BAKIRE ODLAZI

Post Reply
weredsf

#3401 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

madner wrote:Dobio sam na uvid plan i dinamiku otvaranja radnih mjesta:
2014 - 2011: circa 124.
2022: 99876

S tim da stoji u napomeni da ovo samo vazi ako se dobije vlast na izborima 2012, inace se nista ne moze garantovati.
I jako bitno, sve je u Q4 2022.
Lijepo je vidjeti da SDA hejteri prate obecanja stranke za koju nisu i nece glasati, imamo li neko DF obecanje koje treba da pratimo ili :D
rekla-kazala

#3402 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by rekla-kazala »

10.10.2014. god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za četiri godine" !
13.10.2014.god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za osam godina" !
15.10.2014.god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za deset godina,.. ako u EU uđemo za 8 godina"! :lol: :lol: :lol:
artime

#3403 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by artime »

weredsf wrote:

S tim da stoji u napomeni da ovo samo vazi ako se dobije vlast na izborima 2012, inace se nista ne moze garantovati.
Lijepo je vidjeti da SDA hejteri prate obecanja stranke za koju nisu i nece glasati, imamo li neko DF obecanje koje treba da pratimo ili :D
Mrs u tri lijepe. Reci to svim mladima koji se moraju uvući u guzice bošnjacima, čiji sistem i vrijednosne stavove ne podržavaju, a završavaju škole i škole što ovdje što vani. Spuštati se na neke grane i dokazivati da si zeleni samo da bi dobio posao nije vrijedno. Zato mrš. Odkako znam za sebe znam za SDA, nigdje nas nije odvela. Samo se ponizavamo niste ni svjesni da NISMO NIGDJE NA MAPI.
Last edited by artime on 17/10/2014 22:46, edited 1 time in total.
madner

#3404 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

weredsf wrote:

Samo da ce i sljedece godine obiljeziti Neretvu. :D
rekla-kazala

#3405 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by rekla-kazala »

Da stvar bude još tužnija uz ovakvu nezaposlenost čak je i premalo 100.000 za 8 godina.
Godine 2008. smo imali 766.000 zaposlenih i 510.000 nezaposlenih.
Godina 2014. zaposlenih 701.000 i nezaposlenih 554.000.
Dakle broj zaposlenih je pao za 55.000 od 2008. god. pa prema tome 100.000 novih radnih mjesta i nije neki rezultat.
Da napomenem da se u ovom periodu povećao broj budžetskih korisnika
-------------------------------------------------------------------------------2008.-----------2014.
Javna uprava, odbrana, obavezno socijalno osiguranje--------------68.174----------74.186
Obrazovanje---------------------------------------------------------------54.206----------62.146
Zdravstvo------------------------------------------------------------------44.740----------48.006

Plus od 17.000 ljudi na narodnoj grbači.
Kad se još i to doda na ovih 55.000 onda je to 72.000 ljudi manje u sektorima koji stvaraju novu vrijednost.
Last edited by rekla-kazala on 17/10/2014 23:19, edited 3 times in total.
almir90

#3406 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by almir90 »

Ma bi'će novih budžetlija, mora se osigurati još koji mandat. :izet:
Amazonka27

#3407 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Amazonka27 »

artime wrote:
weredsf wrote:

Mrs u tri lijepe. Reci to svim mladima koji se moraju uvući u guzice bošnjacima, čiji sistem i vrijednosne stavove ne podržavaju, a završavaju škole i škole što ovdje što vani. Spuštati se na neke grane i dokazivati da si zeleni samo da bi dobio posao nije vrijedno. Zato mrš. Odkako znam za sebe znam za SDA, nigdje nas nije odvela. Samo se ponizavamo niste ni svjesni da NISMO NIGDJE NA MAPI.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /141017133

Poslala sam mail ovima...ovim istim tonom kao sto je tvoj post.

ona zajebancija "molimo pametnije da vise ne popustaju, otelo se sve kontroli" ima puno vecu tezinu od dobre zajebancije.
Opetja033

#3408 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Opetja033 »

Jesu Zlatcad nervozna i frustrirana :lol:
Kvazielitisti nekome spocitavaju primitivizam a od nedjelje konstantno laju, vrijedjaju, ujedaju.. Bas kao bijesni psi. Obzirom da su pelcovani u nedjelji mogu nastaviti lajati.. Karavana prolazi :lol:
madner

#3409 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Sto jest jest, ruzno je spocitavati nekome primitivizam kada se ljude time ponose.
almir90

#3410 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by almir90 »

Ma vala neka je i Bakir došao malo na vlast, sramota je da čovjek za sve ove godine u politici zaradi samo pola kuće, mislim, nema smisla. Neka i Bake naš malo dođe do para, pa napravi cijelu kuću, da mu ne kisne ova polovica i propada, sad će zima i onako. :lol:
Last edited by almir90 on 17/10/2014 23:24, edited 1 time in total.
rekla-kazala

#3411 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by rekla-kazala »

Opetja033 wrote:Jesu Zlatcad nervozna i frustrirana :lol:
Kvazielitisti nekome spocitavaju primitivizam a od nedjelje konstantno laju, vrijedjaju, ujedaju.. Bas kao bijesni psi. Obzirom da su pelcovani u nedjelji mogu nastaviti lajati.. Karavana prolazi :lol:
Upisat ćemo ovdje brojeve poslije odlaska SDA sa vlasti pa ćemo vidjeti da li je smiješno. ;-)
-------------------------------------------------------------------------------2008.-----------2014. ----------2018.
Javna uprava, odbrana, obavezno socijalno osiguranje--------------68.174----------74.186-------------?
Obrazovanje---------------------------------------------------------------54.206----------62.146-------------?
Zdravstvo------------------------------------------------------------------44.740----------48.006--------------?
MeSko Hz

#3412 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MeSko Hz »

rekla-kazala wrote:10.10.2014. god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za četiri godine" !
13.10.2014.god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za osam godina" !
15.10.2014.god.
Bakir Izetbegović: "Zaposlit ćemo 100.000 ljudi za deset godina,.. ako u EU uđemo za 8 godina"! :lol: :lol: :lol:
Glup , neobrazovan i nepismen čovjek nam vodi zemlju i šta onda da očekujemo za budućnost ? .....
Dozer

#3413 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Opetja033 wrote:Jesu Zlatcad nervozna i frustrirana :lol:
Beee, BeeEEe. :lol:
Hajvan

#3414 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

esdeaovčad….
esdepederčad….

sve ista govna- iz istog sjemena zla iznikla!
Innovation

#3415 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Hajvan wrote:esdeaovčad….
esdepederčad….

sve ista govna- iz istog sjemena zla iznikla!
:trepp: :place1: , a zasto ?
Dozer

#3416 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

'nako...?
Hajvan

#3417 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

još pitate?

pa za vladavine i jednih i drugih, mojoj porodici, mojoj djeci i meni je bilo isto loše..

po istom obrascu djeluj i jedni i drugi.
iz gotov istih razoga ulze u člastvo tih stranaka i jedni i drugi-- priključak na budžetsku sisu kako bi se "živjelo životom dostojnim čovjeka, sa svim radničkim/građanskim pravima"

nas "ostale" ko jebe, jel de?!

e to je obrazac esedaovčadi i esdepederčadi- očima običnog posmatraća sa strane.

đaba vam sve- ista ste govna….
i da, sve bi to vilo uredu i gotovo prihvatljivo da niste i jedni i drug svoje 'hobotničke' pipke rširili u sve sfere društva---jebote, preko članstva uklanjate i poslovnu konkurenciju jer "nemere se privređivati i biti uspiješan ukoliko to Centrala ne odobri/aminuje"…

u prethodnim decenijama ste otjerali gro propulzivnog stanovništva vn domovine.
ovo što je ostalo će vam vjerovatno glave doći..
jest da ćemo postai ko latino-američke države gdje život nece vrijedit puuno, ali HEJ- u pitanju ce biti vašiu životi i životi vaših najmilijih….

ta spoznaja olakšava život u ovom sivilu….
biti ć divno čitati crne hronike narednih godina :D
wolf07

#3418 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

Hajvan wrote:još pitate?

pa za vladavine i jednih i drugih, mojoj porodici, mojoj djeci i meni je bilo isto loše..

iz gotov istih razoga ulze u člastvo tih stranaka i jedni i drugi-- priključak na budžetsku sisu kako bi se "živjelo životom dostojnim čovjeka, sa svim radničkim/građanskim pravima"

nas "ostale" ko jebe, jel de?!

e to je obrazac esedaovčadi i esdepederčadi- očima običnog posmatraća sa strane.

đaba vam sve- ista ste govna….
i da, sve bi to vilo uredu i gotovo prihvatljivo da niste i jedni i drug svoje 'hobotničke' pipke rširili u sve sfere društva---jebote, preko članstva uklanjate i poslovnu konkurenciju jer "nemere se privređivati i biti uspiješan ukoliko to Centrala ne odobri/aminuje"…

u prethodnim decenijama ste otjerali gro propulzivnog stanovništva vn domovine.
ovo što je ostalo će vam vjerovatno glave doći..
jest da ćemo postai ko latino-američke države gdje život nece vrijedit puuno, ali HEJ- u pitanju ce biti vašiu životi i životi vaših najmilijih….

ta spoznaja olakšava život u ovom sivilu….
biti ć divno čitati crne hronike narednih godina :D

Nas najveci sunovrat, kao drustva u cjelini, se sastoji u tome da se i cistacica u nekoj podrucnoj skoli zaposljava samo ako ima nekog negdje u politici!!! I sto se zeli bolje radno mjesto mora se imati jaca veza. A narod je taj model prihvatio u potpunosti i bez rijeci prelazi preko toga. Sasvim je normalno da se pare daju doktorima, profesorima, sudijama... a to bi trebala biti obrazovna, moralna i svaka druga elita drustva.
Dozer

#3419 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Wolfy, druze...prijatelju...brate... Pa ... zar upravo ovi tvoji, SDAovcad, nisu tokom proteklih 20+ godina kreirali takav sistem "vijednosti"...?
Ali, meni je zaista drago da i ti to uvidjas kao problem... Ostaje samo enigma, za koju nisam siguran da si i je ti sam sebi ikad razjasnio - zasto glasate za tu politicku varijantu i opciju?!
Naravno, jasno je - jer ste dio tog tala, na neki nacin.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3420 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _BataZiv_0809 »

Dozer wrote:Wolfy, druze...prijatelju...brate... Pa ... zar upravo ovi tvoji, SDAovcad, nisu tokom proteklih 20+ godina kreirali takav sistem "vijednosti"...?
Ali, meni je zaista drago da i ti to uvidjas kao problem... Ostaje samo enigma, za koju nisam siguran da si i je ti sam sebi ikad razjasnio - zasto glasate za tu politicku varijantu i opciju?!
Upravo to. :thumbup:

Narod se ponasa po onoj dobro poznatoj:"Boze daj manje korupcije ili vise sanse da u njoj ucestvujem" :D
Innovation

#3421 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Dozer wrote: zasto glasate za tu politicku varijantu i opciju?!
:skoljka:

PostPostao/la Hajvan dana 21/10/2014 11:24

Po kojem obrazcu bi Vi djelovali? :?:
Last edited by Innovation on 21/10/2014 19:52, edited 1 time in total.
Hajvan

#3422 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

Innovation wrote:
Dozer wrote: zasto glasate za tu politicku varijantu i opciju?!
:skoljka:
wolf07 wrote:pa za vladavine i jednih i drugih, mojoj porodici, mojoj djeci i meni je bilo isto loše..

Po kojem obrazcu bi Vi djelovali? :?:
ko mi?
pogrešno si quote-ao :lol:

ne postoji MI.
postjim Ja + moja prodica.

Ja ne djelujem- mene boli 'quote' za VAS (esdeaovčad i esdepederčad) dok god mi ne stojite na putu… svak od vas koji stane na put meni ili nekom od mojih ukučana će biti zgažen…

živeći sa spoznajom da sam u stanju i spreman uradit mnogo šta VAM u slućaju stani/pani , zasada VAS uspiješno izbjegavam….
i to je odgovr na tvoje pitanje- IZBJEGAVAM VAS.

Do kad?!
Dok sa OVDJE, nadam se. :)
Innovation

#3423 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

wolf07, izvinjavam se, ispravila sam gresku.
wolf07

#3424 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

Dozer wrote:Wolfy, druze...prijatelju...brate... Pa ... zar upravo ovi tvoji, SDAovcad, nisu tokom proteklih 20+ godina kreirali takav sistem "vijednosti"...?
Nemojmo se lagati! Nije taj "modus vivendi" inovacija ni SDA ni SDP. To ovdje zivi otkad je SKJ olabavio negdje u drugoj polovini sedamdesetih ili malo kasnije. U osamdesetim je to vec bio sasvim uhodan mehanizam. Rat je dalje doprinio da taj model razmisljanja u kojem bitna samo vlastita guzica, potpuno ocvrsne! I onda, k'o biber po pilavu, dobijemo dejtonske carolije. Ja sam vise puta napisao, i ponovicu, prepisite dejtonski ustav u bilo koju normalnu zemlju i razvalicete je za 5-10 godina taman da je Njemacka ili Japan!

Mi jesmo "glavni izvodjac radova", ali ne treba uopste smetati s uma ulogu medjunarodnog faktora. Evo npr. svima antipaticni Bicakcic je otjeran iz politike odlukom OHR-a (Petric) onog trenutka kad nije dao se privatizuje elektro-privreda BiH! Pogadjas da je joj je glavna musterija bila Austrija! Ovo uopste nije rekla-kazala vec informacija koju sam slucajno dobio od covjeka koji je zaista u tom trenutku bio upucen u desavanja u vrhu SDA. Dakle, svi ovi kurvini sinovi iz medjunarodne zajednice dolaze ovdje i imaju stanovitu moc u svojim rukama, a koriste je ne da bi nama bilo bolje, vec njima i njihovim firmama, drzavama... Pored toga, jos u ratu smo izdresirani da je medjunarodna zajednica = UNPROFOR = hrana, koridor, lijekovi... = kakva-takva sigurnost. Tesko se taj refleks savijanja glave pred nekim sesnaestim referentom iza tridesetog kompjutera u OHR-u moze izbrisati iz glave prosjecnog BH politicara. Jedini kojeg se sjecam da je nesto naruzio nekog stranca je Silajdzic kad je onomad ovdje u posjeti bio Sekretar NATO-a Rasmusen, i opet, kakva korist od toga. Dodik takodje svako malo laje na strance i zbog toga kupi znacajan broj glasova ali tu je fazon nesto sasvim drugo. Ne vidim razlog da to sad ovdje pojasnjavam. Sve u svemu, mislim da SDA jeste u dobroj mjeri odgovorna za stanje u drzavi, korupciju, nerad, nepotizam i sve drugo sto ne valja, samo nemojmo se zanositi. Niti su oni izmislili taj model na ovim prostorima niti su oni glavni uzrok i egzekutor tog metoda rada. Mozda su samo najvidljiviji jer su dugo proveli na celnim funkcijama i njihova imena su u novinama i na TV-u. Taj javasluk smo sami prihvatili daaaaaavno prije nego li je SDA i formirana, a onda su nam stranci kroz svoje visoke i niske predstavnike, zbog svojih ciljeva, taj modalitet zivljenja samo uveli u politicki zivot. Naravno, prica za javnost je dijametralno suprotna onome sto rade, jer kad bi u svojoj drzavi neko od njih podrzao lika kao sto je RAdoncic koji je napravio salto mortale u imovinskom kartonu sa svojom zenom koja mu i nije zena... mislim, ko koga zajebaje. Ali, to nije bio razlog da nam ga vec godinama, otvoreno ili poluotvoreno, ne ponude kao svjezu krv na politickoj sceni BiH. Ko hoce da misli ima dovoljno elemenata da ovo o cemu pricam i vidi, ali shvatam da je puno lakse samo zagrebati popovrsini i prozvati SDA ili SDP za sve - od obilnih padavina i klizista do manjka u budzetu!
VjecitiStudent

#3425 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

wolf07 wrote:
Nemojmo se lagati! Nije taj "modus vivendi" inovacija ni SDA ni SDP. To ovdje zivi otkad je SKJ olabavio negdje u drugoj polovini sedamdesetih ili malo kasnije. U osamdesetim je to vec bio sasvim uhodan mehanizam. Rat je dalje doprinio da taj model razmisljanja u kojem bitna samo vlastita guzica, potpuno ocvrsne! I onda, k'o biber po pilavu, dobijemo dejtonske carolije. Ja sam vise puta napisao, i ponovicu, prepisite dejtonski ustav u bilo koju normalnu zemlju i razvalicete je za 5-10 godina taman da je Njemacka ili Japan!
...
Netačno, ali baš potpuno netačno.
A ovo, Bičakčić heroj, ne vrijedi ni komentarisati.
Post Reply