

Stvoriti primarnu turisticku destinaciju od zemlje u kojoj ne raste nijedno drvo takodje bi trebalo biti podstrek drugima.

Zemlja u kojoj policija ne nosi oruzje, sa izuzetno niskom stopom kriminala, najvecim natalitetom u Evropi, jednim od najboljih rukometnih timova na svijetu ... malo li je za bosanski primitivni polusvijet jebem li ga?

U pedere i lezbejke se ne bih petljao.
Bloo
Globalna šefica

#3413 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:
:perverzna: :perverzna: :perverzna:

Sokrat: Ti, časni Kritone, veliš da ljubav muškarca prema muškarcu nije grijeh.
Kriton: Ne velim da ne velim.
Sokrat: I priznaješ da ta sklonost nije ni duševni poremećaj, ni naslijeđena bolest?
Kriton: Upravo tako. Jer da je nasljedna, naši preci ne bi imali potomaka.
Sokrat: Onda si ti jedan od građana atinskih koji se ne protive braku dva muškarca.
Kriton: Jesam, i ne protivim se.
Gojeni H

#3414 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

Bloo wrote:
Gojeni H wrote:
:perverzna: :perverzna: :perverzna:

Sokrat: Ti, časni Kritone, veliš da ljubav muškarca prema muškarcu nije grijeh.
Kriton: Ne velim da ne velim.
Sokrat: I priznaješ da ta sklonost nije ni duševni poremećaj, ni naslijeđena bolest?
Kriton: Upravo tako. Jer da je nasljedna, naši preci ne bi imali potomaka.
Sokrat: Onda si ti jedan od građana atinskih koji se ne protive braku dva muškarca.
Kriton: Jesam, i ne protivim se.
Platon mu sve podvalio. :oops:
Sokrat to ne bi rekao ni da su mu dali 50 najljepsih djevojaka Atine. :D
MarlboroGold

#3415 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:

mijenjat pelene
prat guzice
hranit
uspavljivati
ustajati da ga nahrani

Sorry što upadam kao padobranac, ali muškarci danas i to rade i to je sve češće bez obzira na uticaj feminizama. Znam po bratu.
Ovdje još uvijek postoji stereotip kod mnogih žena da mi ne znamo kuhati/ne kuhamo, a kamo li za brigu o djeci... o stereotipu drugih muškaraca prema onima koji sve to rade mogu romane pisati...
insomnia78

#3416 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Naravno da rade. Ja sam to sve radio. Radim i dan danas.
triconja

#3417 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Gojeni H wrote: Zemlja u kojoj policija ne nosi oruzje, sa izuzetno niskom stopom kriminala, najvecim natalitetom u Evropi, jednim od najboljih rukometnih timova na svijetu ... malo li je za bosanski primitivni polusvijet jebem li ga?
Meni je to tesko da povjerujem, ne moze da se tek tako ugusi lose u ljudima. Sto se tice primitivnosti i jesam primitivan, ne moze svak uvijek biti dobar a nikad los, nesto tu ne stima :D
Fudo387

#3418 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:moze li mi neko ukratko prevesti ovo sa islanda?
Pa propaganda, ali evo ukratko, islandjani su naj naj u svemu, hem najzdraviji hem najsretniji i pisu najvise knjiga po glavi stanovnika na svijetu. Najvece sranje je da su najmiroljubljivija nacija :-) . Kae jos sta ih izdvaja je da je lezbejka bila predsjednica :-) . Onda neko preseravanje o tome kako pametnija nacija (vise ckolovanija jelte) je nekako "jednakija" (tj. ljudi postaju jednaki, socijalizam 101) i nesta oko religije, neka sekta. Nesta govori o djeci, upoznaju ih rano sa seksom i tako tim, daju kondome i tako to ko bombone.

Mrsko mi vise citat, znaci propaganda mrtva. Cilj je da kaze da je najbolje biti zena na islandu, jer eto, imaju najveca prava (ne kontam kako, ali hajde). :thumbup:
Istina je da se tekst moze nazvati propagandom I generalnom opsesijom srecom koja je u nasem dobu izgleda specificno definisana i svoje manifestaciju dobija u modernim drustvima nordijskih zemalja.
*Pojam skandinavski nije adekvatan jer Skandinavija ne obuhvata Finsku.

Medjutim, tacno je da Island objavljuje najveci broj knjiga po glavi stanovnika (oko 600 djela godisnje). Ne razumijem zasto je sranje da su miroljubivi? Mozda bi bila miroljubiva bilo koja nacija od cirka 300 hiljada stanovnika, ali ipak nisu ratoborni.

Ratoborni su kada treba pokazati gradjansku hrabrost kao npr. kada su oborili vladu nakon finansijske krize 2008. god. odnosno kada su dozvolili propadanje svojih najvecih banaka.
Takodje su pokazali veliku hrabrost i osjecaj za nezavisnost kada su manje-vise odjebali britansko-holandske lihvare koji su nalozeni postupcima preko-atlantskih anglo-saksonaca, ocekivali da Islandjani skinu gace i da im se naguze.

Drustvena odgovornost koju su u to vrijeme pokazali neki od najpoznatijih Islandjana (Bjork) je za svaki pohvalu I primjer.

Ekoloska odgovornost i upotreba geotermalne energije je za pozavidjeti.

Stvoriti primarnu turisticku destinaciju od zemlje u kojoj ne raste nijedno drvo takodje bi trebalo biti podstrek drugima.

Zemlja u kojoj policija ne nosi oruzje, sa izuzetno niskom stopom kriminala, najvecim natalitetom u Evropi, jednim od najboljih rukometnih timova na svijetu ... malo li je za bosanski primitivni polusvijet jebem li ga?

Malo si me na ovoj temi razocar’o k’o gazija, viking i prvoborac. :D
Bloo
Globalna šefica

#3419 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: Sorry što upadam kao padobranac, ali muškarci danas i to rade i to je sve češće bez obzira na uticaj feminizama. Znam po bratu.
Ovdje još uvijek postoji stereotip kod mnogih žena da mi ne znamo kuhati/ne kuhamo, a kamo li za brigu o djeci... o stereotipu drugih muškaraca prema onima koji sve to rade mogu romane pisati...
Ja nisam nigdje spomenula feminizam :D
kakavdanakneiskustvu

#3420 Re: Danasnji "feminizam"

insomnia78 wrote:Naravno da rade. Ja sam to sve radio. Radim i dan danas.

da,kao da je problem ispeglati ves svog djeteta,ili nahraniti ga,ili presvuci
insomnia78

#3421 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Doduse ja ne peglam :-D
MarlboroGold

#3422 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Image
insomnia78

#3423 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

:lol:
Gojeni H

#3424 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

triconja wrote:
Gojeni H wrote: Zemlja u kojoj policija ne nosi oruzje, sa izuzetno niskom stopom kriminala, najvecim natalitetom u Evropi, jednim od najboljih rukometnih timova na svijetu ... malo li je za bosanski primitivni polusvijet jebem li ga?
Meni je to tesko da povjerujem, ne moze da se tek tako ugusi lose u ljudima. Sto se tice primitivnosti i jesam primitivan, ne moze svak uvijek biti dobar a nikad los, nesto tu ne stima :D
U redu je tvoje misljenje. Ono je mozda i dobro za neke drugacije rasprave, ali je ipak misljenje i ne moze ici vs. zvanicni pokazatelji.
Jedino, kao sto kazes, da ne vjerujemo zvanicnim pokazateljima?
Gojeni H

#3425 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Malo si me na ovoj temi razocar’o k’o gazija, viking i prvoborac. :D
:lol:

Uvlacim se forumskim zenetinama. :D

Ovo je samo trenutak slabosti. Ka'ki Islandjani, sve limunada.
Finci su druga prica. K'o razjebe boljsevike, vazda ima respekt.
Post Reply