cijeg raja, imas milion primjera o ljudskim idejama raja, znaci, ti pises o islamskoj verziji rajaSmrcak15 wrote:zato sto kamen potice iz RajaConnaisseur Karlin wrote: a zasto je to Muhamed radio!?
raj -izmisljen
kamen- uokviren u bajku o raju
cijeg raja, imas milion primjera o ljudskim idejama raja, znaci, ti pises o islamskoj verziji rajaSmrcak15 wrote:zato sto kamen potice iz RajaConnaisseur Karlin wrote: a zasto je to Muhamed radio!?
Kako znas da je opisao pulsar?Smrcak15 wrote:ako je bliska, de mi reci kako bi ti opisala pulsar sa 3 rijeci , jezikom covjeka iz 7 stoljeca, nikakve moderne rijeci da koristis nego onako jezikom covjeka iz 7 stoljeca.Connaisseur Karlin wrote: decko, meni je astronimija jako bliskaovo sto si ti posatvio je fake news smece za neznalice
![]()
![]()
ja prvo tebe pitam kako bi ti, sjedi, razmisli, pa mi napisi opis pulsara samo sa 3 rijeciConnaisseur Karlin wrote: Kako znas da je opisao pulsar?
jeste bitno, jer , eto, sad mene , intersira, kako si ti dekodirao da su doticne tri rijeci opis pulsaraSmrcak15 wrote:ja prvo tebe pitam kako bi ti, sjedi, razmisli, pa mi napisi opis pulsara samo sa 3 rijeciConnaisseur Karlin wrote: Kako znas da je opisao pulsar?
nebitno sta Kuran kaze sad u ovom trenutku, bitno je kako bi ti opisala, iskoristi svoje znanje astronomije i jednostavnim rijecima opisala ga.
prvo kad vidim dali ti mozes to napisati i kad ustanovimo da mozes ili nemoze preci cemo na KuranConnaisseur Karlin wrote:jeste bitno, jer , eto, sad mene , intersira, kako si ti dekodirao da su doticne tri rijeci opis pulsaraSmrcak15 wrote:ja prvo tebe pitam kako bi ti, sjedi, razmisli, pa mi napisi opis pulsara samo sa 3 rijeciConnaisseur Karlin wrote: Kako znas da je opisao pulsar?
nebitno sta Kuran kaze sad u ovom trenutku, bitno je kako bi ti opisala, iskoristi svoje znanje astronomije i jednostavnim rijecima opisala ga.
pulsar se ne moze opisati sa tri rijeciSmrcak15 wrote:prvo kad vidim dali ti mozes to napisati i kad ustanovimo da mozes ili nemoze preci cemo na KuranConnaisseur Karlin wrote:jeste bitno, jer , eto, sad mene , intersira, kako si ti dekodirao da su doticne tri rijeci opis pulsaraSmrcak15 wrote:
ja prvo tebe pitam kako bi ti, sjedi, razmisli, pa mi napisi opis pulsara samo sa 3 rijeci
jer sad smo u testnoj fazi, da vidimo mozes li ti to, kad vec govoris da ti je astronomija bliska, a nije ni meni strana pa hajmo onda o astronomiji koju razbaciti
Smrcak15 wrote:ako si bliska, de mi reci kako bi ti opisala pulsar sa 3 rijeci , jezikom covjeka iz 7 stoljeca, nikakve moderne rijeci da koristis nego onako jezikom covjeka iz 7 stoljeca.Connaisseur Karlin wrote: decko, meni je astronimija jako bliskaovo sto si ti posatvio je fake news smece za neznalice
![]()
![]()

Connaisseur Karlin wrote:decko
Vidim. Pretpostavljam da osim u karte gledaš i u toz od kahve.Connaisseur Karlin wrote:meni je astronimija jako bliska
Da. Znanje se uzima od tebe. Pogotovo kad poentiraš sa jednim "ja tako kažem" ili "nije to tako"Connaisseur Karlin wrote:ovo sto si ti posatvio je fake news smece za neznalice
bravo, znaci potvrdila si da nemozes opisati pulsar sa 3 rijeci.Connaisseur Karlin wrote: pulsar se ne moze opisati sa tri rijeci![]()
ti pojam nemas o astronomiji, to sam se vec uvjerila
pa vecina populacije na Planeti nema dovoljno znanja o necemu u sto vjeruje i nema potrebu da dalje istrazuje ili analizirasekerbay wrote: Da. Znanje se uzima od tebe. Pogotovo kad poentiraš sa jednim "ja tako kažem" ili "nije to tako"
Na tvoju žalost, više vjerujem ovoj mojoj raji koja kaže da taj kamen registruje posjetioce.
upravo si potvrdio da ne znasSmrcak15 wrote:bravo, znaci potvrdila si da nemozes opisati pulsar sa 3 rijeci.Connaisseur Karlin wrote: pulsar se ne moze opisati sa tri rijeci![]()
a Kuran ne samo da je opisao Pulsar sa 3 rijeci nego i crne rupe sa 3 rijeci uz jos jedan sporedni ajet gdje govori o lokaciji koji pogurava opis crne rupe.
da se koncetrisemo na pulsar onda.
Pulsar je opisan sa 3 rijeci:
1. Zvijezda (Nedzm)
2.Onaj koji kuca (Tariq)
3. Probusuje (Saqib)
Pulsar je mrtva zvijezda koja pulsarajucim otkucajima salje signale koji lice na kucanje od vrata ili zid, dok odsiljava biljskove kao svjetionik na moru i to emitira neutrine i gamma zrake koji prolaze/probusuju materiju.
poslusajte kucanje pulsara u raznim frekvencijama
ni jedno drugo nebesko tijelo nema ove tri karakteristike Zajedno osim pulsara.
eto vidis da se moze pulsar opisati sa 3 rijeci.
Vjernici možda jesu jednaki pred Bogom, ali ne i pred drugim ljudima. Pošto su ljudi ti koji organizuju Hadž jasno je da se i oni nešto pitaju, te stoga i "VIP zone" i šta već ne.zagortenej wrote:ono kad su svi vjernici jednaki pred Bogom na hadždžu:
neke hadžije spavaju u Hiltonu, a neke na ulici.
Allay ima smisla za humor.
zagortenej wrote:Najjače mi je kad NASA potvrdi neki islamski mit , a SAFF prenese.
Jer, ima li ko jači od njih.
...pored, ništa manje od toga i, molekularne biologije, genetike, geodezije, pedologije, klasične filologije, predislamskog pjesništva, sanskrta, historije umjetnosti, aerodinamike, feminističke fenomenologije, polihistorije, pneumatike, kubizma, astrofizike, nefrologije, paleontologije, kršćanskog misticizma, gnoselogije, seksologije, logičkog pozitivizma, strukturalizma, tradicionalnog tefsira, povijesti đainizma, morfologije tla Patagonije, napasnika provansalskih vinograda, strukture opnokrilaca, deontologije, mehanike fluida, dadaizma, mediteranske gastronomije, tkanja tabriških ćilima, psihopatologije, etike, simbolizma, teorije skupova, kontinentalnog racionalizma, kinematografije Crnog talasa, ruskog formalizma, komponovanja za gudački kvartet, upotrebe magrepskih začina, queer teorije, crvene magije, sociologije religije, politike ekonomije, teorije jahanja, industrijske sociologije, Krav-Mage, heretičke teozofije srednjovjekovne Bosne i Huma, strukturalizam, genealogiju i rodoslovlje plemićkih porodica Galicije, teoriju identiteta, perenijalnu filozofiju, historiju norveškog vazduhoplovstva, osnova i mogućnosti hiperboličke geometrije, Kabalu, uticaje seljačkih buna na razvoj secesionističkih ideja u Srednjoj i Istočnoj Evropi, sabrana djela Andrića, političke sisteme, emocionalne inteligencije, međunarodnih finansijskih sistema, predsokratovaca, teorije socijalnog rada, upotrebe zareza u kratkim pričama Darija Džamonje, poznavanja uloge časopisa VOX u širenju islamističkih ideja u BiH početkom devedesetih, hermeneutike ljubavnih i kaubojskih roto romana, ninđucua...Connaisseur Karlin wrote:decko, meni je astronimija jako bliska![]()
![]()
![]()
Baš. Nema šta drugo.asurbanipal wrote:Očito
hvala, i ja vjeruem da ti to sve znas ili dovoljno dboro razumijes , nisi ni ti neuk coekarzuhal wrote:...pored, ništa manje od toga i, molekularne biologije, genetike, geodezije, pedologije, klasične filologije, predislamskog pjesništva, sanskrta, historije umjetnosti, aerodinamike, feminističke fenomenologije, polihistorije, pneumatike, kubizma, astrofizike, nefrologije, paleontologije, kršćanskog misticizma, gnoselogije, seksologije, logičkog pozitivizma, strukturalizma, tradicionalnog tefsira, povijesti đainizma, morfologije tla Patagonije, napasnika provansalskih vinograda, strukture opnokrilaca, deontologije, mehanike fluida, dadaizma, mediteranske gastronomije, tkanja tabriških ćilima, psihopatologije, etike, simbolizma, teorije skupova, kontinentalnog racionalizma, kinematografije Crnog talasa, ruskog formalizma, komponovanja za gudački kvartet, upotrebe magrepskih začina, queer teorije, crvene magije, sociologije religije, politike ekonomije, teorije jahanja, industrijske sociologije, Krav-Mage, heretičke teozofije srednjovjekovne Bosne i Huma, strukturalizam, genealogiju i rodoslovlje plemićkih porodica Galicije, teoriju identiteta, perenijalnu filozofiju, historiju norveškog vazduhoplovstva, osnova i mogućnosti hiperboličke geometrije, Kabalu, uticaje seljačkih buna na razvoj secesionističkih ideja u Srednjoj i Istočnoj Evropi, sabrana djela Andrića, političke sisteme, emocionalne inteligencije, međunarodnih finansijskih sistema, predsokratovaca, teorije socijalnog rada, upotrebe zareza u kratkim pričama Darija Džamonje, poznavanja uloge časopisa VOX u širenju islamističkih ideja u BiH početkom devedesetih, hermeneutike ljubavnih i kaubojskih roto romana, ninđucua...Connaisseur Karlin wrote:decko, meni je astronimija jako bliska![]()
![]()
![]()
Zar se nije mogao uraditi hadz bez kamena?zagortenej wrote:Postavlja se pitanje šta je bilježio crni kamen u predislamskom dobu, da li je radio za nekog drugog Boga, pa kad su ga islamizirali počeo raditi za Allaha.
Ko je chekirao hadžije kad je crni kamen bio ukraden, i bio odsutan oko 30 god. iz Meke.
Zar nije bilo lakše zadužiti jednog meleka da chekira hadžije, umjesto crnog kamena iz paganskih rituala...
Btw, Muhamed je obavio 2 puta hadždž prije islama i jednom poslije.
Uvaženi kolega, zamolio bih te da se okaniš karlinke. Prvi sam je našo.arzuhal wrote:pored
sunce i ostale zvijezde ne pulsairaju, ne daju nikakve zvukove otkucaja kada se sluca sa radio teleskopima, tako da ti to pada u vodu.Connaisseur Karlin wrote:upravo si potvrdio da ne znasSmrcak15 wrote:bravo, znaci potvrdila si da nemozes opisati pulsar sa 3 rijeci.Connaisseur Karlin wrote: pulsar se ne moze opisati sa tri rijeci![]()
a Kuran ne samo da je opisao Pulsar sa 3 rijeci nego i crne rupe sa 3 rijeci uz jos jedan sporedni ajet gdje govori o lokaciji koji pogurava opis crne rupe.
da se koncetrisemo na pulsar onda.
Pulsar je opisan sa 3 rijeci:
1. Zvijezda (Nedzm)
2.Onaj koji kuca (Tariq)
3. Probusuje (Saqib)
Pulsar je mrtva zvijezda koja pulsarajucim otkucajima salje signale koji lice na kucanje od vrata ili zid, dok odsiljava biljskove kao svjetionik na moru i to emitira neutrine i gamma zrake koji prolaze/probusuju materiju.
poslusajte kucanje pulsara u raznim frekvencijama
ni jedno drugo nebesko tijelo nema ove tri karakteristike Zajedno osim pulsara.
eto vidis da se moze pulsar opisati sa 3 rijeci.![]()
![]()
ti si opisao tipicno ponasanje zvijezda koja svijetle,pulsiraju i posjeduju radijaciju
evo vidim koliko znasupravo si potvrdio da ne znas![]()
![]()
Povlačim se odmah, uz ispriku...sekerbay wrote:Uvaženi kolega, zamolio bih te da se okaniš karlinke. Prvi sam je našo.arzuhal wrote:pored

Take ko što si ti.zagortenej wrote:Postavlja se pitanje šta je bilježio crni kamen u predislamskom dobu
Pa opet on. Šta je njemu dobacit od jemena.zagortenej wrote:Ko je chekirao hadžije kad je crni kamen bio ukraden
Šta znaš, možda i jes.zagortenej wrote:Zar nije bilo lakše zadužiti jednog meleka da chekira hadžije, umjesto crnog kamena iz paganskih rituala...
Ja ba. Nemoguće. Još da mi napišeš da je klanjo pred kabom dok su u njoj bili kipovi, pa da napustim tu očigledno paganizmom inspirisanu vjeruzagortenej wrote:Muhamed je obavio 2 puta hadždž prije islama i jednom poslije.
opet si potvrdio da pojma nemas, samo nastavi pisati gluposti vezane za astornomijuSmrcak15 wrote:sunce i ostale zvijezde ne pulsairaju, ne daju nikakve zvukove otkucaja kada se sluca sa radio teleskopima, tako da ti to pada u vodu.Connaisseur Karlin wrote:
upravo si potvrdio da ne znas![]()
![]()
ti si opisao tipicno ponasanje zvijezda koja svijetle,pulsiraju i posjeduju radijaciju
radijacija ne probusuje, dok gamma zrake probusuju
Gamma rays are the most energetic type of light, packing a punch strong enough to pierce through metal or concrete barriers.
https://www.symmetrymagazine.org/articl ... gamma-rays
evo vidim koliko znasupravo si potvrdio da ne znas![]()
![]()
arzuhal wrote:Povlačim se odmah, uz ispriku...sekerbay wrote:Uvaženi kolega, zamolio bih te da se okaniš karlinke. Prvi sam je našo.arzuhal wrote:pored