Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#3401 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Raigor Stonehoof wrote: Kakvu organizaciju u svemiru konstantno spominjete ovdje? Za kruzenje planeta oko zvijezda odgovorna je gravitacija a ne bog, a osim toga sve je u haosu, sudari nebeskih tijela se desavaju konstantno, zvijezde stare, umiru, eksplodiraju, nastaju crne rupe, meteori udaraju u planete... gdje tu ima organizacije?

Ovo sto si mi naveo o pocetku svemira je upravo ono sto sam ti i ja rekao. Nema "nistavila" prije nego sto je nekakav alah dosao pa stvorio materiju, ali ima "singularity" (kako ovo prevesti?), MATERIJA velike gustine i toplote. To za kuransko opisivanje big banga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pa da "od vode sve zivo svara" :lol: :lol: :lol: sam sebe potkopavas, postavit cu ti veceras objasnjenje za tu prvu nebulozu, a kad upoznam hydro-mana

Image
mozda i povjerujem u drugu :lol:

ove izmisljotine koje sam ti naveo samo pokazuju da su ljudi bili ubijedjeni u druge gluposti nista manje nego ti sad u svoju. pa su se napretkom nauke ispostavile pogresnim. na isti nacin ce i danasnje religije postati smijesne price iz davnina.
Kakvu organizaciju u svemiru konstantno spominjete ovdje?
ovu druze ovu

Za kruzenje planeta oko zvijezda odgovorna je gravitacija a ne bog,
ovo je isto kao kad bi ja rekao naordu, narode auta koja se produciraju je odgovorna fabrika a ne iniznjer.

Nema "nistavila" prije nego sto je nekakav alah dosao pa stvorio materiju, ali ima "singularity" (kako ovo prevesti?), MATERIJA velike gustine i toplote. To za kuransko opisivanje big banga
da i ta materija velike gustine i toplote je stvorena iz nista, znaci Bog je to stvório i kalibrirao expnaziju da su konstante kako treba jer da recimo konstatna za gravitaciju ili da je gravitacija jaca nego sto je bila sve bi se urusilo univerzum se nebi mogao siriti kako se sirio, a da je slabija ghravitacija onda nebi doslo do spajanja atoma niti bi se formirale zvijezde i planete.

pa da "od vode sve zivo svara"
nadji mi zivo bice kojem voda kao komponenta nije potrebna, svaka celija mora imati vodu da bi opstala
ove izmisljotine koje sam ti naveo samo pokazuju da su ljudi bili ubijedjeni u druge gluposti nista manje nego ti sad u svoju. pa su se napretkom nauke ispostavile pogresnim.
koje izmisljotine???
beni-bu-man

#3402 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

zforumas wrote:Mute i citaj.
neznam citati :-)
aurora313

#3403 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:evo nek ti tvoji pajdasi kazu koju o evoluciji i mutaciji kad ja neznam
Dok god gledaš svijet oko sebe fizičkim očima, uvijek ćeš se diviti finalnom proizvodu.
Da ideš dublje od dječije znatiželje i da pokušaš da shvatiš više o proteinima u DNK i već čemu (gore se govori o ćeliji), dalo bi ti više materijala za razmišljanje.
Ali opet, zašto razmišljati? Onaj ko je to stvorio, samo taj može to skonta i učini. Šta ti imaš s tim, jelde?
Last edited by aurora313 on 05/04/2017 15:31, edited 1 time in total.
Dope_Man

#3404 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

I onda krenu famozni argumenti o vjerovatnoci.. a da uzmemo bilo koji list koji je pao sa grane na tlo, vjerovatnoca da bi pao bas na tu poziviju, pod tim uglom i tom brzinom je otprilike jednaka ovim brojevima koje vole bacati o vjerovatnoci da svemir bude bas ovakakv kakav jeste.. naravno, takve stvari prolaze kod onih koji nemaju pojma o vjerovatnoci i kada ima, a kada nema nikakvog smisla odredjene stvari racunati i predstavljati jer bi po zakonima vjerovatnoce taj list vjecno letio, naprosto je premala vjerovatnoca da bi pao na bilo koji pojedinacnu tacku :D

I da.. ''uvazeni'' Ben Stein (iz ovog klipa o evoluciji dabome) i njegove objektivne metode predstavljanja ''istine'' :D https://www.scientificamerican.com/arti ... u-to-know/

Od selektivnog i nepotpunog citiranja, do otvorenog laganja o temi filma.. vjernik batice moj. I ponovo Smrle postavlja kao ''dokaz'' za svoju poziciju lika koji je katolik.. :skoljka:
Last edited by Dope_Man on 05/04/2017 14:40, edited 3 times in total.
Raigor Stonehoof

#3405 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

jao lika :-) a nikako da odgovoris na deset puta postavljeno pitanje - ko je odgovoran za "inzinjera"? ti tvrdis da on nije nastao, a ja ti tvrdim da materija nije nastala. za postojanje materije imamo dokaz, za boga nemamo. sto bi se bog zajebavao sa big bangom, zar nije mogao odmah stvorit zemlju i eventualno suncev sistem, koji ce mu kurac milijarde nenastanjenih galaktickih klastera?

dalje, to sto svaka celija mora imati vodu ne znaci da je "napravljena od vode", sto ti je jedna od brojnih gresaka u kuranu. da iskoristim analogiju koju si pomenuo, to bi bilo isto ko da ja kazem da se auta prave od tockova.

i koncentrisi se malo, govorim o izmisljotinama da su faraoni bogovi, pa da su bogovi na olimpu, pa da su bogovi planete, pa da je alah gdje ga vec smjestate...kako nam nauka priblizava znanje, tako bogove smjestamo sve dalje i dalje.
Dozer

#3406 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Ludzak wrote:Možda je i tvoj bog izmišljen. Kada su ljudi u historiji izmišljali svakakve bogove, nema razloga da izmisle i Allaha, i Isusa, i Djevicu Mariju.
da mogli bi pricati o tome da nemamo dokaza u prirodi za vjerovanje u njegovo postojanje

jer evo kad bi se svi Zajedno slozili da nema BOga, da necemo da vjerujemo, onda kada gledamo upravo nanomasineriju u tijelu covjeka jednostavno ti dodje kao kad bi tvrdio da ne postoji onaj koji zna pisati slova na sviojetu, nije nikad postojao, a a vidis knjiga i knjiga napisanih, prolazis gradom vidis tekstove na zgradama, na svakom koraku vidis tekstove a ujedno neces da vjerujes da postoji jedno jedino bice na svijetu koje zna pisati, jednostavno se dovedes u nekakav corsokak gdje neznas poslije kuda dalje. pa kad si u tom corsokaku onda ti svaki polupijani naucnik moze poturiti teoriju (ne empiricki dokaz) koje ces ti objerucke prihvatiti kao moguce objasnjenje kao sto onaj evolucionista objasnjava da je zivot nastao preko kristala u prirodi :-) i ti ces to prihvatiti jer ti je on plasirao, vi slusate sta vam naucnici teoretizuju bez ikakvoh emprickog pokrica , samo zato sto ne zelite da vjerujete u Boga, osjecate to kao nesto strano, daleko od ociju daleko od srca.
Smrle...moras biti svjestan da, kad god ti povuces ovakve "argumente", uvijek ces naici na kontra stvari poput pitanja:
1. Zasto se onda knjige nisu objavile prije 10.000 godina?
Logican odgovor je - jer ljudi tada nisu znali pisati i citati (vecina nije ni onda kada ih je "spustio").

Drugim rijecima, da ljudi nisu izmislili pismo, te knjige ni danas ne bi bile napisane i objavljene.

2. Ako je bog, pa ma gdje on "bio", zaista svemocan - za koji ce mu klinac onda ljudski poslanici? Zar nije mogao samo progovoriti s neba, ili odakle vec, i da ga svi odjednom cuju, a ne godinama diktirati kojekakvim "poslanicima", i to nepismenim, i to jos iskljucivo samo na arapskom poluotoku, ono sto oni treba da propovijedaju u njegovo ime? Pri tome je "rekao" da je to knjiga / objava za sve ljude, a istovremeno je totalno "zaboravio" na dijelove planete za koje tadasnji arapi nisu ni znali da postoje... Logika je...kakva, ili koja tacno?

3. Sta je poenta toga da se bog ne oglasava, nego "trazi" da se u njega vjeruje? Sta je uopste poenta vjerovanja u boga? Testiranje? Ozbiljno...?
Mislim...to je toliko suplje da ne posotji nista cime bi se napunilo... :roll:

Pored 100.000.000.000.000.000.000.000 (bukvalno, 10 na 22) zvijezda u svemiru, i jos bar 10x vise planeta, medju kojim na mnogima 99,999999999% postoji zivot, vjerovatno u mnogim slucajevima daleko napredniji od nas, pri cemu sigurno ima i nazadnijeg, eto...bog se odlucio da nas, mikronsku tacku u svemiru, testira kako bismo njemu dokazali svoju odanoast i vjeru...?

Yeah...right...
Shvati...tu pricu su mogli pusiti ljudi prije 400-500 + godina. Danas, licemjerni vjernici su ti pravi dokaz toga. A takvih je sigurno, brat-bratu, 80% medju "vjernicima".
Zapitas li se zasto je to tako? Padne li ti na pamet da je to mozda zbog toga sto su nauka i napredak kroz obrazovanje i ucenje odavno religije gurnuli na sporedni kolosijek ljudskih zivota? I vecina ljudi su toga svjesni, ali im nekakve naucene i ustaljene matrice, kao i zadrto okruzenje, ne daju da se i totalno odmaknu od toga, pa se, eto, i dalje izjasnjavaju vjernicima, dok su u sustini vise nekakvi agnostici, a po ponasanju cak i ateisti.
HardcoreMX

#3407 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

HAVANA wrote: Pricala mi raja. :lol: Prije 30 godina, i ja prije 28 otiso prvi put. :lol:
Ovde ti plaho volim otici.Odma kod leidseplein... :kontrabas: Nemoj ti tu,tu ti i travu puse. :shock:
'zezala me raja bilo je belaja sto, ne benavi...' sviralo je tu noć kad je u birc 'kod leidseplein' ušao kapetan Miki i naručio čašu mlijeka. U uglu je sjedio glavom i bradom Havana i pušio travu. Havana, ime od kojeg su na d.zapadu svi bježali, bio je zabavit gledanjem u svoj najbrži smartphone, tipkajući postove na kiks forumu...upravo je čitao..
Dozer wrote: Hebo price za laku noc ili popodnevno drijemanje djeci u vrticu :lol: :lol:
Vrhunska logika, nema sta :thumbup:
Cuj - ako se drvo samo ne moze izrezati u daske i sastaviti camac, kako je nastalo sve ostalo :lol: :lol: :lol: :lol:
:D
HAVANA

#3408 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Evo ga opet. :lol: Jesi me to pozelio?
HardcoreMX

#3409 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

reče odmetnuti Havana, čuven nadaleko od Kladnja do Amsterdama :D
HAVANA

#3410 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Sta ces,cudni su putevi gospodnji... :sinbad:
HAVANA

#3411 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Na hadzu nisam bio,priznajem.
HAVANA

#3412 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Vjerujes majke mi da si mi dobro doso.Prvi put se nasmijah od juce.Nesta me nista ne ide,boli me noga od juce,na poslu sto jada sa papirima,cerka me nesta nervira s gostima,ko rinaka od juce da prostis.I ukaza se ti, i nasmija me. Allah te nagradio :D
HardcoreMX

#3413 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

U to se pojavi komandant rendžera, pukovnik Brown, Mikijev budući punac, otac u njega mu cure Susy i reče 'ne vjeruj mu ništa, poznajem ga od studentskih dana, oduvijek nas je levatio, za alkohol bi dušu djavolu prodao'...
:D
Last edited by HardcoreMX on 05/04/2017 16:33, edited 1 time in total.
HAVANA

#3414 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Ko je sad brown? Ja znam komandant mark,zalosna sova,blek stena,ani cetri pistolja,broj jedan,grunf...Kaka suzy i qrci? :D

Image
HardcoreMX

#3415 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

'A poznaješ li Salasa,njega i mene si napravio ovisnicima' zaškripaše vrata saluna kad na njih udje Smuk, nerazdvojni Mikijev drug i tako reče..Kapetan Miki, sa svoja dva najbolja druga bio je upravo na putu, Mikiju dokundisalo, vodio ih je upravo na ustanovu za odvikavanje od alkohola...
r_faruk

#3416 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

zforumas wrote: Ma odgledaj, tj. samo citaj. 3 min, s prevodom :)
Stigo do 26-te sec. ne mogu fakat, muzika u pozadini mi je toliko iritantna[/quote]

Mute i citaj.[/quote]
I muhamed je rekNo citaj, uci, pisi ili tako nesto..... Jest da on za tih par decenija n;je nauciJo ni jedno..... Al jebaji ga.

Nego kako vi vjernici gledate na to da muhamed nije naucio citati i pisati?
fatamorgana

#3417 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:
fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
....evo jedan primjer kako drustvo i pojedinac profitira izmedju ostalog, ovo je samo jedan mali sitni primjer u moru drugih primjera.

Bog kaze da se nesmije pricati iza ledja ljudi. Ako se ja ne bojim Boga i boli me briga sta kaze Bog, ja odlucim da presem drugim ljudima sta je jedan kolega radio, pa te kolege prenesu njemu da sam ja pricao o njemu njima.

Sta mislis kakva ce se atmosfera napraviti izmedju mene i njega ?? hoce li biti zdrava atmosfera?? sigurno nece

Ali ako kontam Bogu je toliko mrsko kad neko o nekome prica iza ledja da to sporedi sa jedenjem mesa mrtvog brata, toliko mu je to odvratno, pa odustanem pricanja iza ledja drugih ljudi.

Dali ce moj odnos sa ljudima biti bolji ili losiji ako su postedjeni mog ogovaranja i pricanja iza ledja?

to je jedan mali primjer kako bogobojaznost drzi drustvo zdravim.
Može li bar jedan ili pak više primjera zemlje/zemalja gdje se zbog pridržavanja ove vjerske upute ne ogovara ili ne priča iza leđa te gdje "bogobojaznost drži društvo zdravim"?
Čini mi se da nije bilo odgovora na ovo pitanje pa da ga probamo ponoviti, uz malo sreće, ko zna! :wink:
Da vidimo hoće li iz treće bit više sreće! :wink:
fatamorgana

#3418 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

HAVANA wrote:Na hadzu nisam bio,priznajem.
Samo hin još ti fališ! :lol:
Zaitsev

#3419 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

Image

Jebiga, ako i postoji, nije zaslužio pa hajd...
Smrcak15

#3420 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:evo nek ti tvoji pajdasi kazu koju o evoluciji i mutaciji kad ja neznam
Dok god gledaš svijet oko sebe fizičkim očima, uvijek ćeš se diviti finalnom proizvodu.
Da ideš dublje od dječije znatiželje i da pokušaš da shvatiš više o proteinima u DNK i već čemu (gore se govori o ćeliji), dalo bi ti više materijala za razmišljanje.
Ali opet, zašto razmišljati? Onaj ko je to stvorio, samo taj može to skonta i učini. Šta ti imaš s tim, jelde?
sta je to vise sto treba da se shvati o proteinima u DNK??
Smrcak15

#3421 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Ludzak wrote:Možda je i tvoj bog izmišljen. Kada su ljudi u historiji izmišljali svakakve bogove, nema razloga da izmisle i Allaha, i Isusa, i Djevicu Mariju.
da mogli bi pricati o tome da nemamo dokaza u prirodi za vjerovanje u njegovo postojanje

jer evo kad bi se svi Zajedno slozili da nema BOga, da necemo da vjerujemo, onda kada gledamo upravo nanomasineriju u tijelu covjeka jednostavno ti dodje kao kad bi tvrdio da ne postoji onaj koji zna pisati slova na sviojetu, nije nikad postojao, a a vidis knjiga i knjiga napisanih, prolazis gradom vidis tekstove na zgradama, na svakom koraku vidis tekstove a ujedno neces da vjerujes da postoji jedno jedino bice na svijetu koje zna pisati, jednostavno se dovedes u nekakav corsokak gdje neznas poslije kuda dalje. pa kad si u tom corsokaku onda ti svaki polupijani naucnik moze poturiti teoriju (ne empiricki dokaz) koje ces ti objerucke prihvatiti kao moguce objasnjenje kao sto onaj evolucionista objasnjava da je zivot nastao preko kristala u prirodi :-) i ti ces to prihvatiti jer ti je on plasirao, vi slusate sta vam naucnici teoretizuju bez ikakvoh emprickog pokrica , samo zato sto ne zelite da vjerujete u Boga, osjecate to kao nesto strano, daleko od ociju daleko od srca.
Smrle...moras biti svjestan da, kad god ti povuces ovakve "argumente", uvijek ces naici na kontra stvari poput pitanja:

Logican odgovor je - jer ljudi tada nisu znali pisati i citati (vecina nije ni onda kada ih je "spustio").

Drugim rijecima, da ljudi nisu izmislili pismo, te knjige ni danas ne bi bile napisane i objavljene.

2. Ako je bog, pa ma gdje on "bio", zaista svemocan - za koji ce mu klinac onda ljudski poslanici? Zar nije mogao samo progovoriti s neba, ili odakle vec, i da ga svi odjednom cuju, a ne godinama diktirati kojekakvim "poslanicima", i to nepismenim, i to jos iskljucivo samo na arapskom poluotoku, ono sto oni treba da propovijedaju u njegovo ime? Pri tome je "rekao" da je to knjiga / objava za sve ljude, a istovremeno je totalno "zaboravio" na dijelove planete za koje tadasnji arapi nisu ni znali da postoje... Logika je...kakva, ili koja tacno?

3. Sta je poenta toga da se bog ne oglasava, nego "trazi" da se u njega vjeruje? Sta je uopste poenta vjerovanja u boga? Testiranje? Ozbiljno...?
Mislim...to je toliko suplje da ne posotji nista cime bi se napunilo... :roll:

Pored 100.000.000.000.000.000.000.000 (bukvalno, 10 na 22) zvijezda u svemiru, i jos bar 10x vise planeta, medju kojim na mnogima 99,999999999% postoji zivot, vjerovatno u mnogim slucajevima daleko napredniji od nas, pri cemu sigurno ima i nazadnijeg, eto...bog se odlucio da nas, mikronsku tacku u svemiru, testira kako bismo njemu dokazali svoju odanoast i vjeru...?

Yeah...right...
Shvati...tu pricu su mogli pusiti ljudi prije 400-500 + godina. Danas, licemjerni vjernici su ti pravi dokaz toga. A takvih je sigurno, brat-bratu, 80% medju "vjernicima".
Zapitas li se zasto je to tako? Padne li ti na pamet da je to mozda zbog toga sto su nauka i napredak kroz obrazovanje i ucenje odavno religije gurnuli na sporedni kolosijek ljudskih zivota? I vecina ljudi su toga svjesni, ali im nekakve naucene i ustaljene matrice, kao i zadrto okruzenje, ne daju da se i totalno odmaknu od toga, pa se, eto, i dalje izjasnjavaju vjernicima, dok su u sustini vise nekakvi agnostici, a po ponasanju cak i ateisti.

logican odgovor i moze se prihvatit

pa upravo on sam kaze da je to u stanju ucnitni ali nece, jer to je na neki nacin urusavanje testa, i tjeranje ljudi sa strahom u pokornost, tu prestaje test

Allah kaze:
3. Zar ćeš ti sebe uništiti zato što ovi neće da postanu vjernici?
4. Kad bismo htjeli, Mi bismo im s neba jedan znak poslali pred kojim bi oni šije svoje sagnuli.
5. I njima ne dođe nijedna nova opomena od Milostivoga, a da se od nje ne okrenu.

Pri tome je "rekao" da je to knjiga / objava za sve ljude, a istovremeno je totalno "zaboravio" na dijelove planete za koje tadasnji arapi nisu ni znali da postoje... Logika je...kakva, ili koja tacno
nije zaboravio ni na koga, nego jednostavno neki ljudi ce biti testirani na buducem svijetu zato sto do njih nije doprla objava.

Mislim...to je toliko suplje da ne posotji nista cime bi se napunilo...
upravo tako, testiranje. jer da se oglasi tu bi vise prestalo vjerovanje, na neki nacin bi se osakatila slobodna volja, ulio strah u ljude, i nebi se bas moglo opusteno zivjeti zbog straha.

Danas, licemjerni vjernici su ti pravi dokaz toga.
ali licemjeran vjernik ce u vatru jer lazno se predstvljati da si vjernik a nisi, za takve je vatra dzehenemska pripremljana.
aurora313

#3422 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:sta je to vise sto treba da se shvati o proteinima u DNK??
Ništa dete, ništa... :)
aurora313

#3423 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

r_faruk wrote:Nego kako vi vjernici gledate na to da muhamed nije naucio citati i pisati?
Po mome, znao je itekako. Od kuda mu onda detalji iz Tore i drugih religija?

Nego, valjda se hoće reći da bi onda Muhamed pisao Kuran kao knjigu, a ljepše je kada bi on samo govorio što je Džibril šaptao... elem, tako nekako.
Ali, sada će ti Smrle sve objasniti.

OŽEŽI, SMRLE!
fatamorgana

#3424 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
....evo jedan primjer kako drustvo i pojedinac profitira izmedju ostalog, ovo je samo jedan mali sitni primjer u moru drugih primjera.

Bog kaze da se nesmije pricati iza ledja ljudi. Ako se ja ne bojim Boga i boli me briga sta kaze Bog, ja odlucim da presem drugim ljudima sta je jedan kolega radio, pa te kolege prenesu njemu da sam ja pricao o njemu njima.

Sta mislis kakva ce se atmosfera napraviti izmedju mene i njega ?? hoce li biti zdrava atmosfera?? sigurno nece

Ali ako kontam Bogu je toliko mrsko kad neko o nekome prica iza ledja da to sporedi sa jedenjem mesa mrtvog brata, toliko mu je to odvratno, pa odustanem pricanja iza ledja drugih ljudi.

Dali ce moj odnos sa ljudima biti bolji ili losiji ako su postedjeni mog ogovaranja i pricanja iza ledja?

to je jedan mali primjer kako bogobojaznost drzi drustvo zdravim.
Može li bar jedan ili pak više primjera zemlje/zemalja gdje se zbog pridržavanja ove vjerske upute ne ogovara ili ne priča iza leđa te gdje "bogobojaznost drži društvo zdravim"?
Evo i četvrti put isto pitanje! :wink: :sax:
Dope_Man

#3425 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

aurora313 wrote:
r_faruk wrote:Nego kako vi vjernici gledate na to da muhamed nije naucio citati i pisati?
Po mome, znao je itekako. Od kuda mu onda detalji iz Tore i drugih religija?

Nego, valjda se hoće reći da bi onda Muhamed pisao Kuran kao knjigu, a ljepše je kada bi on samo govorio što je Džibril šaptao... elem, tako nekako.
Ali, sada će ti Smrle sve objasniti.

OŽEŽI, SMRLE!
Sad ce Smrle ponoviti kako je samim tim sto je bio nepismen vece cudo da iz njegovih usta izadje takva ''nevjerovatna'' knjiga.

Na stranu to sto je imao citavu ekipu pisara i 23 godine da sastavi knjigu od dijelova iz prethodnih knjiga i prica koje pricase onomad ljudi, sto je bio trgovac par decenija prije nego je promijenio zanimanje u proroka, i sto je sa svojom pozadinom a i zanimanjem trgovca vise vjerovatno da je ipak bio pismen, nego da nije. Pa cak i sto se ponegdje spominje da je ipak bio pismen, da je napisao poneko pismo ili sta vec.. ali to su nepouzdani izvori, naravno da jesu cim se ne slazu sa legendom o Muhi :sinbad:
Post Reply