Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#3401 Re: Avionske nesrece

Post by Connaisseur Karlin »

apsidejzi wrote: Ja nisam u toj struci ali sam se nagledao dovoljno istrazivanja o avionskim nesrecama da znam kako nikad nije samo jedan faktor uzrokovao nesrecu. Proce ovdje i dvije godine dok oni izbace finalni izvjestaj ali ono sto sam ja danas mogao procitati jeste da je avion slijetao, ali mu nestalo goriva, bilo je nevrijeme i jake turbulencije sto je tipicno za taj dio svijeta, teren je veoma brdovit. Isto tako procitah da je udar bio na maloj brzini nekih 300 km/h tako da il je udario u teren jer nije imao goriva pa dobacio dokle je dobacio, il je usao u stall nakon sto je usporio. Isto tako, pojavila se informacija da su proglasili uzbunu zbog nekog kvara na elektronici. Ne bi me cudilo ni da je pilot bio umoran od troduple smjene...

Ko zna uopste sta je od svega navedenog tacno a sta su mediji napuhali...
pa sad, charter letovi i trodupla smjena , mozda ,a mogao je i dispecher raditi isti broj sati

nevrijeme i trubuljencije ne bi trebale biti danas eksuzivan uzrocnik nesrece

nece proci dvije godine,ovo nije toliko zapetljan slucaj

nestanakk goriva,pa moze biti jednsotavna razog,stednja goriva ili slabo izracunata potrsnja goriva

hm,kvar na elektronici!?

umor pilot je uvijek jedan od uzrocnika avio nesreca
Last edited by Connaisseur Karlin on 29/11/2016 22:03, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#3402 Re: Avionske nesrece

Post by Jack Be Nimble »

Najgori problem ovoga je ako se nadjes u WC-u.

Connaisseur Karlin

#3403 Re: Avionske nesrece

Jack Be Nimble wrote:Najgori problem ovoga je ako se nadjes u WC-u.

takve investicije su preskupe :D ne birni,to se nece jos dugo praviti :lol:
nema me tamo

#3404 Re: Avionske nesrece

Post by nema me tamo »

Joj kad vidim pojedince kako pišu kao da znaju nešto o avionima. :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#3405 Re: Avionske nesrece

nema me tamo wrote:Joj kad vidim pojedince kako pišu kao da znaju nešto o avionima. :lol: :lol: :lol:
neka pisu,meni ne smeta,ja cu im objasniti :)
Edin H.

#3406 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Prekonto se lotapi za zinabe. :oops:
drndalo

#3407 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Ljudi su izginuli, nije bas za zajebancije tema... Sto se uzroka tice, zasto ne bismo sacekali da istraze , umjesto da samo lupamo....?
Edin H.

#3408 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

drndalo wrote:Ljudi su izginuli, nije bas za zajebancije tema... Sto se uzroka tice, zasto ne bismo sacekali da istraze , umjesto da samo lupamo....?
Pa ne zajebavam se.

Manje vise je jasno, kruzio da ispita i da pokusa rijesiti problem sa elektronikom, a vidjeces da se prekonto i prerano ostao bez kerozina. Vidis da avion nije eksplodirao u vazduhu.

Zivo se engleska kraljica u istom avionu. :oops:
drndalo

#3409 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Avion jako rijetko eksplodira u vazduhu... Obicno je zemlja ta koja ga razvali...
KB9

#3410 Re: Avionske nesrece

Post by KB9 »

nista jace od osude i umanjivanja forumasa ko osobe zbog nacina pisanja na forumu :lol:
Point.

#3411 Re: Avionske nesrece

Post by Point. »

Pa dobro, trebalo joj je godina da se nauci pisati Bosnjaci umjesto Bosanjci, nadolazi.
drndalo

#3412 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

KB9 wrote:nista jace od osude i umanjivanja forumasa ko osobe zbog nacina pisanja na forumu :lol:
E dobro, hajde nam onda ti prevedi sta je tacno htjela reci gore...?
Connaisseur Karlin wrote:
kompletan asortimman informacija nije dovoljno efektivan kao uzrocnik pada aviona
KB9

#3413 Re: Avionske nesrece

Post by KB9 »

ma ne zanima me ona

govorim onako u globalu jer je to zadnja slamka koja ostane mocnim forumasima u nekoj raspravi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3414 Re: Avionske nesrece

Post by Chmoljo »

drndalo wrote:
KB9 wrote:nista jace od osude i umanjivanja forumasa ko osobe zbog nacina pisanja na forumu :lol:
kompletan asortimman informacija nije dovoljno efektivan kao uzrocnik pada aviona
da nema dovoljno informacija kojim bi se mogao otkriti uzrok pada.

nije baš teško ako je zaista problem samo u pisanju.
radostan dan

#3415 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

drndalo wrote:

pun kurac šuplje a niđe iz glave objašnjenje belaja
Connaisseur Karlin

#3416 Re: Avionske nesrece

Chmoljo wrote:
drndalo wrote:
da nema dovoljno informacija kojim bi se mogao otkriti uzrok pada.

nije baš teško ako je zaista problem samo u pisanju.
hvala :kiss:
apsidejzi

#3417 Re: Avionske nesrece

Post by apsidejzi »

Danas su objavili razgovor iz tornja sa pilotom i ocito je da pilot nema goriva i da trazi hitno ciscenje piste za slijetanje te da na kraju nije uspio doletiti do piste. Toranj im nije odmah dozvolio nego su drugi avion poslali da poleti pa tek onda njima dali pravo da slijecu.
Connaisseur Karlin

#3418 Re: Avionske nesrece

apsidejzi wrote:Danas su objavili razgovor iz tornja sa pilotom i ocito je da pilot nema goriva i da trazi hitno ciscenje piste za slijetanje te da na kraju nije uspio doletiti do piste. Toranj im nije odmah dozvolio nego su drugi avion poslali da poleti pa tek onda njima dali pravo da slijecu.
a uzrok nemanja dovljno goriva je ...
apsidejzi

#3419 Re: Avionske nesrece

Post by apsidejzi »

apsidejzi wrote:Danas su objavili razgovor iz tornja sa pilotom i ocito je da pilot nema goriva i da trazi hitno ciscenje piste za slijetanje te da na kraju nije uspio doletiti do piste. Toranj im nije odmah dozvolio nego su drugi avion poslali da poleti pa tek onda njima dali pravo da slijecu.
Eh to je posao za istrazitelje. Mozda je predugo kruzio zbog nevremena. Mozda su premalo nasuli kad su krenuli. Mozda je imao curenje goriva kao bazni problem.

Neki dan sam odgledao jednu emisiju kad su u Kanadi zeznuli preracunavanje iz lbs u kilograme. Trebali nasuti u kg a nasuli tu kolicinu u lbs sto je bilo pola od onog sto su trebali nasut. Na pola leta avion ostao bez goriva i pilot ga morao spustiti kao jedrilicu. Uspio je jer je bio dan, ravan teren i reativno blizu aerodrom bez nevremena. Ovaj pilot je imao mnogo tezu situaciju...

Neka pocivaju u miru jer im je kraj definitivno bio stresit. Nevrijeme i turbulencije, na kraju nestanak struje i gubitak goriva. Ne smijem ni zamislit u kakvoj su poziciji bili putnici. Uf... :run: :run:
Connaisseur Karlin

#3420 Re: Avionske nesrece

apsidejzi wrote:
Eh to je posao za istrazitelje. Mozda je predugo kruzio zbog nevremena. Mozda su premalo nasuli kad su krenuli. Mozda je imao curenje goriva kao bazni problem.

Neki dan sam odgledao jednu emisiju kad su u Kanadi zeznuli preracunavanje iz lbs u kilograme. Trebali nasuti u kg a nasuli tu kolicinu u lbs sto je bilo pola od onog sto su trebali nasut. Na pola leta avion ostao bez goriva i pilot ga morao spustiti kao jedrilicu. Uspio je jer je bio dan, ravan teren i reativno blizu aerodrom bez nevremena. Ovaj pilot je imao mnogo tezu situaciju...

Neka pocivaju u miru jer im je kraj definitivno bio stresit. Nevrijeme i turbulencije, na kraju nestanak struje i gubitak goriva. Ne smijem ni zamislit u kakvoj su poziciji bili putnici. Uf... :run: :run:
Njaveca je tragedaija kad ne naspu dovoljno :|

avoni padaju svaki dan,a samo se digne frka kad padne avion sa poznatim licnostima :|
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3421 Re: Avionske nesrece

Post by mali_milojica »

Navodno se izaslo s tim da avion uopste nije namjenjen tako dugackom putovanju. Kao max domet bubam 3000 km,a razdaljina koju je on presao je 2900 i posto je morao napraviti krug ili dva zbog drugog aviona koji je imao prednost ostao je bez goriva i srusio se. Tuga golema :(
JanuaryJones

#3422 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

Eno onaj što je preživio kaže da su svi u panici ustali i vrištali, a on se, po proceduri, sklupčao i da mu je to spasilo život.
drndalo

#3423 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

Connaisseur Karlin wrote: avoni padaju svaki dan,a samo se digne frka kad padne avion sa poznatim licnostima :|
De majke ti odmori malo, oguli jabuku... O cemu pricas ? Kakav svaki dan ? Kakva frka samo oko poznatih...?
golman

#3424 Re: Avionske nesrece

Post by golman »

Istim tim avionom prije nekoliko dana letjeli fudbaleri Argentine(Messi i ostali.)kad su igrali sa Brazilom.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3425 Re: Avionske nesrece

Post by mali_milojica »

Evo sad gledam,razdaljina izmedju Santa Cruza odakle je avion poletio do Medellina je 2900-3000 km. Max domet aviona 2900. Pa oni nisu imali nikakve sanse,pogotovo ako su morali kruziti oko aerodroma :roll:
Post Reply