Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Warsame
#3401 Re: Poplave u cijeloj BiH
Last edited by Warsame on 16/05/2014 20:43, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#3402 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dobri ljudi, ovo danas je bilo fantastično! Omanja brda hrane i odjeće, u Kriterionu, ali i na desetine mjesta u gradu. Udruženja, studenti, pojedinci, naš Plenum. Vlasti su nam nikakve, ali bar smo mi tu jedni za druge. Nadajmo se da će sve sakupljeno sretno stići na odredište, za početak - Maglaj. Hvala svima, vrijednim i velikodušnim, idemo dalje!
https://www.facebook.com/PlenumSa
-
kakavdanakneiskustvu
#3403 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zovem se Zelena wrote:Ne.kakavdanakneiskustvu wrote:je li u dnevniku ftv spomenuto stanje u varešu?
e bože sačuvaj,fuj
-
m_l
#3404 Re: Poplave u cijeloj BiH
faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane
Brana nema nikakvih oštećenja i 2013. godine je izvršena sanacija velikog dijela brane i urađeni su novi temelji svih vodova.
Izvršena su bočna ojačanja sa lijeve i desne strane i izgrađena su dva nova svoda.
Stanje je stabilno, brana nema ni najmanjih oštećenja. Izjavio je prije nekoliko trenutaka Enver Ćosićkić, direktor JP Spreča.
- _mufljuz_
#3405 Re: Poplave u cijeloj BiH
i klix je pis'o o marifetlucima ovih švercera iz zavidovica
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekto ... /130221114
papson je zasticen SDA-om ko bjeli medjed
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekto ... /130221114
papson je zasticen SDA-om ko bjeli medjed
- O'zone
- Globalni moderator
#3406 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sanski most
- kamberovica polje
#3407 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
- Anestezija
- pink floydd
- Herr Flick
#3410 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti?faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane
Brana nema nikakvih oštećenja i 2013. godine je izvršena sanacija velikog dijela brane i urađeni su novi temelji svih vodova.
Izvršena su bočna ojačanja sa lijeve i desne strane i izgrađena su dva nova svoda.
Stanje je stabilno, brana nema ni najmanjih oštećenja. Izjavio je prije nekoliko trenutaka Enver Ćosićkić, direktor JP Spreča.
- Zovem se Zelena
#3411 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pinky, gdje je snimano?
- AhmetShabo
#3412 Re: Poplave u cijeloj BiH
i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
-
Warsame
#3413 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stanje je takvo da smo odsječeni i sa strane prema Brezi/Sarajevu, odron je na mjestu Kapija, a sa strane prema Olovu tunel je više neprohodan nego prohodan, a snijeg u Zvijezdi je oko 40 cm.kamberovica polje wrote:Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
Navikli da budemo odsječeni i bez poplave...
- AhmetShabo
#3414 Re: Poplave u cijeloj BiH
i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...Herr Flick wrote:Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti?faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane
- Anestezija
#3415 Re: Poplave u cijeloj BiH
Danas je bio sastanak nacelnika Lukavca,Gracanice i Doboj Istoka i receno je da ljudi budu u pripravnosti..Herr Flick wrote:Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti?faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane
- It_is_a_Leclerc
#3416 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Beogradu nemaju autobusa za ljude koji hoće u Šabac da prave nasipe. Zasad su 15 napunili, a ljudi se guraju i utrčavaju.
Šteta samo što je Sava već počela plaviti preko nasipa tamo......
I nama u BiH treba ovako nešto. Ugasi fakultete i javne ustanove iduću sedmicu, i lopate u ruke. Idemo čistiti korita, čistiti mulj sa ulica, dijeliti pomoć.
Šteta samo što je Sava već počela plaviti preko nasipa tamo......
I nama u BiH treba ovako nešto. Ugasi fakultete i javne ustanove iduću sedmicu, i lopate u ruke. Idemo čistiti korita, čistiti mulj sa ulica, dijeliti pomoć.
- R9..
#3417 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje zivis jesil blizu lukavca ili u lukavcufaketowsky wrote:i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Ja nisam nista spakovo jos
- seoBIH
#3418 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ovde se vidi indirektan uzrok ovolikih poplava!! SVO SMECE VRACAJU OPET U BOSNU!! Stoka je to mogla zapaliti!pink floydd wrote:
- dinao
#3419 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..
Sent from my iPhone using Tapatalk
- pink floydd
#3421 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa zavidovići, onaj most sto je zaustavio onaj drugi most koji je srušen jučer.Zovem se Zelena wrote:Pinky, gdje je snimano?
-
jahhjer
#3422 Re: Poplave u cijeloj BiH
a smeca jebo te zivot...
-
liverpool-ynwa
#3423 Re: Poplave u cijeloj BiH
Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
- Janjicar
#3424 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gracanica koja se nalazi na magistrali Tuzla-Doboj ?dinao wrote:Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..
- Herr Flick
#3425 Re: Poplave u cijeloj BiH
Malo mi je glupo to "stabilno",jer cini mi se taj isti lik je pricao u FTV-u dnevniku i rekao da stnaje nije ni stabilno a ni kriticnofaketowsky wrote:i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...Herr Flick wrote:Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti?faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane

jeza