Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#3401 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Bloo wrote:
dobar osjecaj wrote:Posmatrajuci neke klanove oko sebe, zanima me kako gledate na coporativni princip funkcionisanja na poslu/faksu/u drustvu?
Prija li vam biti dio klana ili vise volite imati vecu dozu samostalnosti i biti povrsno i neobavezno dio vise razlicitih grupa?
ovo drugo.
ovo prvo me podsjeca na traume iz srednje :D
Ma ljudi se na slicnom principu udruzuju u copor i u svim drugim okolnostima. U firmama je to jako prisutno. Cesto se hrpa nesposobnih udruze tako da stite jedni druge, sikaniraju svakoga ko bi mogao primjetiti njihove nedostatke/nerad i mogu ti reci da znaju biti prilicno brutalni.
bang and blame

#3402 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

Eurosa wrote:Ne brini,da sam imala petlju davno bih rekla nesto, bilo sta... :eh:
Ne tako, vec.. "Druškane, koji ti je vrag?"
:kiss:
šatirana_ljubičica

#3403 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

bang and blame wrote:
Eurosa wrote:Ne brini,da sam imala petlju davno bih rekla nesto, bilo sta... :eh:
:lol: iskreno, mislim da se nijedan muškarac ne bi baš oduševio da ga nazoveš ''druškane'' :D
pa niste u crtanom filmu :D
dobar osjecaj

#3404 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

joooj wrote:To klanovi vala bas podsjeca na srednju :lol:
Da je sve jednostavno i da moze tako funkcionisati, svaki covjek bi bio sam za sebe, a ne bi se udruzivao u klanove odnosno drustva radi raznih razloga bilo zbog prijateljstva, koristi...
Ja sam totalno fleksibilna po tom pitanju. :mrgreen:
Dok sam radila, moglo bi se reci da sam bila u klanu nas pet, ali cisto kao odbrambeni mehanizam tj tako je pocelo jer smo bile posmatrane kao gradjani drugog reda jer nismo bile prijavljenje, nego smo radile preko studentskog servisa. Sada nam je drago zbog toga, jer smo se sve razisle na razlicite strane, a sve smo ostale super prijateljice.
Pa nije sve bas ni u srednjoj skoli tako bezazleno a ti klanovi znaju biti jako nezgodni.
Primjer koji mi ide na zivce i pocinje da mi smeta se tice jedne grupice na poslu ciji nerad poznajem jako dobro. Nasuprot njima je jedan kolega koji krvnicki godinama odradjuje i svoj i njihov posao. Oni non-stop govore svima sve najgore o njemu dok on radi a oni ispijaju kafe satima tokom radnog vremena. Svaki put kad jadni covjek ode na godisnji odmor, dizu viku na njega kako je otisao u najgorem mogucem trenutku. Najgori moguci trenutak je uvijek kad oni treba da rade svoj posao i kad se vidi da kad njega nema sve pocinje da se raspada.
Sad su nanjusili da se sprema dati otkaz jer se jedna jaka firma zaintersovala za njega i sad su krenuli u najljigaviju ofanizivu koju sam ikad vidjela u zivotu. Mislim vise na takav oblik klanova.
bang and blame

#3405 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

šatirana_ljubičica wrote:
bang and blame wrote:
:lol: iskreno, mislim da se nijedan muškarac ne bi baš oduševio da ga nazoveš ''druškane'' :D
pa niste u crtanom filmu :D
:) Nismo ni daleko. Muski vazda ostaju u neko svom- crtanom filmu :)
šatirana_ljubičica

#3406 Re: Žene pitaju žene

Ma dobro, ali dajte nađite onda neki privlačniji crtani film :P helou ipak se ovdje priča o nekoj igri zavođenja a ne znam koliko je efektno glumiti duška dugouška i onog brkatog kauboja u toj situaciji :lol:
Juni

#3407 Re: Žene pitaju žene

Post by Juni »

dobar osjecaj wrote:
joooj wrote:To klanovi vala bas podsjeca na srednju :lol:
Da je sve jednostavno i da moze tako funkcionisati, svaki covjek bi bio sam za sebe, a ne bi se udruzivao u klanove odnosno drustva radi raznih razloga bilo zbog prijateljstva, koristi...
Ja sam totalno fleksibilna po tom pitanju. :mrgreen:
Dok sam radila, moglo bi se reci da sam bila u klanu nas pet, ali cisto kao odbrambeni mehanizam tj tako je pocelo jer smo bile posmatrane kao gradjani drugog reda jer nismo bile prijavljenje, nego smo radile preko studentskog servisa. Sada nam je drago zbog toga, jer smo se sve razisle na razlicite strane, a sve smo ostale super prijateljice.
Pa nije sve bas ni u srednjoj skoli tako bezazleno a ti klanovi znaju biti jako nezgodni.
Primjer koji mi ide na zivce i pocinje da mi smeta se tice jedne grupice na poslu ciji nerad poznajem jako dobro. Nasuprot njima je jedan kolega koji krvnicki godinama odradjuje i svoj i njihov posao. Oni non-stop govore svima sve najgore o njemu dok on radi a oni ispijaju kafe satima tokom radnog vremena. Svaki put kad jadni covjek ode na godisnji odmor, dizu viku na njega kako je otisao u najgorem mogucem trenutku. Najgori moguci trenutak je uvijek kad oni treba da rade svoj posao i kad se vidi da kad njega nema sve pocinje da se raspada.
Sad su nanjusili da se sprema dati otkaz jer se jedna jaka firma zaintersovala za njega i sad su krenuli u najljigaviju ofanizivu koju sam ikad vidjela u zivotu. Mislim vise na takav oblik klanova.
Nemoj tako! U vlastitim očima oni su vjerovatno grupa pozitivaca ;-)
dobar osjecaj

#3408 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Juni wrote:Nemoj tako! U vlastitim očima oni su vjerovatno grupa pozitivaca ;-)
Moguce. Znam da je jednostavno izvrtati cinjenice iako sam naivno vjerovala da svi znamo jasnu razliku izmedju ispravno i neispravno :).
Juni

#3409 Re: Žene pitaju žene

Post by Juni »

dobar osjecaj wrote:
Juni wrote:Nemoj tako! U vlastitim očima oni su vjerovatno grupa pozitivaca ;-)
Moguce. Znam da je jednostavno izvrtati cinjenice iako sam naivno vjerovala da svi znamo jasnu razliku izmedju ispravno i neispravno :).
Samo u crtanim i Betmenu glavni negativac se zlobno cereka u ogledalo i ponavlja: "Jao, sto sam ja zao!"

Inace, riba uvijek smrdi od glave tj. za ovakve situacije su skoro uvijek na neki naci odgovorni nadredjeni. Vrlo cesto se sef, ili neka medjukarika u hijerarhijskom lancu, osjeca (potencijalno) ugrozenim, jer uvidja da je taj neko sposobniji od njega...
sheilak

#3410 Re: Žene pitaju žene

Post by sheilak »

Eurosa wrote:Zene, jeste li ikad vi prve prisle momku koji vam se svidja? :hm:
jesam. al ako mi se ne svidja ono bas previseprevise. :D ako mi se svidja ono bas previse, onda zamrem. :D

dobar osjecaj wrote:Posmatrajuci neke klanove oko sebe, zanima me kako gledate na coporativni princip funkcionisanja na poslu/faksu/u drustvu?

Prija li vam biti dio klana ili vise volite imati vecu dozu samostalnosti i biti povrsno i neobavezno dio vise razlicitih grupa?
hmm. ja jesam individualista i volim svoju slobodu, al ne volim bit sama nikako, pa cijenim i sigurnost i razonodu (a i osjecaj pripadnosti) klana :D (cuj klana :D hahhaha). al da mogu otici kad ja hocu i vratiti se. i da nemam nekakvih velikih obaveza tipa krvne osvete, etc. :D volim biti dio grupe, al da me ostave na miru kad hocu.
šatirana_ljubičica

#3411 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ma dobro, ali dajte nađite onda neki privlačniji crtani film :P helou ipak se ovdje priča o nekoj igri zavođenja a ne znam koliko je efektno glumiti duška dugouška i onog brkatog kauboja u toj situaciji :lol:

Jedino mi Pepe pada na pamet
Image
:lol:
šatirana_ljubičica

#3412 Re: Žene pitaju žene

Sto ces ti mene na belaj navratiti :lol: :kiss:[/quote]
:trep:
bang and blame

#3413 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

šatirana_ljubičica wrote:Ma dobro, ali dajte nađite onda neki privlačniji crtani film :P helou ipak se ovdje priča o nekoj igri zavođenja a ne znam koliko je efektno glumiti duška dugouška i onog brkatog kauboja u toj situaciji :lol:
Hajd' malo salu na stranu. Nikad nisam prva prisla muskarcu ali, moze se sasvim suptilno signalizirati kontaktom ocima, da on prvi pridje :)
šatirana_ljubičica

#3414 Re: Žene pitaju žene

bang and blame wrote:
Hajd' malo salu na stranu. Nikad nisam prva prisla muskarcu ali, moze se sasvim suptilno signalizirati kontaktom ocima, da on prvi pridje :)[/quote
Ma ne kontam Boga mi što pravite neku famu od toga.Nećeš sad skočiti bukvalno kao što neko predlaže na njega, ali pokazati zainteresovanost kroz neki formalni razgovor i usput reći da bi voljela popiti s njim kafu ili ga pozvati na kafu, što da ne?Pod uslovom da druga strana također pokaže da joj nije mrsko :)
Znam da je u krvi mužjaka i ženki da oni nas love a da se mi pravimo kao nezainteresovane a ustvari jedva čekamo da nas ulove, je po meni neka igra zavođenja koja je ok, ali PONEKAD, kada se doooosta stvari poklopi pa je tad ta vrsta romanse prihvatljiva, ali u ovom realnom svijetu, kada se brzo živi i razmišlja, čemu ganjati to?
bang and blame

#3415 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

Upravo si i napisala- kad se brzo zivi.
Zasto se ne bi vratili na staze romantike, igre pogledima, ono slatko iscekivanje..
Nisam ni spomenula NEZAINTERESOVANOST. Fino se da doznanja , da smo zainteresovane i pustiti muskarce da se osjecaju da oni "osvajaju".
šatirana_ljubičica

#3416 Re: Žene pitaju žene

bang and blame wrote:Upravo si i napisala- kad se brzo zivi.
Zasto se ne bi vratili na staze romantike, igre pogledima, ono slatko iscekivanje..
Nisam ni spomenula NEZAINTERESOVANOST. Fino se da doznanja , da smo zainteresovane i pustiti muskarce da se osjecaju da oni "osvajaju".
Zašto?Pa nemamo vremena za to :D
A nema ni kandidata.Eto pitaj sad 5 momaka koji su prihvatljivi po tvojim kriterijima jesu pročitali Tolstoja, ili tako neko djelo, pa ćeš vidjeti odgovora, i kako onda molim te da ti neki momak ganja romantiku kad mu je glavno štivo Klix forum.
dobar osjecaj

#3417 Re: Žene pitaju žene

Post by dobar osjecaj »

Eurosa wrote:
bang and blame wrote:Upravo si i napisala- kad se brzo zivi.

Sve je to ok, ali KAKO?
Tesko, obzirom da su se ljudi znatno promijenili i da sad imaju neke druge i drugacije funkcije. Mozda uraditi neki evolucijski restart :D
Ima li neki udarac za takvo nesto, da niko ne bude povrijedjen a da se tako ljudi vrate na neke ranije postavke :)
bang and blame

#3418 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

joooj wrote:
šatirana_ljubičica wrote: Ma ne kontam Boga mi što pravite neku famu od toga.Nećeš sad skočiti bukvalno kao što neko predlaže na njega, ali pokazati zainteresovanost kroz neki formalni razgovor i usput reći da bi voljela popiti s njim kafu ili ga pozvati na kafu, što da ne?Pod uslovom da druga strana također pokaže da joj nije mrsko :)
Znam da je u krvi mužjaka i ženki da oni nas love a da se mi pravimo kao nezainteresovane a ustvari jedva čekamo da nas ulove, je po meni neka igra zavođenja koja je ok, ali PONEKAD, kada se doooosta stvari poklopi pa je tad ta vrsta romanse prihvatljiva, ali u ovom realnom svijetu, kada se brzo živi i razmišlja, čemu ganjati to?
Iole lako pokazati da si zainteresovana kad si u kontaktu s njim, ali haj' pokazi i stupi u kontakt ako se ne znate ili jos gore vidis ga prvi put pa ona dilema prici prva sad il' nikad :-)
Doduse to valjda ima veze s tim sto ja ne znam zavodit' i isaretit' pogledom, nego ispada da buljim ili jos gore da ga ismijavam :lol:
Ja, vala, znam ( i sada) :lol:
šatirana_ljubičica

#3419 Re: Žene pitaju žene

Image

Something like that ?
bang and blame

#3420 Re: Žene pitaju žene

Post by bang and blame »

šatirana_ljubičica wrote:Image

Something like that ?
:lol: :thumbup:
šatirana_ljubičica

#3421 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote::lol: :lol:

Kako god ali ja sam u finansijama :twisted:
Štoo?Ne vjeruješ dovoljno drugima? :D

btw Stivova ova škola je vrh, teško je doseći jU :D
šatirana_ljubičica

#3422 Re: Žene pitaju žene

joooj wrote:Prva asocijacija na njegovu skolu mi je ona plavusa s duplog dejta kad je jela rukama i trpala u sebe kao da je nije jela danima :roll:
Ne sjećam se nje.
Sjećam se one što je dvaput pohadjala školu, ona crnka neka.
šatirana_ljubičica

#3423 Re: Žene pitaju žene

Da, ali ona je luda, ali je sa traumama, nije ni čudo.
A šta bi rekla za one neke što same od sebe su bijesne...A ima ih.Ona neka glum princezu.Crnkinja.A ostala mi je u sjećanju i ona neka Leylani, tako nešto, normala cura ali baš joj je bilo potrebno da joj Stiv objasni neke stvari i kad jeste, našla normalnog momka i sve 5.
šatirana_ljubičica

#3424 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Da, ali ona je luda, ali je sa traumama, nije ni čudo.
A šta bi rekla za one neke što same od sebe su bijesne...A ima ih.Ona neka glum princezu.Crnkinja.A ostala mi je u sjećanju i ona neka Leylani, tako nešto, normala cura ali baš joj je bilo potrebno da joj Stiv objasni neke stvari i kad jeste, našla normalnog momka i sve 5.

Ne sjecam se ,nisam ja to gledala redovno, ponekad a i to povrsno. Ne mislim da vec formiranu licnost mozes icem nauciti niti promjeniti je, posavjetovati da, ali nista vise od toga.
A protiv bjesnila vakcinise se, kad si mali,poslije je kasno :D
Fazon je u tome što one kod Stiva nisu formirane ličnosti uopšte :D
šatirana_ljubičica

#3425 Re: Žene pitaju žene

Eurosa wrote::lol: :lol: :thumbup: pa kad ce biti? Kad ih Stiv istrenira?
Pa donekle, da.Nekome jednostavno treba pomoći, ništa čudno.U stvari svima treba pomoći tu,samo što nekome pomognu roditelji u tome,nekome neko drugi.
Post Reply