Gledaj, gledao sam taj klip ali ima za to neko strucno prirodno objasnjenje. Vidi se samo kao neki krug ali to moze biti sasvim slucajno generirano kroz djelovanje suncevih procesa pod uvjetom da je snimak autentican. Stvarno mislim, vidi se krug i ja sad trebam vjerovati da je to neka letjelica. Sigurno ima neki strucnjak koji ima objasnjenje za to.Dozer wrote:Sorry, gledah u Ircev post pa se mahinalno obratih njemu, a replicirah na tvoj post
Pazi nesto... Pogledaj prvi klip u nizu koji gore postavih, onaj s objektom pored Sunca. Koje bi objasnjenje bilo za to?
Ili, ovaj zadnji, s ovo dvoje. Nije li malo previse realisticno? Ako nazoves posnudjeni broj serifove kancelarije i kazes da imas info o njima, da li bi te to uvjerilo da je klip istinit?
S druge strane, zasto mora znaciti da bilo koja druga vrsta mora imati identicne zivotne uslove kao i mi? Zasto oni ne bi mogli, mozda, udisati cisti metan ili CO2? Mozda im voda ne treba ni za sta?
Ipak su to nase, ljudske pretpostavke nna bazi zivota kakav mi poznajemo...
To da sve vanzemaljsko prelazi u bozansko, ipak je malo nategnuto. Medjutim, tehnoloski, i gledano samo na recimo prvi klip, mislim da nemamo o cemu pricati...
Drugo, nemamo prava saznjanja za druge zivotne forme ali ako bi se one zasnivale na nekoj drugoj bazi opet moramo imati na umu da vrijeme, svemirske daljine, brzine, zakoni o energiji vaze isto tako i za te zivotne forme. Jesi li uopste svjestan da bi putovanje do najblize nase susjedne galaksije trajalo milionima godina. Hocu da kazem da ta bica, za koja ti pretpostavljas da uspostavljaju kontakt s nama, trebaju krsiti zakone prirode. I to je jako, jako, jako tesko za pretpostaviti zbog same prirode tih zakona, pa o kakvoj god se vrsti zivota i inetelegencije radilo.