Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Warsame

#3401 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Warsame »

Last edited by Warsame on 16/05/2014 20:43, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#3402 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Dobri ljudi, ovo danas je bilo fantastično! Omanja brda hrane i odjeće, u Kriterionu, ali i na desetine mjesta u gradu. Udruženja, studenti, pojedinci, naš Plenum. Vlasti su nam nikakve, ali bar smo mi tu jedni za druge. Nadajmo se da će sve sakupljeno sretno stići na odredište, za početak - Maglaj. Hvala svima, vrijednim i velikodušnim, idemo dalje!
https://www.facebook.com/PlenumSa
kakavdanakneiskustvu

#3403 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Zovem se Zelena wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:je li u dnevniku ftv spomenuto stanje u varešu?
Ne.

e bože sačuvaj,fuj
m_l

#3404 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by m_l »

faketowsky wrote:Evo malo ohrabrenja za Lukavcane
Brana nema nikakvih oštećenja i 2013. godine je izvršena sanacija velikog dijela brane i urađeni su novi temelji svih vodova.

Izvršena su bočna ojačanja sa lijeve i desne strane i izgrađena su dva nova svoda.

Stanje je stabilno, brana nema ni najmanjih oštećenja. Izjavio je prije nekoliko trenutaka Enver Ćosićkić, direktor JP Spreča.
:thumbup:
_mufljuz_

#3405 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

i klix je pis'o o marifetlucima ovih švercera iz zavidovica

http://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekto ... /130221114

papson je zasticen SDA-om ko bjeli medjed
O'zone
Globalni moderator

#3406 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Sanski most
kamberovica polje

#3407 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kamberovica polje »

Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
Anestezija

#3408 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Anestezija »

Image jeza
pink floydd

#3409 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

Herr Flick

#3410 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

Brana nema nikakvih oštećenja i 2013. godine je izvršena sanacija velikog dijela brane i urađeni su novi temelji svih vodova.

Izvršena su bočna ojačanja sa lijeve i desne strane i izgrađena su dva nova svoda.

Stanje je stabilno, brana nema ni najmanjih oštećenja. Izjavio je prije nekoliko trenutaka Enver Ćosićkić, direktor JP Spreča.
Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti? :?
Zovem se Zelena

#3411 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Pinky, gdje je snimano?
AhmetShabo

#3412 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by AhmetShabo »

i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Warsame

#3413 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Warsame »

kamberovica polje wrote:Dajte ljud zna li neko kakvo je stanje u Varešu? Baš me neka panika hvata kad pomislim da smo svi zaboravili na taj grad.
Stanje je takvo da smo odsječeni i sa strane prema Brezi/Sarajevu, odron je na mjestu Kapija, a sa strane prema Olovu tunel je više neprohodan nego prohodan, a snijeg u Zvijezdi je oko 40 cm.

Navikli da budemo odsječeni i bez poplave...
AhmetShabo

#3414 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by AhmetShabo »

Herr Flick wrote:

Stabilno? Zasto je onda civilna zastita moje opcine dobila naređenje iz Lukavca da obavijeste stanovnistvo koje zivi u blizini rijeke Spreče da budu u pripravnosti? :?
i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Anestezija

#3415 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Anestezija »

Herr Flick wrote:

Danas je bio sastanak nacelnika Lukavca,Gracanice i Doboj Istoka i receno je da ljudi budu u pripravnosti..
It_is_a_Leclerc

#3416 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

U Beogradu nemaju autobusa za ljude koji hoće u Šabac da prave nasipe. Zasad su 15 napunili, a ljudi se guraju i utrčavaju.
Šteta samo što je Sava već počela plaviti preko nasipa tamo......

I nama u BiH treba ovako nešto. Ugasi fakultete i javne ustanove iduću sedmicu, i lopate u ruke. Idemo čistiti korita, čistiti mulj sa ulica, dijeliti pomoć.
R9..

#3417 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by R9.. »

faketowsky wrote:i ja sam spakovo kofere, treba biti u pripravnosti, lako je raspakovat sve posle ako se nista ne desi...
Gdje zivis jesil blizu lukavca ili u lukavcu
Ja nisam nista spakovo jos
seoBIH

#3418 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by seoBIH »

pink floydd wrote:
Ovde se vidi indirektan uzrok ovolikih poplava!! SVO SMECE VRACAJU OPET U BOSNU!! Stoka je to mogla zapaliti!
dinao

#3419 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dinao »

Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Not My Idea

#3420 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Image
Topcic polje
pink floydd

#3421 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pink floydd »

Zovem se Zelena wrote:Pinky, gdje je snimano?
pa zavidovići, onaj most sto je zaustavio onaj drugi most koji je srušen jučer.
jahhjer

#3422 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

a smeca jebo te zivot...
liverpool-ynwa

#3423 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by liverpool-ynwa »

Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
Janjicar

#3424 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

dinao wrote:Zna li ko da li je moguce na neki nacin doci iz Gračanice u Sarajevo? Postoji li neki prohodan put? Kao sto znate, ljudi su tamo bez vode i struje, zivot je otezan, a htjeo bih primiti prijatelje s malom djecom i starim ljudima kod mene..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Gracanica koja se nalazi na magistrali Tuzla-Doboj ?
Herr Flick

#3425 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

faketowsky wrote:
Herr Flick wrote:

Malo mi je glupo to "stabilno",jer cini mi se taj isti lik je pricao u FTV-u dnevniku i rekao da stnaje nije ni stabilno a ni kriticno :-)
Post Reply